Yüz yüze eğitimin fakülte düzeyinde başlamasıyla oluşan öğrencilerin barınma, beslenme, kırtasiye gibi sorunlarının tavan yapması malumunuz. KYK Yurtları herkese çıkmasa da çıkanların da çok iyi şartlarda kaldığı söylenemez. Belli başlı sorunlar var. Bu sorunlardan biri de yemek. Kahvaltı için 6, akşam yemeği için 13 TL destek veriliyor ama bu destekle alabilecekleriniz şeyler sınırlı.https://onedio.com/haber/kyk-yurtlarindaki-6-lira-devlet-destekli-kahvalti-ogrencileri-isyan-ettirdi-1007721
6 liralık devlet destekli kahvaltı öğrencileri isyan ettirdi! Ülkemizde öğrenciler ne kadar rahat?
Ya ne olsun bedava mı ne istiyorsunuz daha acaba? Hep bi suçlama hep bi çamur atma 10 tl kahvaltıya para ayıramıyorsan öl aw bende şu anki ekonomiyi hiç beğenmiyorum yanlış anlamayın Ama bakıyom sürekli bi sallama peşinde bütün gençler bişey olsunda sallayalım sürü psikolojisi mi? Arkadaşlar Almanya gibi veya Amerika gibi olamaz bu ekonomi orada bile en baba bakın en baba alacağınız aylık net ücret en iyi işte çalıştığınızı farzedelim (sanmıyorum da neyse)4000 Euro net alırsınız en babası oda ee Berlin’de bi daire ne kadar haberiniz var mı? 500-600 bin Euro kaç yılda toplıcaksınız bu maaşınızdan hesap edin sonra tartışalım kabul araçları çok daha ucuz yemek ucuz ama oraya gitseniz de havadan para yağmıyacak bi bedel ödemeniz çalışmanız gerekiyor bu söylediğim maaşın yine yarısı rahat masraflarınıza kiranıza gitçek emin olun oda alabilirseniz 4000 Euro Bence siz havadan para gelmesini veya sabahtan akşama kadar manita işleri kovalayıp salk salk instagramda gezip önünüze yemek gelmesini mi bekliyorsunuz benim gördüğüm bu bütün z kuşağı bu durumda şu anda bende o z kuşağının içindeyim ama hiçbir zaman onlar gibi davranmadım bu salk davranışlarıdır. şimdi bana sallıcaksınız biliyorum sallayın hatta son sürat devam edin bu yolda hiç hız kesmeden hayat size şaaaapp diye tokatı koydumu görcem sizi
Elbette daha iyi şartlar sağlanabilir ancak şu da unutulmamalı ki günümüz gençliğinde de genel bir memnuniyetsizlik var. Öğrenim görülen yerler ve barınmak için tahsis edilmiş yurtlar minimum ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapılandırılmıştır. Sonuçta ülkemizdeki her ailenin kahvaltı sofrasında jambon pastırma sucuk yok. Evimizde yedigimiz annemizin elinden çıkmış poğaçaları börekleri de oralarda beklemek doğru olmasa gerek. İşleyişteki aksaklıklar eleştirilebilir ancak kantarın topuzunu kaçırmamalı.
Hayır cidden inananamiyorum artik. Hem paran yetmiyor hemde ac kaliyorsun ya da cebinden gidiyor. Her sene yemeklerin de cok kötü olduğu söyleniyor. Kimsemi duymuyo kimsemi görmüyor. Ve yemekleride biliyorum. Pişmemiş tavuklar ozlesmemis corba üstüne üstlük para veriyon saka gibi.
Bir but parcasi 8.5 tl diye biliyorum artik. Gidip kilosuyla alip yapma imkanin olsa daha çok doyarsin. Surekli bi öğrencileri somurme dertleri.
Of bide yorumlarda memnuniyetsizlik falan demisler. Cidden sinir bozucu ufacık bir peyniri bile iki tlye satiyorlarsa oturup şükür mu edelim. Allahim çıkın artik su dar kafalarinizdan
Ne bekliyorsunuzki devlet gunluk 20 TL yemek veriyor birde yurt bedava ustune kredi ve burs Avrupa'daki nasil bi arastirin derim burada devlete hükumete hakaret etmek için herkes tetikte sanki yapmayın cok yazık arkadaşlar sanki bundan 20 yıl önce unuversitelerde burs kredi yemek oranı çok fazla idi bunlarmi kesti benim zamanında yurt yoktu yemekte yoktu kredide yoktu
Herkes öyle yaşamak ister ama ülkenin şartları bu adama sormazlarmi o yemek yurt kredi rektör isemuyuk eylemi yapan unuversiter bugüne kadar ne teknoloji geliştirdi ne buluş yaptı bu ülkenin kalkınması için ne urettinizde ne istiyorsunuz
Kimsenin hakaret ettiği yok ama savunulacak tarafı da yok. Günlük yemek ücreti yardımı biraz daha arttırılsa güzel olurmuş ama benim takıldığım yemek ürünlerinin ücretleri... Ne o yumurta 3,5Tl ediyor ne o peynir 2Tl ederi var ne de o domates 50 kuruşluk ederi var. Yemekhane ticarethane olmuş da bizim mi haberimiz yok? Öğrencilerin üzerinden kâr edilmemeli!
Evet imkan olsa da gunluk 100 TL yemek yardımı olsa cok iyi olur ve hatta bende 5 yıl üniversite okumuş 11 bin değilde 50 bin maaş alsam ama yok öyle bi dünya
Yani normal bizim zamanımızda da sabah fisiyle anca bu kadar alınıyordu asil sorun yaklaşık on yılda 60 kuruşa alabildiklerimizin simdi 600 kuruşa ancak alınabiliyor olmasi takilacaksaniz o kısma takılın derim 😉 atılan altı sıfırın biri geri gelmiş resmen
Üstüne birkaç lira daha ekleyip yiyecek alınabiliyor. Evde kalsa aşırı masraf var. Özel yurtta kalsa ortalama 1000 TL ödeme yaptıktan sonra bir zahmet yemek ücretsiz olsun.
3 liralık yemek desek heralde 3 lirasıda vergi heralde ya da el hizmeti olarak bedel katıyor olabilirler sonuçta faturalara da hizmet bedeli ekliyorlar kdv ile birlikte :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Iyicde yeni bir şey değil bu zaten böyleydi pmlet yaptıracağız tek yumurta alsin 75krs 4tane alsa 3 tl yapar 2 tanede ekmek alır 50krs a peynir domateste var daha ne olsun serpme kahvaltımı beklionz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kykda kantin-yemekhane işletmeleri hep ihale usulü. Ama yinede kyk tarifesine bağlı kalmak zorundalar. Gerçek fiyatların bu olup olmadığı konusunda yurt müdürlüğüne sorun. Sadece 1 yumurta içeren omletin 3.5 olması normal değil çünkü...
Bende zamanında kykde kaldım. 105 lira yurt ücretiydi onunda fazlasını fiş olarak alıyorduk. Yani aslında barınma ücretsiz. Anlamadıgım ne bekliyorsunuz? Hükümeti kesinlikle savunmuyorum ama kyknın çıktıgına şükret.