İsviçre’de eşcinsellere evlenme hakkı tanıyan yasal düzenleme için yapılan referandumda resmi olmayan sonuçlara göre seçmenlerin yüzde 64'ü "evet" oyu kullandı.
Eşcinsellerin evlenmeleri ve kendileriyle akraba olmayan çocukları evlat edinmelerine ilişkin düzenleme kabul edildi.
Aynı oylama Türkiye’de olsa, eşcinsel evlilik için ne oy verirdin?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İsviçre'de eşcinsel evlilik referandumu: Yüzde 64 evet! Türkiye’de olsa ne oy verirdin?
Oy kullanmazdım. Neden çünkü bu özel hayata giriyor birazda. Eş cinsel filan değilim lgbt filan takipte etmem ama insanların özeline saygım var daha doğrusu özel özelde kalmalı.
Ülke menfaati adına şöyle düşüncem var ama eş cinsel toplum diğer topluma göre daha üstün ve baskın geliyorsa eğer ileride nüfus konusunda çok büyük sıkıntılar ortaya çıkabilir. Buda göçmen mülteci gibi insanların gelmesi için zemin oluşturur hatta bu da kontrolden çıkarsa senin ülkenin kontrolü dışarıdan gelen insanların eline geçmiş istediği gibi at koşturmaya başlar bile.
Tabii ki evet oyunu veriridim. İnsanlar kendi kabilesinden olmayanları dışlamayı ilkel dönemlerden beri benimsemişlerdir. Bu yüzden zaten birçok yerde ırkçılık ta yapılıyor. Bu aslında atalarımızdan gelme bir özelliktir çünkü onlar kendi kabilelerine yeni birilerini dahil etmeyi pek sıcak görmezlerdi. Bizlere de bu özellikten bırakmışlar demek ki. Bizden farklı ten rengine, farklı inanca sahip olan insanları nasıl dışlıyorsak aynı şekilde bizden farklı cinsel yönelime sahip olan insanları da dışlıyoruz. Çok ilkel bir davranış aslında. İnsanlar olayları ve şeyleri bir kalıba sokmayı çok severler. O kalıbın içinden çıkmak ta düşünmeyi ve sorgulamayı gerektirir. Eh insan üşengeç bir varlık olduğu için düşünmeye üşenir çoğu durumda. Demek istediğim şey hepimiz insanız, cinsel yönelim, ten rengi, dini inanç fark etmeksizin hepimiz aynıyız aslında. "Edep edep yahu" diye kendilerince edep aşılamaya ve edebi tanımlamaya çalışan insanlar öncelikle edep ve ahlakın ne olduğunu iyice bir sorgulasınlar bence. Asıl edepsizlik saygı göstermeyi bilmemek ve dışlamaktır. Gerçekten mağara insanlarına has bir özellik. 21. Yüzyıldaki bir sürü araştırılmaya açık bilgi kaynaklarımız varken hâla bunlara takılmak ve kabullenememek son derece cahilce. Son olarak evet aynı cinste olan insanlar da birbirlerini sevebilir ve aşık olabilirler. Sizin için normal olan bir şey aslında normal olmayabilir ya da sizin bildiğinizden farklı "normaller" de olabilir. Gerçek asla stabil değildir hep değişir bu hep böyleydi. Şimdilerde normal olmayan bir şey 10 yıl sonra son derece normal bir şeye dönüşebilir, az da olsa sahip olduğumuz beyni düşünmeye sürüklemek hepimiz için çok iyi olur ya.
Vallahi helâl olsun, ağzınıza sağlık. Ben bu milleti cidden anlamıyorum neden diğer insanların zevklerine, olmak istedikleei şeylere ve yaptıkları şeylere karışırlar ve linç ederler hiç anlamıyorum. Bu tarz insanlardan hep tiksinmişimdir. Saygı duymayı öğretmek gerek bu insanlara. Asıl anlamadığım kısım şu, bu insanlar ne yaparsa yapsınlar cezalanacak olanlar onlar, günah tamamen onlara yükleniyor. Bu insanlar neden sanki kendilerine de günah yükleniyormuş gibi davranıyor cidden hiç anlamıyorum. Herkesin günahı ve cezası kendinedir.
Bir şeyler öğretmek çok zor kesinlikle. Düşünmeye üşeniyorlar ve sürüye katılıyorlar her şeye rağmen. Bir kişi öyle düşünmüşse hepsi sürü gibi onun peşine düşüyorlar. Çok üzücü bir şey aslında toplumu olabildiğince geriye itiyor her konuda. Baksanıza yorumuma dislike atan 3 kişi olmuş eminim yazının bir an önce bitmesi için formaliteden okumuş ya da sadece evet oyunu verirdim kısmını okuyup dislike atmışardır. Okuyup sorgulamak için çaba sarf etmiyorlar ne yazık ki.
Tercihlerine saygım vardır fakat evlat edinmek konusuna pek sıcak bakmıyorum. Gerçi günümüzde öz çocuğuna bakamayıp sokağa atanlar var tabi ama çocuğun psikolojisi de önemli.. Anne faktörü önemli..
Turkiye geleneklerine atalarına aile baglarına oldukça önem veren dindar bir ülke dogal olarak escinselligi aykırı bulan insanlar cogunlukta olacaktır ben şahsen desteklemiyorm ama bunları kötü örnek olarak adlandırmakta istemiyorm aşkın cinsiyetsizligini savunanlar olabilir amaç saygı duymak duymamak meselesi degl ben sadece kendi cinsiyetiyle yetinmek zorunda kalanlarn lanetlendigi ayetlerden yola çıkarak bunun toplumu yozlaştırabilecegini ve batının sapkın ürünlerini rol model almamamz gerektigini düşünüyorum
Evlenebilirler hiç bi sorun olmaz benim açımdan herkesin kendi fikri kendi kararları saygı duyarım ayrica eşcinsel olanlar için bazıları bir sürü hoş olmayan sözler söyleyip işin içine dini de karıştırıyor onlarin yaptiklarini da yanlis buluyorum herkes kendi inancı neyse onu yaşasın herkes kendi inancindan yaptigi ibadetten sorumlu evet inancim geregi bana da ters dusuyor escinsellik ama bu bi takim oyunu degil onlar oyle diye herkes cehenneme gitmeyecek ya da bi kac kisi namazini kilip orucunu tutuyor diye de toplu olarak cennete girmeyegiz o yüzden insanlara kulun kula soracagi sorulari sorun acmisin tokmusun diye Allahin soracagi sorulari değil onlarda bi can bi insan kendi kararlarini kendileri verecekler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır derdim ahlak edep nedir bilmezler kendi kitapları var. zavallı transitler, bu durumun genetik oldunugunu sananlar bile var. bence tedavi edilmeliler
@ElifDuyar karı koca salonda birlikte olmuyor kendi odaları olur. LGBT genetik değildir çocuklar TV tlfn bilgisayar veya çevrelerinden gördükleri kadar etkileniyorlar yani lgbt bireyler küçükken etkilenmiş olan kişilerdir. Ben çocuğumun etkilenmesini istemem ve buna karşı onlemimi alırım.
@ElifDuyar akıl vereceğine biraz huzur versen kank. Bilimsellikten çok uzaksın genom bilimi bunu ispatladı onların tedavi olması gerek diyor bu adamlar. Sana bir adet jelatini yeni açılmış beyin veriyorum ama lütfen kabul edin. 🙏
@Tubaacelyaaa İki tane adam akıllı makale okusan doğuştan olduğunu anlarsın zaten ayrıca doğuştan olamsa bile seni ilgilendirmeyen bi konu diğer insanların yaşamı
Genom bilimi şunu söylüyor kişinin DNA sında kendi cinsini sevme vardır bu tanımadığı bir kişiyi kendi canindanmis gibi sevebilir diye yorumlanır. Örneğin kişi başkasını kardeşinecolan sevgisi gibi sevebilir yani kendi canını onun canı için tehlikeye atabilir ama eşcinsellik geni bulunamamıştı. Bilim adamları bu eğilimi bireyin 1 ve 6 yaş arasında etkilendiği çevresel etkenlere bağlar. Ailevi toplumsal ve filmler diziler reklamlar subliminal mesajlar bu etkenlerden bazılarıdır. Bunlar tamamen araştırma sonuçlarıdır. Kizilinka bu konuda doğruyu biraz da sert bir dille söylüyor olayın bilimselliği konusunda kendisine hak veriyorum.
@MaviŞapka Sert bir dil kullanmış olduğumu söyleyebilirim toplum olarak cizgilerimiz vardır bunlar bizi biz yapan gerçeklerdir. Gelenekselci degilim olana da saygım var farklı renk ve kültürlerden oluşan toplumumuzun kültürel çizgileri hakkında tutucuyum.
@ElifDuyar @tubaacelyaaa yorumlara bakınca herkesin birbirine hakaret ettiğini ni gördüm ortam 56 olmuş 😂 neyse yorumculuğu bir tarafa fikir ve idealleride diğer tarafa bırakıp karşılıklı saygı çerçevesinde bu konuyu sonlandiralimmi canlar
@Tubaacelyaaa @elifduyar okey kanks sizleri saygı ve sevgiyle insanlığa anons ediyor ve yeryüzünde üç güzel insanın bulunduğunu duyuruyorum ateşkes bitene kadar bermuda şeytan üçgenine girmiycez 👍🏻🌠 sağlıcakla kalın
İnsanların ne uaptıkları beni alâkadar etmez. Müslümanım o yuzden hayır diyenler, herkesin günahı kendinedir bu yüzden hiç boşuna salça olmayın bence. Ben evet derim çünkü insanlar ne yapmak isyiyorlarsa onu yapsınlar. Bu beni hiç alâkadar etmez. Hesabını görecek olanlar onlar.
ben evliliği komple aptalca buluyorum ama devlet bu insanların ilişkilerini tanımak zorunda. evliliğin miras hakkından yararlanma gibi bir sürü getirisi oluyor ve sırf ilişkileri normlara uymuyor diye bu haklarından faydalanamamaları çok saçma. evlilik olmasa bile almanya’da olduğu gibi çeşitli ilişkilenme türleri tanınabilir olmalı.
Burası isviçre değil... Elbette hayır derdim.. Aile kutsalı da zaten aldatmalar, entrikalar ile iyice yıkıldı.. Birde şu eşcinsel evlilik konusu ile tamamen yok olmasına kimse izin vermemesi gerek..
Medeniyet Anadolu topraklarında.. Bunu herkes anlayacak zaman ile..
Aşk aşktır herkes istediği kişiye bişeyler hissedebilir ve karşı tarafında rızası varsa birlikte olabilir ben öyle kisilerden değilim ama onları destekliyorum sırf bu yüzden birsürü insan öl*yor ya da in**har ediyor ben insanların bu yüzden baskı altında kalıp ölmesini desteklemiyorum bence sende sadece saygı duyabilirsin buna
Devleti yönetmek her görüşten ve hayattan var olan insanları ötekileştirmek, bölücü payçalayıcı bir anlayışla değilde, biraz daha şeffaf, kucaklayıcı, barış içerisinde olmalı. Ben şahsen kınamıyorum. Bizim bu türkiyede mesela birşeyleri öne sürerek zorbalıklarla yaptırılanların nelere yol açtığını iyi biliyoruz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimin kimi s*ktiğinden, kimin kimi sevdiğinden size ne?
Başkalarıyla uğraşarak kendi sıkıntılarınızı görmezden gelmeye son verin artık da.
kardeşim sevdiğiniz dizilerinize, programlarınıza sarılıp insanların hayatlarına uzaktan yorum yapmaya devam edin siz. Ama özellikle bunun gibi kişisel bir konuda, kimsenin özel hayatında hükmünüz olmasını hak etmiyorsunuz. Onlar da zaten sizi umursamıyor onu bilin.
4
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tabi doğrudur. Cinsel kategoride dobra bir yorum yazdığımda 10 küsur beğeni geliyor, eşcinsellikse mevzu tabularınıza sarılın hemen. Aferim aynen devam. Var olduğum dünyadan utanıyorum sizin gibiler yüzünden.
Neyse Türkiye hazır değil böyle bir şeye zaten. 2019 'Yaşam Kalitesi Sıralaması'nı ele alalım dediğimi anlarsınız. İsviçre 2. sırada yer alırken, Türkiye 44. sırada. Beğenin ya da beğenmeyin, durum bu.
Ne dediğinizi anlamadım sanırım ama eşcinsel arkadaşlar kuduruyor dediniz galiba. Var birkaç tane gördüğüm ve onlar ülkenin durumunu kabullenmiş vaziyetteler. Bu ülkeye denk geldiler ne yapsınlar.. Sacma tarafı eşcinsellikle ilgili konular eşcinsellerden çok homofobiklerin ilgisini çekiyor.
Allah kahretsin bunları ya Batı zihniyeti Bitmiş tükenmiş
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Başkasının seçimine saygı duymayana kimse saygı duymaz. evet derdim.Çünkü herkesin kendi seçimi. Türkiye gibi yobaz ve cahilliği seven ülkelerin halini görüyoruz. Hiç cinsel ilişki yaşamayıp tüm hayatı boyunca sikine bakanları ölee... saygı duylup geçilicek şeyleri uzatılırsa ancak cahil ve yobaz olur işte bir ülke.
yaratılış kanuna aykırı ben hepisini eşcinsel lezbiyeni hapise atardım çocuk yapana kadar sokağa çıkmalarına izin vermezdim çocuk yapabiliyorlarsa okeydir ama yapamıyorlarsa da ömür boyu hapis cezası gebersinler mklarım
Ben de erkeklerden hoşlanıyorum ama eşcinsel evlilik olur mu ki? Ama bence erkek erkeğe yatıp öpüşmek çok güzel. Erkeği kokluyorsun, oral seks yapıyorsun, harika. 😍
Eşcinselliğe lafım yok herkesin kendi tercihi fakat evlilik doğru olur mu emin olamadım evet oyu vermezdim. Çok istiyorlarsa beraber yaşasınlar yine evli gibi yani, ki zaten öyle.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Elbette hayır!.. Ben anlamıyorum, zaten sürekli "Gayrimeşru" ilişki peşindeler a k neyin evliliğini istiyorlar. Çok isteyen yaşasın beraber, engel mi var?😒
Türkiye gibi muz cumhuriyetinde haklısın çocuk konusunda ama abd hollanda gibi ülkelerde olumsuz etkilemiyor bunun bilincinde herkes ve olmayan anne-babaya ihtiyaç duymuyor çocuklar
@Tubaacelyaaa Saygı duymak desteklemek demek değil. Eğer o Allah'ın kuralına uymuyorsa o ve Allah'ın arasındadır ve benim buna gölge olmamam gerekir. Yapacağım en fazla şey onu uyarmak olur. Ne de olsa ahirette cezasını kardeşim ben değil. Evlenebilirler, istediğini yaparlar ben buna karışamam. Az önce dediğim gibi ahirette cezalarını onlar çeker ben değil.
@Nyx789 evet cezasını onlar çekicek ama kendine müslüman olmak müslümana yakışmaz. Sen herkesi hoş karşılayıp saygı duyarsan ve banane herkes kendi cezasını kendisi çeker dersen iyi bir şey yapmış olmazsın. Herkes hesaba çekilecek. Belki sen de neden uyarmadığınla ilgili hesaba çekileceksin. Kendine müslüman olmayalım lütfen.
Böyle bir şeyin oylamaya sunulmasına dahi karşıyım. Böyle şeyler, bu ülkeyi bu milleti yok etmekten başka bir sonuca götürmez. Dünyada yaygınlaşırsa, insanlığın da sonunu getirir.
Disarda genc insanlar (sadece es cinsellik icin degil) el ele dolasinca cocuklar illaki ozeniyo tv de internette sacma sacma olaylar donuyo simdi zaten isteseler ayri eve cikabilirler
Ne alâka? Biz nasıl kadınlardan hoşlanıyorsak onlar da kendi hemcinslerinden hoşlanıyorlar, bu çok normal bir şey. Bunun psikolojiyle ne alâkası var? Hem onları böyle yaratan Cenab-ı Allah. Onları böyle sınavdan geçiriyor.
Türk toplumu yapısı itibariyle buna uygun olmamakla beraber inanç faktörünü ele alırken, oturulmuş bir aile kültürü de var. Haliyle ülkemizde eşcinsellik evliliğe yüksek oranda hayır çıkacaktır.
İsteyen istediği ile evlenir cinsiyet farketmeksizin. Baskıcı otoriter ortadoğu zihniyetindeki insanlar avrupai yaşam koşulları istiyor 😂 önce kafa yapınızı düzeltin
Ben buna kendi doğam gereği hayır derdim. Aile yapısı içindeki değerlere göre hayır derdim. Kimsenin ahlâk bekçisi değiliz, olamayız da. Ama bunu topluma yayıp topluma mal etme konusunda her zaman her şekilde Hayır.
@kadirbey065 1-) Müslüman müslümana durduk yere hakaret etmez 2-) Müslüman bir başkasını yaptığı şeyden dolayı ve ya olduğu şeyden dolayı onu dışlamaz ve ya hesap sormaz, soramazda. Çünkü bu hükümlülük yalnızca ve yalnızca Cenab-ı Allah'a aittir.
@zPsychopath aynen öyle. Hayatlarında bir kere bile Kur'an-ı Kerimi açıp okumamışlar, Rabbim ne emrediyor diye bakmamışlar, gelmiş burada müslüman kesiliyorlar.
@Tubaacelyaaa helâk olacak opanlar onlar zaten siz ne diye onlara salça oluyorsunuz ki? İnsanların hayatına sokarak ve üzerek günah işlediğinizi fark etmiyorsunuz.
@Deniz_uysal_67 sizlerde az biraz Müslümanlar a saygı verdiniz Müslümanlar da sizlere böyle olmazdı her şeyi Müslümanlar dan beklemeyin Müslüman dört dörtlük olmak zorunda değil
@kadirbey065 Normâl karşılıyoruz. Sadece insanları üzmenizi ve sizi rahatsız eden şeyi anlamıyoruz. Kur'anda da her yerde geçer herkesin günahı kendinedir. Kimse başkasının günahını yüklenmez diye. Hesaba çekilecek olanlar onlar. Size ne oluyor?
@Tubaacelyaaa bende müslümanım zaten? Müslümansanız müslümanlığınızı bilin. Kur'an gibi güzel bir kitabı gelip duvara ya da bir yere süs niyetine koyuyorsunuz. Ne açıp okuyan var ne de yüzüne bakan var o güzel kitabın.
@Deniz_uysal_67 biz mi 😂 Kur An I Kerim de Lut Kavmi in helalklari ve onlara sesiz kalan helalklar var asıl helak sizsiniz. Soruyorum o zaman Allah neden erkek ile kadını yarattı? Madem iki hem cinslerin birbirinden etkilenmesi normal da Allah niye tek cins insan yaratmadi a benim akıl küpü dostum sapkınlar
@kadirbey065 Kardeşim zaten onların size bir zararı yok. Ayrıca kaldı ki çocuklara ne gibi bir zararları olsun? Bu çok normal bir şey çünkü onları Allah böyle yaratmış. Sadece imtihanları bizden çok daha zor o kadar. Zaten toplum içinde herkesin önünde öpüşen yoktur. Bu etik bir davranış değil zaten.
@Tubaacelyaaa. Bir daha açıklıyorum. Ben LGBT değilim. Ben Cenab-ı Allah Kur'an da ne emrediyorsa onu yapıyorum ve başkasının özel hayatına burnumu sokmuyorum. LGBT, hetero, beyaz, siyah, sarışın, esmer, kadın, erkek, hristiyan, müslüman ayrımı yapmadan milletin özel hayatına burun sokupmasına engel oluyorum. Benim müslüman olarak görevim Cenab-ı Allah'ın yapmakta olduğu bu imtihanı olabildiğince iyi geçmek ve bunu yaparken de arkamda güzel bir iz bırakabilmek. Bir başkasının helâk ooacağını da siz karar veremezsiniz. Sorsan belki de 5 vakit namaz kılmaz, kur'an ı bir kere bile açıp okumamış, saçma sapan hocalara inanır bir de gelmiş bana din hocası kesiliyor. Kalmamış bir de yalnıca Allah'ın bilebileceği şeyleri iddia etmeye çalışıyor.
@Tubaacelyaaa Ya size ne gibi bir zararları ooabilir bu insanların? Tabii kide bir zarafları yok. Bir insan nasıl eşiyle yiyişiyorsa bu insanlar da aynı şekilde ama hemcinsleriyle. Bakın bu dini açıdan doğru bir şey değil. Onu bende biliyorum. Fakat başkasının günahından, hayatından size neeee? Size ne oouyor? Ben sizin hayatınıza müdahale etsem nasıl olur?
@Tubaacelyaaa Bir daha söylüyorum. Ben LGBT yi normal karşılıyorum. Neden mi? Çünkü Cenab-ı Allah böyle yaratmış ve onları imtihana sokuyor. Bakın cinsel ilişkiye girmelerini ben de doğru bulmuyorum, yani desteklemiyorum cinsellik yaşamalarını. Fakat o insanın inanışı farklı olabilir? Bakın desteklemekle saygı duymak bambaşka şeyler. Siz saygı nedir bilmiyorsunuz. Kur'an da hep geçer bir mü'kin başka bir mü'min'in günahını üstlenmez diye. Onların yaptığı şeylerden banane yani? Beni ilgilendirmez. Beni alâkadar etmez. Sadece sizin bu saçma canım gerikafalı tavırlarınız beni deli ediyor. Bir müslüman olarak ben de insanları rahat bırakmanızı söylüyorum çünkü size dokunan bir şey yok. Bırakın cezalarını onlar öbür Dünyada çekecek zaten.
@Tubaacelyaaa bir de gelmiş benim müslümanlığımı soeguluyor. Affedersiniz ama siz kimsiniz de benim müslümanlığımı sorguluyorsunuz? BENİM MÜSLÜMANLIĞIMI SADECE VE SADECE ALLAH SORGULAYABİLİR. Affedersiniz bunu sorgulamamam gerekir ama artık bardağın son damlası taştı. Madem bu kadar müslümansınız peki 5 vakit namaz kılıyor musunuz? Ya da hiç Kur'an okudunuz mu? HEH SÖYLEYİN BAKALIM YAPTINIZ MI BUNLARI HİÇ? KİMSE BENİM MÜSLÜMANLIĞIMI SORGULAYAMAZ O KADAR.
@Tubaacelyaaa asıl münafıklar sizsiniz çünkü insanların hayatlarına burnunuzu sokanlar sizlersiniz! Yahu daha kaç milyon kere eşcinsel ilişki haram ama insanların hayatına karışamam bir müslüman ooarak. Çünkü cezasını onlar çekecek o kadar.
@Deniz_uysal_67 Onlar Müminler mi güldürme beni. Bir Müslüman Olarak ben de bu sapkınlara destek ve saygı duymuyorum ne kadar çok destek versen o kadar çok tepemize çıkar daha beterlerini yaparlar bu arada bu aralar LGbT baya bir moda oldu şimdi ki tek hedefleri moda haline getirmek saçma şeyi asla destek vermeyeceğim
@Tubaacelyaaa moda yapan kişiye bende destek vermem zaten. Çünkü bu nirmâl bir şey, olan bir şey ne modası derim tabiiki de ama insanların hayatından bize ne. Bir müslüman olarak insanların hayatına burnumuzu sokmaya hakkımız yok. O kadar.
@Tubaacelyaaa Bir başkasının müslümanlığını sorgulamak ta yanlış hatırlamıyorsam eğer günahtı. Ben bir başkasının müslümanlığını sorgulamam ama bana inatla din hocası kesilen kişiye en sonunda sorarım. Ben LGBT de cinselliği desteklemiyorum fakat bu günlük hayatımızın içinde olduğu bir şey olduğu için siz kabûl etseniz de etmeseniz de normâl bir şey. Ama dini açıdan kesinlikle noemâl değil. Bir kez daha bana iftira atmayın lütfen.
@0Tubaacelyaaa Siz münafık ne demek onu bilmiyorsunuz. Münafık demek arabozuculuk yapan yani aynı zamanda başkasının hayatına burnunu sokmakta oluyor bu. Siz bana istediğiniz kadar münafık deyin münafığın kimin olduğu ortada.
@Tubaacelyaaa daha cahil kelimesinin karşılığını bile bipmiyor Allahım delirecem HAHSJFJDFNNFJEFEZJFÖŞÜX. Git gide komik duurma düşüyorsunuz ama fark etmiyorsunuz.
İsteyen istediği kişiyle evlenebilir ama çocuk sahibi olmasını pek doğru bilmiyorum çocuğun psikolojisi açısından falan birde bence çocuğa bakmak için bir erkek bir kadına ihtiyaç var
Ben biyolojik cinsiyete inanıyorum o yüzden hayır. Üstelik eşcinsellerim bu evlat edinme olayı yüzünden Almanya çalkalanıyordu. Verdikleri bir çöl çocuğa cinsel istismar oldu. Haberlere bile çıkan bir olay bu.