Bundan sonra IBAN dağıtıp para istedikleri zaman vatandaşlardan siz para gönderir misiniz.Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan ve 10 günü aşkın bir sürede ancak söndürülen yangında zarar gören afetzedelere evlerinin yeniden yapılması için “Afet Borçlandırma Senedi” imzalatılmak istendiği ileri sürüldü. Borç senedine göre, verilecek kredinin taksitleri 3 kez ödenmediğinde afetzedenin tüm borçlarını tek seferde ödemesi istenecek, ödenmezse mülklerine el konabilecek. Yangınzedeler, “Bu evrakları imzalarsak yangından borçlu olarak çıkmış olacağız” diyerek tepki gösterdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yangınlarda evlerini, işyerlerini ve ahırlarını kaybeden yurttaşlara valilik tarafından gönderilen taahhütname ve boş senetleri TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi veren Budak, “Afetzedelere binaların yeniden yapılması için vadesi ve borç miktarı belli olmayan senetler imzalatılmak istendiği doğru mudur? Devlet mağdur vatandaşına boş senet imzalatır mı? Vatandaşlarımıza ‘afet borçlandırma senedi’ adında bir evrak gönderilmiş. Bir de verilecek krediye karşılık vatandaşlarımızdan diğer mallarını ipotek ettirmelerini istiyorlar” dedi. ‘BANKA EL KOYABİLECEK’Üç taksit ödemesinin gecikmesi durumunda tüm borçların tek seferde tahsil edileceğini, evi yanan insanın, tarlasına da bankanın el koyacağını vurgulayan CHP Milletvekili Budak şunları kaydetti: “Köylüler yangından borçlu çıkarılacak. Yangınzedeler ikinci mağduriyet istemedikleri için bu evrakları imzalamıyorlar. Mağdur köylülere imzalattırılmak istenen hem taahhütnamede hem de Afet Borçlandırma Senedi’nde tek bir bilgi yok. Kaç metrekare ev yapılacak? Yanına hayvanlar için ahır yapılacak mı? Bunun bedeli ne olacak? Ödeme şartları nasıl olacak? İktidarın yangın sürerken verdiği, mağduriyetlerin tümünün giderileceğine yönelik vaatler maalesef boş çıktı. İktidarın yapılacak yeni binaların yüzde 60’ını devletin karşılayacağı, yüzde 40’ının kredi olacak verileceğine dair bir sözü vardı. Şu anda bundan bahseden kimse yok. Hiçbir mağdur ne kadar borçlanacakları belli olmayan bu senetleri imzalamak istemiyor. Bir de iki ay içerisinde boş senedi imzalamazsan haklarını kaybediyorsun. Böyle insafsızlık olur mu.”
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Türkiye'deki Afetler için IBAN dağıtıp milyonlarca ₺ toplayan iktidar şimdide afet zedelerden açık senet imzalamalarını istiyor?
Türkiye'deki Afetler için IBAN dağıtıp milyonlarca ₺ toplayan iktidar şimdide afet zedelerden açık senet imzalamalarını istiyor?
devlet mafya devleti olmuş, halkını s*kip, mültecilere kucak açan bir devlet, Türk çalış övün derlerdi ya, Türk olmaktan da insanı sıktılar, çalışmaktan da sıktılar, övünecek bir şeyimiz de kalmadı.
Seçimde kaybettiklerinde bunlara fetö muamelesi yapmayan muhalefet benden bir daha oy alamaz. Tek bir haklari var bakalım iktidara geldiklerinde ne yapacaklar.
Iban olaylarını biliyoruz ona kimse itiraz edemez ama bu boş senet imzalatma olayı gerçekse hükümet artık işin suyunu çıkarmış demektir.
Sigaramın dumanı Hiç yollama IBAN'ı Altın taht yaptık sana Bulamıyoz ayranı Demokrasim ileri Halk bir kemik bir deri Bize IBAN göndermiş O kainat lideri
sarı saçlarını deli gönlüme, bağlamışım çözülmüyor mihr-iban, ayrılıktan zor belleme ölümü, görmeyince sezilmiyor mihr-iban.
İzahı olmayan şeyin mizahını yapmakta bize düşer :)
Bu güzel kardeşim oğlu gavatlar, bu haramiler gitmeden bu ülkeye rahat, huzur ve nefes almak yok. Dünyanın en kötü yonrtilen ülkesi Türkiye'dir. Cumhuriyet değerlerimizi ayaklar altına aldı, tarih değerlerimizi ayaklar altına aldı. Kuyruklar kadar düştü millet, sahte darbeyle başa geçtiler, başka ülkeler para dağıtırken bunlar milletten dilendi. Yüzleri kızarmadı, bir din saçmalığı için hala iktidardalar, ülke yandı bitti, uçak kaldırmadılar gavatlar. Oy verenlerin de Allah belasını versin, destekleyenlerin de Allah belasını versin.
Dünyanın En Kötü Yönetilen Ülkesi? Dünya Ekonomik Sıralamada 20. Sağlık da İlk 5 de İken. Gerçekten Anlamıyorum Sizi. Tayyip Nefreti Yüzünden Neler Diyeceğinizi Şaşırıyorsunuz.
Sırf Sadece Alınan Göçler Yüzünden Böyle Şeyler Diyorsanız, Çok Beğendiğiniz Almanya da 19 Milyon Kayıtlı Yabancı Var. Ekonomi Yüzünden Diyorsanız, Çok Haklısınız Çünkü Tayyib den Önce Gelen Herhangi Bir Cumhurbaşkanı (Atatürk Hariç) Ekonomiyi Bu Kadar Düzeltip, Ülkeyi Geliştiremedi.
Cumhuriyet Değerlerimiz Ayaklar Altına Alındı Demişsin. O Zamanlar Erbakan Döneminde Kaldı Kardeşim. şu an Natoda Piyon Değil Şah Olarak Duruyor Türkiye.
@hELixO sen a haberi izlemeye devam et, senlik bişey yok. Ülkenin gelirinin yüksek olması önemsiz, vatandaşlarına adil dağıtılmadıktan sonra bir önemi yok. Bana savunma AKP, gerek yok, anlamsız çünkü konuyu uzatma.
Bir vatandaş olarak şunu sormak en büyük hakkım. Sakızdan arabaya kadar keni değerinin 3 katı vergi alınıyor. Peki bu vergilerimiz nerede? Yoksa Taksim' de cami yapılırkrn yerlere dökülen tonlarca gülsuyu benim vergimden mi alındı?
Önce bunlara cevap vermeliler güzel kız. Ama veremezler.
Bende gördüm bu haberi gerçekten yazıklar olsun milletin tüm evi malı yanmış gitmiş kül olmuş birde senet imzala diyorlar nasıl devlet bu ya devlet vatandaşına senet mi imzalatir.
Insanlar arasındaki dusmanliga sonsuz destek veren ve kıvılcımin basi paradir.. Tum duygular bunun üzerinden ifade edilir.. Insanlarin evi yanmis ekmek teknesi yanmis yuzde 40 kredi yuzde 60 biz yuzde 100 olunca ne olacakti? Paraya bu kadar taptigimiz icin ceremesini öteki tarafta misli misli ödeyeceğiz sanirim bilgimiz yok bundan.. Lafa gelince elhamdulillah muslumaniz icraata gelince musluman degiliz bal gibide degiliz..
Bu rezillik.! Yanan insanları benzin ile söndürmeye çalışıyorlar resmen. O paralar niye toplandı, o insanlar için, evleri için, doğa için. Açıklamalar'da birbirinden saçma olmuştu.. Keşke benimde evim yansaydı vs vs saçmalık.!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
ne yaptıklarını bilmiyorlar. herşeyi vatandaş tepkisiyle çözeceklerse o koltukta boşuna oturuyorlar
@fatıhsahın93 cumhuriyet gazetesi haberi, t24 haberi çıkıyor yani genel olarak solcu muhalefet in haber yayın organları. Ben doğruluk payının olmadığını yine klasik salak CHP yalanı olduğunu düşünüyorum
Devlet bağış yapma yetkisini sadece kendinde görüyor bağış toplamak isteyen belediyelere toplanan bağışların el konulmasına karar verdi senin yüce tayipin biraz sağa sola bakın okuyun araştırın.
Niye böyle yaptı diye sorgulamazsın hiç tek elden toplanması için yardımların daha kolay ulaştırılması için sen biraz araştır devletinin yanında ol parti meselesi değil bu Tayyip meselesi de değil
Devlet halkından para istemez diyerek kısa mesaj gönderiyor sonra da IBAN numarası dağıtıyor onca para toplayıp başka ülkelere bağış yapıyor padişahın hadi yalan desene bu yaptıklarına.
Ya sen şaka mısın o kısa mesaj dolandırıcıların ağına düşmemesi için atılıyor o ülkelere yapılan yardımlar stratejik yardımlar siyaset tarih bilmediğin bu yorumundan belli Türkiye Cumhuriyeti devletinin mutlak bir planı vardır somaliye yapılan 30 milyon dolarlık yardımı anlayamazsın o yüzden
Sadece ben değil Türkiye'nin%50 si anlamıyor o yardımları bizim ülke olarak kendi borcumuz var vatandaşımız işsiz fakirimiz her gün artıyor ama padişahın saltanat sürüyor uyan vatandaş uyan bu paralar nereye gidiyor.
Ya ne padişahı değişik değişik konuşma sen uyan o yardımları ilerde anlarsınız halkın seçtiği başkana karşı az saygınız olsun seçimde görüşcez sosyal medyada ahkam kesmeye benzemez bu işler Erdoğan bu ülkenin itibarını ve geleceğini kurtarmış bir liderdir ne dersen de
Saygı duyulacak sa o senin padişahın halka saygı duyacak o koltukta oturuyor ise bizim için çalışacak sağda solda hava atmak için ülkenin kaynaklarını saçıp savurmayacak daha ayakta duramıyor koltuk sevdasından vaz geçmiyor saygı da duymuyorum.
Ya istediğin kadar saygı duyma kudur istersen bizim için çalışıyor merak etme bazıları gibi sarayından çıkmamazlık yapmıyor 7/24 milleti için koşturuyor Allah ondan razı olsun
Ya bir git işine kendi tarafını zengin etmekten başka bir işe yaramıyor 20 senede her şeyi kendine bağladı millet fatura ödemekten belini doğrulamıyor sen nerede yaşıyorsun da bunları görmüyorsun ya da görmezlikten geliyorsun.
Ne yapmış mesela halkını düşünmekten başka bundan önce devlet halkını iplemiyordu milletin alım gücü yükseldi şehir hastaneleri savunma sanayindeki gelişmeler ihalar sihalar marmaray avrasya tüneli havalimanları bunlar sadece bir kaçı aç gözünü biraz utanmadan bir de ne yaptı diyorsun ya
O senin saydıkların varya hep müşteri garantili yapılan işler devket kendi yapabileceği işleri başka şirketlere ihale ederek ülkeyi yıllarca borçlandırıyor o şekilde yapıldı padişahından önce hangi başbakan hangi cumhur başkanı vatandaşını borçlandırmış söyle bakalım.
Ahahahaha ekonomi bilmediğinden bu yorumundan belli oldu yap işlet devret modeliyle özel şirtketler saydığım projeleri yaptıktan sonra belli bir süre işletiyor ve sonra devlete devrediyor ve böylece devletin kasasından maliyeti kadar para çıkmamış oluyor devlet yapmaya kalksa daha çok maliyeti olacak halka benden sana tavsiye bilmediğin konularda yorum yapma
Bunu ülkenin sırtına yük olarak yapmasın o zaman madem işlet devret modeli o zaman neden müşteri garantili yapıyor bu projeyi hangi şirket zarar riski olmadan iş yapar? İşte senin ekonomik bilgin bu kadar borç batağında yüzüyor ülke az yüzüne su çarp da aklın başına gelsin.
Ya sen harbiden cahilsin müşteri garantili yapmasa hangi şirket yapar müşteri garantilide para ödeyebilir yapma maliyetinden çok az bi maliyetle bu yük değildir sen kullanma marmarayı falan tamam mı sen çarp yüzüne suyu borç batağında yüzüyormuş borca bakılırken miktara bakılmaz gsyih borç oranına bakılır yıllar içinde o oranında ne kadar düştüğünü git araştır
Sen hangi gezegen de yaşıyorsun acaba hiç bir dünya üzerinde yaşayan kişi bu sözleri edemez mantıklı bir şekilde 😀 sana hiç bir şey demeyeceğim çünkü cahille sohbet edilmez...
Bu ülke Osmanlı devleti değil Türkiye Cumhuriyeti. İlelebet tek lideri de Mustafa Kemal Atatürk. Başkası olmadı olamaz da kendi kendine baş kumandan dedirten birisi lider olamaz 😀
Türkiye Cumhuriyetini Kuran İse Osmanlı. Sultan Abdülhamit han 33 Yıl Devletimizi Ayakta Tutmayı Başaramasaydı Nolucaktı? Ben Mustafa Kemal Atatürk’ü Sevmiyorum Demiyorum. Atatürk’ü Bu Kadar Yücelten Milletimizi Sevmiyorum. Osman Bey,1. Beyazıd, Fatih Sultan Mehmet Vb. Kurucular Hatta İçlerinden Biri Çağ Kapatıp Çağ Açan Kişiyken, Neden Bu Kadar Abartılmıyor?
Ah ah canım kıyamam Cumhuriyeti kuran Osmanlı imiş 😀 tarih dersi verene de bak hadi ozaman gidin Osmanlı'da yaşayın Türkiye topraklarında ne işiniz var.
Ben Cumhuriyeti Kurandan Bahsetmiyorum. Cumhuriyeti Kurduran Osmanlıdan Bahsediyorum. Osmanlının Sadece İsmi Değişti. Cumhuriyeti Kurmadan Önce Osmanlı Vardı Ve Onların Esir Aldığı Topraklarda Yaşıyoruz.