Bu ülke için tarihçiler gençlik yapmalı fakat 40 yaşı o kadar da çok yüksek 1 yaş değil 40 yaşındaki insanın bu ülke için hala fayda sağlayabileceği görüşündeyim çünkü 40 yaş orta yaş demek oluyor.
Benim kişisel tercihim bir insan emekli olduğu takdirde Daha doğrusu emeklilik yaşından sonra oy kullanma hakkı bitsin.
Neden cunku emekli olmuşsun kardeşim bitti. Sen git hazır paranı al ye iç evinde yat senin bu saatten sonra yapabileceğin tek şey bu Bir de ayrıca lütfen otobüsleri de boş yere meşgul etme senin bu ülke için yapabileceğin en iyi şey bu. Biz seni hiç yormayalım boş yere oy kullanma yerlerine. 👌👌👌
Kanun hükmünde kararname ile emekli olmuş insanların oy kullanma hakkı yoktur diye bir ibare çıkar bitti gitti ha tabi emeklilik nedir böyle 50 60 yaş sonrası hani emekliler için bir de şu 30 40 yaşında emekli olanlar var ondan ayrı mesela onlar daha genç Ben yaşlı ve emekliler için konuşuyorum 60 ve sonrası 👌
Öyle de olmaz ki şu anki emekli maaşı ortada gerçekten olanların farkında olup bir şeyleri değiştirme şansları varken bence kullanmalı onun yerine test yapılmalı böyle onların zararı olmasına rağmen e olsun o kadar diyen örümcek beyinliler oy kullanmasın
Şöyle ki bu ülke ne çekiyorsa yaşlı kesimden çekiyor. Ya aldığı maaşa laf eder ama bunun hesabını sormaz anca düzene karşı çıkan çocuğun telefonuna bakar , çocuğun babası yok çalışmak zorunda çocuğa diyor ki baba parası mı yiyeceksin çalış çocuk da diyor ki babam yok :( cidden içim parçalandı ya. bu yaşlıların % 50 den fazlası böyle. zaten yaşlılar oy vermese alt kesim her türlü ayarı verip emeklilerin daha iyi olmasını sağlar. bak 63 yaş ve üzeri oy vermesin iktidar oyları net % 45 lere kadar geriler. Dış ülkeden oy vermek yasak olsun % 40 ve altı !! Ülkeye faydası olmayan ya da olamayacak % 10-15 lik kısım Ülkenin kaderini belirliyor , Ohh be ne güzel İstanbul .
Japonyada lise mezunu olmayan oy kullanamıyor ve üniversite bitirmemiş kişi vekil seçilemiyor.. Bizim geri kalma sebebimiz baş nedeni bu çünkü mallar oy kullanıp mal seçiyor..
Önceden 20 idi oy kullanma yasi ben 18 ime geldigimde 18 yasa inmisti hatta adliyeye gidip evrak vermistik, eger bir insan 18 inde resit sayiliyorsa oy kullanma hakkida dogar, bazi arkadaslar 15 e bile indirilebilir demis, bazi gencler 15 inde bile olgunluga erisip 30 yasinda bir birey gibi dusunebiliyor 18 in altina bile indirilebilir.
Cübbeli Ahmet'e sormak lazım. Kuran belli yaşta insanlara namaz kılın oruç tutun çünkü aklınız artık başınızda olacak yaştasınız. Buda Erkekler için 12 Kadınlar için 9 gibi. Yani Kuran bu yaşta bizlere günah yazıyor aklımız yerinde diye de Cübbeli daha mı fazla biliyor ki 18 yaşında insanlara oy veremezler diyor.
Peygambere nübüvvetin kırk yaşından sonra verildiği için oyun kırk yaş üstünün kullanması gerektiğini savunmuyor hocamız. Kırk yaşında AKIL KEMALE erer. Bunun bir çok alametleri var, bunlardan biri de peygamberlere ve din büyüklerine manevi vazifelerin kırk yaşından sonra verilmesi. İnsan bu yaşta bazı şeylerin tam olarak farkına varıyor
40 çok fazla ama bence günümüzde insanlar çok geç olgunlaştıkları için mevcut olan seçme seçilme yaşları çok daha ileriye atılabilir. Eskiden 16-17 yaşında bir insan ev sorumluluğunu maddi, manevi olarak alabiliyordu... Ama bugünküler ise yetişkin görünümünde çocuklardan ibaretler.
Haklı o diyorsa dogru dur.. Hatta kimlerin oy kullanacagınada o kadar vermeli.. Ne yapıp ne yapmayacagımıza herşeyde yetkili mercii olmalı.. Küçüçük kızlar evlenebilir ama oy kullanmaya gelince elbette 40 olmalı.. Erkek çoçuklar la badeleme oynanır ama o çoçuk 40 yaşında anca oy vermeli çünkü anca olgunlaşır elbette haklı.. Ne diyorsa dogru :)
Bence Lise ve Üniversite mezunu olma şartı koyulsun. Malum, hocanın desteklediği partiye oy atan kesimin %80'i '' Ortaokul '' mezunu. Okumayıp kendi kaderini değiştirememiş insan, bırakın da ülkenin de kaderini değiştirmesin.
Yaş en az 18 olmalı eğitim düzeyi , minimum lise olmalı , akıl ve ruh sağlığı yerinde olmalı , Ampülün de patlayabileceğini bilmeli ve bir ampüle cüzdandan bağlanmamalı
Sadece 18 ve 30 yaş arası oy kullansın geri kalan yaş aralığı kullanmasın ülkenin geleceği için Eğitim durumu en az lise ve üstü olan insanlar kullansın sadece
Bence oy kullanma yaşı 15 e indirilmeli ne kırkı 18 bile geç 40 yaşından sonrasi kullanmasin hatta gençlerin kaderini onlar belirliyor arada çağ varki kuşak farkı var hatta mecliste 45 yaşının üstünde kimse olmayacak 20 30 lu yaşlarda gençler olacak
Milletvekili seçilme yaşı 18 olacak ama o vekilleri seçebilecek kişiler 40 yaş üstü olacak öyle mi? Böyle bi ahmaklık olabilir mi yaa? Korkmayın bu kadar gençlerden Z kuşağından
40 olmaz tabiki ama 18'de gereksiz oldu akp kendi ayağına sıktı. en fazla 25 olabilir maksimum onun üstü olmaz. vekillik yaşıda 30 olmalı bu durumda...
Çok Görüyorum da Cübbeli Ahmet hoca ya Çok Laf Atan Tövbe Tövbe Hakaret Sövenler Bile var Allah'tan Hiç mi Korkmuyorsunuz Bunu Yapanlar Adam Hoca İslami dini Anlatıyor Ama Hep suçlu geliyor size tabi işinize gelmiyor doğrular Cübbeli hoca sizden kat kat daha iyidir Artık bu adama laf atmayı iftira bırakın hocanin sohbetleriji dinleseniz Aklınız olsa Seversiniz Rahat bırakın
40 yaşındaki insanlar tecrübeli olabilir ama çoğu o yaştan sonra sabit fikirli olup, araştırmadan uzak kalıyorlar.. o yüzden bence hayır.. genç nüfusun bakış açısına ihtiyacımız var..
Oldu olacak kadınların elinden seçme ve seçilme hakkını al, kadınlara çarşaf ve tek başına çıkamama zorunluluğu getir, kanunları bırakıp şeriata geçelim tam olsun. Öyle bir Türkiye'de yaşamaktansa kafama sıkarım daha iyi.
Neden ki? Z kuşağından korkuyorlar çünkü. Yaşlı cahil Dayıların ve teyzelerin gençlerin geleceğine karar vermesi ne kadar saçma. Gençler, mevcut durumu yaşlılardan daha kolay yorumlayabiliyor.
Yanlış seçtim ya hayır olacaktı. Çünkü 40 yaş üstü dediği beynini daha kolay yıkayabildikleri kitle. Şimdi gençler bir sürü şeyin farkında ve onları düşündükleri kadar kolay kandıramıyorlar.