Kapitalizm para için herşeyi kullanır; hatta kendisine karşı olan, kendisiyle savaşan ve bu uğurda ölen devrimciler bile kapitalizmin bir aracı olmuştur. Che ve Deniz Gezmiş bunlardan sadece en bilinenleri.
Deniz'i, Mahir'i kendisine malzeme yapmış kapitalizmin 2 Afgan garibe acıması beklenemezdi.
Ancak tüm bunlara fazla duyar kasmaya gerek yok. Ülkemde çok daha vahşisi yaşanıyor kapitalizmin. 2020 nin Nisan ayında ben 3 maskeye 189 TL ödemiştim. İzmir depreminde ise kiralar iki katına çıkmıştı. Güzel ülkemin... İnsanı (boşlukları istediğiniz gibi doldurun)
Bu çağda halâ bu kadar çağdışı insan oluşumu daha üzücü yoksa bu çağdışılıktan beslenen sömürgecilerin varlığımı?
Bence birincisi daha üzücü. Bu kadar bilgisizce hareket eden insanlar varsa, üstelik bu insanlar amazon ormanlarında yaşayan ilkel kabilelerde değil de medeni bir toplumun üyesiyse. Bu konuda bütün uluslararası kuruluşların kendilerini sorgulaması gerektiğini ve ihmalleri olduğunu düşünüyorum.
İnsanın insan karşısında ne kadar alçalabildiğinin göstergesidir bu. Ama inanıyorum ki bugün bu durum böyle fakat gelecekte birgün bunu yapanlar aynı duruma düşeceklerdir.
Önce hayatlarına s*ıçıyorlar sonra o hayatların acı haliyle dalga geçiyorlar. Gavuru yöneten şeytan, bize nasıl da onları hep güzel ve masum gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar lafı olmaz ama sözde müslüman yaşayan biri suç işlese hemen İslam tü kaka!
Klasik Abd işte arkadaşlar. Talibanlı çöl bedevileri de kendilerinin eseri. Abd dünyanın adaletsizliğe karşı kayıtsızlığı yüzünden her yeri talan ediyor. Kuzey Kore gibi Amerika ve Kapitalizm düşmanı ülkelere hak veriyorum şahsen.
Birilerinin acıları diğerlerinin rant malzemesi oluyor günümüzde maalesef. Çok acı ve çok üzücü. İnsanlığını ne zaman yitirmiş bu yaratıklar bilemiyorum. Ama azıcık insanlığı olan, hiç bir canlının acısına hoş bakmaz. yazık… çok yazık.
Aynı şey bizim içinde geçerli 1970 lerde ki Afganistan hürriyetle özgürce yaşıyorlardı. ne zaman ki sarı öküzü verdiler durum bu. bizimde bu konuda aklımızı başımıza almamız gerek.
Amerikanın getireceği demokrasi ve zihniyet böyle gaddar malesef. Böyle vahim bir olayın şakayla karışık dalga geçilip ticareti yapılması çok acı gerçekten.