Popülizm ve popülarizm günümüzde kontrolden çıktı ve sürekli biri/birileri tribünlere oynayarak, algı çalışmaları yürüterek insanları yönlendirmeye ve kendi/toplum istekleri doğrultusunda seçimler yapmaya zorluyor. Aslında çoğu insan popülarizmin kurbanı olduğunun farkında değil. Bir kitabı, bir filmi, bir seyehati, bir lideri, bir alışverişi kendi ihtiyaçların doğrultusunda mı yapıyorsun yoska popülarizme uyarak seçimler mi yapıyorsun?
Giyimde de, sinemada da, müzikte de, edebiyatta da, teknoloji ürünlerinde de, sosyal medya araçlarında da popüler diye öne çıkarılıp dayatılan şeyleri sevmiyorum. Seçimlerimi de satın alacağım mal veya hizmetin ihtiyacımı ne oranda gidereceğine göre yapıyorum, bir de bütçeme göre tabii.
Seçimler yapmamaya çalışırım ama günümüzde popülarizm bize enjekte ediliyor bi şekilde. Hiç bir fikir belirtmediğim lgtb konusu artık normal geliyor belki bi kaç yıla popülarizm yüzünden ensest ilişkilerde normal gelicek. Saçmalık yani bu popülarizm ama ne yazık ki etkileniyoruz bu birazda bizim aç gözlülüğümüzden diye düşünüyorum hep daha iyisini istiyoruz. Çok saçma gelen bişey normalleşiyor lanet olsun sana popülarizm.
Yaparım. Bir şey çokça beğeniliyor ise, çok bilinmeyenden ziyade bilinenden yöne kullanırım seçimimi. Örneğin iki anime arasında kalmışsam önceliği popüler olana veririm. Sonuçta insanlar bunu seviyor ise bir nedeni vardır.
Günümüz koşullarında popülarizmden soyutlanmış bir şekilde yaşayabilmek için dağ başında, teknolojiden uzak bir yaşam sürmek lazım anca. Aksi takdirde illaki bir yerlerden pay almış oluyosun sen de