Tam 55 yıl geçmesine rağmen, o yobaz siyasi zihniyet hiç değişmedi. Az ya da çok, hiç önemi yok... Yapılan her türlü gelişimi yobaz bir kafa ile eleştiren zihniyeti halkın neden istemediğini bundan daha net delillerle ortaya koymak mümkün mü? Bu linkteki eleştiriyi mutlaka okuyun ve bugün köprüler, Kanal İstanbul ve diğer projeler arasındaki eleştiri benzerliğine bakın. Sonra da, o dönem yapılan gelişimleri bugün nasıl savunduklarını hatırlayın. Zaten Twitter da dönen bir açıklamaya göre, aynı zihniyetin bugünkü lideri, IHA/SIHA lar için "en önce ben desteklemiştim" demeye başlamış. Yarın, "o damat, aslında benim damadım" derse, hiç şaşırmayın :) .Dün nasıl eleştiriyorlardı, bugün nasıl savunuyorlar?
Benim için tek YOBAZ zihniyet vardır. O da ülkeyi kabile devletine götürmeyi amaçlayan, dilinde medeniyeti, özünde feodalizmi savunup ondan beslenen yukarıda bahsettiğim zihniyet..
Linke tıklayıp gazetenin eleştiri yazısını okur musun? Sanki bugün yazılmış gibi.. Yalan dolan iftira dolu.. Tek fark şimdi o köprü için çok ucuza yapılmıştı, devlet kendi imkanlarını kullanarak yaptı diyorlar.
Tıklamıyorum. Akpnin yalanlarına karşılık muhaliflerin yalanları diyeceğim fakat o da değil. Bugün akpnin yaptırdığı hazineden dolarla yol geçiş/hasta garantisi verilerek yapılan tüm şehir hastaneleri, tüm havalimanları, tüm yollar köprüler hazineyi resmen sömürüyor. Yetmez millet yoksulluktan kırılırken her şeye her gün zam gelirken LİMAK, MNG ve birkaç tane daha yandaş zengine 8-9 milyar dolarlık ihale vermişler. Hepsini takip ediyorum. O paralar kamuya halka istihdam için kullanılsa ülkede işsizlik azalırdı. Ekonomi düzelebilirdi. Ama niyetleri bunu yapmak değil. Bu zenginler üzerinden yurtdışındaki bankalara hazinedeki paraları aktarmak. Son vurgunlarını yapıyorlar.
:D :D :D Yaa linkteki gazete 1968 yılına ait Cumhuriyet gazetesi.. Arşivden aldım. Komik olan ise, şu anda yaptığın eleştirilerin aynısını o manşetin altında yapmışlar.. Tam da senin gibi düşünenlere ithaf olunacak bir yazı :D Yani senin görüşlerini ben çürütmeyeceğim. 1968 Yılında yapılan haber zaten çürütecek :D
Bu ülkede hiç kimse bozuk, çamurlu yollarda yürümek istemez fakat milyarlarca DOLAR (DO-LAR/ DO-LAR/ DO-LAR) harcayarak yaptığın o yollar en ufak bir selde, doğal afette heyelanda çöküyorsa bozuluyorsa bunun da savunulacak hiçbir yönü yok. Zafer Havaalanı gibi bir sürü MİLYARLARCA DOLARLIK (DOLAR-DOLAR-DOLAR) projelerin bu milletin elinde patlıyorsa ve bunları halkın vergileriyle yapıyorsan HALKA DA PARAYLA KULLANDIRTIYORSAN bunun savunulacak hiçbir yanı yok. Kimse çamurlu, bozuk, tümsekli yolları kullanmak istemez. Kimse berbat hastaneleri kullanmak istemez. O kadar parayla bunu mu yaptın diyor insanlar haklı olarak. Şunu düşün bir tane sevgilin var geri... zekalı bir sevgilin var. Kredi kartını almış yabancı bir markanın aşırı pahalı bir gözlüğünü almış. Sana da övünerek gösteriyor nasıl yakışmış mı diyor. Kadını hem palyaço gibi göstermiş hem de fiyatı atıyorum 4 bin tl. Buna acımaz mısın? Buna kızmaz mısın? Benim paramı harcıyorsun ve aldığın şey bu mu demez misin?
Halkın vergileri böyle projelere çarçur edileceğine bir sürü depreme dayanıksız bina var. Bunun bir kısmı kentsel dönüşüme aktarılabilir, okullar üniversite binaları var depreme dayanıksız haberleri çıkıyor her haber olduğunda duyuyoruz bunlara harcanabilir, SMA’lı ya da başka ağır tedavisi pahalı hastalığı olan insanlar tedavi edilebilir. İnsanları ölüme terk etmemiş olursun hiç değilse, çiftçinin kredilerinin faizlerinin bir kısmını silebilirsin. Gübreyi, tohumu, tarım ilaçlarını, yemi hayvan ilaçlarını dışarıdan parayla alacağımıza bunların üretim tesisini kurabilirsin. Hem ucuza üretici alır hem istihdam yaratmış olursun.
Linke tıkla ve gazetenin yazdıklarını oku.. Eleştiriyi yapanlar aynı, eleştiri biçimleri aynı.. Tek fark, o dönem eleştirdiklerini, bugün savunuyor olmaları.
En İyi Cevaplar