Şeriat isteyen yarım akıllılar yallah Afganistan'a. Hepsini toplayıp Talibanlı Afganistan'ın tam ortasına bırakacaksın o zaman görecekler dunyanin kaç bucak olduğunu. Bakın bakalım nasıl da mülteciler gibi Türkiye yollarını aşındıracaklar hep berebar görelim .
Arkadaşımla açık giyindik diye bizi görünce bağırıp çağıran, " Allah'tan korkmuyor musunuz?" Diyen yaşlı bir kadın vardı. Ona yallah Afganistan' a o zaman demek istiyorum buradan. Görmeyecek belki bu yazımı ama o kadın gibi başkalarının giyimine karışma hakkını kendinde görenler ve şeriatta geçerli olan her türlü yasağı benimseyenler ciddi anlamda aramızda durmazsa sevinirim.
"Nedir bu İslam düşmanlığı?"Diyorlar, biz konuşunca da. Bir şeye düşman olduğumuz yok, hayatımızı sadece sizin benimsediğiniz inanca, değer yargılarınıza göre idame ettirmek zorunda değiliz. Herkes herkese saygılı olmak zorunda. Olmuyorsanız, gerçekten Afganistan'a gidin, orada size musmutlu bir hayat diliyorum.
Zekaları bu kadar işte.. İslam düşmanlığı değil yaptığımız herkes istediği gibi yaşasın. Ama onlar istiyor ki onlar gibi yaşayalım sanki sevaplar onlara yazılacak. Sanki Müslüman sadece onlar. Dinde zorlama diye bir kavram yok ama bunlar çoğunluğu kendi gibi yapmak istiyor.
Müslümanları anlamakta çok zorluk çekiyorum bazen. Kutsal kitaplarında ''Her kim Allah'ın kanunlarıyla hükmetmezse o kâfirin ta kendisidir'' yazmasına rağmen şeriatten fareden tiksinircesine uzak durmaya çalışırlar, ıslah edilip uygun bir şekilde tatbik edilmesinden bile korkarlar. Oysa İslam'da ''şeriat'' demek, İslam'ın ta kendisi demek. Şeriatı istememek demek, İslam'ı istememek demek. Bunlar arasında bir de Cuma namazı kılan, oruç tutanlar var. Fazla trajikomik. Ve evet, şeriatı çok isteyenler bir zahmet gitsinler Suud-i Arabistan'a. Namazlarını da oruçlarını da orada eda etsinler.
20 yaş büyük birinin düşünceleri şuanki döneme göre çok ilkel geliyorsa bilmem kaç yüzyıl önce şeriat denilen ilkel kanunların çok canice gelmesi normal bence. ve ben bu canice kanunlara uymuyorum diye Müslümanlıktan çıkmam. kim ne derse desin, klasikleşmiş, açıklamasız bir şekilde, din değiştirildi zırvasına girmeyeceğim ama kuranın ilk indirildiği zamandan bu yana tüm kutsal kitaplar gibi siyasi ve kişisel emeller uğruna değiştirildiğine inanıyorum. ama bu da beni Müslümanlıktan çıkarmaz. bir Allahın, peygamberlerin, kitapların, meleklerin vs varlığına inanıyorum ve insanlığın temel taşlarından olan bir özellik: insana insan gibi davranıyorum. bunu yapamayan tonla insan var dışarıda.
insanlar hangi din olursa olsunlar, şu an popüler olan şeyleri - mesela talibanın şeriatı gibi. kim 2000 yıl önceki ilkel kanunların izinden gitmek ister onu da anlamıyorum - kenara bırakıp insan gibi yaşamayı öğrenseler ne savaş kalacak ne bişey.
belki benim bu din düşüncem gerçekten inandığım din doğrultusunda yanlıştır ama bunu insanoğlu yargılayamaz. Yaratıcım yani Allah ile benim aramda olan bir şey. birinin ateist olmasının sonuncunda başka bi insanın sen neden böylesin diyemeyeceği gibi.
yani diyeceğim o ki şeriati isteyenler gitsin oraya çok katılıyorum ama bir Müslüman şeriat istemezse dinden çıkar kısmına katılmıyorum
Katılıp katılmamanız gerçeği değiştirmez. Mesela değiştirildiğini söylemeniz bile dinden çıkmanız için yeterli bir sebep. Çünkü Kuran'da kıyamete kadar değiştirilmeyeceği yazar. Herhangi bir ayetle çelişki söylemde bulunmak dinden çıkmak için yeterli bir sebep. İslam'ı öyle keyfi düşüncelere göre yoğuramazsınız, İslam tam olarak bu
her dinde kitabın değiştirilemeyeceği ve onun kutsal olduğunu yazar zaten. incilin kaç kere değiştirildiğini, tevratın kaç kere değiştirildiğini biliyoruz. sen, değiştirilen veya hiç değilse benim değiştirildiğine inandığım kitaptan bana örnek vererek görüşünü savunuyorsun. bu yetersiz argümandır.
ki zaten benim amacım tartışma ortamı yaratmakta değildi. ben sadece yüzyıllar önce koyulan kuralların şimdi uygulanmasını istememek müslümanlıktan çıkarmaz kişiyi demek istemiştim. senin gerçeğin senindir benim gerçeğim benim.
bu arada İslamı keyfi düşüncelere göre yoğurduğum yok. İslam hoşgörü diniyse eğer şuanda bize böyle böyle diyen kitapla çelişiyor. o zaman ya İslam gerçekten hoşgörü dini değil ya da kitap değiştirildi. ki ben İslamın hoşgörü dini olduğuna inanıyorum.
@manniac kardeş senin bu dinden zerre bilgin bile yok kendi kafana göre yorumluyorsun yok Kur An I Kerim değişmiş yok bilmem ben yeni çağdaş çağa göre istemem beni dinden çıkarmaz bu fetfayi nerden uydurdunuz Allah a inanmayan ama Kur An a inanmıyorum gibi dercesine çelişkili konuşuyorsunuz farkında mısınız? Münafıksınız sanırım? Kendi kafasınıza yorumunuza göre değil çünkü din kafanıza göre yorumlanmaz. Bu dediklerinizi gidin bi araştırınız isterseniz.
Kimisi şeriat öyle değil deyip kıvırtıyor dansöz halt etmiş kimisi seviniyor ne şartlarda sömürülüp kullanıklarını ne kadar aç sefil bir hayat yaşadıklarını bilmiyor Velhaslı destekleyen garibana bu gün gavur alman oturma izni ver ülkemizden kaçar ki bunuda gördük
Cahilliğin, insanlığın olmadığı yer seriattir kim şeriat istiyorsa savaş açılması ve bu şerait denen cahilliğin son bulmasını istiyorum resmen cahillik böyle şeriat olmaz olamaz kendi kafalarına göre kurmuşlar dünyayı böyle geri kafalı cahiller mahvediyor Allah ıslah etsin bunları kim şeriat istiyorsa yallah Arabistan'a afgana!
Gerçek İslam o değil ki onlara göre, ana dili Arapça olanlardan bile iyi biliyorlar bu dini adamlar, Afganistan arapça konuşmuyor ama söz konusu Arabistan, Suriye gibi ülkeler olunca bile onların yaşamı gerçek İslam değil, lan bu dini icat eden onlar ama en iyi bizim mericler biliyor.
Ben şeriat istiyorum çünkü bu allahın emri ve kanunu ama ne yazık ki Şeriatı şu an hiç bir devlet ülke uygulanmıyor benim ehli sünnet itikadı üzerine bakış açıma göre insanların yaşamına bu denli müdahale edilmesi yanlış kişi kendi istemeli kendi başını örtmeyi vs ama zorla olursa Allah istese herkesi Müslüman yapmazmıydı Rahman ve Rahim olan Allah bu güce ve kudrete muhtedir Dir ama Taliban yanlış yapıyor bana göre
Kardeşim benim demek istediğim Talibana bakarak İslamı kötülüyorsan sorun İslamda değil Talibanda İslam ahlakında Zorlama ile bir şey yapılamaz Taliban insanları kendi rızaları ile teşvik etmeli Dünya 'ya örnek olmalı lütfen Taliban dan üzerinden İslama ve Şeriata taş atmayın
Pardonda gerçekten şeriatın dinle alakası olduğunumu düşünüyorsun bu Müslümanlık değil cahillik demekki uçkurunu düşünüyorsun tabi şeriat gelicek 4 kadın alıcaksınz abi siz gidin yaşamayın bu ülkede Arabistan'a gidin tam size göre biletin benden merak etme!
Sizin gibi cahil insanlar Şeriatı 4 kadın alma ve kafa kesme olarak anlar keşke şeriatı araştırma gereği duysan Ayrıca Arabistana diye bir şey yok Sultan Alparslan 1071 bu topraklara Allahu Ekber nidaları ile girdi 1453 fatih Sultan Mehmet ile mührü vuruldu bu toprakları bize bırakan insanlar Allahın yer yüzüne iyiliği adaleti dağıtması için gönderdiği Müslümanlar Her karış toprağı İslam için can veren insanlar ile dolu evet Şeriat istiyorum Müslüman buna karşı olmaz
Cahil varssa oda sensin başımıza ne geldiyse hep dinlerdengen geldi Atatürk bu ülkeye laiklik getirdi o Araplar gibi olmayalım diye ne güzel ülken var gelmiş şeriat istiyorum diyorsun senin rahat yaşamak bir tarafına batıyor heralde şeriat bir ülkeye gir bakalim dayanabilcekmisin!
Güzel kardeşim böyle insanlara tepeden bakarak laf sokarak ancak kibir abisi olur kalırsın Ben Müslümanım ve Allahın emri olan Şeriatı savunuyorum ve istiyorum aksi halde ben Allaha baş kaldırmış biri olurum Şeriatı araştır lütfen ehli sünnet kanalları üzerinden ayrıca şeriat
Şeriat Kuranı Kerime göre uygulanırsa hızsızlık olmaz taciz tecavüz olmaz cinayet olmaz kul hakkı kimse yiyemez eş dost arkadaş yandaş tartışması olmaz hayvan cinayeti olmaz dolandırıcılık olmaz kadın ticareti olmaz kadını seks objesi gibi pazarlayan olmaz insanlar rahat ve huzur içinde olur
Şeriatı destekleyenler Türkiye'de her türlü pisliği yapıyorlar. Müslümanım diye afra tafra kesip insani sıfatlar taşıyan kaç kişi gördünüz? Tabi ki sıfır. Bizim şeriat sever insanlarımızda böyle. Burada Allah yazıp başka yerde yallah yapıyorlar. Hiçbiri dürüst ve iyi bir insan değil. Özellikle kadınların böyle bir yönetim biçimini istemesini anlamıyorum. Akıl ve mantık dininde akıl ve mantıktan uzak yorumlar yapıyorlar.
Şeriat diye ağızlarının suyu akanlar, deprem olunca açık giyiniyorlar diye oluyor diyenleri lütfen Afganistan'a yollayalım mutlu mutlu yaşasınlar şeriat olan bir hayatla
Sana ne bundan? Demek ki oradaki insanlar için böyle bir hayat tarzı gerekli. Türkiye çok mu güvenli çok mu medeni? Şeriat yol demek. Uygulamaya geçirecek olanda yaşayacak olanda isteyende halk ise kimse karışamaz yaşam tarzlarına.
Medeni olduğu için mi kadınları yok sayıyor milletin elini kolunu kesiyor kadınların okumasını yasaklıyor tek başına dışarı çıkmasını yasaklıyor müziği yasaklıyor televizyonu yasaklıyor insanlara köle muamelesi yapıyor bu mu medeniyet çok istiyorsan gidebilirsin abd gibi Avrupa gibi vize de istemiyor rahatlıkla gidebilirsin
@ozan_1 kardeşim Taliban kendi Şeriatıni kendisi uydurmuş onlar şimdi Allah a şirk koşmuş Münafıklar Allah ın Şeriatıni Kur An I Kerim deki gibi yapmıyorlar zannetmeyin ki bu adamlar çok dindar Allah ın Şeriat ını insanlara yanlış tanıtıp işkence gibi gösterip dünyadaki bütün insanlara korkunç gösteriyorlar Allah ın Şeriatı ında zorlama sanıldığından kadarıyla yoktur Taliban in uyduruk Şeriat ında bu söz konusu
@ozan_1 sen adam olsaydın taliban yerine kendi ülkedeki rezilliklere bakardın. Başörtüsü yasaklayan hadsiz aşağılık bir avuç mahluk yüzünden hala akp güçlü. Taliban onlardan değerlidir.
uydurulma bir din tarafından yönetilen bi yere şeriat uygulanıyor demem ben yalan yanlış bilgilerle davranışlarla İslamı kötülüyorsun şu an, ama öldüğünüz zaman görürsünüz karşısına çıkınca hesap verirsiniz
Yahu kardeş senin amacın ne ikide bir Şeriatı kötü gösterir durursun Afganistan daki Şeriatı Allah ın Kur An daki Şeriat i da değil yetti be bi düş artık Afganistanlar 'ın Şeriat'ından
İşte taliban şeriatı terör şeriatı İslam şeriatı değil, olduğunuda düşünmüyorum düşünen varsada pkknın kuzey suriyedeki ypg kolunda siyasal ateizmin yarattıgı eserlerinde yaşayabilir
Ne afganistan'da ne de şeriat ile yönetildiğini söyleyen başka ülkeler de islami gerçek şeriat uygulanmıyor ve uygulanamaz Allah'ın istediği şeriat uygulansaydı ne tacizciler ne sübyancılar ne açlık çekenler ne de ikdirarda ki hırsızlar olurdu. Gerçek şeriat'ı kimse uygulayamaz bir tek peygamberimizin zaman'ın da doğru şekil de uygulanabilirdi.
Sadece bu kadarmı, kadınların sokağa tek başına çıkması yasak, araba kullanamaz ticaret yapamaz dükkan açamaz seçimde oy kullanamaz, sağa yazayımmu bilmiyorum.
Neymiş neymiş 😂 Yeni nesillerin dinden soğuduğu zamanlardan sonra İslam mı kalacak ki şeriattan bahsediyorsun sen. Tepetaklak aşağı gidiyor İslam, kan kaybediyor. Beline bomba bağlayıp, kadını hiçe sayıp, dini bu dünyayı unutmak zannedenler oldukça bu dibe çöküş durmayacaktır. Sizler bu dine en büyük kötülüğü, geleceğini yok ederek yapıyorsunuz. Dini bu sanıyor gençler, korkulacak bişey, yobazlık, terör.. Aferin devam edin. Yokedin.
@pllyna Dünyanın yaratilisindan bu yana din ve dinler olmuştur, olacaktır da. Benim anlamadığım dinden tiksinen insanlar sadece İslam a nefret duyuyor. Buda heykeline tapana ya da bir Hristiyan, Yahudi mensubuna karşı pozitif. Yani doğrusu din karşıtlığı aslında İslam karşıtlığı demek. Bu durum da İslam in yüceliğini bir kez daha gösteriyor. Her yerini yirtsan da İslam kıyamete kadar var olacak. Yeni gençlik değil dünya bir araya gelse bile bu gerçek değişmeyecek. Din öldürmek yok etmek değil. İşinize gelmeyince yanlış tutumları örnek gösteriyorsunuz. Modern geçinen bir sunucu yeğeni ile ilişki yaşarken yakalandı. Simdi ben bu durumu modernim diyen herkese mi mal edeyim. Yani sen ve senin gibiler kardeşiyle, babasıyla ilişki yaşayan sapık canlilarsiniz desem doğru olur mu?
Dini yönetim şekli ve insanlar özellikle kadınların hayatlarını zehir eden bir araç haline getirdikçe malesef bu böyle olacak. Eğer gençlere diğer inançlar daha sevimli geliyorsa sebebi insan hayatına olan özgürlükçü yaklaşımlarıdır. Bu dinin suçu değil bu Müslüman diye geçinenlerin, din diye empoze ettikleri saçmalıkların suçu.. Ben bile lanet olsun aşamasına geliyorsam ki dindar bir ailenin kızıyım, bilemiyorum nolur.. Herkese her yaşam şekline inanca ve kadına saygı istiyorum. Devletin dini olmayacağını, tüm vatandaşlarını kucaklaması gerektiğini, dinin kişisel bir iş olduğunun idrak edilmesini istiyorum. Bu kadar. Bu yapıldığında zaten güzel bir dindir İslam, ruhu, duygusu çok başkadır. İnanın Müslüman nüfus azalmaz artar. Ama malesef ben sonunu bu şekilee görmüyorum ki istatistikler de bunu onaylıyor.
@pllyna Bak kardeşim senin dine bakış açını diğer yorumlarından biliyorum. Ama belki yeni bir bakış açısı kazanabiliriz diye bu konuda detaylı bilgi vermek istiyorum. Ben bir Din' im diyen bir unsur insan hayatının her safhasıni düzenlenmelidir. İnsan hem birey hem de toplumsal bir varlıktır. Bu sebeple yaşamında binlerce uygulama vardır. Cinsel hayat, tuvalet, yeme içme, giyim kuşam, yolculuk, insan ilişkileri gibi daha nice konularda insanların ihtiyacı ya da sorusu olacaktır. Daha doğrusu bir konuda en doğru şekilde nasıl davranması gerektiğini bilmek isteyecektir. İslam dan başka hiç bir din insan hayatının her anını düzenleyecek kapasiteye sahip değildir. Hristiyanlık ve diğer dinleri incele. İncil veya Tevrat i oku. İnsan yaşamına dair hiç bir şey söylemez. Hep soyut konuları işler. Mesela nasıl selam verilmeli sorusunun cevabını hiç bir dinde bulamazsın. Laf kalabalığı ve demagoji olarak deniyor ki İslam neden insanın her şeyine karışıyor. Din in yatak odasında ne işi var. Halbuki Din yerine kullanılan modern kanunlar da aslında hayatın her anını düzenliyor. Modern hukuk da yatak odasından tutun insan ilişkisine kadar her şeye karışıyor. Cunku düzenin sağlanması için karismalidir. İnsan ihtiyaçları nedeniyle karismalidir da. Birçok kişide çarpık bir anlayış var.
1) Din de zorlama yoktur, din konusunda kimse karışmasın. Bu düşünce yanlıştır. Evet, dinde zorlama yoktur ayeti var ama bu ayet kimseyi zorla musluman yapmayın anlamındadır. Yoksa bir Müslümana nasıl davranması gerektiğine din karışır. Kuran ve hadisler karışır. Mesela zina yapmayın yaparsanız cezası budur diyerek hem karışır hem de ceza verir. 2) Müslüman özgür değildir. O Allah a ve emirlerine teslim olmuştur. Örneğin escinsellik hakkında muslumanin görüşü bellidir. Cunku Allah buna karşı çıkmış ve muslumanin da karşı çıkmasını istemiş. Durum buyken boyle bir fiile musluman hoşgörü gösteremez. 3) Din ile Allah arasında değildir sadece. Dinin toplum üzerinde de etkisi ve yetkisi vardır. Hırsızlığın cezalandırılması hem birey hem de toplum içindir. Toplum dinden uzak ama birey Allah a yakin olamaz. Mesela ekonomi düzeni faiz üzerine kurulursa musluman bundan etkileniyor. Faiz haram. Banka işleri haram. Ama düzen Müslümanı bu harama mecbur ediyor. Yani musluman birey olarak dini yaşadığı gibi toplumsal olarak da yaşamalidir. Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez diyemez. Yakında yapılan rezillik Müslümanı da bulabilir. En iyi örnek Lut kavmidir. Lut kavminin sadece % 10 sapikti. Ama hepsi helak oldu. Diğerlerinin helak olma sebebi bu sapıklığı yapmış olmaları değil, bu sapıklığa ses cikarmamalaridir. Bu sebeple onlar kadar suçlulardi. Yani muslumanim ama kimse bana karışmasın ya da ben kimseye karışmam diyemez.
3) "Peki din güzel ama her ülkede farklı anlasiliyor. Hangisine uyacağız. Bir de şeriat ile yönetilen ülkelerin hali belli" deniyor. Aslında din belli. Tartışmaya açık olmayan konular var. Farklılıkları bir kenara bırakıp tartışma götürmeyen konularda dinin istediği şekilde yaşayalım. Mesela zina konusu, escinsellik konusu, hırsızlık, içki konusu, kısas konusu nettir. Her ülkede aynıdır. Bunlari uygulayalım desek bile itiraz geliyor. Neden? Çünkü dini yaşamak zor. Nefis kabul etmiyor. O yuzden saçma sapan nedenlerle en ufak bir dini konuya nefretle yaklasiliyor. Sanırım siz de nefsine yenik düşen ama bunu itiraf edemeyip ilgisiz gerekçelerle dine karşı çıkıyorsunuz
Din devlet düzeni olmaz. Olamadığını, işlenediğini lütfen dünyaya bakıp anlayınız. Hele ki Türkiye cumhuriyeti. Biz vu topraklara Asyadan geldik. Evet artık bizimdir. Ata toprağı sayabiliriz ama buranın bir kültürü, dini ve azınlığı vardı. Bunları kucakladık ve hala bu insanlar bizimle yaşıyorlar ve bizim bir parçamız. Aleviler, Rumlar, bir çok farklı ülkeden Hristiyanlar, Museviler ve elbette budist veya ateistler.. İnanca saygı devletin temellerinden. İnsanlığı Cumhuriyete ve Laikliğe götüren olaylar çok sancılı bir süreçtir. İnsanoğlu neden bu sisteme ihtiyaç duymuş, neden buraya evrilmiş iyi anlamak gerekiyor. Değişim, gerekli olduğu için olur. Türkiye'nin içinde olduğu coğrafya tel maşadır.. Din de malesef mükenmel bir sömürü aracıdır, FETÖ denen kan emicilerden bunu net şekilde test ettik. Devlet bunlara uzak kalır. Her vatandaşının dinine inancına karışmaz. Hatta hiç ilgilendirmez. Din kişiseldir, Allahla kul arasında çok özel bir münasebettir. Bundan yüzlerce yıl öncesinin uygulamaları o dönem için doğrudur, hepsine büyük saygı duyuyorum Hz Muhammet peygamberliği yanında derleyip toparlayan nizama sokan bir lider olarak da büyük bir insandır. Ama şimdi olmaz. Tüm İslam aleminin sıkıntısı budur bu yüzden geri ve yobaz kalmışlardır. İslamı öcü gibi göstermekten, gençleri korkutmaktan artık vazgeçmezsek bir geleceği yok bu dinin. Azalıyor, ve müthiş bir hızla azalıyor hem de. Oturup bunu düşünmezsek, hala eski kafa üzerinden ilerlersek hiç bişey yapamayız.
@pllyna Din bir yaş düzenidir, bireysellige indirgenemez diye uzunca bir açıklama yaptım ama bir şey değişmedi. Size ancak Araf süresinin 179. Ayeti ile seslenebilirim.
Belli ki farklı pencerelerden bakıyoruz. Bir Cumhuriyet kadını olarak ve her haberlerde İslam ülkelerindeki kadınları gördükçe şükreden ve bunun kıymetini asla unutmayacak bir insan olarak benim fikrim budur. Yine laik bir insan olarak görüşünüze saygılıyım.
@pllyna Yüz yüze konuşsak anlatacak o kadar şey var ki. Sadece şunu söyleyeyim. Haberler dediğiniz şey bile sadece tek merkezden dağıtılıyor. Haberleri BM ye tek merkez yönetiyor. Aslında duyduğumuz gördüğümüz hiç bir şey gerçek değil. Her şey bir propagandanın eseri. Gayet de başarılılar. Hoscakalin.
Kendi can vatanımı bırakıp neden başka yere gideyim? Kendimizi yormayalım biz şeriate gitmeyelim şeriat bize gelsin. (Halk oyuyla yani referandumla, savaşla değil. Silah zoruyla olmaz.)
o zaman herkes istediği hayatı yaşamak için ''O'' hayatın enrahat yaşandığı ülkeye sektirsingitsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
bunlar bizim kardeşimiz değil bunlar gibi düşünmüyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Turkiye musluman bi ulkedir. bu ulkeyi için binlerce sehit kani dokulmustur. laiklik isteyen hollandaya gidebir.. hepinizi o şehitlere kurban ederim haddinizi bilin.
Türkiye müslüman bir ulke değil hem Avrupa i hemde asya bir ülkedir özgür laik bir ülkedir Atatürk'e kurban olun siz burda yaşamak istemeyen beğenmeyen Arabistan'a gidebilir şeriat isteyen cahillerle işimiz olmaz!
Atatürk her kadına seçilme ve özgürlük getirdi Atatürk olmasaydı şu an halimiz berbattı kadın haklarını getirdi çok nankörsünüz sizin gibi Araplarla iyiki aynı ülkede yaşamıyorum çok cahilsiniz!
Atatürk'ün aracı bozulur Sivas kongresi yolunda, tamir edemezler, yürürüz o halde beyler der. Elini arkasına koyar doğan güneşe doğru yürür, o zamanın popüler şarkısı ile "dağ başını duman almış, gümül dere durmaz akar..". Siz it soyları, siz Arap tohumları, siz cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri yıkılsın diye yıllardır bu ülkenin, değerlerinin, gençlerinin, her türden kazanınlarının içini fareler gibi kemiren asalaklar, bilin ki biz daha ölmedik. Bu halkı da vatansız, atasız sanmayın, bu kadar gevşek gevşek konuşuyorsunuz, o yılan başlarınızı cesaret bulup inlerinizden çıkarmaya başladınız. Bak gün olur devran döner o başlar ezilir. Türkün özü ataya saygıdır, geninde vardır. Sen ve senin gibileri Fetö davalarında biz gördük. Bu ülkeyi nasıl sömürdüğünüzü, nasıl dinle insanları kandırdığınızı çok net gördük. Ayrıca Atatürk'e hakaret suçtur. Hiç şakam yok gider şikayet ederim. Söz uçar, yazı kalır, fiziki delildir, çekersin cezanı! Bazı adamlar hakkında konuşurken daha dikkatli olacaksın
@pllyna et şikayet bu şerefsizler resmen Atatürk'e hakaret ediyor laf söylüyor kendini insan sanan mahlukat yaratık Atatürk'e kurban olsunlar hiç kimse Atatürk gibi olamaz sen kimsin Atatürk'e laf ediyorsun neymiş benim yaşındaki kızların ne bilmem şey yapmış canım sen bunu nasıl söyleyebiliyor sun kafasından uydurmuş gelmiş iftira atıyor kulaktan dolma bilgilerle defolsun Arabistan'a
Ezilir o yılan başlarınız açık söylüyorum. Siz öyle ne zannediyorsunuz! Babanızın çiftliğimi bu ülke. Laikliğe dokunamazsınız, bu ülkeyi İran veya Afganistan gibi 3. Dünya ülkesine çeviremezsiniz. İki üç çabulcu birbiribizi gazlıyor sağda solda kabadayılık taslıyordunuz, çıktınız toprak altından güneş gördünüz. Siz hep vardınız, siz Atatürk'ü öldürmeye de çalıştınız savaş zamanı, süikast düzenlediniz.. Hep de olacaksınız. Ama biz de olacağız. Öyle konuşmakla, bişeylerden cesaret bulup Fetö kafasıyla gaza gelmekle olmaz bu işler. Adamın gazını alırlar, hep de almışlardır. Bu ülkenin yılanbaşlarından misliyle fazla vatanseveri ve atalarına saygısı olan ve mevcut huzur ve düzenini tesis edecek insanı da vardır. Kurumları ve sivil örgütleri de vardır. O yüzden eline klavyeyi alıp ateş edip sağa sola boş konuşmayacaksın.
Ülkeyi satan İngiliz zırhlı içinde ateşkes anlaşması imzalayanlardır. Askerin terhisi, egenin, istanbulun ve diğer bölgelerin sömürgeleştirilmesi, haraç alınması, özerk vir ülke haline getirilmesi gibi her türden egemenlik hakkına sın veren o maddelerin altına imza atanlardır. Halbuki diyebilirlerdi ki ben bunu imzalamam kardeşim, gel alabiliyorsan al! Dediler mi? Diyemediler. Kim dedi, Atatürk.. Kabul etmem dedi, kanla alırsınız dedi. Gitti şehir şehir dolaştı, halkı örgütledi, tim ülkeyi tek bir amaca motive etti. Ve o mükemmel insanlar gittiler savaştılar, bu anlaşmaların pisliğini temizlediler.. O padişahlar diyecekti o ingiliz yetkilisine kaybol git burdan, geldiğin gibi git! Diyebildi mi? İmzaladı şak şak.. Neyi imzalıyorsun! Bir kaybolup gidin. Ben tarih meraklısı bir insanım ve tarih dağ gibi yerinde duruyor. Sen 5 yaş altı çocuk masallarını kendi çevrendeki gerzeklere anlat.
Şimdide yalan kivirtma git çocuk kandır anladık seni bilip bilmeden Atamız hakkında yalan yanlış şeyler söylüyorsun Atatürk hiç birşeyi satmamiştir ve Atatürk dinini bilen bir insandı sizin gibilerle uğraştı vatanı kurtarmak için herşeyi yaptı sen oturduğun yerden yok sattı yok bilmem ne diyemezsin buna hakkın yok hiç bir ülkede Atatürk gibi biri gelmemiştir o kadar şanslıyızki onun sayesinde böyle güzel özgür ve rahatız araplara bak bide hep baskı ölüm hiç ozgurluk yok gelmişsin laf ediyorsun sen bu ülkede yaşamayı bırak bu ülkenin nefesini almayı bile hak etmiyorsun konuşma bari göze batıyorsun!
Atatürk sizi çok sikti böyle konuşuyorsun teröristsiniz oğlum siz bu ülkede savaş çıksa Araplar ve afganlar gibi kaçar gidersiniz Atatürk hakkında böyle konuştuğunu duysalar seni hapiste atarlar
Bunların dedeleri de vatan hainiydi.. Atatürk o it soylarının dötüne nasıl bir kazık çaktı ise torunlarından bile çıkmıyor. İt ürü kervan yürür. Biz bu ülkenin yetişmiş eğitimli insanlarıyız. Sizin gibi tarihi şeyhlerin eteklerinin dibinde öğrenmedik. Tarih dağ gibi yerinde durur. İsteyen oraya gidip bağlarını bahçelerini görüp içinde gezebilir. Siz dışarıdan bakıp size anlatılanı empoze ediyorsunuz. Biz gittik gördük duyduk hissettik. O saçma laflarınızla siz sadece o dağı büyütür ve patlatırsınız değeri daha da anlaşılır.