Şu an çok şaşırdım bir okul kitabında böyle bir metinin olmasına. Açıkçası hiç hoşuma gitmedi ama normalde de buna benzer metinler Avrupalı çocuklarla yazılıyordu. Onlarda bir sorun olmadığına göre bu da içlerinden biri diyebilirdim. Ama sorun şu ki Avrupa'dan ülkemize gelip işgal etmeye çalışmıyorlar. Resmen ağacı yaşken eğmeye başlamışlar. Pes diyorum...
54 Yorumla- +1 yıl
Beni artık hiçbir şey şaşırtmıyor. Battık gidiyoruz
- +1 yıl
1. nci sınıf dediler
En İyi Cevaplar
+1 yılKusura bakma ama ağır saçmalamışsın algı yaratmışsın. İma ettiğin ve gözükenin amacının bir olduğunu düşünmüyorum.
Çocuklar masum varlıklar olmasına rağmen küçük yaşlarda fazlasıyla acımasız olabiliyorlar. Hemen üstündeki yazıya bakarsan da engelli bir çocuk engelinden bahsediyor. Yani buradan anlamamız gereken şey engellilik, din, dil, ırk gibi ayrımlarla insanları ayırmamak, ötelememek ve aşşağılamamak.
Her ne kadar bende istemesem onlar çocuk ve aynı okulda okuyorlar. Çocuklar sadece Suriye değil farklı ırklardan çocukları da dışlıyor. Birbirinin kusurlarıyla dalga geçiyorlar. Bilinçlendirme amacıyla yapılmış bir şey.
Ufak çocukları kendi çocuklarımızdan ayrı görüp dışlayarak, ötekileştirerek elimize hiçbir şey geçmez! ÇOCUK ÇOCUKTUR.
Bu yazdıklarımı yarım yamalak okuyup istediği yöne çekecek olan siyasetseverler (siyasetçigiller mi desem, siyaset aşkıyla yanıp tutuşan vatandaşlar mı desem...) rica ediyorum az ötede tartışın! Çünkü düşündüğünüz gibi mültecilerin varlığından memnun olduğum için değil, bir çocuğun psikolojisinin alt üst edilmesini doğru bulmadığım ve buna çok rastladığım için tepki gösterdim. İyi günler, iyi akşamlar...51 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler
+1 yılOsmanlı politikası devam ediyor. Irkçılık felan diyenler olmuş ta. Ben ırkçıyim. Özellikle Araplara ve onların pis kültürlerine karşı ırkçıyim. Suriyeliler yerine doğu Türkistai has kardeşlerimizi ağırlamak isterdim. Başımın üzerinde yerleri var derdim. Bu pis Araplardan iyidir. Hatırlatırım ki. Kurtuluş savaşı sırasında bu pis araplar Suriye üzerinden isyan başlatarak. İçimize kadar düşmanı sokmuştu. Bunlar tarih boyunca hep ihanet ve hiyanetle anılmış bir ırktir. Evet ben Araplara karşı ırkçıyim. Ermeni alırım bunlardan iyidir. Yıllardır ülkemizde yaşayan binlerce siyahi, Ermeni ve Yahudi vatandaşlar var. Ben hiç birisinden rahatsız değilim. Çünkü beni onlar rahatsız edecek bir şey yapmıyor. Eminönü nu bilirmisiniz bilmem. Bir çok Ermeni dükkanı vardır. Ve hepsi ramazan ayında dükkanlarinin dışında asla yemek yemezler. Yiyecek dükkanları olan Ermeniler de. Ramazan dönemine kapatırlar. Sırf müslümanlara ayıp olmasın diye
23 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı da Erdoğan ile aynı politika ile Türkleri asimile etmiş. İrk özelliklerini bozmuştur. Bu gün türk kavminde kadının değeri 0 ise tecavüzcu değil de tecavüze uğrayan kadın hor görülüyorsa. Bunun suçlusu Osmanlı'nın bizi Arap pislikleri ile aynı yerde yaşamak zorunda bırakmasıdir. Evet ben bir Türk ırkçıyim. Irkımı ve ırk tarihimi sonuna kadar iyi bilirim. İyi araştırırim. Hz Muhammed bu pisliklere boşuna gitmedi. Bu pislikler doğan kız çocuklarını diri diri gömdüler. Hala da aynı kafadalar. Asla da değişmezler.
- +1 yıl
Ben Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde bu pis Arap kültürünü görmek ya da çocuklarımın bu pis kültür içinde yetişmesini istemiyorum.
- +1 yıl
Ayrıca ırkçı olmamla da gurur duyuyorum. Irkımın bana bahsettiği töreye uygun yaşıyorum. Kadına saygı gösteriyorum. Anaerkil bir ailenin içinde yaşıyorum. Kadınlar benim ailemde daha değerli. Bir ksdin şiddeti görünce. Allah cezasını versin demek yerine. Bir Türk gibi çıkıp meydanlarda o kadının hakkını da arıyorum. Yeri geliyor. Şiddet gören sokak hayvanlarına kol kanat geriyorum. Doğaya saygı duyuyorum. Pis araplar gibi denize sıcıp. Elhamdülillah demek yerine. O denizi temiz tutmaya gayret gösteriyorum. Cengiz han akarsuda elini yikayanin kellesini alırdı kültürü ile yaşıyorum. Irkımın özelliklerini seviyorum. Bu ırkçılık oluyorsa. Ben bir ırkçıyim. Ben bir Türküm. Ben pis Arapları ve onların kültürsüz pisliklerini istemiyorum.
+1 yılTamamen karşı olduğum bir politika izliyorlar, o ayrı. Fakat şu anda bizler gibi haklı olarak tepki veren ailelerin çocuklarıyla birlikte bir sürü Suriyeli çocuk da okula başladı ve birlikteler. O çocukların yaşıtları tarafından ırkçılığa uğramasını engellemek adına bu gibi "güzellemeler" yapılmışsa, iyi yapılmış diyorum.
51 Yorumla- +1 yıl
Güncelleme yapmışsın, bir noktaya daha dikkatini çekeyim;
Bir üst satırda da tekerlekli sandalyede olan bir çocuk var. Anlayacağın üzere faklılıkları olan çocukları diğer çocuklara alıştırma düşüncesiyle yapılmış bir şey. Kimsenin arap seviciliği yaptığı yok.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- Gündem konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılMevcut hükümeti sevmeyen göçmen politikasını sevmeyen biri olarak yazıda bir şey görmedim..
Amaç ötekileştirmeyi kendinden olmayanı dışlamamayı farklı kültür ve ulustan insanların olabileceğini anlatan bir yazı..
Bizim ülkenin gerçeği olan Suriyeliler üzerinden örneklendirilmiş.. Norveçte yazabilirri.. Wietnamda..
Sadece bana ilginç gelen kendi halkını bile ötekileştiren kendi içinde ayıran bir zihniyetin burada anlatmak istediğini nasıl uygulayamadıgı.. Hiç bir inandırıcılıgı kalmıyor maalesef :))22 Yorumla- +1 yıl
Komik.. :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılEee gayet normal? Küçücük çocuklar sırf suriyeli oldukaşrından diger sınıf arkadaşları tarafından dışlanıypr hor görülüyor? Ailesinden öyle gördükleri için. Küçücük çocugun suçu ne burda? Ülkemizde bu kadar fazla suriyeli varken bu tarz etkinliklerin yapılması güzel bir şey
100 YorumlaDestekliyorum bir hümanist olarak. Dünya bütün insanların ortak evidir. Savaştan kaçan yaşam mücadelesi veren bir çocuğun, çocuğu için mücadele eden annenin milleti olamaz. O insandır, yaşama hakkı vardır. Türkiye her ne sebeple olursa olsun onlara kucak açtı ya yaşam şansı tanıdı ya bir de eğitim sunuyor ya işte bu tarihi altın harflerle yazılacak. Bu çok değerli bir şeydir. İnsanlığa büyük bir derstir.
527 Yorumla- +1 yıl
@ruletci03 emin ol orada ben Almanya'dan geliyorum yazsa sesin çıkmaz burada sırf suriye yazıyor diye ağlıyorsun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim sayende ben şunu anladım.. Kadın çocuk insan haklarını savunanlar aslında kendi çıkarları için savunuyor. Zaten hayvan haklarını savunanlar hayvanı kendi kedi köpeğinden ibaret sanıp koyunu ineği yemeye devam ediyor. En iyimiz bile özünde tamame vicdansız.. Kötü. Sayende bunu öğrendim
- +1 yıl
Yok knk bu işin orta yolu da yok maalesef.. İnsanlar tokken mutlu iken her şey yolunda iken tanrıya inanır erdemli olur hak hukuk savunur felsefe yapar. En ufak sıkıntıda kendince mantıklı açıklama üretip bütün bunları çöpe atar. Baksana onu küçük bir kız olarak değil sadece bir Arap olarak görüyorlar..
- +1 yıl
@ruletci03 Kelime olarak ne farkediyor? Onu soruyorum? Neden anlamıyorsun?
- +1 yıl
@ruletci03 Ya kardeşim kelime olarak diyorum neden anlamıyorsun? Sıfat yükleme diyorum daha neyini anlamıyorsun?
- +1 yıl
@OOztas42 anlıyorum ben seni burda ben almancıyım dese yazmam diyorsun
kardeşim bende zaten sana bunun cevabını veriyorum amkkk bir saattir
almancı mülteci mi amkkk birazcık kafasını çalıstır ya
almancı turist suriyeli mülteci
suriyeli turist de var onlara lafım yok ama mülteci olanlar ayrı ya - +1 yıl
@ruletci03 Sıfat yükleme diyorum sana bak sıfat yükleme sen hâlâ sıfat yüklüyorsun.
- +1 yıl
@OOztas42 bak ırkçılık yapmıyoruz biz anlayın artık sadece biz ve gerçekten biz sadece ben değil ırkçılık yapmıyoruz ülkemizden herşeylerini toplayıp hadi ordan gitmelerini istiyoruz tiktok denen platformda kadın istismarı yapan suriyelileri görmedin sen hiç galiba bir gün anana bacına yapsa elin suriyelisi böyle konuşabilecekmisin bakalım.
- +1 yıl
@ilkay_2156 ilk okul seviyesindeki çocukla tiktoktaki apt*l o**** ç****nu nasıl ayırt edemiyorsun
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Irkçı yaklaşımlara karşı, çocukların ayrımsız, bütünleştirici bir toplum anlayışını benimsemeleri bir sorun olmasa gerek.
Sorun, topluma rağmen , kendi arzularını , değerlerini zorla topluma dikte ettirmeye çabalayan devlet yöneticileridir.
İnsanlar ekmeklerini, istedikleriyle, istedikleri miktarda bölüşebilme veya bölüşmeme hakkına sahip olmalılar.50 Yorumla
+1 yılİster ırkçı desinler, ister saçma düşünüyorsun desinler. Lan savaş vardı eywallah kalın dedik ama yeter ulan, bayrama gezmeye gidiyorlar sonra geri dönüyorlar. Alooo kendinize gelin ve bir zahmet defolup gidin ülkeden, yeter ya. Bir de 6 dan az çocukları yok, para desen o da yok, bizim vergilerle gül gibi geçinsinler biz kuru ekmek yiyelim. Peh s-alak olmayın
51 Yorumla- +1 yıl
@inhaler_ sebebi ne açıkla karşim? Sakıza bile vergi veriyoruz sen hala kendini kandır
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz sokağa dökülmediğimiz, polisin yetişemiceği kadar güçlü olup ayaklanmadığımız sürece bize a partisi yerine gelecek b partisi de söz hakkı vermez, bundan sonra her türlü ülke dikdatörlükle yönetilecek artık tek temennim ırkı dinden üstün tutup öyle yönetsin yeni gelecek (en azından gelmesini umduğum.) her kimse. Ve Muhammet Yalçın’ın ölümü ülke için dönüm noktası olacak sandım artık bir çok beladan tez zamanda kurtulacağız sandım yine çocuğun babası tüm bunların suçlusunu evinde ağırladı. O adama da yazıklar olsun.
10 Yorumla
+1 yılBurda yapılan kötü bir şey değil arkadaşlar. Çocuklarımıza en çekirdekten farklılıklara saygı duymayı aşılıyorlar. Bu gayet güzel. Küçücük çocuklar devlet meselesini anlamazlar. Zaten anlamalıdırlar. İnsanları ötekileştirmenin bu kadar fazla olduğu yıllarda çocuklara bunu öğretmeleri şart. Yoksa gelecek kuşaklar da bu şekilde ayrımcılıklarla büyüyecek.
40 Yorumla
+1 yılYanlış bir şey görmedim. Türklerin bu denli nefret ettiği önyargıları olan bir toplumda ırkçılık yapılmaması için doğru bile denebilir. Çocuklar her yerde çocuktur. Suriyeli çocukları kabullenmesi önemli diğer çocukların.
90 YorumlaSuriyeliler bu ülkede kendi dilinde konuşurken Türkçeyi öğrenmekten hazetmezken onları savunmaları bile hata, ilk okul çocuklarının kafalarına bunu yer etmeleri çok saçma. Suriyeliler defolup gitseydi rahat nefes alırdık dimiyorlar da milletin hayatını cehenneme çevirdi şu nalet Suriyeliler.
40 Yorumla
+1 yılTürkiye kurulduğundan bu yana türkler ile kürtler hep birlikte savaşmış kan dökmüştür ve şimdiye kadar Kürtçe ile ilgili 1 kelime dahi
söylemek yasak iken şimdi ülkemize sığınmacı olarak gelenler herşeye sahip tek bayrak tek millet tek dil dediniz sesimizi çıkarmadık şimdi iki dil iki bayrak iki devlet olacak az kaldı niye sesinizi çıkarmıyorsunuz33 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var burası Türkiye. Tek bayrak tek dil olur her devlet gibi. Gerisi yerel şehir flamaları yerel diller.
- +1 yıl
Kürtler de aynı coğrafyadan geldi buraya Saddam'ın zulmünden kaçtılar hatırlatırım.
- +1 yıl
@linkerboy1991 evet
+1 yılDiğer Suriyeli çocuklara karşı anlayışlı yaklaşsınlar ve dışlamasınlar diye yapılmış muhtemelen. Neticede daha çocuklar. Bunda yanlış bir durum yok. Yanlış en başında ülkeye bu kadar fazla Suriyeli alınmasındaydı. O zamanlar bu kadar fazla ses çıkmalıydı, şimdi bir okul kitabındaki metne bakıp hayıflanmanın faydası yok.
31 YorumlaBunların güzrlleme olduğunu düşünecek kadar sivri zekalı insanlar da mı var. Öğrenvilerin toplumdaki her türden insana karşı farkındalılığını arttırmak için jazırlanmış bir yazıyı bile güzelleme olarak düşünüyorsanız aynı güzellemeler sizin de başınıza gelir umarım. O kitaptaki tüm güzellemeler...
20 YorumlaSizin kafanızda sorun var. İlkokulda ortaokulda veya da ingilizce almanca derslerinde her ulkeden her milliyetten insan ile ilgili paragraf koyuluyor. Bu yaptığın ırkçılık. Ailesinin ırkçı düşüncesinden dolayı okulda suriyeli ya da farklı kökenli arkadaslarına karsı psikololojik baski uygulayan cocuklar olabilir. Bunun onune gecmek iciindir belki de. Çünkü ülkemizde suriyeli gorse oldurecek kadar kinci insanlar var!
23 Yorumla- +1 yıl
Filiz hanım çok güzel yazmışsınız ben Suriye vatandaşlarını hoş karşılamıyorum ama sizin bu davranışınızın örnek olacağını görüyorum hepimize daha iyi örnekler gösterebilmek için Suriyeli bir aileyi evinize alıp beraber yaşamaya ne dersiniz bizlere ve çevreye daha iyi örnek olabilirsiniz teşekkür ederim size
+1 yılBir şekilde onlari kabul ettirmeye çalışacaklar bunun en kolay yoluda tabiki çocuklar ve şu bir gerçek bir ülkeyi bir toplumu yok etmek istiyorsun bunu eğitim sistemi üzerinden yaparsın su son zamanlarda ansilan eğitim uzerinden bu ulkeyi bitirmek istiyorlar
20 YorumlaGörüşlere bakıyorum da çoğu duyar kasma zahmetine girmiş... Madem bu kadar seviyorsunuz suriyeli kardeşlerinizi, onları da alın gidin suriyeye... Asıl ırkçılığı kendi milletinize yapıyorlar farkında değilsiniz... Duygularınızla değil, mantığınızla yargılayın... Pff... 😒
20 YorumlaGündem konusunda 374 cevap paylaştı. Suriye mültecilerini desteklemeyen birisi olarak ben burada bir sorun görmedim açıkçası. Farklılıkları kabullenmekten bahsediyor burada buda gayet doğal bir şey. Tam olarak ne istiyorsunuz nefret dolu bir nesil mi?
60 Yorumla
+1 yılZamanında başka ırklar içinde bizim kardeşimiz şu bu diye böyle yapıldı. O çocuklar büyüyünce suriyelilier bizimle savaşa girdi doğuyu onlar korudu falan diye bile düşünebilir. Devlet alıyorsa bile halk olarak sen almayacaktın onları gerekirse vurup öldürecektin. Halk her zaman kazanır (ancak birlik olursa)
10 YorumlaGündem konusunda 744 cevap paylaştı. Ammada güzelleme sizi böyle merhametli ruhunuzla oynuyorlar haberiniz yok çocuklarınızın geleceğini işi mesleğini elinizden alıyorlar haberiniz yok savaştan kaçan 2 çift burada bilerek çocuk yapıyor hiç çocuğu olmayanın burada 7-8 bilerek ülke vatandaşı olması için paso kunluyorlar haberiniz yok uyanın artık uyanın artık
21 YorumlaGündem konusunda 514 cevap paylaştı. Benim için sorun değil bu ülke hikaye kitabı diye yazılan ve içinde pedofiliyi ensesti normalleştiren yazılar gördü bu ne ki bunun yerine Alman İngiliz vb bir çocuk yazsa ne olur Suriyeli yazsa ne olur insana insan gözüyle bakmayanlara yazıklar olsun
50 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Senin orda takıldığın şey aslında "selamun aleykum" ibaresi, geç suriyeliyi muriyeliyi. Kaldı ki bunda ne gibi bir sıkıntı var? Sizin gibi insanlığını, vicdanını, merhametini kaybetmiş bir nesil mi olsunlar?
40 Yorumla
+1 yılNiye Paris'ten gelseydi daha mı mutlu olacaktık?
Çocuklara insanlara kötü davranmayı mı öğretelim?
Ne saçma sapan insanlarsınız siz.70 Yorumlaİnsanlar dünya üzerinde her dönem zulüm görmüştür hâlâ görmeye devam eder bunun en masumları çocuklardır. Çocuklarınızı eğer şartları sebepleri anlatmaz ve düşmanca anlatım yaparsanız emin olun geleceğin ırkçılar yetiştirmiş okursunuz. Ve Dünya nın her ülkesinde her milletten insan var. Önemli olan bulunduğu ülkenin kurallarına şartlarına uymasıdır.
21 Yorumla- +1 yıl
Türlerde dünyanın her yerinde var başka ülke insanları da dünyanın her yerinde var ve olmak Zorunda. Dünya Canlılar aittir her yeri her santim asıl önemli olan bulunduğun yere uyum sağlamak kurallarına uymak. Asıl olan Hiç kimse kısıtlanamaz ama ülkeler ve yönetenler koydukları kurallarla bunu yapar. Enpati yapın. Veya hayvanları düşünün dünya üzerinde her millet onların alanlarına girip rahatsız ediyor onların kurallarına uymuyor ama başkalarının kendi kurallarına uyumasını istiyor bu adil değil. Doğru birdir kendi düşündüğün değil. Bencil olmayın
+1 yılBiz gidecekler diye beklerken, adamları sevdirmeye çalışıyorlar. Ülke yaşanılacak gibi değil
50 Yorumla
+1 yılÇocuklara ırk ayrımcılığı yapılmaması için yazılmış neden çoğu kişi kötü düşünüyor? İlkokulda kürt biri vardı kimse arkadaşlık yapmıyordu ve ben arkadaş oldum diye bende ırkçılığa maruz kaldım. Ne kadar kötü bir durum olduğunu az çok biliyorum yani.
30 Yorumla
+1 yıltayyoş gidince bunları yazanlar toplu göcecek bu ülkeden bunu untma kalanlar da aman dileyecek aman ihanet edenin amanı da kabul edilmez herkes söndürdüğü ocakların ve gençlerin geleceğinin hakkını yemenin cezasını çekecek
30 YorumlaTek kurşun atmadan bir ülke nasıl işgal edilir adlı çalışma din kerdeşim diye diye kendi vatanını kaybettin biraz oturunda bunu düşünün yakında adamlar size hadi yallah diyince görecem ben bu kerdeşimci olanları
20 Yorumla
+1 yılSalamun alaykum ben nargileci Mohammad Abdülkadir
Türkiye'ye geldim nargile dükkanı açtım hepinizi bekliyorumBurda olmaktan mutluyum burası cennet50 Yorumla
+1 yılYetişkinlerin kin, nefret ve hısımlıkla dolu yazılarını paylaşmayacaklarına göre böyle yazmaları normaldir. Ne yazsalardı peki? Düşmanlık ve nefreti mi anlatsalardı? İşte bu yüzden insanlık bir türlü barış ve huzur içinde yaşayamıyor. Hep kin hep nefret hakim..
31 Yorumla- +1 yıl
Suriyelilere karşı öfkem yok ama onları ülkemde istemiyorum ülkemde onları istememek benim en büyük hakkımdır
+1 yılKoskoca türkye de geldiğimiz hale bak hele çocuklara bunlar yerine Atatürk'ü gösterip önemini anlatmaları lazım. Şimdi ki kitaplarda hayır mı var o kitap elimde olsa çöp olmuştu heralde.
30 Yorumla
+1 yılAslında bu yapılan iyi bir şey çocuklara küçük yaşta ayrımcılığı öğretmemek gerek sorun bunlar değil sorun baştaki yönetende yani bu sayfada bence kötü bir şey yazılmamış çocuklar çok fazla zorbalık yapar bunu engellemeye yönelik olabilir
10 Yorumla
+1 yılokutmayın o zaaman ben olsam kıtabı ogretmenın yuzune atarrım ben cocuguma boyle seyler vermeye utanmıyomusun nasıl egtımcıısın sen derim cocugu okula gonderınce anne baba olunmuyo bokuna kdr ılgılenecen o cocugun. feto kıtapları bıttı bunlar basladı
10 Yorumlaherşeyin içine ettiler herşeyin. El kadar çocuğa okutulan şeylere bak yazık yazık. Hele bir de bunları destekleyen mankafalar var. Andımızı kaldırıp, Atatürkün resmini kitaplardan çıkardılar ya hakkım bu hükümete helal değil.
110 Yorumla- +1 yıl
Evet gitsinler Arnavutlar gitsin Çerkesler gitsin Abhazlar gitsin Boşnaklar gitsin Kürtler gitsin (Mohdi) Lazlar gitsin vb etnik gruplar gitsin yani neredeyse nüfusun yüzde %35 gitsin. Kafana yatıyorsa yollayalım nasıl bir kriz oluşur sen düşün bunların hepsi etnik grup. Sonra avrupa bize b*k muamelesi yapınca ya neden b*k muamelesi görüyorum hâlbuki ben Suriyeli değilim dersin. Irkçılık yapmayın.
alayının ülke dışı edilmesi lazım bu ara acaib ırkcıyım kin tuttum kökten kazıtılıp ülkeden çıkarılmaları lazım!!!
40 Yorumla
+1 yılbunda kötü olan ne? ben kardeslikten baska bir şey göremiyorum o minik çocukların suçu ne illa suriyelilere kötü mü davransinlar
40 Yorumla
+1 yılBu demek oluyor ki iyice yerleşecekler ülkeye gitmeyi düşünmüyorlar kardeş kardeş takılacaz 😂
50 Yorumla- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılNe yazacaklardır ben adam smith almanyadan geldim burda 1 euro 10₺ keyiflice para ahrcıyıp eğleniyorum.
30 Yorumla Salaklık. Suriyeliler burada olmayı haketmiyor.
Önceden üzülüyordum , gelsinler savaştan kaçsınlar falan. Ama artık devir değişti , hakkımızı yiyorlar gözümüz açıldı emeklerimiz çöpe gidiyor!!!10 YorumlaSuriye yerine Amerika yazsa , ki ingilizce ders kitaplarından yazıyor her sayfada, hello I ' m from england... Gibi.
Şimdi bu Suriye den geldim dediği için mi bunca eleştiriler, neden sizler ırkçılık yapıyorsunuz? Bu kadar mı cahilsiniz60 Yorumlaböyle giderse 2 yıl sonra Arapça kitaplar basılır rez alın
416 Yorumla- +1 yıl
almanca yazsa da çıkar. kardeşim burası Türkiye Türkiye. ulan açın gözünüzü lan çıkarın şu at gözlüklerinizi. Türkiye Cumhuriyeti müfredatında, geleceğimiz olacak gençlere böyle saçma şeyler aşılayamazsınız. küçücük sabilerden ne istiyorsunuz? sen eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletindeysen %100 Türkçe olacak olan müfredatta herhangi bir Suriyeli, Çerkez, Alevi, Sünni, Hristiyan, Ateist ayrımı gözetmeden, bu pislik şeyleri çocukların aklına sokmadan yetiştirmek zorundasın.. ki zaten onların çoğu da bu ayrımı bilmeden, iyi olan insanla, bak türkle değil, insanla arkadaş oluyor. yani diyeceğim o ki düzgün bir gelecek istiyorsan, eğer gerçekten Türkiyeyi düşünüyorsan ayrım yapmadan müfredatında %100 Türkçe olacak şekilde yetiştirmelisin çocukları ki bize yani ülkeye faydaları dokunsun.
yav cidden yeter bırakın artık onu, bunu, başka milletleri düşünmeyi.. ülkenin hali gram iyi değil, başlarım suriyeliye de afgana da almana da... ulan hiç mi canınız acımıyo onca hektar alan yandı, onca kız, kadın, hayvan öldü, onca Mehmetçik şehit oldu. ülkede her şey normal bir de kim oldukları belli olmayan kişiler alıyoruz. 'onlar bizim kardeşimiz' diyolar. lan milletin karısına kızına bakan taciz eden, çocuklarını çete gibi döven kardeş mi olur? herşeyimiz tam bir de onlara bakacağız. benim zoruma bu gidiyor ki kendini Türk hisseden herkesin de zoruna gitmesi lazım. benim herhangi bir dille, ırkla kavgam yok. arapları sadece 1. dünya savaşından itibaren sevmem, o kadar. ama bu nefret değil. benim derdim ülkem.. artık bırakın şu siyasetçi ağzıyla konuşmayı ya. biraz beyninizi çalıştırın 'ulan bunlar neden böyle oluyo' deyin. biraz bunları düşünün, nasıl çözeriz fikir yürütün.. bırakın şu yurtdışını, batıyı doğuyu.. açın gözlerinizi açın.. - +1 yıl
@Mssss sana demedim. sen güzel konuşmuşsun. @OOztas42 dostum ülkenin daha önemli sorunları varken sen mültecileri, gereğinden fazla mülteciyi, ülkene sınırsız davet edersen, üstelik belli kısmına da vatandaşlık verirsen, adamlarda gitmez ve olay çıkarırsa bu işte bir sorun var demektir. sen daha kendi sorununu halletmeden başka bir sorun üstleniyorsun. 'insanlık' dersi veriyoruz güya yurtdışına. laf.. bi vatandaşlarının ne durumda olduğunu vatandaşlarımızın ne durumda olduğuna bak... bak belki basmaz kafan, anlamazsın diye basit bir örnek vereyim sana... bir oyunda bir görevi tamamlamadan diğer görevleri alır mısın? yan görevlere boğar mısın kendini? eğer alıyorsan enayisindir yani. bu da aynı mantık..
ayrıca bu ülkede Afrikalı insanlarda var. hiç onlara ırk ayrımcılığı yapıldığını 'pisler bunlar gitsinler' denildiğini gördün mü? biraz Arap seviciliği yapmasan da duruma tarafsız olarak baksan keşke... bu adamlar ülkeye geldi adam akıllı, uslu uslu yaşadılar da biz laf mı ettik?
birde bu müfredat konusunu bi kenara koyup alman konusunu konuşursak, hangi almanın ülkemize gelip suç işlediğini veya başımıza bela olduğunu gördün? söyler misin? ya da hangi ermeninin... İstanbul Avrupa yakasına git. Eminönünde falan birçok ermeni dükkanı var ne zaman bi sorun çıkarttıklarını gördün? boş laflarla, çocuklar dışında, ülkemizi sömürmeye gelmiş insanları savunmayın allah aşkına. senin de vergilerini yiyorlar, senin de hakkını yiyorlar. yapmayın etmeyin - +1 yıl
Ülkeye mülteci alımını ben de sevmiyorum ama sebeplerim var adam makina mühendisi Suriye'de savaş olduğu için geliyor burada hamallık yapıyor boyle düzensizlik olmaz. Teyzem Almanya'da yaşıyor buradaki Suriyeliler hep doktor mühendis yok avukat diyor. Bu meslekler ülkenin ekonomisine yardım edecek meslekler. Bize adam geliyor profesör olarak gidiyor hamallık yapıyor böyle düzensizlik olur mu ya saçmalık. Afrika'dan çok az insan geldiği için göze batıyordu bence sebebi o toplam 600 bin siyahi yoktur genellikle onlar okumaya geliyorlar onun için daha medeni oluyorlar. Suriyeliler Türkiye'ye gelirken hırsızı geliyor kaçakçısı geliyor normal çiftçisi geliyor doktoru geliyor okumuşlar Avrupa'ya gidiyor çünkü Türkiye'de ona it gözüyle bakıyorlar Avrupa adama doktor gözüyle bakıyor mühendis gözüyle bakıyor. Bizim asıl problemimiz mültecileri mantik çercevesinde ayıramıyoruz.
- +1 yıl
E aynı şeyden bahsediyoruz. benimde sebeplerim var. gencecik çocuğun Afganistanlı bir grup tarafından bıçaklanması olsun, kızların yollarda rahat rahat yürüyememesi olsun, taciz olsun tecavüz olsun, bunların hepsini onlar yapmıyor ama payları da var, sonra onu geçtim iş kavramını, işçilik kavramını bitirmeleri olsun... bana zararı yok diye ben göz yumamam bunlara. ki bana da zararı var baktığın zaman. daha bu ülkenin öğrencileri bile yurtdışına çıkmaya bahane ararken sen tonlarca işe yaramaz adamı dolduruyorsun ülkeye. sen derken hani hükümet. şahsi bir şey söylemiyorum. sonra ülkemiz işçileri iş bulamıyor bunlar karın tokluğuna çalışıyor diye. vatandaşlar kan ağlıyor. üretim yok. ama sen hala tüketici alıyorsun ülkeye. sorun bu. afrikalıların göze batmaması demişsin 600 700 bin az mı allah aşkına.. daha tek bir vaka duymadım onlarla alakalı. sen bir de çıkmış bu olağan dışı durumu daha küçücük çocukların beyinlerine aşılıyorsun.
arkadaş kim ne derse desin o kitap Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul kitabıdır ve dil din ırk ulus ayrımı olmadan basılmalıdır. daha küçücük sabiler onlar daha ya. almanı da fransızı da yunanı da afganı da suriyelisi de yerin dibine batsın. biz Türküz Türk.. Türkün Türkten başka dostu yoktur. ama açıkçası şunu da söyleyeyim. doğunun şeriat adı altındaki zalimce yönetimi mi veya savaş alanı mı yoksa batının bağımsız mahkemelerce adaletli yönetimi ve barış halindeki milleti mi dersen kesinlikle batı derim. bu batı sevicilik değildir. bu ülkemiz için en doğru olandır. doğunun iyi yönü varsa eğer doğuyu da örnek alırız. - +1 yıl
25.000 bebek bakıcısı geliyormuş Filipinden vb ülkelerden. Sebebi Türklerin çocuklara düzgün bakmamasıymış yani işlerini kâle almıyorlar ben neden Türk bebek bakıcısı alayım bu sadece bebek bakıcısı değil sanayide Türk arıyorum bulamıyorum diyen ustalar var bazıları da iş beğenmiyor. Hee bak sunu demezsem olmaz afganlar kaçak çalıştığı için sigorta parasını iş verenler cebe indiriyor 600 700 tl yi bu tarz iş verenlerin dükkanlarını kapatacaksın. 600 700 bin kişi az değil tabiki de ben Suriyelilerle kıyasladığım için az dedim 10 milyon Suriyeli var sonuçta. Diğer görüşlerimiz çok farklı olduğu için bir şey yazmayacağım.
- +1 yıl
neden iş beğenmiyorlar sence? ben söyleyeyim adamlar üniversite okuyor, fabrikada çalışmak zorunda kalıyor. 2500 2600 TL olan asgari ücreti de o kadar sene sonrasında kazanmayı yediremiyorlar. onlarda haklı. yani genel olarak sistemin tümünde bir sorun var. yav yoksulluk sınırı dayanmış 10bine senin ülkendeki asgari ücret 2500 hadi 3000 de.. kim neyle geçinecek bu parayla. Türkiyede genel olarak sistemde büyyyüüük bir sorun var.. umarım gelecek nesillere sağlam bir şekilde, bağımsız adaletli, huzur içinde bırakacağımız bir Türkiye olur ileride.
yazacak başka yazı mı yok? bu mu yani eğitim öğretim? iğrençliğin daniskası
40 YorumlaAraplaşma yükleniyor bakalım hala ne yapacaklar şeriat gelirse şaşırmayın Kadın sokağa çıkamaz Erkek belirli saate çıkacak alkol yasak sigara daha neler var
40 YorumlaFarklılıklara saygı duymayı öğrenmeleri kötü bir şey değil. Suriyelilerin gitmesini istemek başka nefret kusmak başka
20 Yorumla
+1 yılYakında "Merhaba abi fabrikanda çalışmak istiyorum bana iş verir misin?" Diye yalvarırız bunlara. Awk hükümeti
20 YorumlaYaptığın ırkçılık orada ben Almanya'dan geliyorum yazsa sesini çıkarmazdın.
30 Yorumla- Gündem konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılKüçük çocuklar, diğer küçük çocuklara zulm etmesin, dışlamasın diye yapılmış olabilir. sonuçta çocukların suçu yok bu konuda
30 Yorumla Çocukları böyle böyle işliyorlar gerçekten keşke hepsi bu kadar masum olsa.
30 Yorumla
+1 yılİiy ki devlet kitaplarını kullanmıyor kızımın okulu diye düşünüyorum. Rezalet
30 YorumlaYasaklanmalı. Çocuğumu okuldan alırım yine bu kitabı okutmam
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa cidden sığırsınız. Bunda ne var? Neden bu kadar faşist insanlıktan nasibini almamış yaratık olmaya çabalıyorsunuz
40 YorumlaAraplardan nefret ediyorum
Arapları sevenlerden de nefret ediyorum20 YorumlaGündem konusunda 753 cevap paylaştı. Vatan elden gidiyor
Demografik yapı bozuluyor
Türkiye Cumhuriyetini kuranlar azınlığa düşmek üzere48 Yorumla- +1 yıl
Bi hadi ordan git ya
- +1 yıl
@MassHysteria Sen ülkende azınlığa düştüğün gün göreceksin hadi git demeyi, sana hadi git diyecekler.
- +1 yıl
Dedi kahraman 😂😂 bir dikili findanınız yok ülkeye sadece milleti nefrete sürüklersiniz işinize bakın lan
- +1 yıl
Kedi severim fibli kedilere düzenli bağış yapmak oların yaşam haklarıma destek olmayıda severim yaşamayı hak ediyorlar. Ama bu katı görüşlü insanlar ülkemede sadece. Gericilik yaratıyor
- +1 yıl
Sanaldan ülke kurtarılmıyor
- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılEe ne var ki bunda gayet normal bir şer abartmayınız
20 Yorumla
+1 yılNe bekliyordunuz ki? Turkcell suriyecell i geçti şimdi afganıstan paketi çıkardı. Toparlanın gidiyoruz diyecekler yakında
00 YorumlaO kadar mutlular ki, bkunu çıkardılar azdilar zivanadan çıktılar, köşeyi döndüler, seref yoksunlari 😡😡😡
00 Yorumla
+1 yılHaklısın el kadar çocuklara. Irkçılık hayvana şiddet, ahlaksızlık öğretilmesi lazımdı
30 Yorumla
+1 yılÇocuklara faşizmi aşılamanın anlamı yok. İnsan sevmeleri gerekli. Kimseyi düşman da ilan etmek anlamsız. Ha Suriyeli ha Türk. :):
00 YorumlaYa bu kadarına pes bıkmadılar bunlar şu mülteci sevicilikten
10 Yorumla
+1 yılKüçücük beyinleri şimdiden böyle eğitmek çok doğru yoldayız maşallah
10 Yorumlakeşke almanyada olsaydı be hiç bir kitapta türk ismi geçmedi ben çocukken :D
10 Yorumla
+1 yılArtık biz bu ülkede kardeşiz aynı ülkeyi paylaşıyoruz yazılarınıda görürüz.
10 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat