Din devleti isteyenlerin kendileri, aileleri eşleri şeri hükümlere göre yaşasınlar. Anayasaya dokunmasınlar. Ama müslümanlara şeri hükümlere göre yaşama ve yargılanma hakkkı tanınmalı... Hatta daha da ileri gidiyorum... yalnızca müslümanlar şeri hükümlere tabii olmalılar.
-Şüphesiz ki size bir laik bir kadın ve islamcı bir kadın üzerinden misal vermekten çekinmeyeceğim:
- İslamcı bir kadının babası öldü, babasının mirasından Şeri hükümlerin emrettiği şekilde pay alacak - Laik bir kadın babası öldü, babasının mirasından laik yasalara göre pay alacak... cezalar da aynı şekilde hırsızlık yapan kişi laikse laik yasalara göre... islamcı ise şeri yasalara göre ceza alacak... benim anayasa teklifim bu... laikler laik anayasaya bağlı olurken, islamcı kesim şeri hükümlere tabii olacak... şüphesiz ki bu durumda hem laikler hem de islamcılar memnun olurlar.
I. Devletin şekli MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara 'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Bu 4 madde, 4. madde de yazdığı gibi DEĞİŞTİRİLEMEZ VE DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF EDİLEMEZ maddelerdir. Ancak Türkiyedeki adalet sistemini de şu cümle özetliyor bakınız, ''Eski TBMM başkanı yeni anayasa dindar olmalı, ilk 4 madde değişmeli'' dedi. Hani teklif edilemezdi? Diyeceğim o ki, zaten çok fazla uygulanmıyor. Hepten değişmesi (ki bu öyle kolay bir iş değil) iç karışıklıklara çok fazla neden olacaktır. Bu yüzden 2023 seçimi denildiği gibi oldukca önemli bir seçim. Ayrıca vatandaşların şunu da idrak etmesi gerekiyor. Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir, müslüman değil! ülkede hristiyan da var, ateistte. Onların hakları da korunmalı! Nede olsa islam hoşgörü dini. Böyle öğretildi ancak ''örnek'' olacakların, örnek olacaklarından hiç umudum yok. :D
Anayasanın 4 ilk maddesi değiştirilmez kaldırılmaz. Tek derdimiz de dindar anayasaydı sanki ya bi gidin ekonominin üzerini kapatmak için mi gündeme geliyor bunlar? Asla hayal ettikleri cahil ve araplasmış bir ülke yapamayacaklari. Cumhurriyet erken doğdu ama gelişemiyor. Bunlara rağmen iyi olmuş diyen var mı varda yazıklar olsun elinizi ayağınızı çekin bu topraklardan!
Senelerdir aynı terane. Ona zam gelir buna zam gelir baktılar halk tepkili susmuyor bir piyonu ortaya atarlar laiklik, başörtüsü vs vs üzerinden açıklama yaptırtırlar sonra bir bakarsın tüm hedefler ona kitlenmiş diğer şeyler unutulmuş :D Replay butonu gibi siyaset resmen.
Onlar öyle ama millete ittifakinda da hırsızlık bitecek gibi görünmüyor. Beni vatandaş olarak açık ara 1 numarali önceliğim hırsızlığın. bitmesidir. Bunu yapan kadro ister ülkeyi faşizmle isterse dini esaslara göre yönetsin bana fark etmez. Hırsızlık bitmeden diğer hiç bir şey hayatimizda gerçek bir fark yaratmaz.
bunlar vatandasliklari iptal edilmesi gereken cumhuriyet doneminin yuzkarasi insanlari ama bu hukumet bu ve bunun gibi adamlari meclise hatta o meclisin basina oturttu rezalet bile az kalir buna yoruma.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her zaman diyorum “Bunlara oy vermek; Ülkeyi Uçurumdan Yuvalamaya; Evet, demektir” diye. Ülkemizi felakete sürükleyecekler, perişan edecekler, bunlar talimatları Okyanus Ötesinden alıyorlar. Aklınızı başınıza alın ve sandığa gömün.
Bence saçma direk anayasa ortadan kaldırılsın. Zaten tek bir kişinin keyfine göre gece kanunları çıkıyor sürekli ne gerek var anayasaya. Kafasına göre uygulasın her şeyi.
Adam evine geldiğinde güvenlik sebebiyle sokağı kapatıyorlardı giremiyordum oradan da kılım hepten bi kıl oldum Zaten başkanlığındada alakasız patavatsız yumurtaları vardı
Yani şahsen ben böyle şeyler planlasam seçimi kazanana kadar dile getirmem bunlar da bir saf söyleyip söyleyip kendi bacaklarına sıkıyorlar jdidndosnoe
Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur der rahmetli demirel. yavaş yavaş aklını başına almaya başladı insanlar. 2023 hayalleri onlar için kabus olacak inşallah
Benim de görüşüm daha çok sağ tarafta ama ben iktidarı düşünmüyorum. Yani sağ parti olup öyle olmayan da var tabi iktidarda nasıl olur bilemiyoruz. Sol parti bu ülkeyi geliştiremiyor maalesef.
Bunların bu haramilerin sonu gelecek ulan bu topraklara bu kadar zulmü anzaclar , ingizlizler yapmadı Çanakkale'de , bunların ne vatanı var ne bayrakları
Akp yi sevmiyorum ama yeni bir anayasa gerekli. Ve ilk dört madde kesinlikle değişmeli. Kemalist ideoloji anayasada olmamalı. Yani bir şahsın ideolojisi insanlara dayatilmamali. Tabi ki bi anayasa diktatör erdoğan varken olamaz. Türkiye nin önceliği bu diktatörden kurtulmak olmalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
seçimler de hikaye zaten, adilane yapılan bişey mi kaldı?
ektiğini biçecekler yedikleri hurmalar tırmalayacak sonra abi şey ben göle maya çalıyodum kızmaca darılmaca yok acımıcaz hardlıcaz devran dönecek yakındır
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Eski TBMM Başkanı yeni anayasa dindar olmalı, ilk 4 madde değişmeli dedi. 2023 seçimlerinin ciddiyetinin farkında mısınız?