Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevi için 2022 yılında alacağı maaş ortaya çıktı. 2021 yılında 88 bin TL alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın kendisine yüzde 14 zam yaptığı gözlemlendi.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan bütçe teklifindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş detayını paylaşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın 2022 yılında alacağı maaşı ortaya koymuş oldu. Özel paylaşımında “TBMM'ye sunulan bütçe teklifine göre Tayyip Erdoğan kendi maaşını yüzde 14,4 oranında rekor zamla 100.000 TL'nin üzerine çıkardı.” Diye yazdı
Maalesef bu haberlere hiçbir AKP'li inanmıyor. İnanan varsa bile Hak ediyor diyor. Bunı diyen ise Asgari ücretle geçinen, ev kirası ödeyen ve tek başına aile geçindiren bir insan. Allah akıl fikir versin bu insanlara.
Az alıyorsunuz. Kusura bakmayın ama az alıyorsunuz. Maaşımı belirtmeyeceğim ama hak etmediğini düşünüyorum ve evet, hak etmiyor. Hazımsızlık değil, satılmış değiliz çok şükür.
Ben Kriptocuyum. Dolar'ın yükselmesi senden çok benim işime geliyor. Senin aldığın paranın kat be kat misliyle coin alıp satıyorum + Mining yapıyorum. Ama insanlığımı da kaybetmedim senin gibi, Ülkenin insanlarını da düşünüyorum. Ama işte Parayla insanlık satın alınmıyor, alınabilseydi mutlaka sende de olurdu.
Aklıma şu fıkra geldi. İki kardeş birisi dinine bağlı. İşine gücüne bakan ama kıt kanaat geçinen ve ay sonunu zor getiren. Öte yanda diğer kardeşi tam tersi. Hovarda mı hovarda. Her yere gider. Üst baş o biçim. Altında araba. Fink atar. Cebindede parası eksik olmaz.
Kendi halinde olan kardeş bir gece rüyasında Tanrıyı görür ve başlar bu adaletsizliği anlatmaya. Ey Tanrım der. Ben halime şükreden, namazımda niyazımda, helal çalışan bir kulunum. Bana bir varlık uygun görmüyorsun fakat öteki kardeşim sana inanmaz, hovarda, karı&kız hepsi var. Ona niye yağdırıyorsun. Tanrı cevap verir. AMA ONUN MASRAFI ÇOK. Eylemler farklıda olsa fıkra işte.
Ne bekliyorsunuz ki ülkeyi yöneten kişi.. asagari icretmi alacak 😅 bugün Erdoğan yarın başkası.. sktrboktan şirketlerin CEO'su bile daha fazla alıyordur.. bunlar kıyas olacak şey değil niyeti bozuk kişi zaten maaşını milyon dolarlara getirir.. küçük dasla g. tunuzu silmeyin..)
Len oğlum madem hepiniz Akp dinin gereklerini yerine getiriyorsunuz sözlerinizde. Neden siz tokken milletiniz aç. Peygamber Efendimiz (s. a. v.) demiyor mu " Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diye. Asgari maaşla geçinmeye çalişan bisuru insan var su ülkede. Yaziklar olsun yaa!! "Ya olduğunuz gibi görünün; ya göründüğünüz gibi olun." Zaten iktidardaki Akp bu sayede oy topluyor. Laflari afilli afilli icraya gelince boş. Gerçi her siyasetci öyle, lafla gemi yürütüyorlar. Kime oy verecegimize şaşirdik?
Cumhurbaşkanı başkan milletvekili ve bakanların maaşı asgari ücret ile orantılı şekilde yükselmektedir bu hesaba göre asgari ücretin 8200 TL olması gerekiyor yani yıl başından sonra 8200 lira gibi bir asgari ücret alacağız ülkemize hayırlı olsun.
diyecek bir şey bulamıyorum ne diyeyim ki her şey elinde Allah sonumuzu hayır etsin TV izlemek bile internetten haber vs okumak bile istemiyorum iğrendim hepsinden belgesel izliyorum artık dolar altın almış başını gidiyor biz ne söylesek boş yapacaklarını yapıyorlar millete müstehak diyorum. eleştiri bile suç oldu bu ülkede normal bir eleştiri. eleştiri yapılır bir insana insan çeki düzen verir kendine ama bu zamanda suç oldu özgürlük yok eğitim ekonomi ayaklar altında toparlamaya çalıştıkça ele yüze bulaştırıyıtlsr yaptıklarını boş versene en iyisi susmak Allah çok büyük allahın adaleti de öyle laiklik boşuna koyulmamış
Ne yani artık daha az maaş alacak diye birde yerin dibine mi gomecez adamı ayıp olmaz mı 1 ocak 2021 de yaklaşık 12 bin dolar alirken bir yıl sonra 11 bin dolar ancak alabilecek adam hem daha az maaş alsın hem de millet bunu eleştirip maaşına bilmem ne kadar zam yaptı desin ayıptır yahu... 😉😉😉
Daha olmadı 2022 de olacak ama bana 100 nin verseler ben cumhurbaşkanlığı yapmam yani ülke yönetmenin şekli başka yani koç holding in ceo su daha çok alıyordur muhtemelen. Yani devlet yöneten adama asgari ücret mi vercen Bana bunu tartışmak doğru gelmiyor. Ahmet necdet sezer de aldu bu maaşı ecevit de aldı sonuçta o koltuklar zor koltuklar. Ama şu olsun isterdim memur maaşı oranıyla yapılması şık olabilir herkese yüzde 7
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cumhurbaskanina ayrilan TBMM kabul edilen maas ve %8,3, yalan algi yapiyorsunuz.
Iscinin maasini Erdogan belirlemiyor, Erdogan yapmiyor, bunuda ögrenin artik. peki BANKAMATIK CALISMDAN IS YAPMADAN SÜREKLI TATIL YAPAN Im AMogluna ne
@RuuDy_RuuD Erdogan belirlemiyor. Arastirin, butür algila paylasimlari bir zahmet sorgulayin , adam aksam fazla yedigi yemekten gazlansa, Erdogan yapti diye algi yayiyor.
Pis dedikleri araplardan Petrolü para verip aliyoruz, ayni fiyata almanya'da aliyor, almanya'da Şu an 18 TL oldu Türkiye'de 8 TL, aslinda 18 TL olasi gerekiyor ama Almanyada kimse Merkel zam yapti demiyor ama Türkiyede mecburi yapilan zamlara Erodgan yapti diye algi yayiliyor. Asi zammi zamaninda hic sebebpsiz Ecevit/ CHP bir anda %100 zam yaparak rekor kirmisti. Simdi iktidar olsalar, 18 TL Benzin aliyorduk
Yahu asgari ücret zammını kim yapıyor, bu zamları kim yapıyor o zaman? 2017'de seçimlerde evet deyip tek yetkiyi Erdoğan'a vermedik mi biz? Kandırdılar mı o zaman bizi? Kendisi de kürsüde verin oyunuzu bu kardeşinize sonra doları euroyu görün dedi, tek sorumlu benim dedi. Şimdi de soruyoruz NEDEN böyle olduk reis, yetki sendeyse tek sorumlu da sen değil misin? Verdiğimiz oyun hakkını soramayacaksak neden oy veriyoruz ki?
@RuuDy_RuuD yaniliyorsun, öyle birsey demedi, senin Dolari Dünya ekonomisi belirliyor, sen belirliyorsun, üretmedigin IPHONE 1000 Dolar veriyor, tercih ediyorsun aMA Dolar neden cikiyor diye sikayet ediyorsun. Alman TL? bunami takildin? anlayabiulecegin sekilde anlatayim, Petrolü Dolar bazinda aliyorsun, Almanyada öyle, TL degilm bugün süper Benzin Almanyada 1,80 Euro oldu, Türkiye 8 TL, aradaki farki kolay anlayasin diye 18 TL , 8 TL olarak sundum.
Onların kullandığı euroyu neden tl ye çeviriyorsun ki hala :) Bu nasıl bir ekonomist yaklaşım, onların birimi euro. Euro kazanıp euro harcıyorlar. Yani senin kafadan bakarsak 1.80 TL ye benzin alıyorlar :) Doları dünya ekonomisi filan belirlemiyor, bizim tl miz dolar bazında güç kaybediyor. Çünkü üretim yok, çünkü ihracat yok, çünkü sıcak para dönmüyor sadece tüketiyoruz...
@RuuDy_RuuD he iste onu diyorum, DOLAR BAZINDA IPHONE alip aciz, Dolar neden cikiyor diyen bir zihniyet var. Onlarin para birimi EURO, DOLAR bizim TL neden karistiriyorsun diyen ama DOLAR firladi aciz diyen bir zihniyet var.
ülkemizin standartlarını gerektiği yerlere taşımada üzerine düşeni yapsın da isterse 1 milyon tl alsın ama... asgari ücret (geçinilebilecek optimum ücret) açlık sınırının altındayken gerisi tartışılır söylenecek çok şey var ama burayı siyaset tartışmak için kullanmayı tercih etmiyorum siyaset tartuşacak farklı mecralarda tartışmayı tercih ederim
Arkadaşlar cambaza bakıyorsunuz siz sadece ama yanınızdaki hırsızı görmüyorsunuz 100 bin maaş alsın cb sonuçta ama 1 yılda harcadığı örtülü ödenek bütçesi 6 milyar TL 100 bini konuşuyorsunuz 6 milyarı gören yok 👿
Bu ülkeden bir cacık olmaz başkan. Kanıtlarıyla alıp gözlerine soksan ikna olmazlar. Portakal bıçaklayan, dolar yakan bir zihniyete neyi nasıl anlatacaksın.
Zaten milyon dolarlar çalıyorsun bir de maaş peşinde. Bu kadar aç gözlü olunmaz ki. Sanki saraya doğalgaz faturası geliyor. Herhalde geçen market dolaştı ya fiyatı çok geldi.
Celladına aşık olmuşsa bir millet İster ezan dinlet , ister çan dinlet İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet Müstahaktır ona her türlü zillet demiş Ömer Hayyam Ben de ekliyorum İnletebildiğin kadar inlet.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erdogan a varana kadar bu ulkede daha nice maaas alanlar var. Peki İstanbul B. Blediyesinde, danismanlik adi altinda 65 bin maas verilen 12 kisiyide konusmak istermisin
Bu ülkede devletin parasından milletin hakkından kim haksız kazanç elde ediyorsa ahirette elim yakasındadır, hakkım helal değildir! Rabbim tez zamanda belasını verir inşallah... Mühim olan bunu diyebilmek zaten...
Sayıştay raporlarına Bakip harcanan paralar için yorumu ne olcak yorum yapanın açaba ya da Melih Gökçek'in dolmuş şoförü iken el. verdigi ve şirket kurup belediyeden milyarlarca liralık ihalleer alan şahıs ya da yap işlet devretler ile ortak 6 şirketin aldığı paralar
bu maaşları sayın erdoğan'ın düşürme yetkisi vardır kendisi dahil diğer demokrasilerin maaşını düşürürse rahat geçiniriz örneğin milletvekili maaşlarını düşürmeli
@RuuDy_RuuD hiç sorma kardeşim ya gizli yorumlayan arkadaşta erdoğanı her seferinde ortaya atmayın demiş 2017 de neden evet verdiniz o zaman :) her yetkiyi sayın erdoğana verdiniz ben gidip ortaya bizim bakkal mehmet abiyimi atayım :D
Var olmaz mı o kadar maaş alıyor. Bizde sürünüyoruz... Ev fiyatları almış başını gidiyor kiralar desen yine öyle buna çözüm bulabilir mesela ayda 50 bin alıp 50 bini kiracı ev alamyaanlar destek sağlayabilir mesela
Valla az yapmış.. Dedigi gibi siyaset gönül işi parası sarayı VS önemli degil ki.. :).. Devlet erkanı kim olursa olsun asgari ücret almalı net fikrim her zaman budur.. Gönül işi dedigin iz işten bu kadar. Maaş alınmamalı.. Bana kalsa makam arabası bilmem nesinide kaldırırım.. Zaten fakir olupta siyasetle ilgilenen yok hepsi zengin :)
Yorumlarda "Adam cumhurbaşkanı o yapmayacak da biz mi yapacağız", "Adam ülke yönetiyor parayla işi mi var" diyenler olduğu sürece bu Türk halkı daha çok s1k1lir. S1k1lmezse garip olur zaten. Zira ülkemizde zamlar karşısında domalmaya alışmış çok gay var.
Ülkesinde yokluk ve sefalet çekenler varken, yığınla borç ve hayat pahalılığı içinde ay sonunu nasıl getiririm diye düşünenler varken, çöplerden ekmek ve meyve sebze toplayanlar varken, yetmiş yaşında bile hayatı içinde çalışmak zorunda olanlar varken, çocuğuna istediği eti alamayanlar varken biri kalkıp kendi maaşına daha da çok zam yapıyorsa onun ne olduğu, neyi düşündüğü ve düşünmediği zaten bellidir. Ama bugünlerin de hesabı sorulur elbet.
AKP yi Başa Getiren Garibanlar Ve Fakirlerdir . oy veren Garibanların Maaşlarına Zam Yapsın lar Kendilerini değil Vatandaşı Düşünsünler. Askeri Ücretle Millet Nasıl Geçinsin ?
Dünya üzerin de böyle yavuşak başka bir millet var mı acaba göz göre göre haksızlığı alkışlayan falan ne pislik bir toplummuş be... Tiksindirdiniz la...
aklima bir ulkr var orasi geldi ulkede herkes ayni maasi aliyor ulke baskani dahil ama her insanin evi arabasi var ve 1 taneden fazla alamiyir 2 cisi asla yok esitlik dedin boyle olmali Allah var gam yok alma mazlumun ahini cikar aheste aheste elbet ölüm ani onlarada gelecek
Ekonomin durumu vahim, enflasyon başını almış gidiyor. İnsanlar istediği şeyleri alamıyor durumda ama birileri maaşına dilediğince zam yapıyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum.
Bence az alıyor ya. Ticaret yapsa çok da... Aaaa doğru ya zaten kendi şirketi gibi ülkenin neyi varsa sömürdü. Hepimiz Cumhurbaşkanı'na çalışan ırgatlarız 🤣
Makul bi zam bu degirmen nasil donuyor biliyormusunuz siz kolaymi o kadar ihtisam saka bir yana devedeki tek tüy ile ugrasip deveyi gormeyen milletiz nasil sig sularda boguluyoruz boyle ya
@JennieBp Çok üzüldüm :( Keşke insanlar, insan gibi ve insani şartlarda çalışabilse. Cami açacaklarına insanların refah seviyesini yükseltseler de çocuklar, hiç olmazsa, haftada bir gün eşiyle çocuklarıyla vakit geçirseler. Babanıza saygılarımı sunuyorum.
İnşallah bizede "kendimede aynısını yaptım" deyip yüzde 14 yapmaz. Bize en az yüzde 50 lazım😏
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne var ki bunda? Koskoca cumhurbaşkanı o almayacakta coban mi alacak? Youtuberlar sanatcilar futbolcular o parayi bi oturusta cerez niyetine yiyor birakin sefil ayaklarını onu yerine reis gibi calisin cabalayin ulkede ihracati arttiracak ozellikle savunma sanayi hamleleri yapin 100 binle bile doymazssiniz o zaman emin olun.
Sefalet içinde yaşayanların sayısı günden güne artarken Boğazından haksiz yere geçen her bir lokmanin bedelini ödesin. Baska da bir sey demiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Görünen kısmı bu bir yüzükle geldiğini 128Milyar$ iç ettiğinide biliyoruz! Yurtdışındaki bankalarda kaç para var kim bilir çalınan eserlerin parası nerde?
Anasını sınır köprüsünden doğu Anadolu'ya gidene kadar SK... Ben onu işçiye 3 ay öncesinden masaya oturtulur konuşulur gidiceksin ha seve seve ha ske ske
Tek bir şey derdim ama şimdi Silivri soğuktur. Padişahım çok yaşa (!)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türk milleti hepiniz.. canım yaşayacaksınız adamlar götürüyor siz öyle bakın okuzuntirenebaktigigibi gerçek bu bana cemkireceginize gidin sizi bu hale sokanlara cemkirin
Türk milleti diye genelleme yapma. Yandaşlar, yanaşmalar, çomarlar, satılıklar, kıllarını kiraya verenler diye sınıflandır bence. Türk milletinin içinde tüm bunları sorgulayıp korkusuzca konuşan aydın ve cesur insanlar da var.
Bu arada eleştiri yapanlar atatürkün de 1765 Reşat altını aldığını biliyor mu. Yanş maaşıyla o dönem alabildiği altın sayısı o. Reşat altın şu anda 3500 TL. 1725x3500 ü çarpacak delikanlı aranıyor.
ulan her ay neredeyse doğalgaz bulduk diye haber gelmesine rağmen herifler üst üstüne 40 kuruş zam yaptı. Ortada bir komedi yok. Ortada bu kadar yolsuzluk varken üstelik Chp kaç senedir söylüyordu. Bir de chp düzgün araştıramamış CHP'nin man adasına ofshour şirketlerle kaçırıldığını iddia ettiği paranın miktarı daha azdı. Amerika açıkladı en son 20 yılda toplamda 13 TRİLYON DOLAR KAÇIRMIŞLAR. Ben bile inanmadım. Ama hiç de imkansız değil. Akp'te kadar Türkiye'de ne kadar cumhuriyetten kalan işletme varsa akp döneminde her biri bir bir satıldı. Yani gayet de inanılası. Buraya girerken kulladığın cep telefonunu akp döneminde özelleştirilen yerler diye araştırsan ve kaç paraya özelleştirildiğini görsen belli olur zaten. Ama siz inanmak istemiyorsunuz. Görmek istemiyorsunuz. Çünkü senin de onlardan yana bir gelirin var. Bir menfaatin var. Her ay doğalgaz bulduk haberleri geliyor. Doğalgaza peşi sıra zam geliyor. Mazota, LPG'ye yani akaryakıtlara zam üstüne zam yapıyor. Asıl trajedi hala daha inanmanız hala daha desteklemeniz. Sizin elinize tutuşturuyorlar 100-300 lira bir para, hediye çeki kendileri kaç yüz milyon katını ceplerine indiriyorlar. Siz de Erdoğan'a inanmıyorsunuz. Siz de Erdoğan'ın ve onun rant çetesinin yaptıklarının farkındasınız ama oradan geliriniz olduğu için destekliyorsunuz.
@CevapVerin518 alın teriyle paramı kazanan biriyim. Ne mevkim var ne de kenarda param. Vatanını seven biriyim sadece. O bulduğun Doğal Gaz kullanıma hazır sana gelmiyor. Şu anda tüm dünya enerji sıkıntısı yaşıyor. Rusya bilerek vanaları kapatıyor. Amerikadan aldığın belgelerde kendi devlet başkanını suçlayacak kadar cahilsiniz. Adamlar Erdoğanı devirmek için muhalefete tüm desteği vereceğiz diye söyleyince hiç mi aklınız başınıza gelmiyor. Hataları yok muddur vardır. Elbette yolsuzluk ta yapan vardır rüşvet alan da. Ama bu Erdoğan İn güçlü bir lider olduğunu değiştirmiyor. Devlet yeni kurulurken işletmecilik yapar fabrika açar. Normal zamanlarda özel teşebbüsten beklenir. Azıcık açıp ta bakın Avrupa ülkeleri fabrika mi işletiyor. Sizin zorunuza gidiyor yıllardır uğur Dündar programlarında Kemal sunal filmlerinde aşağıladıpınız hor gördüğünüz tesettürlü ve dindar insanların bu ülkede neleri başardığını görünce. Yerli araba da çıkacak akdenizd2 petrol de Doğal Gaz da. Hepsi teker teker olacak. Bu adamların çıkardığı sihalar ihalar sayesinde pkk bitti. Ama bu hafta teskere oylaması olacak. Sana zahmet izle de gör bakalım kimler bu vatanı seviyor kimler pkk sempatizanı. 100 yıldır yediniz ülkeyi 100 yıl yönettiniz. Artık zor. Köylü devrim yaptı abla devrim.
Vatanını seven insan ülkesinin parasını dünyanın en çok değer kaybeden parası haline getirmez. Bir ülkenin parasının gücü itibarıdır. Siz itibarı tek bir adamın HALKIN/DEVLETİN PARASIYLA yaptığı bin odalı saraylarla, 13 özel lüks uçaklarla trilyonluk makam arabalarıyla ölçtünüz. O Avrupa ülkelerinin hepsinin işlettiği fabrikalar var. Özel sektörü, zenginleri de inşaat alanında desteklemiyorlar gen laboratuvarları, tohum laboratuvarlar, ilaç sanayisini, teknolojik üretim konularında özel sektörü teşvik ediyor. Öyle kalkıp da sana hazineden garanti vereceğim Sayıyı sallıyorum, 10 milyar dolar maliyeti olan bir köprüyü 100 milyar dolar maliyet gösterip de bir de üstüne halka geçerken ödetmek midir vatan sevgisi? Bir sürü özel hastane açtılar. Hazineden HASTA GARANTİSİ verdiler. Ama akp'ye oy verenler de Chp'ye oy verenler de diğer partilere oy verenler de hep devlet hastanesinde bakılıyorlar. Gidin abi o zaman özel hastaneye orada bakılın. Neden Tayyibinizin yaptığı özel hazine garantili hastanelere ameliyat için ya da diğer hastalıklar için gitmiyorsunuz da devlet hastanesine bakılıyorsunuz? O devlet hastanelerinin hepsi sizin nefret ettiğiniz eski yönetimler tarafından yapıldı. Neden mesela Erdoğan'ın hazine garantili milyarlarca dolarlık köprülerine 300-400 lira para verip kullanmıyorsunuz da akpden önceki yönetimlerin yaptığı yolları köprüleri kullanıyorsunuz? Belli bir kotayı karşılamayınca 85 milyona bölünüyor onun parası. Ben geçmediğim sevmediğim desteklemediğim köprünün hastanenin parasını neden elektrik, doğalgaz vergisi diye zam üstüne zam diye ödüyorum? Kimler angut gibi ağzını açıp şak şaklayıp o partiye oral seks çektiyse o köprülerin, hastanelerin parasını da onlar versin. Ben ömrümde İstanbul'u görmemişim.
Vatanseverlik çözüm sürecinde apo ile iş birliği yapmak mıdır? Vatanseverlik tarikat ve cemaatlerle iş birliği yapıp onları devletin en stratejik kadrolarına kadrolaştırıp ülke içinde paralel yapı oluşturup darbeye sebep olmak mıdır? Vatanseverlik yurtdışından kontrolsüz, önüne geleni mülteci sığınmacı diye alıp, kendi öz halkını terörizm tehlikesiyle karşı karşıya getirip ülkenin nüfusunun yaklaşık %10'na denk gelecek şekilde alıp ülkenin demografik yapısını değiştirip kendi halkını işsizliğe yoksulluğa mahkum etmek midir? Vatanseverlik SMA hastası minicik çocuklar kemikleri erimiş jöle kıvamına gelmişken milletten yalvar yakar sosyal medyada yardım istetip, onları tedavi ettirmek yerine yardım kampanyalarını yasaklamak mıdır? Ulan KKTC'de bir çocuk SMA hastasıymış. Yardım başlatmış GKRY çocuğu ücretsiz şekilde tedavi ettirme kararı almışlar. Ve tedaviye de başlamışlar. Vatanseverlik halkını can düşmanına muhtaç hale getirmek midir? Bu ülkenin gençleri yani 18-30 yaş arası herkes ölmek pahasına da olsa Türkiye'den Avrupa'ya kaçıp kurtulmayı hayal ediyor. Vatanseverlik bu ülkenin gençlerini yurtdışına kaçacak düzeye getirmek midir? Benim param yok gidemiyorum maalesef. Ama size karşı olan nefretimi bir şeyle ifade etmek gerekirse şöyle ifade ederim. Hani depremler oluyor insanlar enkaz altında kalıyor falan ya heh akp'ye oy verdiğini bildiğim bir kişi kim olursa olsun kendi ailemden bile olsa benden yardım istese ve tek benim yardımımla kurtulacak olsa yemin ederim dönüp yardım etmem. Daha ölümünü izlerim. Çünkü bu ülkede şehit vermemizden tut ekonomik krize, SMA ve diğer tedavisi masraflı insanların tedavi edilmemesine, kadınların sürekli dayak yiyip tecavüze uğramasına, insanların yoksulluktan siyanür içerek kendini zehirlemesine ya da binaların tepelerinden kendilerini atmalarına, 15 Temmuz darbesine kadar her şeyden siz sorumlusunuz. VATANINI GERÇEKTEN SEVEN BİR VATANDAŞ BUNLARDAN DOLAYI NEFRET, ÖFKE İÇİNDE OLUR.
Senin hangi dine inandığınla zerre ilgilenmiyorum. İster Müslüman ol ister olma. İster türbanı başına, kıçına hatta tasshaklarına bağla istersen sakalını ayak parmağına kadar uzat istersen peygamber ol senin neye inandığınla zerre ilgilenmiyorum. Ama benim bu yaptığım eleştirilere cevap vermek yerine olayı dine bağlayıp din kelimesinin arkasına saklanıp her türlü ahlaksızlığı namussuzluğu dinle örtbas etmeniz sebebiyle bir zamanlar (yaklaşık 6-7 sene olmuştur) namaz kılan biri olarak beni dinden nefret ettirdiniz. Eğer gerçekten mutlak suretle bir yaratıcı/tanrı falan varsa bu yaratıcı da bizi bir sorguya falan çekecekse ki buna tam olarak inanmıyorum benim gibi olan kişilerin o yukarıda bahsettiğim kişilerin günahına girilmesine her şey ortadayken bunlara izin vermeniz sebebiyle cezalandırılandırılacaksınız. Bunu ben değil senin kutsal kitabın diyor. Benim kutsal kitabım demiyorum. Çünkü ben o düşünceyi bırakalı yaklaşık 6-7 yıl oluyor.
Devlet ayakta kalmak için kendi parasıyla öz kaynaklarıyla kalkınmak zorundadır. Aksi taktirde kendi fabrika açmazsa ekonomide dışa bağımlı olursa yani her şeyi her fabrikayı gelsin yabancı yatırımcı yapsın derse politik sebeplerle o yabancı yatırımcı açtığı fabrikaları bir bir kapatır. Geri çekilir. Türkiye'deki birçok yabancı marka özellikle otomotiv markaları tek tek çekildi ve çekilmeye de devam ediyor. Bu da beraberinde işsizliği getiriyor. Ekonomide dışarıdan gelen yatırımcıya bağımlı bir ülkede ne terör/pkk konusunda ne Ege ve Doğu Akdeniz konusunda ne Suriye'de ne de Azerbaycan'da rahat başına buyruk hareket edemez. Çünkü o silahlar öpücükle yapılmıyor. Dışa bağımlılığın ne kadar boktan bir şey olduğunu Amerika Catsa yaptırımlarını devreye sokunca anlayacaksınız ki şu an bile Amerika silah üretiminde yedek parça gibi bazı alanlarda kendi meşei olduğu ürünleri Türkiye'ye kullandırmıyor. Bunun arkasından Almanya'da gelecek. Geçen sene Altay tankı için Almanya ile motor sorunu yaşandı çözüldü mü bilmiyorum. Bu devlet parayla dönüyor. şu an dış borçlarla, halkın gırtlağına çökerek dönüyor. Peki halkta da para kalmayınca, dış borç da alamaz hale gelince ne olacak? Tıpış tıpış IMF'nin kapısını çalacaksın. Onlar da ilk önce senin asker sayını, silah varlığını azaltacak. Seni Akdeniz'den, Suriye'den, Azerbaycan'dan çekecek. Pkk'yı falan bitirdik diyorsun ya yok bitiremedin daha da güçlendirdin. Suriye'de PYD olarak ve Amerika'nın desteği ile daha da güçlü olarak devam ediyorlar. BOP eş başkanı olan bunu her yerde güle oynaya ilan eden başkanınız neden bu sorunu çözemiyor?
Köylü devrimi "Al ananı da git." diyen bir adamın iktidarında mı yaptı? Köylülerin alayı kan ağlıyor. Girdi maliyetlerinin iyice artıp satarken de karşılayamadığı için. Köylü devrim yaptı da ondan mı önceden 100-150 liraya gördüğün pazar alışverişini bugün 350-400 tl ile görüyorsun?