Manavgat yangını soruşturmasında ses kaydı ortaya çıktı. Haberlerde yer alan bilgiye göre; Ali Y.'yi kız arkadaşının kaydettiği ses kaydı ele verdi. Kayıtlarda Ali Y., 'Benzinle döke döke, yaka yaka gittim' diyor.
İçimizin yandığı, ormanların yandığı, insanların hayatını kaybettiği yangını; 1000 lira için yapmış. Sonrasında 250 lira daha almış, yani 1250 lira karşılığında bu olayın yaşandığı söyleniyor.
Ses kaydı olan kişi ise, bu sözleri kız arkadaşını etkilemek için söylediğini iddia ederek, suçlamayı reddetmiş!
Ne düşünüyorsun?
Manavgat yangını soruşturmasında ses kaydı; “1000 liraya benzin döke döke yaktım!” Ne düşünüyorsun?
Belki beni linçlersiniz. Ama adım ve soyadım kadar eminim. Bu orman yangınlarının seri sebebi şuanki iktidar.
Yapılacak olan bir proje vardı ve bu projenin yapılmasını engelleyende malesef ormanlardı onlara göre.
Ne yapalım ne yapalım derken, en sonunda bir orman yangını çıkmış olsun. Bunuda kim yapar? Devletin kirli işlerini yürüten kişiler yapar.
Onlarlada yer altı dediğimiz türden çok gizli bir anlaşma yapılıyor ve birilerinide kurban ederek bu yangını çıkarıyorlar.
Sadece manavgatta değil, neredeyse türkiyenin 4 bir yanında oldu bu yangınlar.
Tamamen örgütsel olarak planlanmış bir yangın.
Canım türkiyem birşeyleri görebilmesi için, acaba kafalarına birilerinin silah sıkmasını mı istiyor.
Eğer bu iktidar 2023'te tekrar aynı kişilere verilirse, bu türkiyedeki herşey ama herşey size müstahak diyorum bu zavallı insanlara.
Daha siz inanmaya devam edin birilerinin iki satır ayet ve fatiha suresi okuyanların doğru insan olduğuna.
Ha buarada, elimde bunu ispat edecek gram bir delil yok. Ama bazı gerçekleri görmek için illaki somut birşeylerin olması gerekmiyor. Amaçta bu zaten. Hiçbirşey belli etmeden insanların görmesi gerektiği gibi birşeyleri göstermek.
Yangında 1 hafta boyunca Manavgat’a Antalya’nın merkezinden her gün gittim geldim. Orada gördüğüm tek şey göz yaşıydı , hayvanların çığlıklarıydı, yardım bekleyen insanlar ve biden bir yudum soğuk su bulmamızı rica eden insanlardı. Kimisi yanan evine değil ölen hayvanlarına ağlıyordu. Soruyorum şimdi bunun hesabını kim verecek? Orada bulunduğum her saniye gözlerim dolu dolu yardımlara yetişmeye çalıştım ki bunu yaşayan insanların yaşadığı duyguları siz düşünün. Söylenecek tek bir şey var o da bu olayların yaşanmasında en ufak payı olan herkesin “ Allah belasını versin.”
Ben bunun bir şeylerin üzerini kapatmak için özellikle öne sürüldüğünü düşünüyorum. Bu kadar basit olamaz kim para vermiş o bulunsun madem bir an önce ama nerdeeeeeeeee bir meydanda eski tarz bir idam ortamı kurup yakalım herifi ya... cadılara yaparlarmış... çıtır çıtır yansın
Ormanı yakanlar için idam şart dedik. Yakılan yerlere yeniden ağaç dikiliyor ama yanan ormanların dünyaya ve bize verdiği zararı tazmin çok uzun sürecek.