+1 yıl14 yaşındaki bir çocuk aynı anda 3 kişiyi öldürüp 1 kişiyi ağır yaralayabiliyorsa; o çocuk ilk kez eline silah almamış demektir.
Babanın mesleği polislik olabilir, ama eve geldiğinde silahını çocukların erişemeyeceği yere koymalıydı. Yazık günah bir aile yok olup gitti, çocuğun silah kullanmayı bilmesinden. Allah gidenlere Rahmetiyle muamele etsin, babaya sabır ve şifa versin. Çocuğa ise ne diyeceğimi bilemiyorum, yeni nesil iş yapmaktan çalışmaktan ne kadar da korkuyor.. umarım vicdanıyla başa çıkabilir..625 Yorumla- +1 yıl
Orduluyum. Karadeniz'de çocuklar fındık toplamaya zorla götürülür. Fındık işi çok ağırdır. Güneşin altında yazın sıcağında yama ve dikenlerin olduğu bir yerde kalın dalları eğerek fındık topluyorsun. Ben de çocukken mecburi olduğu için fındık topladım. Çocuk muhtemelen ailesiyle tartıştığı için bir şekilde cinnete girip bu menfur katliamı yaptı. Normalde fındık toplamak her çocuğun kolaylıkla yapacağı bir iş değil. Bakkal çakkal işine benzemez.
- +1 yıl
Ağır iş yapan sadece Karadeniz'deki çocuklar değil bir çok insan ağrı şartlarda çalışıyor , o zaman herkes birbirine zarar versin. yorumu yapan hanımefendinin dediği doğru , o çocuk büyük ihtimal silah kullanması biliyor ve çocuğu geçtim genel olarak o silahı hemen ulaşılabilecek bir yere konmamali
- +1 yıl
@thekarsxx Karadeniz'de bir çok insan silah kullanmasını bilir zaten. Özellikle Gürcistan'da daha yaygındır. Trabzon'da da. Bizim evimizde de bir tane ruhsatlı silah var ama kullanmasını unuttum. Eğer silahın emniyet kilidi açıksa tetiğe basmak zor iş değil. Beş yaşımdayken bile bunu yapmaya kafam basıyordu. Ta ki kilidi kapalı olsa bile onu açmak zor değil. Bu arada, çocuğu ezdilerse cinnet haline girmiş olabilir. Cinnet durumu geçici psikozdur, ağır tahrik varsa ceza 3/2 düşer. Geçmişte psikozu varsa ceza tamamen düşer.
- +1 yıl
@thekarsxx Biz bu çocuktan daha ufak yaşlarda Dedemizin köyünde ot biçerdik şimdi ki gençler hiç bir iş yapmıyor
- +1 yıl
@thekarsxx İyi de ailenin bilinçsizliği çocuğun suçu değil ki. Bizim Karadeniz'de hala düğünlerde çocukların eline tabanca verip düğünlerde atış yaptırırlar. Talihsizlik şudur ki çocuğun cinnet halinde silahın ulaşılacak bir yerde olması. Valla bizim evdeki tabancanın özel çantası var parçalanmayan bir maddeden, şifresini ise sadece babam biliyor. Aynı zamanda ulaşılamayacak bir yerde. Şimdi elime silahı verse belki şarşöre mermi bile koyamam. Çocukken aklım alıyordu sağdan soldan gördüğümden. Şimdi Ordu'da yaşamıyorum.
- +1 yıl
@Borjgali_ sabah 7’de bahçeye girdim şimdi bahçeden çıktım. Aynı zamanda öğle yemeği kahvaltı ve akşam yemeğini hazırladım. Bulaşıkları topladım ve tekrar bahçeye döndüm.
Fındık işinin ne kadar zor olduğunu anlatmanıza gerek yok yani. Yazacak dermanım yokken yazıyorum.
Evet hadi çocuğun fındık toplamak istemeyişini haklı görelim, ama 14 yaşındaki bir çocuğun katliam yapışı? Bunun altındaki sebep araştırılmalı, o çocuk bu kadar ustaca silah kullanmayı nereden biliyordu? Ve bu nasıl bir cinnettir 14 yaşındaki bu çocuğun bu sorunlu hali nasıl gözen kaçırılır aklım almıyor - +1 yıl
Herkes silah kullanmayı nerede öğrendi diyor. Diyorum ya iş tetiğe basmakta bitiyor. Emniyet kilidini açmak bile zor iş değil. 5 yaşındaki çocuk gibi algılar. Silah kullanmayı öğrenmek Suriye'de savaşmak için 5 aylık eğitim almak gibi algılamayın. Çocukken ben de anlardım silah kullanmaktan. Etraftan gördüğümle öğrendim. Silah babasının belindeyse ve çocuk onu aldıysa tetiğe basması yeterli.
Eğer psikolojiye dair genel kültürünüz varsa çocuğun cinnete girmesi o katliamı yapması için yeterli bir sebeptir. Çocuklarda da cinnete girme potansiyeli vardır. Cinnetle psikoz birbirine benzetilir. Bir şizofreni hastasının paranoyaya girip katliam yapması gibi. Cinnet ise geçici psikozdur ve bu yüzden cezada indirim vardır. Suçlunun geçmişinde psikoz varsa cezası tamamen düşer. - +1 yıl
@thekarsxx ya hu 4 kişinin ölümüne yol açacak kadar nasıl öğrenebilirsiniz bunu nasıl meşru gösterebilirsiniz?
Kaç Can gitti bugün ya yazık günah!
Ne zaman anlayacaksınız acaba bunun yanlış olduğunu.. - +1 yıl
@thekarsxx siz değil Ordulu olan
- +1 yıl
Yanlış etiket yapmışım özür dilerim ☺️
- +1 yıl
@thekarsxx Çocukta doğuştan antisosyal kişilik bozukluğu falan yoksa olay büyük ihtimal cinnetten kaynaklı. Normal durumda normal bir insandan böyle bir davranış beklenmez. Hele ki çocuktan.
Cinnet ve antisosyal kişilik hastalıklı iki haldir. Cinnet potansiyeli ise her insanda vardır. O yüzden birilierini yargılarken mutlaka kendimizi de düşünelim. Çocuk hali böyle durumlarda daha hassas olur. - +1 yıl
@thekarsxx kusura bakmayın tekrardan.. artık sinirleniyorum şu tarz insanlara; karadenizli her insanın belinde silah vardır mantığına. Yanlış yanlıştır bunu meşru gösterme çabalarını anlayamıyorum. Kaç Can gitmiş yok cinnet yok psikoz.
O silah olmasaydı, gizlenmiş olsaydı, çocuk kullanmayı bilmeseydi bu durum yaşanır mıydı? Hayır.
- +1 yıl
Bir şeyin meşru olduğunu söylemek ayrı, biriken şartlar sonucunda gerçekleşen olayın varoluşuna doğal demek ayrı. Koskoca yargı bile böyle durumlara ceza indirimi yapıyor o zaman yargıya da isyan edin. O zaman yargı bunu meşrulaştırmış mı oluyor? Size olayın nasıl gerçekleşmiş olabileceğinden bahsediyorum. Neden meşru göreyim?
- +1 yıl
Ee işte ben ne diyorum peki sabahtan beri? Karadenizli ve Texaslılar mutlaka bireysel silahlanmaya başvursunlar mı diyorum, yoksa bir ortamın sosyal gerçekliğinden mi bahsediyorum.
Silahlanma deyince çocuğun silah kültürüne nasıl yakın olabileceğinden bahsediyorum. Karadenizli olmasa bile babası polis. Mesele bitti, bu kadar basit. - +1 yıl
@thekarsxx Bir gün cinnet girerseniz beni hatırlayın. Tabi cinnet durumu geçtikten sonra.
- +1 yıl
@thekarsxx Bir kere yaptığınız önerme bile değil, neyi savunduğunuz bile belli değil. Defalarca kez üzerine basa basa cinnet durumunu tanımlayıp Karadeniz'deki bireysel silahlanmanın sosyolojik durumunu anlatıyorum. Siz ise yok katili meşru gösterme, yok Karadenizli silahlanırmış sinir oluyorum ya falan diyorsunuz. Önce bi ne demek isteğimi anlayın. Algınızda fesatlık var.
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuklarınızı bir kölenizmiş gibi sizin bir malınızmış gibi yaşamayı Bırakın artık Çocuk deyip de onların istekleri yokmuşçasına yaşamayı Bırakın artık o çocuğu nasıl bu hale getirdiniz ne yaptınız bu çocuğa O dereceye nasıl getirebilirdiniz o ailenin suçu hiç kimse kusura bakmasın hele şimdiki zamane çocukları çok iyi iletişim kurmanız lazım artık her anne babanın eğitim almadan çocuk yapmaması lazım doğurup doğurup atmak bu zamanda artık bu sökmüyor bir tane yapın adam gibi yetiştirin ama sizin malınızmış gibi değil bir insan yetiştirin
Her çocukda saygıyı hakediyordu bu zalim zehir beyinliler dünyası bunuda çok gördünüz...25 Yorumla- +1 yıl
Asıl o çocuğun yaşadığı acı ömür boyu olacak aklı Kemal'e erdiğinde nasıl yaşayacak
yani fındığınız batsın değdimi 1 işçiden kar yapacağım diye evlatlarınızdan oluyorsunuz
Onların hayatınida zehir ettiniz... bu ve buna benzer ne zulüm gören çocuklar var... - +1 yıl
Şimdi her iki tarafı dinlemek lazım
- +1 yıl
Dinlemeye gerek yok çocuk bu ruh hali ortada
- +1 yıl
Bizde çocukluk yaşadık yazları anneanne ve dedemizin yanına giderdik köye
ve orda Onların bahçe işlerine yardım ederdik şimdiki gençler su getirmeye bile aciz - +1 yıl
14 yaşında ki birisinin aklı kemâle ermiştir şâyet ergenliğe girmişse. Yani bu suçu bilerek ve isteyerek yapmıştır. Her ne kadar bilgisiz veyahut cahil olsa bile, o yaşta ki birisi çocuk olmaktan çıkmış demektir.
+1 yılBen yutkunamadım yorumları okurken. Yemin ederim içim acıdı. Bir çocuğun psikolojisi için 3 kişi öldü. Onu yetiştiren büyüten 3 kişi. İnsanları bilip bilmeden böyle zan altında bırakmaya devam edin. Ben anneme şu güne kadar bir kez bağırmadım, su gune kadar tek başıma dışarı çıkamadım bile. 2 yıldır evdeyim. Biraz insanlık meselesi. Bunu savunanlar, çocuğu savunanlar, da çocuğun yerinde olsa öldürürmüş demek ki. Yazıklar olsun size. İçim acıdı içim.
516 Yorumla- +1 yıl
14 yaşinda bir çocuk sizin deyiminizle ergen ise, doğru-yanlışı, iyiyi-kötüyü ayırabilecek yaştadır. Ortada bir taciz veya tecavüz olayı yoksa çocuğu savunmak için hiçbir neden yok. Demek ki insan kendi çocuğundan bir şey isteyemezmiş, bağıramazmış. Bu suçsa ülkede anne baba kalmaz jfamjwkfja Ama ben üzüldüm, yazılan yorumlara üzüldüm. O çocuğun silahı eline alıp ateş etmeyi denemesi bile dogru değilken, dediklerinize şaşıp kaldım. Bir insanin cani kolay degil kolay buyutulmuyor bir insan kolay yetismiyor, geri gelmez o onlarca yil. Ama bi insanin-kendi cocugunun- kursununa, bir sinirine olup gidiyorsun. Hayat iste. Cocugunu secemiyorsun.
- +1 yıl
Suçlama veya yargılama değil kimse günah keçisi aramıyor. Kimse kimseyi savunmuyor. Empati meselesi ne pamuk şekeri gibi insanlar tanıdım ama şu an olmaması gereken bir durumun içerisindeler, hüyük konuşmamak lazım kimin ne olacağı belli olmuyor. ben de ebeveyn mağduruyum sıklıkla kavga etsekte hiç silah doğrultmadım her insan sabırlı olmuyor. Onun için insan psikolojisini iyi bilmek gerekiyor. Bireye kaldırabileceği kadar yüklenmek lazım. Yargılamak kolay önemli olan empati yapabilmek, körü körüne kınamak yerine sorgulamak lazım. Kimse sebepsiz yere kendi kanından olanı öldürmez fıtratı bozuk değilse
- +1 yıl
Babanın silahı ulu orta dolu bir şekilde bırakması bir hata mesela
- +1 yıl
Hala savunuyor bak hala. Laf istemiyorum, yorum istemiyorum. Sen kendini cocugun yerine degil de agir yarali olan babanin yerine koy bakalim. Ben olsam ne kadar uzulurum. Bir cocuk dogurdum hem esimi hem diger cocugumu hem de kayinvalidemi aldi diye. Hayat boyle iste. Hakli olsan da insanlarin bakis acisindan kaynakli sikintilardan yine haksiz oluyorsun. Bir de cocuk erkekmis galiba. Pu ya.
- +1 yıl
Çocuk erkek olunca ne oluyor kız olunca ne oluyor kız olunca haklı mı😂anladım ben seni tamam yorma kendini evet bencede senin yoruma ihtiyacın yok gerekte yok vakit kaybı çünkü😅 koydum zaten merak etme böyle bir şey başıma gelse suçu kendimde ararım. Demekki iyi bir ebeveyn olamamışım demektir. Çocuğun kişiliğini ebeveyn belirler. Bu bazen genetik yollarla olur bazen de eğitimle. Örnek: aşıtı güçlü bir ırk ve saldırgan ama doğru bir eğitimle melek yanlış bir eğitimle seyran çok yanlış sularda yüzüyorsun çookk😄
- +1 yıl
Aşırı güçlü bir ırk pittbull olacaktı
- +1 yıl
@beyazyakalıanarşist yo kastettigim kiza yapilan baskiyla erkek cocuga yapilan baskinin farkli olmasiydi
- +1 yıl
Bir insanin canini sadece Allah alir
- +1 yıl
@eskamenmenschennn çok doğru bir yorum teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim iyi günler
- +1 yıl
Amenna orası öyle lakin cinnet geçiren bir insana bunu anlatmazsın çünkü bilinci sağlıklı düşünmeye elverişli değil o dediğin akıl sağlığı yerinde olan bireyler için geçerli bir insanı cinnet geçiren olayın kökenine bakmak lazım. Eğer senin dediğin gibi olsa aile ve sosyal politikalar adı altına bşd kurum olmazdı. Avrupa da devlet çocuğunu eğitimeyen ailelerden mahkeme kararı ile velayetini elimden almazdı hiç hükümet tarafından evlatlıktan men edilen bir çocuk gördün mü hiç evlatlık denetimi ile ilgili bir akademik tez gördün mü ama ebeveyn denetimi ile ilgili bir dünya tez var. İkide kimse kimseyi savunmuyor burada diyorum hala savunuyor diyorsun. Sen de aileyi savunuyorsun o Zaman ben de öyle söyleyim.
Sen de yarın bir gün ebeveyn olacaksın ben de allah nasip ederse, benim babamda çok dört dörtlük bir baba değildi bugün hayatta ise bunu anneme borçludur. Kendisinin yaptıgı yıkımı annem toparladı yoksa ben de bu çocuğun yerindeydi sonuç babamın eksikliği yüzünden benim ziyan olmamam için çırpınan annem bunun bedelini ağır ödüyor. Bir dünya psikolojik ilaç ile antidepresan ile ayakta duruyor. Gene de kendisinden kötüsü yok babama göre hiç birimiz iyi yetişmedik. Babama gelince hala ölmeyi hak ediyor ama annemden aldığım eğitim buna engel oluyor. - +1 yıl
tamam cinnet geçirdim şu an seni öldürsem bişi olmaz yani değil mi
- +1 yıl
Ayrıca çocugun birini oldurdukten sonra onun yere kanlar icinde yattigini gordukten sonra tekrar birini oldurmesi onu da oyle gormesi ve tekrar oldurmesi normal midir bu bir caniliktir. Ve bana bunun aciklamasini asla yapamazsin. Buyuyunce de bir hayir gelecegini asla zannetmiyorum o cocuktan. Insan 7sinde neyse 70inde odur. Artik biraz olaylara objektif bakin. Kendinize gore, kendi karakterinize gore olan davranislara degil de mantikli olan davranisi hakli bulun. Sacma sapan sozler. Birini olduren bir insani savunmak oldurmekle es degerdir. Bu tecavuz siddet olaylarinda farklidir. Umarim anladiniz tesekkurler gorusuruz.
- +1 yıl
Oynadığı oyunların etkisinde kalmışta olabilir
- +1 yıl
Ben anladım da keşke siz de anlayabilseniz sabit fikirli olmasanız, her neyse gün gelir anlarsınız rica ederim.
- +1 yıl
Diğer arkadaşın yaptığı son yorum kabul görür fakat sizinki kusurlu, "bilgisayar oyunu" burada da sorumluluk önceden söylediğim gibi ebeveynlere düşüyor
+1 yıl14 değil 10 yaşında imis..
120 Yorumla- +1 yıl
Başka yerde 12 yani ort. Alırsak 12
- +1 yıl
@TevfikKOLAYLI yok ben haber sitesinden okudum. O bolgedeyim. Kesin kaynak benim ki. Babasının polis silahı ile aile yi vurmuş hep. Ve sadece babası ağır yaralı imis. Annesi dedesi babaannesi olmuş..
- +1 yıl
Dede yoktu dede ne ara öldü :))
Anne Anneanne abi öldü baba ağır yaralı - +1 yıl
Ahahah. Yanlış oldu.. çaktırma ya. Haberi hatirlamiyrm dur resim atayım bulup 😅😅
- +1 yıl
Tüh baba sağ boşa gitti.
Ama siteler farklı diyor demekki flaş tv muhabirleri olayı yaymış. - +1 yıl
Yahu haberi yukarda paylaştım zaten :))
- +1 yıl
Off bulamadım ya.. neyse işte.. olan olmuş ama çocuk hala 10 🙈
Allah rahmet eylesin bu arada.. üzücü bir durum... - +1 yıl
Arkedeş;
Biri çocuğun yaşını 10 yapar
Biri çocuğun dedesini öldürür
Biri Çocuk haklı der
Daha neler görecek bu gözler :)) - +1 yıl
Haahhah. Tamm abi sen işine devam et. Ben kaçar.. 😅🙄
- +1 yıl
tamam tamam kızma :))
- +1 yıl
Bur mermi 3,2₺ ben ona üzüldüm; ama hakli
- +1 yıl
@TevfikKOLAYLI millet ne derdin de. Sen hala mermi diyorsun.. 😅😅
- +1 yıl
Çok ilginç yorumlar var insanın ağzı açık kalıyor :))
- +1 yıl
Ahhahaha. Harbi ya.. burası karıştı..🙄
- +1 yıl
çocuk 10 yaşında dedin ortalık karıştı :))
- +1 yıl
Emekçi adam kendisi alıyor EGM kürekle mi atıyor sanıyorsunuz ondan polisler oto boka sıkmıyorlar.
Dümdüz isim ver sıkıntı yok - +1 yıl
@TevfikKOLAYLI ama birsey yapmadım ya... Saka gibi. Buralar iyi ce bulanmadan ben kaçar. Sana kolay gelsin kardeş.. 😅
- +1 yıl
Bende ney çalmaya gidiyorum.
- +1 yıl
Tesekkur ederim.. 🙂
- +1 yıl
Rica ederim...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Orduluyum. Karadeniz'de çocuklar fındık toplamaya zorla götürülür. Fındık işi çok ağırdır. Güneşin altında yazın sıcağında yama ve dikenlerin olduğu bir yerde kalın dalları eğerek fındık topluyorsun. Ben de çocukken mecburi olduğu için fındık topladım. Fındık işinde ebeveynlerimiz bizleri çok ezerdi. (Şimdi eskisi kadar yok) Çocuk muhtemelen ailesiyle bu konuda tartıştığı için bir şekilde cinnete girip bu menfur katliamı yaptı. Cinnet durumu Nevzat Tarhan'ın da dediği gibi geçici bir psikoz halidir. Cinnet eğer ağır tahrik varsa 3/2'ye kadar cezayı düşürür. Önceden teşhis edilmiş psikoz varsa ceza tamamen düşer. En masum insanın içinde bile canavar vardır. Normalde fındık toplamak her çocuğun kolaylıkla yapacağı bir iş değil. Bakkal çakkal işine ve Gratis'te kasiyerlik benzemez.
40 YorumlaYorum yapanlardan bircogunun bakış açısı haberi ilk gördüğümdeki şaşkınlıkla ayni. Neye, kime hak veriyosunuz? ailenin yetistirmesiyle, merhametsizligiyle ne alakasi var bu nasil bir dusunce tarzidir anlamadim ki? Merhamet ailenin verebilecegi birşey degil bi insan ya merhametlidir ya da degildir. ailesi nasil yetistirmis olabilirki kendilerini vurdurup aileyi katledecek kadar! Ayni ailede abiside buyumus bu cocugun sonuc olarak. verilen egitim. aile, sorunlar ayni yani. burada bi vahset var, mağdurlar ve suclananda mağdurlar, cok ilginc. findiksa eger konu burada dehset sacmasini hakli bulacak hicbirsey bulamiyorum. katliam yapacak cesarette bi cocuk farkli yollarla kurtulmayi deneyebilirdi kimseye zarar vermeden.
312 Yorumla- +1 yıl
Trajikomik, bu söylediğinizin bir kaynağı varsa öğrenmek isterim, araştırırsanız öğrenebilirsiniz ki taciz, katil, cinsel istismar gibi suçları işleyen kişilerin dikkate değer bir oranında geçmişinde ve çocukluğunda aile veya çevresindeki kişilerden şiddet veya taciz gördüğü kaydedilmiş. Elbet son kararı biz veriyoruz da, bu yaşta bir çocukta böyle bir olayın olmasında aile ya da çevrenin etkisi az denemeyecek kadar fazladır.
- +1 yıl
Benim yazdigima verdiginiz cvpta oldukca komik bence algılarınızı acarak okuyun yorum olsun diye yazmayin. benim bahsettigim sadece findik konuysa eger diyerek yapilan veya bakis acilarina karsi farkli bakis açımı yorumladim. Benim yazdigim yorumda tacizi, siddeti, istismari goz ardi edecek bi yorumda bulunmadim!
- +1 yıl
Biraz ben de sert çıkışmışım, kusura bakmayın.
Yorumlarda söylenene karşı farklı bir bakış açısıyla yorumlamışsınız ama bence yorumlarki açı da sizinki de belki de yanlış anlaşılacak şekilde keskin olmuş, bir taraf tamamen aileyi suçlayıp diğer tarafın çocuğu suçlaması gibi aynı fikirde olduğumuza sevindim. - +1 yıl
- +1 yıl
😂 cocuklarda merhamet yoktur yani buyuyunce mi olusuyor bu duygu? hangi cocukta kesfettin bu merhametsizligi merak ettim? Ailesi ve cevresi seri katilmiymis ki gorup yapmis ozaman? kucucuk cocuk dediginiz sizin suç olgusunun, ölümün, ve yaptığı eylem sonucunda etrafina zarar verebileceginin bilincinde olan bir yasta.
- +1 yıl
Nerenle okuyorsun yazdıklarımı? Ailesinden ne görürse onu yapar cocuklar dedim. Yani ben çocuğuma hayvanlara insanlara merhamet etmemeyi ogretirsem oda oyle davranır. Ama ileride hayatı tanıdıkça değişir. ya da en basitinden ben sürekli küfür ediyorsam oda benden alışır arkadaşlarıylayken küfürlu konusur sürekli. Ama ileride bunun kötü bir şey olduğunu anlar ve yapmaz.
- +1 yıl
@Eliff52 ve yine bir örnek vericek olursam hayvan yavruları bile annelerini ve babalarını, ya da büyüdükleri çevreyi taklit ederler. Tabi biz insanız aklımızı kullanabilen bir varlığız. Aklı başına geldigi yaşta mantikli dusunebildigi yaşta bunun yanlış olduğunu öğrenebilir. İnsanların öğrendiği değerlerin %70 civarı 0-7 yaş arası. Ben demiyorum araştırmalar diyor
- +1 yıl
Sana bisey yaz yorumuma diyen mi oldu ki neremle okuduğumla ilgileniyosun. aileyi taniyomusun ki ahkam kesiyosun nerdeyse oh olmus diyeceksin caktirmadan. Sevgiyi ogretmediklerini siddet ogrendigine göre siddet gördüğunu iddia etmek istiyosun peki neye dayanarak? ailede benzer olaylar mi vardiki oda aynisi yapti eminmiyiz gordugunu yaptigina? Senin ya da arastirmalarin varsayimina mi inanalim simdi emin olmadigimiz bi konuda
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya çocuk hastadır ya da ailesi böyle yetiştirmiştir. Siz hangi bilgiye dayanarak yetiştirmemiştir diyorsunuz peki? Aynen knk oh diyorum çattık gece gece awq
- +1 yıl
18 yasinda ve cocuk sahibi olmayan oyledir boyledir sozleriyle vahseti savunan birini dikkate almak zorunda oldugumu sanmiyorum. disardan yorum yapmaya arastirmalara bakarak konusmaya benzemez cocuk yetistirmek. Verdigin orneklerin bi yere kadar dogru ama bu konuyla alakali degil. cocuklar daha cok ebeveynlerini model alırlar kufur olan bi evde kufurlu konusmasi kaçınılmazdır. Ama bu oyle bisey degil. Cocuk olabilir 12 yasini doldurmus bir cocugun cezai ehliyeti vardir. Ne demek bu sence o yastakilerinde suc faktörünün bilincinde oldugu anlaminda ve ceza alabilirliginin varolmasi demek. yani adalette cocuk bu denmiyor bu durumda
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Bu çocuklar gibi milyonlarcası var ülkede, aynı şekilde milyonlarcasıda dışarıdan ithal edildi. Bu tür olaylar artarak devam edecek, sebeplerini yazmaktan sıkıldım artık, bir nesil kafa kesmeli ve silahların raconlarin havada uçuştuğu dizilerle büyüdü,10-12 yaşlarında orta okullarda arkadaşının boğazını kesen çocuklar vardı bir zamanlar, yani hep olacak. Bu saatten sonra eğitim falan denemez artık, sen melek gibi çocuk yetistirirsin, bu tür çocuklara kurbanlık koyun olur oda, bu çocuk ailesini öldürmüş bu bir nebze iyi, ya alakası olmayan başka bir aileyi öldürseydi.
10 YorumlaOlayın özeti şu, çocuk 14 yaşında da olsa bir birey. Fındık toplamaya da gitmek zorunda değil. İstemediği şeyi zorla yaptırırsan, insanları adam yerine koymazsan olacağı bu. Tabiki yaptığı doğru değil, asla birini öldürmek haklı olsan dahi hiç hoş değil. Ama bu anne ve babalar evlatlarının fikir, görüş ve kararlarına keşke saygılı olmayı öğrenseler
30 Yorumla
+1 yılÖnceden nüfus sayımına eve memurlar gelirdi herkes evde beklerdi şimdi de psikologlar gelse ya sorunlu kişileri tespit edip destek alınsa toplumca çok ihtiyacımız var zor evet bu ama gerekli surekli yok anneanne torunlarını öldürdü yok baba oğlunu abi kardeşini öldürdü haberlerini görüyorum çünkü bu ara
30 Yorumla
+1 yılPsikolojini bozmuşlardır ergen bir çocuğun üstüne gidemezsin. Ailesinde suç yetiştirememiş çocuk bunalmış sonunda dayanamayıp susturmuş hepsini kimbilir ağızları susmuyordu
90 YorumlaGerçekten bazı zamanlarda aileler öyle tavırlar içerisinde oluyor ki biz ebeveynler bu noktaya geliyoruz, bu doğru değil elbette ama bakalım ne oldu da o çocuk o kadar çıldırdı bu noktaya geldi ve ayrıca babasının silahına bu kadar kolay ulaşıyor olması da yanlış, bazı zamanlar da babama o kadar sinir oluyorum ki bazen anlıyorum.
20 YorumlaBu tarz haberlere şaşırmıyorum artık babasının polis olması (silahı nasıl ulaşılabilecek bir yere bırakır akıl kârı değil ) artı birde ülkedeki bir çok ailenin gerçekten sorunlu olması çocuklarının bu hale gelmesine sebep daha çok okuruz böyle haberleri.
20 YorumlaKim bilir o ufacık çocuğa neler yaşattılar. Allah o ailedeki ebeveynleri kahretsin. Ben de zorba bir ailede büyüdüm. 8 yaşımda iken babamı uykusunda bıçaklamayı düşünürdüm. Emin olun hiçbir çocuk suç işlemez. Suçun ne olduğunu bilmez. O çocuğun ağır psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğüne her şeyine bahse varım. Babamdan öyle bir nefret ederdim ki. 3 günde 1 kesin beni ağlatır, döver, öküz gibi bağırır, psikolojik şiddet uygulardı. Annemle aralarında da kavga ederlerdi. İslamdan ve müslümanlardan nefret ediyorum. Bütün bunların nedeni islam ve müslümanların çocuklara bakışı.
11 Yorumla- +1 yıl
Annem de aynıydı. Babam gibi baskıcı. Şiddet uygulayan, çocuk düşmanı, psikopat, zorba. İkisi tencere kapak misali birbirini bulmuşlar. Ortak özellikleri aşırı cahil olmaları. Tipik müslümanlar işte.
Kelimelerin tükendiği noktatayız..14 yaşındaki çocuğu bu seviyeye getiren nedir demek yerine gençlerimiz nereye gidiyor demek daha doğru olur.. en ufak tartışmada silahla etrafındakileri öldürecek bir psikolojik seviyeye geldiyseler kendi evimizde bile güvende değiliz demektir... buna devletin el atması lazım.. bilgisayar oyunları çocuk psikolojisini aşırı derecede etkiliyor...
10 Yorumla
+1 yılAllah öte tarafa gidenlere rahmetiyle muamele etsin. Çocuğa gelince, o çocuk ne yaşadı ne yaşamadı bilmiyorum ama bu yaştaki biri de eline rahatça silah alıp sıkabiliyorsa birilerine, toplum yapısını gözden geçirmenin vakti gelmiş demektir
11 Yorumla- +1 yıl
Amin
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlm bir ordulu olarak bu haber bana normal geldi fındık öyle böyle değil felaket yorucu hele alışkın değilsen geberirsin o derece yani tabi öldürmek biraz abartı olmuş ama artık çocuğun nasıl üstüne gittilerse küçük bir de daha yani benim de 14 yaşında kardeşim var o bile dayanamıyor incecik bedeniyle
33 Yorumla- +1 yıl
alışacaklar, küçük deyip yapmayacaklar mı yani
Cevap sahibi+1 yılAlışacaklarına bu işin bi kolayını bulsunlar acilen hiç kolay değil ben bir gün gitmiştim aşırı sivri sokmasından alerji oluştu ölümden döndüm
- +1 yıl
buna ki sen bide benim o yaşlarda yaptığım İşleri görseydin
+1 yıl14 yaşındaki bir çocuğu yargılamak çoğu kişinin işine gelir. Nedene bakmak yerine sonuca bakıyoruz. Çocuk yahu bu çocuk! Bu kadar sinirlendirecek, agrasifleştirecek, ailesini öldürecek kadar ne yaşadı? Bilmiyoruz, bilmediğimiz bir olayda "yeni nesil gümbür gümbür geliyor" demeniz bu olay kadar trajedik.
35 Yorumla- +1 yıl
@Borjgali_ cinneti geç çocuk bu ya. Bir çocuğun geçirdiği cinnetten ne olur? Baba polis ve belliki sert davranmış olabilir. Bilemiyoruz ama çoğu kişi yargılamış hemen.
- +1 yıl
@Borjgali_ çocuk silah kullanmayı nerden biliyor? Bu bile önemli bir nokta.
- +1 yıl
Ben Orduluyum. Ben çocukken silah kullanmasını bilirdim. Silah kullanmak zannedildiği gibi zor bir iş değil. Çocukken köyde çok atış yaptım ben. Şu an silah kullanmayı unuttum, çocukkenki hatırladığımla duruyorum. Silah çocuğun eline geçtikten sonra tetiğe basma yeterli. Emniyet kilidini sorarsanız onu açmak ise çok kolay. Beş yaşımdayken bile emniyet kilidini açmaya aklım yeterdi. Yani zor bir iş değil birisinden bunu görüyorsanız. Herkes algılar.
+1 yılPsikolojini bozmuşlardır ergen bir çocuğun üstüne gidemezsin. Ailesinde suç yetiştirememiş çocuk bunalmış sonunda dayanamayıp susturmuş hepsini kimbilir ağızları susmuyordu
62 Yorumla- +1 yıl
Bu nasıll bir kafa ya? Sen ciddisin yani bunları yazarak? Öldürdü, yani ailesi haksız bunda. Artık anne olursan üstüne gitme çocuğunun. Yazık günah birden siniri atar, ergen ya öldürür falan mazallah canından olursun.
- +1 yıl
Annesinin bütün suç yeterince değerli hissttirmedi aşağıladı demek çocuğunu eksik büyümüş belli herkes anne olmasın.
+1 yılArtık nasıl bir pisikolejiyle çocuk yetiştirmişlerse sadece 14 yaşında bir çocuk ailesini katledebiliyor ileride yaşayacağı piskolejik sorunlar acı bir hissiyat veriyor. İnsan artık ne diyebileceğini unutuyor.
40 Yorumla
+1 yılo ailenin hayatı baştan sona incelenmeli. şimdi ne desem yalan
47 Yorumla- +1 yıl
Bu vakitten sonra mı?
- +1 yıl
sence?
- +1 yıl
Bu kadar insan ölmeden önce çözüm bulunmalıydı
- +1 yıl
bende şunu diyorum.
1. hala o ailede canlı insanlar var
ikinci bir vaka yaşanmaması için incelenmesi iyi olacaktır.
2. Aile bakanlığı işini yapıp bu aileyi örnek vaka olarak değerlendirip Türkiye sınırları içinde ki politikalarını gözden geçirmeli ve yapmadığı ama, yapması gereken işleri yapmaya başlaması gerekiyor.
Sende incelenmeli mi? incelenmemeli mi? - +1 yıl
*sence
- +1 yıl
İncelenmeli ama tahmin ediyorum ki çocuk Fındık toplamaya gitmemek için sinirlenip bütün aileyi katletti
- +1 yıl
o iş omladar basit olamaz. olayın geçmişi ya da geçmişte yaşananların ne olduğu ile ilgisi vardır
Gizli Üye(18-24)+1 yılYeni nesil gümbür gümbür geliyor. Evet, gerçekten gümbür gümbür geliyor. Düşünce yapısı olsun, hayattaki duruşları olsun vs. Takdir edilesi gerçekten ama bir noktada çok göğe çıkardığımızı düşünüyorum. Evet, istemedikleri bir şeyi zorla yaptıramayız ama bir çocuğu bu raddeye getirecek kadar da bunu onlara aşılamamalıydık. Evet, özgürlük ama o özgürlük bu değil. Aile içinde ne yaşandı bilemeyiz belki olayın perde arkası da vardır ama olay gerçekten fındık toplamaksa haklı olduğumu düşünüyorum.
20 YorumlaDehşet verici bir olay. 14 yaşında katil olup ailesini yok eden geleceğini yok eden bir çocuk ve yitip giden yaşamlar. Nasıl bir piskoloji… Nereye gidiyoruz bu dünya nereye gidiyor… Çok yazık çok….
61 Yorumlaanne ve babanın suçu. hiç bir çocuk bunu yapmaya cesaret edemez, ailesi zamanında bazı şeylere göz yummayacaktı
211 Yorumla- +1 yıl
Annem bugüne kadar ağzımdan bir küfür duymamıştır duysa kalpten gider.
- +1 yıl
Babasi polis bu cocugun bahsettigin yaşta 2 degil 14 yasindaki birinin polislerin silahli olduğunu bilmemesi sacma olurdu zaten kaldiki bu bilgiyi 3 yasindaki cocukta bilir. kimsede gidip cocugun eline emanet etmemistir silahi herhalde. saygiyla katliam olgusu nasil bagdastirilir anlam veremedim ya neyse
- +1 yıl
Senin saygidan anlayisin bu tarzdaysa eger; evet saygi ve cinayeti birbirine bagdastiran bi kafadan baska bisey cikmazdi. senin saygidan anlayisin acili, vefat etmis ustelik evladi tarafindan katledilmis insanlari suclamak anlasilan yanlis yaptim kabul ediyorum bu kadar bos dusunen birinden dolu bi yorum cikamazdi 😉
- +1 yıl
Olayın perde arkası da vardır. Çocuğa sürekli baskı yapmışlardır gel fındığa diye belki de dövmüşlerdir. Fakat bu çocuğu haklı çıkarmaz, Orta da bir katliam var.
50 YorumlaYine ortalıkta gezen silahlar... Allah rahmet eylesin!
31 Yorumla- +1 yıl
Amin
+1 yılÜzücü bir olay. Düşünsene 20 yaşına gelmişsin anneni babanı annaneni öldürmüşsün, bir ömür böyle yaşanmaz ki, bence bu çocuğun sonu intihar olacaktır bu vicdan azabıyla yaşanmaz.
30 Yorumla- Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin üstüne gelmeyeceksin. Bir gazete haberi okumuştum. Kız ismet denilen bir adam mahallenin en çok korktuğu kabadayısının kafasını kesip kahvehaneye fırlatmıştı.
30 Yorumla
+1 yılTüm insanlık olarak nefret halka halka yayılıyor. 14 yaşindakinden tut 70 yaşındakine kadar. Sevgi ve merhamet nasıl dalga dalga yayılıyorsa nefret, acımasızlık kötülük te aynı şekilde yayılıyor. Ne söylenebilir ki
10 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılOlayın iç yüzünü bilemeyiz neler yaşandı neler oldu. Önyargılı bir şekilde düşünüp yargılamak yerine neden diye düşünmek lazım. Hangimizin hangi zamanda hangi durumda olacağı belli bir anlık cinnet hali her şeyi yaptırabiliyor insana
12 Yorumla- +1 yıl
14 yasında bir çocuk boyle bir şey yapıyor sorun %70 büyüklerindedir ne ekersen onu biçersin çocuğu yetiştiren ebeyndir. Suçu küçük bir çocukta arayanlar kendini süzgeçten gelirsin ondan sonra çocuk sahibi olsun. Doğurmakla ebeveyn olunmuyor.
Sen ne düşünüyorsun @HayatKısaKşlrUçyr - +1 yıl
Yorumsuzum.
+1 yılYaşımızın yetmediği yerde yaşantımız devreye girer babba
14 Yorumla- +1 yıl
Bunun Türkçe meali ne :))
- +1 yıl
Kesin adanalı
- +1 yıl
@Bladeruner hahhaha
- +1 yıl
Öylemi gercekten 😄
+1 yılSizin sorununuz sayesinde gördüm anlık bir şoke oldum
13 Yorumla- +1 yıl
Gerçekleri duyurmak bizim işimiz
- +1 yıl
İnsan dehşete düşüyor acaba ne yaşadı ve böyle bir olaya şahit falan oldu mu?
- +1 yıl
Tahminimce çocuk bahçede çalışmak istemedi babada zorlayınca sinirlenip bütün aileyi katletti
Zor ya allah sabır versin geride kalanlara yargılamamak gerek cinnet anı birden geliyor insana
11 Yorumla- +1 yıl
Amin
Fındık psikolijisini bilirim çok gergin oluyor insan özellikle aile de baskı yapınca uzucu gercekten ☹
40 Yorumla
+1 yılBardağı ağzına kadar doldururlar, son bir damlada taşınca da sadece bir damla taşmasına sebep oldu sanırlar. Ayrıca o çocuğun psikolojisi yerinde olsa yapmazdı. Yerinde değilse de bu ailesinin suçu. Kim bilir neler yaşadı. Hak etmişlerdir. Belli ki çocuk benim kadar sabırlı değilmiş. Yine de iyi uykular dilerim onlara da. Çocuk için üzüldüm açıkçası.
Hadi şimdi el bebek gül bebek yetişen herkes eksilesin.22 Yorumla
+1 yılAslında bu haberdeki çocuktan çok çocuga yazılan yorumlara baktımda yorumlardaki insaanların psikolojisi daha bozuk ve ailelerinin ne kadar baskıcı oldugunu görüyorum o yuzden cogu cocuga hak vermiş yani bu demek oluyor ki bu kişilerdede bunu yapacak potansiyel var.çOK üzücü gerçekten
24 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ya hak vermek nedir. Bu çocuk büyüyünce öyle bir pişman olacak ki öff dünyası yıkılacak
- +1 yıl
@QNøbødy çocuk aklı sonuçta ve 4 5 yıl sonra elbet pişman olacak. Bu hatta ailenin her şey olduğunu ailesiz kalınca anlar.
+1 yılBazen benimde kör bıçakla kafalarını gövdelerinden ayırasım geliyor çocukta olsan bir sınırın var demek başkaları sürekli ihlal edince gözün birşey görmüyor
20 Yorumla
+1 yılBu tarz haberler zaten
Adana
Samsun
Ordu
Gaziantep
Bu tarz yerlerden geliyor genelde pek şaşırmadım30 Yorumla
+1 yılŞu şiddet dizilerinden ve filmlerinden çocukları uzak tutmak lazım. Aile eğitimi ve çevresel eğitimler düzeltilmeli. Ortalık teksasa döndü. Bugün yemek yerken zar zor iki haber izledim sonra kapadım.
10 Yorumla
+1 yılBunu yapan normal beyin değil beyin bozuluyor bazen. normal beyin karıncayı ıncıtemez sokakta okadar beyni bozu insan varki bu ancak psigolojık teste anlaşılır
10 Yorumla
+1 yıl14 yaşındaki bir çocuk ne yaşamış olabilir ki cinnet geçirmiş
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesin anası babası hep çocuğa baskı yaptı hayatı zehir etti oda dayanamayıp çekti vurdu yazık olmuş çocuğa gençliği geleceği yanmış ama bazen ben bile aileme dayanamıyorum öyle bir gavurlukları tutuyor ki
Gebertesim geliyo yeminle20 Yorumla
+1 yılNe yaşadığını bilemeyiz konu sadece fındıktan ibaret olmayabilir.
30 YorumlaAile arası iletişimsizlik ve anlayış eksikliği her şeye bedel olabiliyor..
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaberi ağızım açık izledim ve cidden çok şaşırdım. Bu çocuk ilerde çok pişman olucak ve hayatı boyunca bunun vicdan azabını çekicek.Çocuğun psikolojisi kesinlikle normal değil o yüzden önce tedavi edilmeli sonra ceza verilmeli.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Johnny18 Benim ileri zekalı arkadaşım psikolojisi normal olan biri bunu yapar mı sence ve tahminen ailesiyle yaşadığı olaylar sonucunda bu hala gelmiştir. Emin ol bunu da düşündüm ama belirtmek istemedim ve insanların düşüncelerine saygı duymayı öğren ondan sonra cevap yaz saygısız arkadaşım.
+1 yılBu yetiştirmeye bakar. Burda ailede kusurlu bence. Artık bir önemi yok bunun.
İnsanlar kınamak yerine ibret alır umarım.10 Yorumla
+1 yılHer zaman dedim.. cocgunuza iyi biri olmayı merhametli olmayı öğretin güçlü uyanık kendini düşünen biri haline getiriseniz olacağı budur
10 Yorumla
+1 yılO çocuk o silahı o şekilde kullanabilmeyi kimden öğrenmiş, nasıl öğrenmiş bir sorsunlar babasına eğer ölmezse
10 Yorumla
+1 yılDelirince insan bunu yapabiliyor. Bunu yapabilecek daha bir çok Türk var.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılçok yazık.. bu çocuk oyun meraklısı olabilir pubg gibi. bir polis silahını dolu bırakmaz şarjörü çıkartır evinde.
30 YorumlaFındık bahçesine gitseydi keşke. En fazla 32 çekerdi.
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Herkes bir şekilde hak ettigini yaşıyor. Bir psikopat yaratmışlar, onun kurbanı olmuşlar.
10 Yorumla
+1 yılIçim gitti ya çok üzüldüm kim bilir ne yaşadı çocuk o yaşta bi çocuk neden yapsın üzücü
10 YorumlaAlın size mükemmel bilinçli Z kuşağı. Bu kadar şımartırsanız bunları olacağı bu
18 Yorumla- +1 yıl
Hocam Z kuşağı diye genellemek doğru değil şahsen. Ha çocuk caniymiş o ayrı konu
- +1 yıl
@TheButcher36 Z kuşağını bir çoğu böyle saldırgan ana baba tanımaz o yüzden dedim
- +1 yıl
Öyleyiz biraz maalesef
- +1 yıl
@TheButcher36 Ana Babaların suçu çocuklarına kölelik ederlerse ahlak öğretmezlerse bunlar normal
- +1 yıl
Hocam bir kere anne baba çocuğun her istediğin yapmamalı.
- +1 yıl
@TheButcher36 Öyle zaten çoğu aile çocuğun kölesi olmuş durumda ne isterlerse alıyorlar yapıyorlar yine çocuklar madur edebiyatı yapıyor. Aileler çocuklarını tembelliğe alıştırıyor her şeyini önüne seriyor hiç bir şey öğretmiyorlar
- +1 yıl
Hocam o çocuğa belli bir yaşa kadar bakarsın yine ama tembelleşiyor çocuklar. Nasıl geldiyse öyle gider.20-30 yaşına gelmiş hiç çalışmamış insanlar tanıyorum
- +1 yıl
@TheButcher36 Ya benim demek istediğim şu küçükken bir şey öğretmiyorlar aman sen edemezsin bırak ben yaparım küçük yaşta eğitseler bu kadar tembellik olmazdı. Disiplini öğretmeleri lazımdı hem gösterip hem yardım edeceklerdi mesela bizim fen hocası anlatmıştı Sultanahmet'e gitmiş orada bir turist anne ve türk anne varış çeşmeye gitmişler turist anneye oğlu anne ayağımı yıkar mısın demiş annesi de kendin yıka demiş göstermiş nasıl yapılacağını çocuk da kendisi yıkamış sonra türk anne gelmiş çocuğunun ayağını kendi yıkamış aradaki fark bu
Gündem konusunda 631 cevap paylaştı. Az önce bir gazetenin internet sitesinden gördüm. Resmen dehşet!!!
10 Yorumla
+1 yılAz önce instagramda gördüm, ne diyim bilemedim söylenecek çok şey var da işte..
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılDemek tak etmiş buraya geldi demiş patlamış sonunda.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer bu öldürmek için bir sebebpse ben seri katil olurdum!
41 Yorumla- +1 yıl
neden?
Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eğitimsizlik büyüme ortamı arkadaş ortamı hepsinin karisimi ve sonuç
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBilgisayar oyunları cocukları etkiliyor savaş oyunları şiddet içeren oyunlar yasaklanmalı
10 Yorumla
+1 yılKıyamet alameti gibi gerçekten insn şok oluyor...
25 Yorumla- +1 yıl
Bir evladın anne babasına bunları yapması akıl almıyor
- +1 yıl
Zaman kötüleşicek zaman gittikçe iyi olmucak katliamlar çoğalıcak çoğalıyorda eline silahi bıçağı taşı alan kişiler öldürmedeb bırakmıyor bu tür haberlerde ise insanın tüyleri diken diken oluyor Allah bize merhamet etsin babası polis ve nasil oluyorda silah ortada duruyor
- +1 yıl
Sonuna kadar haklısın
- +1 yıl
Allah bizi korusun demekten baska diyiceğimiz bir şey yok ölenlere rahmet etsin rabbim..
- +1 yıl
Amin İnşaAllah
Olmaz olur mu ordu hemen yanibasimizda
215 Yorumla- +1 yıl
Siz Giresunlu musunuz?
- +1 yıl
28 den tahmin ettim 😎
- +1 yıl
Şebinkarahisar da kaldım 2 yıl 😂
- +1 yıl
Ama Giresun merkez daha güzel
- +1 yıl
Evet Ordu daha büyük Özellikle Fidangör caddesi çok güzel
Çocuğuda direk suçlayamıyorum küçük sonuçta nasıl bi psikolojide olduğunu bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar her gün daha kötüye gidiyor
11 Yorumla- +1 yıl
Kıyamet alameti mi bu?
- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası