Kabine toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ekonomiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, "Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında araba var. Şu anda 2. el araba yetişmiyor zaten. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsunuz" ifadelerini kullandı. KaynakDetay için haber kaynağına göz atabilirsiniz. Durum böyleymiş KScanlar, peki ya senin kapında araba var mı? Ekonomiden memnun musun?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eleştirilere yanıt: Her evde araba var! Ekonomiden memnun musunuz?
Cidden bundan ne zaman vaz geçeceksiniz anlamadım yani kendi kitlenizi çoşturup duruyorsunuz biz gerçeklerin farkındayız Sürekli ya çarpıtma ya sözü yarıdan kesip koyma almış başını gidiyor bunlar ucuz algı oyunları yarım gram beyni olanlara işler ancak herkes başta abd ve ab ülkelerinin sonu gelmeyen yaptırım ve ambargo tehditlerini sizin görüyor sizin gibi kör değil ulan adam resmen çıktı Türkiyenin ekonomisini mahfedeceğiz göreceksiniz dedi canlı yayında hala kime neyin suçunu kitliyorsunuz Hayır akıl var mantık var cumhurbaşkanı erdoğan ekonominin kendisini bu kadar kötü etkilediğini bildiği halde niye inatla kendine zarar versin bunun mantık neresinde boşuna mı yerlileşme adımları atıyor boşuna mı doğal gaz gibi kaynak arayışına giriyor ama yok Sen aç videoyu indir sonra aç programı sözünün sağından solundan kırp de ki BAK millet cumhurbaşkanı diyor ki ekonomi çok iyi her evde araba var sözün öncesi yok ki oysa tamamını versen aslında neyi kastettiği ortaya çıkacak adam Şu millet aç aç saçmalığına cevap veriyor görende somaliden beter haldeyiz geberiyoruz sanır elbette ekonomi iyi değil bunu kimse idda etmiyor Ama el insaf sokağa çıkıyorum milletin yarısı ya obez ya göbekli ve evet arabası var telefonu var vs bunları ekonomi süperde ondan var demek için demiyor Birilerinin lansetmeye çalıştığı gibi kimse AÇLIKTAN GEBERMİYOR onu anlatmaya çalışıyor adam hepsi bu neyse niye konuşuyorsak zaten pek çok sosyal medya ve platform abd tarafından fon alıyor buda bariz bir şekilde geçenlerde ortaya döküldü 4 milyon gibi kabarık rakamlar var yani şaşırmıyorum Hepsi el ele vermiş gece gündüz algı yapma peşinde çarpıtması Algıda seçicilik yönlendirme 50 doğru arası bir yalan kibi kirli taktiklerin sonu gelmiyor:Neyse şunu iyi bilin siz istediğiniz kadar kafanızı sosyal medya gömün herkes herşeyin farkında cevap vermiyoruz bıktık çünkü sanmayın ki susuyoruz diye herkes sizinle aynı kafada Sizinkileride gördük Şişirdiğiniz ekremin heykel dikmekten başka bi halt yaptığı yok Yani eleştirilen konuya muhalefetin çözümü dahi yok kendi aralarında çekişmek ve erdoğan düşmanlığı yapmakdan başka planlarında hiçbir şey yok bu mu çözüm Güldürmeyin bizi Ne olursa olsun benim dedem 1 kase hoşafla vatan kurtarmış ne zorluklarla miras bırakmış birileri gibi bu ülkede yaşanmaz diye ağlayıp terkedecek değiliz yolumuzdanda dönmeyiz Aynen devam edin siz
Bak trafikten bu doğru ama bu ekonominin iyi olduğunu göstermez. O aracı kim üretiyor asıl önemli olan mesele bu. Bugün bankalar bile taşıt kredisi veriyor. Çoğu kişinin elinde olan araç icralık. Ben üreten kim ona bakarım ekonomiyi sorgulamak lazımsa. Sen uretmemiyorsun sadece vergisini alıyorsun. Bu vergininde ucu bucağı yoksa sen sadece vergiyle geçinen ülke demeksindir. Özet net budur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
arkadaşlar ben politika konuşmayı çok sevmiyorum açıkcası ama bunları da söylemeden geçemeyeceğim! Yurt dışında yaşayan biriyim ve Avrupa’da da ekonomi kötü şu an her şeye zam geldi, evlerin fiyatı uçtu, ev yok olanda çok pahalı! Yani aynı TR gibi zenginler zengin, orta kese cebelleşir ve fakir yine fakir! İngilterede mesela dünyanın en zengin ülkelerden biri degil mi? şu an orada yemek bulamıyorlar marketlerde yok çünkü gelmiyor! Benzin yok gelmiyor! Yani paranla rezil oluyorsun hesabı…. Ben nötr bir insanım politika konusunda kimseyi de tutmam ama mantıklı düşünmek lazım, TR de durumlar aynı dünyadaki her yer gibi.. virüs bizi hem sağlığımızdan hemde cüzdanımızdan çaldı Buna kim ne yapabilir ilahi güç olmadığı sürece?
Evin önünde arabalar var çünkü yakıtı pahalı olduğu için kullanılamıyorlar 😂😂. Ekonomi çok iyi o yüzden sürekli gıdaya zam geliyor. Herkes milletvekili olmadığı için lokantanızı da kullanamıyor. Giyime bakarsan kaliteli ürün alamazsın. Bütçene uygun olan da bir giyimlik kalitesiz ürünler. Eğitime gelecek olursanız siz buna hepten karşınız zaten... Allah sonumuzu hayr etsin inşallah 🤲
Bunların 21. yy daki vizyonu bu kadar işte. Millətin telefonuyla arabasıyla kıyaslama yaparlar. Kaldı ki arabaya binilecek hal kalmadı her gece zam üstüne zam. İş kendilerine gelince şükür edin porsiyonları küçültün aza kanaat edin kesin cennetliksiniz derler. Aklını kiraya vermiş ülkem insanlarını Allah diyerek kazılayanlardan da başka bir şey beklenemezdi. Yurt dışı hayalimin ilk adımını attım darısı gitmek isteyen diğer aklı başında insanlarına olsun 🙏 Geride kalan zeki insanımızında Allah yardımcısı olsun.
Hâlâ utanmadan nasıl böyle açıklamalar yapabiliyorlar hayret ediyorum. Çıkıp da ''Evet ekonimi bizim yüzümüzden mahvoldu; enflasyon ve işsizlik yükseldi, Türk lirası sürekli değer kaybına uğradı.'' demiyorlar. Bu durumu düzeltmek için çalışma yapmayıp teminat dahi vermeden üstüne üstlük eleştirilere herkesin evinde araba var şekliyle mukabelede bulundu. Gerçi otomobil bu ülkede artık lüks olduğu için en son buzdolabı örneğini vermesinden sonra buna şaşırmıyorum artık.
Ekonomi ülkenin uyguladığı Ekonomik politika tutumları ve dengesi, ithalat ve ihracat, alım gücü, global veyahut kaliteli statüsünde mal üretebilmek gibi başlıca faktörlerin istatistikler varyasonları üzerine yorumlanmalıdır. 21. Yüzyılda gelişmiş ülkelerde rahatça alınan doğal ihtiyaç olan teknolojik aletler ile değil.
Adam haklı, bugün ki protein ihtiyacımı da arabanın kaportasını yiyerek karşıladım çok şükür. Lastiklerini de yemek sonrası tatlı niyetine yedim. Şerbeti biraz fazlaydı ama olsun bunu bulamayanlarda var (!)
Dolar'ı şu an umursamayan görmezden gelen bir iktidar var. Ne de olsa Suriye'ye harekat olursa eğer halkın ağırlıklı kesmi ekonomiyi umursamadan iktidara oyunu kullanacak ve bu iktidarın işine gelecek.
Koyunlara masallar işte bu.. Arabamı aldiğimda maaşım ile araba için kredi imkanı vardı şimdi o krediyi almak aya yolculuk yapmak gibi.. Akinan vergiler ile dolce vita hayat taşıyan diyanetin Allah her türlü...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bak bu kısmen doğru artık evlerin %90ında araba var kimi evlerde 2 3 4 araba da var türkiyede gelir dağılımı çok kötü. olmayanda hiç yok olanda fazla fazla var bu arada ekonomiden memnun değilim rezalet her geçen gün paramız değer kaybediyor alım gücümüz düşüyor
Bir insanın arabası olması zengin olduğu anlamına gelmez. 30.000₺'lik arabası olanların 60.000₺ kredi borcu olması aksine onların fakir olduğunu gösterir. %50'den fazlasının asgari ücretle çalıştığını varsayarsak durum iyice vahim. Şu an da ekonominin iyi olduğunu savunanlar ya düzenden haram para kazanıyorlar ya da gerçekten aptallar.
Doğru hatta o alınan arabaların bir kısmı babadan dededen kalan paralarla yoksa bu devirde çalışarak bir şey sahibi olmak çok zor. Yine de %90 abarti gibi geldi bilemiyorum resmi rakamları.
Almanya wak grubu bile açıklama yaptı türkiyeye fabrika otomobil yetiştiremiyor diye.. Wolkswagen türkiyede peynir ekmek gibi satıyor bayilerde araç yok.. Her hafta zam geliyor ama satılıyor asıl tuhaf olan bu.. Bir insan bişeye pahalı olarak neden alsın demekki para var
Biri şuna anlatsın bizi kıskanan Avrupa'nın 15-16 yaşındaki gençleri ailesinden aldığı harçlıklarla ülke ülke gezip vizyonuna vizyon katıyor. Bizim gençler kitap parası bulamıyor.
Bu durum ne ilgilendirir ki bu vatandaşın şahsî keyfî veya tercihi hatta şu zamanda toplumda zaruri bir ihtiyaç hâline geldi. Yapamadıklarınızı konuşun mesela eğitim işsizlik yükselen fiyatlar hayat pahalılığı bitmeyen çileli bir süreç halk için ne yapmak lazım parlak zekalardan akıl almak lâzım.
@Bilgiaktarım metro metrobüs otobüs tren vs alternatifin bol ama halk ısraf peişinde rahatı peşinde 2 adım yürümekten aciz bu halk hakediyor 10₺ lik doları
Sen ve senin gibi düşünenlere lanet ediyorum artık. Senin gibi bakış açısına sahip insanlara laf anlatmanın mümkün olmadığını öğrettiniz bana. Öyle ümit ediyorum ki ironi yapıyor olun🙏🙏🙏