Geçtiğimiz günlerde İzmir'de eşcinsel bir çift düğün salonu kiralayıp evlendiler. Türkiye'de yasal olsa, evlilik cüzdanları da olacaktı ama maalesef sadece formalite icabı bir evlilik yapmak zorunda kaldılar. Önceki yıllarda da İstanbul'da iki erkek düğün yaparak evlenmişlerdi.
Bizim gelenek göreneklerimize ters olduğundan muhtemelen hiçbir zaman yasal olmayacak. Ama keşke olsaydı. Bence evlilik evrensel birşey ve bir yerde kıyılan nikah her yerde geçerli olmalı. Bu yüzden eşcinsel evlilikte tüm dünyada yasal olmalı.
Aslın da yaptıkları çok iğrenç bir şey ama Hiç kimsenin hayatını karartmamışlar Yaptıklarını ASLA AMA ASLA onaylamıyorum ama Bu onlar için cesurca bir davranış Ben bu iğrenç insanları bu şekilde gizli takılan ve çok can yakan insanlara kapak olsun diye tüm iğrenlikle ve içtenlikle tebrik ediyorum Bir yastıkta kocasın ib ne lerre
Lut kavmi gibi olursak birbirini seven, evlenmek isteyen insanları gayrimeşru ilişki yaşamak, zina yapmak zorunda bırakan yasalar yüzünden oluruz. İki yetişkin erkeğin veya iki kadının kendi rızalarıyla evlenmek istemesinin nesi yanlış?
Ben dini birşey demiyorum ikincisi bende laiklik ten yanayım eşcinsel kardeş lerime karşı değilim ama böyle giderse yeni nesil yetişmez 😉 Türkiye cumhuriyeti için Asıl sarıklı cübbeli ler daha Beter İslam ve siyaset bir arada olmsina karşıyım Ama Allah unutan bir millet yetişiyor Kurran da eşcinsel likten bahsediyor ama kendini iyi lestirme yöntem i vardır Ama bu gibi ülkede gariplik oluyor
Türkiye'nin resmi bir dini yok. İslam ülkesi değiliz. Sadece nüfusun çoğunluğu müslüman o kadar. Türkiye laik, demokratik bir hukuk devleti. İslam devleti değil.
Din ile uğraşan şuanki yönetimde olan hükümet. Hükümetin bir dine yakın olması hiçbir gerçeği değiştirmez. hükümetler geçici, devlet kalıcıdır. Bugün gelen dindar olur yarın gelen solcu olur ama devlet her daim laiktir.
@thewaax o yüzden mi her ilde cami var? O yüzden mi 5 vakit namazimiz. Diyanet bakanlığımız var. O yüzden mi cumhurbaskanimiz "Suriye'den din kardeşimiz" diye bahsediyor?
Burası kim ne derse desin İslam ülkesidir ... Ama laik devlet anlayışı için anayasadan cikartilmistir. Önceki anayasalarimizda din İslam yazardı.
Tabi şuanki hükümetin anlayışıyla böyle bir evlilik kanunu getirilemez. Daha henüz sperm bankaları bile açılmıyor ama yarın hükümet değişirse ve çoğunluk isterse gelebilir.
@Alafrangaa Her ilde cami olması, ibadetlerin olması ülkeyi müslüman yapmaz. müslüman çoğunluklu ülke yapar. Ona bakarsan Türkiye'de aktif ibadet edilen kiliselerde var sayıları her ne kadar azda olsa. Avrupa'da laik ülkelere bakarsan onlarda da çoğunlukta kilise var. İbadethaneler devletin temelini değiştirmez. Halk çoğunluklu inanılan din ile devletin temelini ayırmayı öğrenin önce. Ayriyetten diyanet bakanlık değil, başkanlıktır.
@thewaax diyanet bakanlıktir bu kadar cahil olma. Senin cumhurbaskanin bile "din kardeşlerimiz" diyor ! Ülkenin her yerinde her köyünde ezan okunuyor ezan !! 5 vakit ve kimsenin şikayetiyle kaldirilamiyor !
Sadece laiklik ilkesiyle anayasamizdan kaldırıldı. Bunu öğren. Cahil insanla konuşmayı sevmem
@Alafrangaa Ülkenin bir dini olması için anayasası o dinin kutsal kitabından oluşması lazım. Yani islamı ele alırsak şeriat hukuku olması gerekiyor. Suudi arabistan, İran ile hukuk sistemimiz, anayasamız, ceza kanunlarımız aynı mı? Hala daha diyanete bakanlık diyorsun. elinin altında internet var gir bakayım diyanetin sitesine ne yazıyor? Bakanlık mı başkanlık mı
Eğer hükümet dahi ezan sesini durduramaz ise bu ülke müslüman ülkedir. Devletin anayasasında sadece laiklik ilkesine uyulsun diye" kaldırıldı ". Önceden de yazardı çünkü. Cahil kalmayın bu kadar. Biraz cumhurbaskanimizi dinleyin !
@Alafrangaa Laiklik dediğin ilke insanların inançlarına karışılsın diye getirilmedi. Camilerdeki ezan veya kiliselerdeki çanlar susturulsun, insanlara ibadet yasağı getirilsin, din tüm ülkede yasaklansın diye getirilmedi. Sadece ülkenin "RESMİ" dini olmasın diye getirildi. Hala daha neyi anlamıyorsun? gülsaraf'a dediğim gibi sanada tekrarlayayım istersen. Şuanki hükümet dindar olabilir fakat burada ele almamız gereken devletin temelidir hükümet değil.
@Alafrangaa Pardon cahillik? Hangi üniversitenin hangi bölümünen mezunsun acaba? Yazdığın tezler, araştırma makalelerin nelerdir? Daha devleti ve hükümeti birbirinden ayırt edemeyen insan hükümetin islami politikaları ile laikliği yok sayıyor.
Koyu katolik, en dindar hristiyan ülkelerde bile yasal oldu artık. Belki çoğunluğu müslümanlardan oluşan ve eşcinsel evliliğin yasal olduğu ilk ülke olarak tarihe geçeriz :) Kim bilir.
Allah aşkına şiddet gören kadına yardım edilmiyor? Onlara mı yardım edecekler? Sürekli kadınlarımız öldürülüyor şiddet görüyor. Şiddet sebebiyle polise başvuran kadin için sadece ifade alınıyor ve uzaklaştırma kararı. Eee adam gidip öldürüyor
Hayır bu yasallaşmadı. Belki evlilik tanıma yasallaşmış olabilir o konuda bilgim yok çünkü mesela yurtdışında evlenen eşcinsellerin Türkiye'de de evli kabul edilmesi yasal mı değil mi bilmiyorum belki bu kabul edilmiş olabilir ama Türkiye'de şu an eşcinsel evlilik yasal değil
En İyi Cevaplar