Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte aşı olmayan okul çalışanı ve öğretmenlerden haftada iki kez düzenli PCR testi isteyeceğiz.Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız. açıklamasını yaptı
Aşı olmayan okul çalışanı, öğretmenler ve üniversite öğrencileri haftada iki kez PCR testi olacak. Kararı nasıl buldunuz?
Toplum için olabilir fakat kişinin haklarını ihlal etmek demektir bu. Ülkeye dış ülkelerden o kadar insan giriyor Bunu nasıl kontrol altına alacaklar? Ülkede sadece kendi vatandaşları yaşıyor sanki. Sağlıklı yaşam istiyorsa her önüne geleni sokmayacak ülkeye ya da bu ülkeye giren herkese zorunlu olacak kısıtlamalar.
Yani diyor ki istesende istemese de seve seve aşı olacaksın. Sözde dayatma yok... Çalışan bir insan haftada 2 kere hastaneye giderek pcr testiyle uğraşabilir mi?
Okulları tam gün açıyorlar özellikle ilköğretim oldukça yoğun öğrenci sayısına sahip bu çocuklar dipdibe olacak çok güvendikleri aşılarda çocuklara uygulanmıyor... bu çocukların canı hiçe mi sayılıyor. Üstelik deltanin çocuklarıda ciddi etkileyebilen bir virüs olduğu ortadayken. Yine haftada iki gün iki gruba ayrılarak sonraki günlerde online devam ederek eğitim verilmeli Çocuklar geleceğimiz riske atamayız.. Sağlıktan daha önemli hiç bir şey yok Ah ziya hocam
Aşı da olmuyorum pcr testi de yaptırmıyorum. Hadi bakalım ne yapacaklar. Üniversitem beni almıyor mu direk şikayet ederim. Ha olmadı mı okuldan ayrılırım zaten eğitim eğitim değil. İstediklerini yapsınlar bu cahil insanoğlunun unuttuğu bir şey var ki rabbim istemeden yaprak kımıldamaz.
@lollitaaaa ah tatlı kız ben sizin o meşhur gribinize yakalandım ama ilaç kullanmadan ayaktayım. Bence beynini boş yere kullanma, belli ki lazım sana. Böyle yorumlara da atlama. Sen köyün değil misin git olan şura da. Ya da önüne iki üç doz aşı atalım. Pcr testi ücretini veririm de kimse bana zorla birşey yaptıramaz. Sen ve senin gibi cahiller bunların zararından bi haber tabi haklisin cahillik zır. Ama bak ben sana ah çok cahilsin keşke ölsen demiyorum. Aşı olduktan sonra insani duyguların alındı galiba. Bu kadar kin sana bile fazla. Allah ıslah etsin ne diyelim, mahşerde görüşürüz.😉
@lollitaaaa sen sağlıkçıysan bu ülke daha nasıl çökmesin ki. İşte okumak var, okumak var. Yalnız koyun sürüsü sen ve senin gibiler oluyor, bil istedim. Her şeye he dersen böyle olur. Şimdi sana bilimsel verilerle gelirdim ama inan vaktimi harcayamam seninle. Ben senin görüşüne salça olmuyorsam sende benimkine olma, uslu uslu otur. Aşınızı olup kurtulmadınız mı nedir bu aşı olmayanlardan bu kadar korkma? Beyin bedava işte. Akledemiyor musunuz maske işe yarıyorsa mesafe niye? Mesafe işe yarıyorsa mesafe niye? İkisi de işe yarıyorsa yasaklar niye? Üçüde işe yarıyorsa aşı niye? Aşı işe yarıyorsa onam belgesi niye?
@lollitaaaa Hiçbir doktor, hiçbir bilim insanı özgüvenle ekran karşısına çıkıp "Aşının yan etkisi asla olmayacak, on yıl sonra kimseyi etkilemeyecek." diyemiyor. Bu aşı baskısı yapanlar on yıl sonra sağlık problemleri göstermeye başlarsa ne yapacak? Anlatsana biraz.
Mesela BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in aşı olmadığını ve aşı olmasının yasak olduğunu biliyor muydunuz? En basit örnekle malı satan satıcı ( Eroin, Hap ) kendi malını tatmaz. Mevcut insanlar şu an denek. Kısa ve uzun vade'de ne olacağını zaman gösterecek.
19 Mart 2021 tarihinde Bild Live’da verdikleri mülakatta BioNTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin BioNTech çalışanlarıyla birlikte ilk doz aşıyı vurulduklarını dile getirmişler. Bu röportaj daha sonra Alman basını tarafından da haberleştirilmiş.
Prof. Dr. Uğur Şahin, kendisi ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin geç aşılanmasının nedenini şöyle anlattı: "Çalıştığımız ülkenin kanunları ve şirketin düzenlemeleri gereği, ürettiğimiz aşıyı kendimize yapmamıza bu zamana kadar izin verilmedi. Aşının öncelik listesinin dışına çıkılmasına kesinlikle müsaade edilmiyor." Şu anda yasal olarak aşı yaptırmama izin verilmiyor. Elbette bunu mümkün kılmayı düşüyoruz. İş arkadaşlarımızın ve partnerlerimizin aşı olması bizim için daha önemli.
Yukarıdaki açıklama 8 gün önce yapıldı.
Öncelik listesi denekler. Mevcut insanlar şu an denek.
Herşey medyada bitiyor işte... Bazı medya kaynakları sizin yazdığınıza yanlış diyor, bazıları benim yazdığıma yanlış diyor.. Hangisi doğrudur ben bilemem, O adamı aşı olurken görmediğimiz sürece de emin olamayız
Aşı olmak hastalığı hafif atlatmaya yaramıyor mu? Aşı olanlar bulaştırmıyor da aşı olmayanlar bulaştırıyor gibi yorum yapmışsınız. Çevresindekileri riske atmasıyla ne alakası var? Hafif ya da ağır atlatmak kişinin kendi sorunu, bu kimseyi riske atmaz.
@lollitaaaa aşı olan gebermiyor mu? Hepini böyle kandırıyorlar işte sizde her şeker verene gidiyorsunuz sanki aşı bir daha hasta olmamaizi engelliyor bir dolu kimsyasal.. doğal hasta olmayı bile etkikiyor
@Xhaxx Arkadaşım ciddi söylüyorum, gerçekten insanların sinirlerini bozmaya başladınız.
Aşı büyük oranda semptomsuz, belki biraz burun akıntısıyla hastalığı geçirmeni sağlıyor, aşı olmadığında yataklara düşme ihtimalin arttığı gibi, hastalığın yayılma hızını artırıyorsun.
Normalde herkes aşılanamaz, kimi insanlar alerjiktir, kimisinin vücudu aşıya tepki vermez. Bu insanlar toplumun aşılar ile sağladığı bağışıklıkla korunur.
İnsanoğlunun büyük salgınlara, çocuk felcine, koleraya, kızamğa, çiçek hastalığına karşı bu kadar güçlenmesinin, toplum sağlığının tarihte bu kadar artmasının tek yolu aşı.
Ama inatla bunun keyfi, canınızın istediğinde yapacağınız bir şey olduğunu düşünüyorsunuz, niye? ''E ama zaten olsam da olmasam da farketmez, bu benim hakkım, bu benim isteğim'' gibi zırvalarla
Ghandi'yi getirsek onu bile faşist edersiniz valla.
@lollitaaaa Boş algı yapmayın amcam kronik şeker hastası aşı olmadan önce korona kaptı düzeldi sen kendine iyi bakarsan ecelin de gelmemişse bir şey olmaz.
Bu tür kısıtlamalar gelecekti gadası. Bence yerinde bir karar olmuş. En azından illa aşı yaptırılacak diye bir diretme söz konusu olmadı. Hastaneye gidip PCR testi verilip aşı olmamak kişinin tercihine kalan bir durumdur.
Resmen zorla yaptirtmaya calisiyorlar aşıyı. Haftada 2 kerede burun mu kalır insanda. Ve aşı yaptırmayan herkes aşı karşıtı olmuyor bunu hala kucuk beynnine sokamamis olanlar mevcut. Düşünce ozgurlugu bu ben uzun vadede asiya guvenmiyor olabilirim ama isteyen yaptirsin. Neymiş insanları riske atmaya hakları yokmuş zannedersin aşı ölumsüzlük iksiri. Ve aşı yaptırmıyor olmak coronaya inanmadigimiz ve dikkat etmedigimiz anlamina da gelmiyor. Ve bu sözleri de en çok aylarca turistlerle yan yana tatil yapmış kalabalık ortamlara girmiş insanlardan duyuyoruz. Kimse yasak bitti turistler ülkemize geliyor dendiğinde bir şey yapmadı tek tehtidi aşı olmayanlar oluşturuyor ama...
Tedavisi %99 mümkün olan bir hastalık için ve sağlık bakanının da dediği gibi normal gribin yeni bitki örtüsü korona oldu diye gidipte hâlâ aşı olanlara inan ki acıyorum. Madem aşını oldun madem seni bu kadar koruyor olmayanlara saygı göster. Çünkü koronadan önce çok ölmüyordu hastalıktan insanlar. Abi varya ne bu nefret ya aşısızlara karşı sanki ölümsüzlüğün formülünü buldular. Yıllar sonra aşının etkisi çıktığında ağladığınızı görmeyiz inşallah.😂
Bunu kararı hangi hakka hangi hukuk'a dayanarak alıyorlar söyler misiniz?
Dünyada yüzlerce makale yayımlandı aşı olanların hafif geçirdiği ile alakalı ve çoğunda da aşı olanlar hastalığın taşıyıcısı olabiliyor yazıyor. Şimdi söyler misiniz aşı olmayanlara "hastalığı bulaştırıyor" diye pcr testi yapanlar aşı olanlarada yapması gerekmez mi?
İyi olur. Aşı yaptırmayanları anlamıyorum biz maskesiz gezmek rahatça yakınlarımızla görüşmek istiyoruz ama aşı yaptırmayanlar yüzünden kısıtlamalar yasaklar geliyor hep. Bence devletler bu tür sağlık konularında kişilerin özgür kararı yerine devletin ve toplumun iyiliği için zorunlu aşı uygulaması getirmeli. Aşı vurulmayan hapis veya sınır dışı edilmeli. Çoğu ülke maskesiz geziyor bizde değişen neredeyse hiç bir şey yok.
Vakaların yüzde 95 i aşı olmayanlara ait. Bilim adamları boşuna yok bu dünya da. Aşı olmayanlar bir zahmet hasta olunca hastaneye de gitmesin nasılsa tıppa inanmıyorlar kendilerini çok zeki sanıyorlar doktora ameliyata muayene ne gerek var demi. Nasılsa aşı yaptırmayanlar her şeyin en iyisini bilir alanında uzman doktorlardan bile hemde. Bilim adamları profesörler onlara göre cahil zaten bir kendileri akıllı aşı yaptırmayanlar. Ülke zaten bu aşı karşıtı olanlar modernleşmeyi reddeden düşünce yapısı hiç değişmeyen kendini asırlar öncesi düşüncesine bırakan gericiler yüzümde böyle toplum hali.
Aşı olan ve olmayanin bulastiriciligi ayni, maskeyi çıkarırsan ve taşıyıcı isrm cevreni riske atiyorsun.. sadece bireysel koruma var... aşı olanlarin super bulastiriciligi bile soz konusu.. maskeni çıkarıp etrafa hastalik yayma
Maskemi çıkardığımı nereden çıkardınız? Dikkatli okusaydınız maskesiz gezmek istediğimi belirttim maskesiz geziyorum demedim. Dediğinizin kaynağı nedir aşı olanların süper bulaştırıcı olduğu? Çip var gibi bu da uydurma.
Üniversite öğrencilerine ve çalışanlarına sanırım ücretsiz olacak test. Haftada iki kere test olurum ama aşı olmam. Haftada iki kere PCR testi de abartı bence. Aşı zorunlu değil deyip mecbur bırakıyorlar. Üç-dört yıl sonra o aşıların yan etkisi çıkınca göreceğiz o baskıcıları.
Aşı kesin çözüm ise neden 4. doza onay verdiler? Böyle yaparak insanları aşı olmaya zorluyorlar. Aşının sonuçlarından sorumlu olmaya korktukları için böyle bir yöntem bulmuşlar.
Ya herkes mantıklı çocuk çoluk koruması diyip duruyor da. Birincisi aşı yaptırmam elalemin ülkesinden üretilmiş ney digi belli değil lan kendileri bile %100 güvenmiyorlar sözleşme imzalatiyorlar başına bir şey gelirse yükümlülüğü bizden değil diye. Acaba kendileri aşı oldular mi da bizi zorluyorlar. Aşının neye yol açacağını bilmeden nasıl zorunlu kılıyorlar. Hiçkimse özgürlükten de bahsetmesin hafta da iki kere test yaptırmak nedir? Çubuğu alıp burnunun dibine kadar sokuyorlar burun mu kalir. Biz her hafta hem de iki kere o acıyı çekmek zorunda da degiliz. Bana kesinlikten bahsetsinler aşı olurum okey. Çok güveniyorsaniz sözleşme niye imzalatiyorsunuz bari bir sey gelirse başımıza muayene falan etmek devletin üstüne olsun. Hersey bizim kararımız gibi gösterip zorluyorlar ama yükümlük onlardan degil. Çok mantıklı bir karar aynen
Subliminal bir aşı dayatması gibi. Bir nevi yıldırma politikası. Yani bu aşı olmayanlara resmen psikolojik bir savaş ilanıdir bana kalırsa. Aşıya zorlamayı doğru bulmuyorum. Bu iş rıza işidir. İnsanları aşıdan tiksindirmek yerine aşı olmaya teşvik edilmesi gereklidir.
Aşı olanların bulaştırıcılığı azmış deniyor fakat bunu neyle açıklıyorlar merak ediyorum. İnsanları aşılamak için yapmayacakları şey yok. Ben devletlerin insanların sağlıkları yönünde endişeli olduklarına bir türlü ikna olamıyorum. O yüzden hiçbirine güvenemiyorum 🤷🏻
@İzmirliPrenses00 aşıya güvenseydileerrr aşı olanların olası bir yan etki vss ile karşı karşıya geldiğinde tüm sorumluluguu aşıyı üretenler alırdılaar! Ama aşı olacak kişiden imza almayı tercih ediyorlar.. Sonrada biz cahil oluyoruz :D
Milyonlarca öğrenciye, çalışana iki günde bir pcr testi yapabilecek kadar zenginsek, sokaklarda yatan insanlara niye yardım yapmıyorlar hiç? Niye fakiriz bu kadar? Duyar değil ciddiyim bu arada
Aşı olanlar neden pcr testi olmayacaklarmis? Onlar da aşı olmayanlar gibi virüsü kapıp tasiyabiliyorlar. Tek fark güya yersen hastaligi ağır gecirmiyorlarmis.
Yerinde bir karar. Başta test yaptırırlar sonra çoğunluğu haftada 2 kez burunlarına çubuk sokulmasından bezip aşı olur. Diğerleri de test yaptırmaya devam eder.
Bence mantıklı. Kimseyi zorla aşı yaptıramazsın lâkin aşı olmayan vatandaşları da bir şekilde korumaya almak gerek. Normal hayatlarını aşı olmadan devam ettirmek isteyen vatandaşların test olarak yapması gâyet mâkul.
Aşıyı zorunlu yapıp olası sorunda kendilerini riske atmak istemiyorlar ama zorbalıkla mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Aşı sanki hastalığın bulaşmasını önlüyor.
Benim okul aşı olmayanlar ve pcr testi yaptırmak istemeyenler için online yapacağım dedi ondan kafam rahat. Ki onu da yapabileceklerini sanmıyorum YÖK en yakın zamanda komple online diye açıklama yapar
Aşı olmadım şükür hastada olmadım fıldır fıldır tedbirsizlik gezenler Cafe Bar eğlence yerleri hınca hınç bence oraları kapatsınlar kalabalık hiç bir yere girmiyirum ama iş yerinde üst üste yinede şükür yani bence bilinçli insan için sıkıntı yok
😂😂😂 devlet ileride ne getireceğini ne sonuçlar vereceğini bilmediği aşıya zorunluluk getirdi. Bu aşıyı vurulanlar ölürse birgün rahat edecek ki gönülleri merak ediyorum. 😂😂
Aşı olmayan korkan kişileri sömürecekler başka bişey olmayacak. Aşı olmaya korkanlar var haklılar aslinda belki kısır olacak herkes, çünkü dünya nüfusu çok arttı onu düşürmeye çalışıyorlar? Belki de gerçekten işe yarıyor hiçbir sıkıntı olmayacak yani net birşey yok. Ama ben yine olunmasından yanayım en azından hayatınız fazla tehlike de olmuyor hastalığa yakalandiginiz zaman hafif geçiriyorsunuz vs.
Gayet mantıklı. Aşı bireysel bir şey değildir, sürü koruması gerektirir. O yüzden eğer aşıdan korkan ya da asla hakkında bir şey bilmeden abuk sabuk şeylere inanan varsa gitsin testini olsun.
Sonuçta herkes öncelikle kendi sağlığından sorumlu. Öğrencilere böyle bir korunma imkanı verilmesi güzel. Öğretmenler hastalığa yakalandığında aşısız atlatabileceklerse de tercih onların.
Avrupa'da zaten bu uygulaniyordu tabii ki testler ücretsizdi. Bakalim asi avrupada parali diyen hükümet testler icinde ayni yalani söyleyip parali yapar mi görecegiz.
Uzun vade uygulanması mümkün olmayan arkasından oraya giremezsin buraya giremezsinler gelirse işletmeleri tamamen çökertecek karar kimse sertifikası olmayan bir kimyasalı vücuduna almak zorunda değil hemde bu kadar tutarsız konuşurken kaldı ki aşının tek dayanağı hafif atlatmak ne mutasyona nede bulaş seviyesine bir etkisi yok aşı olayı 1-2 seneye büyük patlayacak dünyada...
Devletin buna bütçesi var mı komedi sen o kadar Afgana Suriyeliye Pakistanlıya sınırlarını koşulsuz şartsız aç sonra aşı muhabbeti yap gram beyni Yok bu ülke insanının ! Dağdaki çoban ile benim oyum gerçekten bir değil !!
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Aşı olmayan okul çalışanı, öğretmenler ve üniversite öğrencileri haftada iki kez PCR testi olacak. Kararı nasıl buldunuz?