İzmir Konak’taki Mersinpınar semti sakinleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen Sıla Vakfı üyelerinden şikâyetçi. Mahallelinin iddiasına göre, cemaat üyeleri herkesin yaşamına karışıyor, halkı tehdit ediyor. Üstelik cemaatçiler sokakta ‘teftiş’ bile yapıyor. Birgün'den Aycan Karadağ'a konuşan mahalle sakinlerinin iddiasına göre, bazı cemaat üyeleri Mersinpınar sokaklarında silahla geziyor, sürekli teftiş yapıyor, herkesin yaşamına karışıyor, kendilerini dinlemeyenleri ise tehdit ediyor.
Böyle muptezellere nasıl göz yumulur akıl karı değil.
İzmir'de tarikat üyelerinin bazı mahalleleri kontrol altına aldığı iddia edildi! Türkiye din devleti mi olacak yoksa düzelecek mi?
Merhaba,Yaptıkları doğru değil ve böyle bir hakları yok. Din adı altında ne yaptıkları belli değil. Madem sen karar vereceksin her şeye ben kul değil miyim, neyim ben? Allah kula irade vermişken insanların kendilerini ilahlaştırıp hüküm sürmesi en büyük yanlıştır. Bunun sebebi din değil, dini yorumlayanlardır. (Anlaşılmayan veya anlamak istenmeyen nokta)
Yani Türkiye' nin Din devleti olmasında bir sakınca yok (Sakınca şu ki insanlar özenti ve haliyle dini kabullenemiyorlar) ancak bu Din, insanların oluşturduğu bir din ise olmamalıdır. İnsanların, çıkarcıların kuklası olunmamalı.
》Allah' ın hükümleri dışında hüküm getirmek 》Allah' ın hükümleri dışında hüküm getirenlere bakıp dinden uzaklaşmak 》Allah' ın tanıdığı özgürlükleri kısıtlamak 》Kendi menfaatleri için değiştirmek Bunların durumu ne yazık ki hiç iç açıcı değil, Allah hidayet versin.
Atam seni özlüyorum.. Seni görmeden sesini canlı canlı duymadan sevdik ve senin vefat ettiğin o yıl seninle öldük.. bu ülke senden sonra asla seninle olduğu gibi olamayacak 😣 ooof offf. Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı yerden devam edebilme dileğiyle...
ismailağa cemaati üyelerinin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. teftişti tehditti falan.. daha neler.. o ismi kullanan bazı müptezeller olabilir.. selefi kafasıdır bu.. ebu hanzala tayfası yani.. Onlar bunu yapar mı yapar.. onlar veya benzeri bir tarikat olabilir.. ama zaten onlar ehli sünnet değildir.. ehli sünnet cemaatler böyle bir şeyi asla yapmaz... yukarıda bahsettiklerim ise sapkın insanlardır. kendilerinden başka herkesi kafir görürler.. yani bir nevi Taliban veya İşid gibi adamlardır.. ki aslında İşidin bir koludurlar.. ben ismailağanın böyle bir şey yapacağına inanmıyorum yani.
Bu dinci salakların alayı sorunlu. Ateist deist olup millete atesit olun diye darlayan çok nadirdir ama bu dincilerin alayı kendileri dışında herkese karışım bik bik konuşuyor. Güzel bir sopa çekiceksin bunlara. Tarikata ğye olanlar benim gözümde zaten salağın önde gidenidir. Iqsu aşırı düşük biri trikatı savunup üye olur. Zamanında atam iyiki asmış bunları az bileee.
Gerçek olduğu bile meçhul ne saçmalıyorsunuz siz be Al bak bakayım ateist deistmiş al gör ne bok yemiş senin ateistin twitter.com/.../1411326899964596229
@UDixon hiç bir şey yapmayım yalakalıkla bir sürü yerden maaş alıp milletin vergisi ile altına kendine aitmiş gibi araba alanlardan iyidir. Sarayda oturanın iban diye dilenmesinden de iyidir. Çalışıp kazanıyorlardır en azından
@UDixon valla bu ülkede feto içinde aynısını diyorlarda hatalarınızdan ders alın tarikat olayları saçmalıktan başka bir şey değil hala şı bu tarikatını övüyprsunuz. Sen din öğrenmek istiyorsan git kuranı oku. Aklında soru varsada git imama sor. Tarikat neymiş😒
@kendinesuslu Kardeşim iyi misin nesin ya adamların kimseye bi zararı yok kendi hallerindeler öyle devlet kademelerinde falan adamları yok bu cemaatin. Fetö baştan belliydi kendi tv kanalı var kendi bankası vardı bu cemaatin öyle bir faaliyeti yok
@UDixon yapmaa ya. Feto bu denli heryere girerken kim izin verdi? İzin veren hala baştaa hala saha tarikatlara izin veriyor boy boyda fotoğrafları var halaa svunuyorsun otur bir sorgula! Tarikatların alayı boş alayıda gereksiz dahada yazma.
@UDixon hee aynen kesin kandırmıştır üç yaşında bebe hepsi çünkü 😂İşine bak kardeşim soran bile illah ettmiştir senden keza bende ettim ötede kandırr kendinii
Din üzerinden insanları sömürmeye çalışan tarikatlar bu ülke için en büyük tehlikeden biridir. Ne sefalet ne terör en bu ülke için en büyük tehlike tarikatlardır. Bu ülkeyi bölende onlardır. Bu ülke laiklik ilkeleriyle yönetilmeye devam edilmelidir.
Ortalığı karıştırmak için birileri illaki çıkacaktır farklı şehirlerde. Şu an şeriat-laiklik arası gizli bir çatışma var halk arasında. Birileri uyuyan hücreleri uyandırıp onların bile haberi olmayacak bir şekilde kontrol etme derdinde. Türkiye cumhuriyetinin tarihini okumuş olanlar bu hareketlerin benzerlerini okumuşlardır. Algılara gelmeyelim direkt bölge ileri gelenleri polise ihbarda bulunsun.
siyasal islamın müptezelleri. su ankı partili cb bunları ıkı oksadı fetö yerıne rant bunlara aksın dıye ama az kaldı ses kesilecek.
ben ızmırde yasayan bırı olarak boyle bır olay yasamadım duymadım izmirde ne kolluk kuvvetlerı yok teftıs yok sılah bırakmazlar hele ki İzmir halkı bu tarz müptezellere aşırı tepkili olup tarikat evlerınde silahını monte eder bi yerlerine. İzmir ve tarıkat deyınce provakasyon kokusu sezdim.
Olay bir iddia, araştırılması gereken bir iddia hemde. Ben de İzmir'deyim böyleleri asla barınamaz. Ama unutmayalım böyle meczupların olduğu mahallelerde var. İnkar edemez kimse.
var haklısın . bunlar kalabalık alan cadde vs gorunmezdı zamanında bellı yerlerı vardı lakin siyasal islamın nüksetmesi ile meydanlardalar sosyal medyadalar.
arastırılması ve yılanın bası ezılmesı gereken bır durumdur.
Böyle tarikatcilati ibreti alem. olsun diye saat kulesinin önünde asacaksin...
Kaza eseri bana denk gelmesin o tehtidi yedirtirim öyle beyinsizlere. İnandıkları kitabı anlamadan okuyup dinciyim. diye gezen beyinsiz tayfası bunlar hep.
Eceli gelen köpek, cami duvarına işermiş... Akp iktidarında iyice bitleri kanlanıp, bir de taliban örneğinden gaza gelip coştular galiba... Umarım bu durum gerçek ise bu hatadan bir an evvel dönerler.
Gencligim Fatih te gecti ismail aga cemaatinin bizzat bulundugu yerde. Halk sarikla cubbeyle geziyor ama ayni cadde de mini etekli kadinda yuruyor kimse donup ne bakiyor nede karisiyor. Ama bu yalan dolan haberlere anca senin gibi din dusmani beyinsizler inanir.
İnşallah su din tüccarlarindan kurtuluruz bak arabistana bak irana bizimde onlar gibi olmasin sonumuz böldurmeyelim bu ulke seyler dervisler ülkesi olamaz demiş Mustafa Kemal Atatürk fetvasinimi bekliyecez seyhul islamin ya da diyanetin dedigi gibi sokaga hamile cikmak günah kirmizi iç camasiri günah bu sekilde mi olalim?
Ciddi olamazsin.. Duymadim Boyle bi haber okumadim ama dogruysa Vatandas cidden ne kullaniyor merak ettim valla Beyinleri uyusmus sanirim.. Kimin evinde ne yaptigi hangi tarikata uye oldugu beni alakadar etmez ama Kimseye karismamak sartiyla..
Sarıklı cübbeli oturduğum kafeye geldi. Öyle tehdit vs durumu yaşanmadı. Gayet kibar mütevazi tiplerdi. Saygı çerçevesinde vaaz tarzı konuşma yapıp gittiler. Ortamda kimse tepki vermedi İzmirlilere bu yakışırdı zaten. Haberi merak ettim araştıracağım.
Bu sayılanlar gerçekse ki bilmiyorum ama dinle alakası olduğunu sanmıyorum dinle alakası olsa her koyun kendi bacağından asılır der kimseye böyle davranmazlardi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olur olur. Baksana diyanet işleri başkanı her yerde geziyor. Cemaatler devlet kadrolarına yerleşiyor. Ah Mustafa Kemalim ah sahip çıkamadık ülkemize.
Son zamanlarda bu tip haberler yaygınlaşmaya başladı. Herkesin yerini ve haddini bilmesi gerekiyor..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Dinini yaşarsın anlarım da insanları tehdit etmek ne?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok net söylüyorum yalan haber! başka bir şey bulamadın mı labadula! Ufak atsaydın belki inanırdı gerçi KS de sizin yazılarınız kayıtsız şartsız inanan gündemden birhaber gençler çok
@biradetmehmet İsmailağa falan değildir çünkü İsmailağa öyle bir cemaat değil belki ona bağlı olduğunu söyleyen bazı gruplar yapıyordur çünkü geçen İzmir depreminde halka yemek dağıttılar
Kanıt yoksa haberler asılsız demektir Örneğin insanlara senin birini öldürüldüğünü söylesem kimi inanacak kimi inanmayacak ama ortaya delili koysam herkes inanacak O yüzden çelişmeye gerek yok böyle silahla gezmek falan şehirin ortasında mantıklı gelmiyor
Günümüz de konu haber yapmak değil. Bir maksadı yaymak Ortada delil varsa haber olur konu net olur herkes öğrenir ama boyle yaparsan farklı olur. Bir laf hani "mevzuu vukuundan beter" diye. Tam olarak durum bu
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İzmir'de tarikat üyelerinin bazı mahalleleri kontrol altına aldığı iddia edildi! Türkiye din devleti mi olacak yoksa düzelecek mi?