Kemalpaşa Kaymakamı Faruk Saygın, okul ziyaretleri kapsamında Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyarette girdiği sınıfta kendisine "hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek sınıftan kovdu. https://www.birgun.net/haber/kaymakam-ogretmeni-siniftan-kovdu-360483
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu. Doğru buluyor musunuz bunu?
İşte ben bu yüzden siyasetçilerden (parti ayrımı yapmaksızın) nefret ediyorum Çünkü bu ülkenin siyasetçisi ve devlet yöneticileri (özellikle bürokratlar) %35 kibirli ve kendilerini padişah görüyorlar Onlar krallar gibi yaşıyor yiyip içip çok afedersin boşaltım yani tuvalet yapıyor (büyük abdest) bizler ise geçim sıkıntısıyla enflasyonla anamız ağlıyor ruh hastası olup mutlu olamıyoruz Bide açlıktan nefesimiz koktuğu halde bu siyasileri savunuyoruz biz halk olarak yalakalık yapıyoruz onlardan medet umuyoruz Halbuki siyaset dediğin her ülkede (gelişmiş ülkeler hariç) 3. sınıf vasat ve gelişmemiş Özellikle Müslüman ülkelerde aynıdır siyaset = çıkar iyi ve namuslu insanların işi değildir siyaset aksine fakir insanların ve cahil insanların işidir Ama şunu da belirteyim her ülkenin siyasileri menfaatçi değildir başka ülkelerde dürüst siyasetçiler de mutlaka vardır 5 parmağın 5'i bir değil ama çoğu ülkelerde siyaset menfaat işidir ve çoğusu cep doldurma ve oy kapma derdinde Gerçek bu
Bu ülkede binlerce Öğretmen, Akademisyen, Polis ve diğer insanlar hapishaneye suçsuz yere atıldılar. Herkes zamanında alkış tutmuştu. Şimdi ise nerede liyakat sahibi olmayan sicili bozuk insan varsa Makam mevki sahibi oldu.
Çingeneye Krallık vermişler tutmuş Babasını asmış. Bu millet istedi bu insanlar geldi. Soru çaldılar dediler sistemi değiştirdiler. Şimdi sınavda 100 puan dahi alsan önemli olan mülâkat. Düşük puanda alsan mülâkatta onların adamıysan yer senin. Yüksek puan dahi alsan ama onlardan değilsen bir yere giremezsin.
Daha çok alkışladıkça daha bunları çok göreceğiz. İnsanları para ile terbiye etmeye çalışıyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu ulkede statüyle adam (!) Olmayi degilde insanlığımızla insan olmayi, karakterimizle karsilanip karakterimizle ugurlamayi ve ugurlanmayi ogrenemedik. Baska ulkelerde statuye bu kadar takilmiyor insanlar. Sana, senin ahlakina, karakterine bakiyorlar ama bizde üstte olan alttakini eziyor. Makam mevkii sahibi degilsen yuzune bakilmiyor, adam yerine konmuyorsun. Herkeste makamina hurmet ediyor sana , karakterine degil.
nedense bu hukumet ıle atanan memurlar en kucugunden en buyugune kadar bu sekılde lıyakat ayak altına alındı genel bır temızlık cıdden gerekıyor devlet edep ve adabını ogretmek gerekıyor.
kardes alt tarafı kaymakam ve aldıgın maas bellı bır cok fakulte mezunu var ulkede senden de fazla kazanıyor ne dıye haset yaptın sımdı kı?
ogretmenlık bazıları harıc kutsal onemlı bır meslek ve itibarsızlastırma olmamalı egıtım-sen ıcınde bu zxerzevat hakkında acıklama yapıldı , sosyal medyadan kulaklarını halk cınlatınca , valılık gostermelık acıklama ve sorusturma acmıs. bısı olmaz o ayrıda yınede sosyal medyanın gucu.
As üst ilişkilerinde bazı kurallar var ne yazık ki resmi dairelerde.. Buna da bazı kaymakamlar özellikle dikkat eder. Kaymakam orada öğretmenin amiri durumunda.. Amir, altındaki çalışana "nasılsın, iyi misin" diye sorabilir ama as üstüne soramaz. Elini uzatması da işin fitilini ateşlemiş.Öğretmen de as üst ilişkilerinde nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorsa ona da bir şey denemez tabi.. Benim de duyduğum benzer şeyler var, kendi çevremde, bu tek değil yani..
Kaymakam öğretmenin amiri değil. Ayrıca ifade ettiğiniz ast üst iliski davranis şekli ise yasalarla desteklenen şeyler değil. Tamamen şark düşüncesinin yansıması amaci amir konumunda olanlarin egosunu beslemeye yarayan uygulamalar.
Valla ister kabul edersiniz, ister etmezsiniz. Bu kaymakamların resmi nezaket kurallarında var. Makamca büyük olan hatır sormadan, makamca küçük olan hatır sormaz.. Benim de desteklediğim bir şey değil ama var.
A ya da B, adam resmi nezaket kurallarına aykırı davranıldığı için tepkisini göstermiş... Siz sadece medyaya yansıdığı için bu olaydan haberdarsınız. Kaymakamlarla benzer diyologları yaşayan müdürler var. Sonuç ne "herkes makamını bilecek "bu.. Resmi dairelerde çalışan kişilerin bu gibi kuralları öğrenmesi lazım aslında.
Evet resmi dairede çalıştım. Ve resmi dairede Kaymakamlıkta çalışan kaymakamla iç içe olan Tarım Müdürü bir eniştem var. Hatta geçende bu as üst muhabbetlerini konuştuk onunla da. Ben size kötü bir şey demiyorum da zaten başından beri.. Bunu desteklemediğimi ama kaymakamların resmi nezaket kuralları olduğunu söylüyorum.
Ben de hem resmi daireden emekliyim hem de devletin en üst noktalarında protokolerde bulundum. Geleneksel olan davranış bicimleri vardir ama çoğu sacmadir. Gelişmiş bati kültüründe olmayan temeli amire saygi kılığında onlarin egosunu beslemeye yarayan şark kültürünün eseridir. Bunlari normal gormek bize yarar degil zarar verir. Bu normalse evliliklerde erkegin eşine şiddet uygulaması, askerde üstün astini dövmesi.. vs birçok durum da normal görülmeli. Çünkü bunlar da benzeri şekilde şark kültürüne ait yaygın davranış bicimleridir. Olayda ciddi bir psikolojik şiddet var. Bu sadece o öğretmene degil bütün öğretmenleri yaralayan etkileyen bir durum. Ast bazen üstün hoş karsilamayacagi davranislarda bulunabilir. Ama bunun karşılığı asla şiddet olamaz, sineye çekilemez. Bilmem anlatabildim mi?
Yaa abi cidden anlattığımı başından beridir anlayamamış olmanız gerçekten çok üzücü. Gülsem mi ağlasam mı buna bilemedim. Ben normal gördüğümü mü söyledim sanki size? Bu bir resmi nezaket kuralı diyorum.. Kaymakam kural dışı hareket edildiği için kendince tepkisini göstermiş, diyorum doğru ya da yanlış. Kaymakam babamın oğlu da onu mu koruyacağım sanki lütfen olayı saptırmayın..
Koskoca kaymakam olmuşsun ama kafasız olarak gelmişsin. Ulan o bir öğretmen ve elini uzatmış saygıdan... Tokalaşmak ne zamandan beri hadsizlik olmuş. Sen kimsin de bu artistliği taslıyorsun. Al işte böyle rezil edersin kendini... Sen o öğretmene öyle davranırsan, o bebeler de saygı maygı göstermez öğretmene... Öncelikle bunu idrak edecek kaymakam dediğin...
olay çok manidar. öğretmenin tokalaşmak isteği üzerine el ve göğüs selamı olarak karşılık verdiği yazıyor. Öğretmenin tokalaşma konusunda ısrarcı olduğu yazıyor.
pandemi sürecinde tokalaşmayı ve bunda ısrar edilmesini doğru ve mantıklı bulmadım.
pandemi olduğu sürece tokalaşmamalıyız gibi bir söylem beklerdim açıkçası
topu göğsünde yumuşatmaya çalışmışsın ama nafile durumun böyle cereyan ettiğini sanmıyorum asla yanlışa yanlış demeyi öğrenin artık siyasi iradeye destek olacağız diye yanlışa yanlış katmayın çok bariz bir kibir sergilenmiş bana göre ayrıca öğretmen kaymakamdan kamu vicdanında herzaman daha üstündür bu açıdan bakılınca kimin hadsizlik yaptığını anlamak zor olmamalı
Türk toplumunun kanayan yaralarından birisi her daim kendinden alttakileri ezme güç gösterisi yapma sorunudur. Şimdi Vali yardımcısı veya Vali çıkıp bu adamı görevden alsa vasıfsız bıraksa haklı değil mi haklı.
Ben gerçekten hayret için okuyorum böyle haberleri. Ya hak etmeyen Öğrencinin zihninde derin izler bırakan insanlar atanır eğtimci olarak okullara ya da böyle öğretmenlik gibi kutsal bir meslegi layığıyla yapan İnsanlar koltuk sevdası uğruna aşağılanır. Birileri buna dur demeli artık.
Linkten habere baktımda olayi tam anlamadım Biri sanki kaymakam ders esnasında sınıfa girip öğretmeni kovmuş gibi anlatıyor Diğeri kaymakam sınıfta öğrencilerle muhabbet ederken birden içeri giren öğretmeni koyduğunu söylüyor Birinde kaymakam mesleğinden edilecek derece kabahatli benim gözümde Diğerinde o öğretmenin kaymakami duyar duymaz sınıfa kaymakama yağ çekmeye gitmiş gibi bi durumu var Olayın doğrusu ne acaba
Haberde detay az olduğu için sadece bir hoş geldinizden kaynaklı değildir diye düşündüm önce. Ancak valilik de olayı doğrulamış ve tembihte bulunduk demiş. Gerçi ne olursa olsun kaymakamın böyle bir söz etmeye ne yetkisi var ne haddi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Öğretmen ayakta kalmasın diye bütün bir dersi ayakta dinleyen Atatürk'ün Nahif ve zarif tavırlarının olduğu zamandan , saçma canım bir kaymakama hoş geldi diye sınıftan kovulan öğretmenin akıl almaz bir muamele gördüğü zamana geldik ne yazık ki. Zaman ilerlerken gerileyen tek ülkeyiz maalesef.
egoya bak ya öğretmene acıdım şimdi. ne desin daha sana be adam! bi de öğrencilerinin önünde rencide olmuş... yazık ya bence asıl sen haddini bil kaymakam. insanlara saygıyı öğren biraz. kaymakam olmuşsun ama insan olamamışsın
Tamam haklısın ama en yüksek mülki amirindir, herkes el pençe duruyor gelince, soruşturma geçirmen, zorluk yaşaman onun elinde sonuçta, çık sınıfımdan deme imkanımız yok🙂
Senin bu yorumun öğrenilmiş çaresizlik. Hiç bir şey olmaz. En fazla soruşturma geçirirsin. Belki tayinin çıkar. Hatta belki işinden atılabilirsin. Ama sonunda ölüm yok değil mi? Yok eğer haklıyken susarsan, zihnine prangalar vurulur. Ruhun enfekte olur.
Ben susarım demek istemedim, tabi ki haklıyken konuşmak gerekiyor haklısın bu konuda, bir şeyin iyi ya da kötü olması için sonunda ölümün olmasıyla ilişkilendirilmesi doğru değil. Ülkede adalet mi kalmış kime derdini anlatacaksın, kim takacak senin haklı olmanı.. o yüzden kendin ve çevren için bazı durumları sineye çekip Allaha havale etmek en iyisi bana göre
Benim de Sibel Kekilli. Ama o filmlerinde öyle itaatsizlik filan da etmiyor.. Çok uysal ve uslu bir kadın oluyor. Bu arada sivil itaatsizlikle, isyan arasındaki çizgiyi de iyi anlamak lazım. Çünkü, devlet otoritesi, neyi, nasıl anlamak isterse o şekilde anlayıp, tepki verebiliyor. Kendisini riskte hissettiği anda en basit itaatsizlik bile ağır bir ihanet gibi lanse edilebilir. Bu ülkeden bunun örnekleri yaşanmadı mı sanki? Duvara"yaşasın tam bağımsız Türkiye" yazan sayısız genç ağır darbelere maruz kalıp, bedenen, fikren büyük yıkımlara uğratıldılar.
Kaymakam olmuş ama insanlıktan nasibini almamış pis varlık🤬öğretmenede çok üzüldüm ya gerçekten çok gurur yıkıcı bir durum olmalı hemde öğrencilerin karşında...
Hayır kesinlikle doğru bulmuyorum, İç işleri bakanlığının bu konuda tüm bürokratları uyarması ve bu kaymakama soruşturma açması ayrıca öğretmenden ve öğrencilerinden bunu yaşamaya maruz kaldıklarından ötürü özür dilemeli
Kaymakam olunca tanrı olduğunu zannetmiş sanırım. Bunların görevi insanlara hizmet etmek mesleğini kullanarak padişah gibi gezinmek değil ama bunu kafaları basmıyor sanırım. Büyük rezillik.
neyseki ben yokdum bana yapilmis olsaydi orada dayami yerdi istifami basardim sen kimsin lan kendini Allah mi saniyon picccc derdim asker de olsan emir ego der umursamassin ki askerde basima geldi komutani yerin dibine sokdum sen bana bu sekilde davranamassin diye
Ben olsam, sen haddini bil derdim. Asi bir insanım öyle kaymakam maykamam tanımam. Nasıl insanları mevki sahibi yapıyorlar anlamam. Tabi olayı görmeden bir şey diyemem ama bu durum da böyle bir şey yapıldıysa biraz can sıkar.
Direk soruşturma başlatılıp, görevden (tabi olayı araştırarak) alınması lazım. Devletin kaymakamının vatandaşa örnek olması gerekirken, yaptığı davranışa bak.
Yav kimse durup dururken böyle bir şey demez. İşin içinde bir iş vardır. Tüm ülke bu haberi hemen duydu peki nasıl? Duyulmasını sağlayan kim? Yani işin içinde bilmediğimiz ne var?
Covid bile senin verdiğin zararı vermez insana kaymakam bey rahat ol
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
inşallah soruşturma başlatırlar o kadar emeği bir cumlesiyle mahvetti yazık gerçekten bugün olmasa yarın aynı şekilde baskasına boyle daveanacak koltuk sallanıyor
Midem bulandı dün okudum. Böyle cahillere makam verirsen olacağı bu. Zaten bu kaymakamlık müessesesini çok gereksiz buluyorum. Valilik bölge müdürlüğü uapsalar, bunca sorun çözülür. Bir nam uydurmuşlar, milletin ağzına laf yapmışlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kimse kimseyi hoş geldiniz diyerek elini uzattı diye kovmaz... ya çok safsınız, ya da fazla art niyetli bir soru bu...
Bunun için geçerli bir neden olsa bile böyle bir davranış, hele ki öğrencilerin önünde kabul edilecek bir şey mi? Sorun varsa yasalar var. Ama hiç bir yasa bir memura bu şekilde davranılmasına destek vermez.
öğrencilerin önünde böyle bir hareketin olmasının izahı olamaz elbette fakat şimdi internette ilgili haberlere baktım. sadece yanlış ve yalan haberleri ile ünlü 2 sitede söz konusu haber var... olayın yalan bir olay olma ihtimali oldukça yüksek.
Her haber yalan, doğru veya eksik olabilir... Önemli olan ise böyle bir durum eğer gerçekse insanların buna tepkilerini belirtmesi. Zira gerçek bir demkraside c. başkanı dahi temel ahlaki ve saygı konularında kimsenin üzerinde değildir. Ayrıca bağımsız, dürüst haber veren kaç tane site var ki?
Bu bir önyargı... Yalan haber olduğu kanıtlanana kadar bence doğru haberdir... Zira devletin çok sayıda vali, kaymakam.. vs üst düzey memurlarının benzeri durumlara düştüğünü çok okuduk.
Hayır... Ama kişilerin geçmişte yaptıklarına da bakarım.. Bilinen bir şahsiyetse ve geçmişte yaptıkları bana bir fikir verecek gibiyse bende de konuyla ilgili yaklaşık yargılar oluşur. Ama hiç tanımadığım biri olduğunda daha temkinli yaklaşırım.
Şimdi burada söz konusu kaymakam unvanı öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmekte. Geçmişte (2018'de ) Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle mücadele sırasında kullandığı sihalar ile yargısız infazlar gerçekleştirmekle suçlayan bir gazetenin haberinin yanında durmak yerine elbette bu ülkenin kurumlarının yanında duracağım...
Cebinde TC kimliği olan her yurttaş bir kere ülkesini temsil eder. İnsanları birbirinden üstün tutacak payeler vermek gerçek demokrasiye olan inancı ve bağlılığı zedeler. Bu anlamda devlet memuru olmak, devlet memuru olmayanın üzerinde birisini daha üstün ve ahlaklı yapmaz. Ayrıca ortada yasa dışı bir durum varsa elbette gazetelerin işi bunu sorgulayıp haber yapmaktır.. Geçmişte fetönün yaptığı işleri unutmadık. Devleti, orduyu zan altında bırakacak birçok emirler verdirmişti. Ülkesini seven insan cesaretle yanlış olduğu her konuyu sorgulamalı, Aksi durumda her suç şüphesi olan durumu hasır altı etmesine taraf olmak devlete, ülkeye fayda değil zarar verir. Elbette ki ülke menfaatlerini korumak adına basın dahil herkes gerektiğinde sorumluluk almasını bilmeli. O, ayrı bir konudur.
cebinde her TC nüfus cüzdanı taşıyan ülkeyi temsil etmez öncelikle, sadece kendini temsil eder ve O nüfus cüzdanı ona üzerinde anayasal güvenceleri olan yaşayabileceği bir ülkenin varlığını sağlar. öte yandan geçmişi TC'ne düşmanlıkla dolu bir basının yanında duracağıma eksikleri dahi olsa kendi devletimin yanında durmayı tercih ederim. Aksaklıklar her zaman giderilir sonuçta.
Ben böyle kaymakamı onu kaymakam atanı eleştirmek isterim. Öğretmenlerimiz yüce Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere hediyedir. Öğretmenlerimize sahip çıkalım.