Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin başkent Kabil'den Tacikistan'a gitmek üzere ayrıldığını söyledi.
Afganistan düştü! Cumhurbaşkanının ülkeyi terk etmesinden sonra milyonlar ülkeyi terk ediyor. Türkiye hazır mı buna?
Bu ne saçmalıktır cinayet mi işlemiş, tecavüzcü mü ne olduğu belli olmayan insanlar neden hep türkiyeye geliyor. Gerçekten yeter çok sinirliyim ya. Çevre ülkeler var neden türkiye neden ses çıkaran yok herkes oturduğu yerden izliyor. Gelenlerde hep erkek yaşlı yok çocuk yok kadın yok dalga geçiyorlar galiba. Daha geçen gün 17 yaşındaki kıza saldırıda bulunmadı mı bir afgan erkeği kız bitkisel hayata girmiş. Afgan gazeteci hakaret etmedi mi ülkenin başkanına , türk gençlerine, türk kadınına. Birileri bir şey yapsın artık nedir bu
Olacaklar önceden planlamış gibi değil mi ya? Bana mı öyle geliyor.. Biden ve Erdoğan görüşüyor, sonra ülkeye Afgan yağıyor, İran bunlara yol açıyor, Türkiye engel olmuyor falan.. Şimdi göstermelik gitti oraya Genel Kurmay Başkanı ve Erdoğanla telefonda konuşuyor, Erdoğan da dedikodu falan diyor ortalık yatışsın diye ama belli var bişey.. Sonra El Kaide ilerleyişine hiç bir engelle karşılaşmadan devam ediyor ve 1 hafta olmadan ülke düşüyor.. Gelen göçmenlerin yanında aileleri yok, eşleri çocukları yok. Hepsi 20lerinde neredeyse genç erkekler.. Bunlar ne amaçla gelmekteler. Hiç savaştan veya Taliban korkusundan kaçıyorlar havası var mı? Kaçan ailesini satarda mı gelir? Suriyeliler çoluk combalak geldiler. Bu Afgan olayından kötü kokular geliyor. Hadi hayır olsun.. Sonra çıkıp kandırıldık derler diye korkuyorum, ülkenin anasını ağlattıktan sonra..
Asla güvenmiyorum. İktidar hırsları inanılmaz. Ortak tarafları var, Türkiye'nin karakterinde ve temelindeki bazı değerlere düşmanlıkları var. Ben bilemem yok etmek için çalışmadıklarını. Böyle düşündüğüm için üzgünüm, keşke bu ülkeyi yönetenlere güvenebilseydim ama malesef yapamıyorum. Kimin ne planı varsa, ellerinde patlayacak ama onu da söylim. Burası ne Suriye, ne Afganistan. Bunu da bilsinler. İçerideki düşmanlar ve hainler o zaman o yılan başlarını çıkaracaklar. Ve tüm millet görecek bunların gerçek yüzünü, tıpkı Fetö gibi..
Güya Talibandan kaçıyorlar dimi.. Çıkar yakında kokusu. Seçim dönemi bir gelsin. Heleki seçim sonrası.. CHPnin kazanma ihtimaline karşılık ülkeyi mahvetme, kaosa sürükleme planları olmadığını nerden bilebiliriz. İnşallah yanılıyorumdur. Eğer bu genç Afgan erkekler bu ülkeye düşmanlık etmeye, gözümüzü sökmeye geldilerse, öyle bir hainlik çıkarsa bunlardan, valla biz daha ölmedik. Adamın dötünde şimşek çaktırıyorlar mı çaktırmıyorlar mı görürler.. Töbe ağzımı bozuyorum ama elimde değil. İnanılmaz sinirleniyorum ve gerçekten endişeliyim.
Bunlardan kuaförümüzede gelmişti yemin ederim görsellere bakınca tıpatıp aynısı ben suriyeli sandım bişiler anlattılar anlamadık saçla ilgiliydi ama 2 erkek var başımızda çalıştığım yerde o kadar rahat ve huzurluyum ki baliciyi rüyamda gördüm psikolojim bozuk zaten her an sanki biri bana saldıracak korkusuyla yaşıyorum garip garip insanlara maruz kalıyoruz ne diyeyimki en en kötü bu gidişatın sonunda ülke batacak bizim ne olacağımız hiç belli değil zaten bakalım zaman göstericek herşeyi. İnsanlar kudurmuş birbirine saldırıyor insan hakları diye sınıra yürüyen insana karışmıyor devlet bunlarda bit gibi ürüyorlar kesinlikle korkutucu. Deprem, sel, yangın, virüsten sonrada bu galiba gerçekten korkuyorum artık.
Bu durumda bizim halk olarak yapacağımız tek şey bunları ülkeye girişi engelleyemiyoruz madem, bu hükumetin işi ki özelikle sessiz birsey yapmıyor. Halk olarak tek yapılacak şey bunlara ev ve iş vermemek. Barınamazlarsa burada kalamazlar. Lütfen millet bunu yapın hiç olmazsa, yoksa bu ülkenin vay haline... 🥺
Keşke.. 40- 50 tl yevmiyeyle çalışan varken, iş veremeyecek olanı tebrik ederim. O kadar fırsatıçı bir toplum olduk ki, yıkılması tehlikesi olan yeri bile kiraya veriyorlar 😔
@Pullman milletin zemini, giriş katı bunlar için fare yuvası, benim evim var kirada vermedim kendi halkım dışında kimseye, vermem de. Millet de biraz aklını çalıştırsın, bilmiyorsa duyuralım okusun, yoksa herkes evinde aldığı nefesinden olacak ve çok geç olacak, bari bu kadarını yapsınlar... 🥺
@Hayatgercek keşke yapılsa ama yap maz laaar! Korona olur kolonya ve maske karaborsa olur zam yaparlar.. Yangın çıkar yangın söndürme malzemeleri karaborsa olur ve zam gelir.. Sel gelir battaniye ye, lastik bota, bilmem neye zam gelir..
Fırsatçıların ne ardı ne de arkası kesilir.. Onun için düşüncen doğru ama istediği kadar yazılıp çizilsin, millet yine yapacağı fırsatçılığı yapar.. Ucuz iş gücü, sigortasız eleman.. Bir iş veren için adeta hazine 😡
@Pullman o zaman sonra kimse ah vah etmesin, sıcak yataklarında nefessiz kalınca kimse ağlamasın. Tek dileğim inşallah bizim gibi insanlara zarar gelmesin ama kurunun yanında yaşta yanar, Allah fırsat vermesin...
Ya bunlardan bir bok olmayacağını Amerika 10 yıl önce duyurmuştu. Amerikan kuklası bir devlet, ipsiz sapsız sapkınlardan kurulu, arkalarında Abd askerleri olmayınca silahını alıp Taliban'a kaçan yahut askerden kaçan komutanlar, 10 yaşında çocuğu kaçıran emniyet amirleri, kimseden yardım görmeyince el mahkum amerikalılara yakaran annenin feryadı üzerine karakola gidince yatağa bağlı haldeki çocuğa 10 gündür tecavüz eden Afgan emniyet müdürünü cinnet geçirip öldüresiye döven Amerikan çavuşu, ordunun adama ''Onların kültürüdür sen niye karıştın'' diyerek ceza vermesi falan
Brad Pitt Netflix'te Amerika'nın ne kadar anlamsız bir hırs uğruna orayı daha da karıştırdığını anlatan bir film bile yapmıştı.
Afganistan dünyanın bok çukurudur. Bunları da ülkeye alanın, bizi bunlarla yanyana yaşamaya mecbur edenin ben ta mk
Zaten iyi ki gündeme ait sorular yapıyor, yoksa tv zaten izlemiyorum ama çünkü burada duyduklarım bile benim uykularımı kaçırmaya yetiyor, birde tv izlesem ne yaparım bilmiyorum ama şuradaki bir iki gündem sorusu da olmasa dünyadan haberim olmayacak ama tv yi yüreğim kaldırmaz...
@Hayatgercek Burada ki her haber maalesef doğru değil.. Kimi kaynak gösterirken kimileri üzerine ilave ederek kendi görüşünü ekliyor.. Çok tepki gelirse de soruyu siliyor.. O yüzden şahsen ben buradaki gündeme dair soruların büyük çoğuna inanmam, itibar etmem.. Siyaset ve haberlerden de bir süredir uzağım.. Çünkü bir tane mi güzel haber olmaz.. Izle izle içimiz karardı iyice..
Oooo bak senn.. ben mi yanlış anladım. Göç dalgasından mı bahsediyoruz yoksa darısı Erdoğan'a algısı mı seziyorum ne !! Afganistan nereye kime düştü? ABD nin girdiği heryer bu şekilde değil mi? Türkiye'nin doğusunu nasıl parçalayip bölmek istediklerini araştırın internet elinizin altında. Paylaşım yaparken doğru düzgün yapın da gençler bilinçlensin.. ABD'nin girmesi gerekiyor Ortadoğu ülkelerine girmesi gibi Türkiye'ye de. Eminim "bu" şekilde düşünenler ABD askerlerini alkışlarla karşılayıp bayraklarını sallayacaklardır. Deniz geçmişin kemikleri sızlıyordur mezarında. .
Ülkemizin her şeyi kontrolsüz bir şekilde ilerliyor bu konuda da böyle olmasına şaşırmadım. Güya yardım ederken kendi ülkesindeki insanları tehlikeye sıkıntıya sokmayacak şekilde ilerlemiyorlar yine plansız programsız her şey. En çok kızdığım konu bu.
Bir hafta önce Ankara 'da yaşananları düşünürsek, hazır olmadığımız açık ve net. Ayrıca ekonomik olarakta hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Kimin geldiği de belli değil, artık daha dikkatli olmak zorundayız, engel olamıyorsak kendimizi korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız.
Bir ülke talibana nasıl peşkeş çekilir el birliğiyle gördük.. Bu kadar rezil bir olay olamaz.. Başta ABD sonra biz hepimiz iyi b. K yedik... Şimdi ordan kaçanlar buraya gelecek çünkü abinin toplama kampıyoz paramızı alıyoruz.. Paramızı aldıgımız için ipini koparan geliyor.. İyi görmüyorum sonu..
Bunun sonuçlarını düşünmek istemiyorum üzülüyorum ülkem için, devleti yönetenler, uyuşturucu trafiğini afganlar üstünden yönetiyor türk gençlerinin yeni aşısı met oldukça yayıldı ve insanın hayatını bitiyor. Bunları ülkeye afganlar sokuyor, müsade eden de devlettir..
İç savaşın adım adım ielrlemesi suriyelisi afgani sonumuz hayrolsun Afganistanin istikrara kavuşması için her türlü çabayı gosterecke bir yönetimimiz var Afganistan istikrara kavuşurken Türkiye iç savaşın eşiğine gelir acaba bunca. multeci için seçimlerde oy kullanacak. diye bir yasada cikacakmi ben yana yakına bunu bekliyorum
Allah'ım ne zor bir durumdur kim bilir Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Lakin bizim ulkemizinde ekonomik durumu ortada bizim ulkelere gelmezler umarım kendi ulkemizin geleceği daha önemli
Suriyeliler yetmiyormuş gibi... tek mermi atmadan kacan afganlari alalim besleyelim sonra bir de bize hakaretelrini dinleyelim... o afgan gazeteciye sorusturme acilmisti ne oldu yaptikalri yanina kaldi mi
Taliban = Pakistan. Yani Pakistan ve Çinin desteği olmasa Talibanın kazanması mümkün olmazdı. Önemli olan Türkiye'nin Kabil havalimanını kontrol edebilmesi. Şâyet bunu başarırsak, Taliban Türkiye'nin karşısında durmaz.
Bunlar kendileri in sucu Afganistan talibani yok etmek talibanla savaşmak yerine halkini umursamazsa olacagi buydu yazik gercekten Türkiyenin durumuda hiç iç açici degil
Bütün hapishanedekilerde kaçmış Türkiye'ye kesinlikle almamalilar daha bugün bir tane Afgan kaçakçı yüzünden bir kadın taciz ve darp edilmiş bitkisel hayatta gidişat hiç iyi değil!
Ya Türkiye ne alaka niye geliyorlar buraya gelene kadar o kadar komşu ülkeleri var biz zaten kendi ülkemize zar zor geçiriyoruz o kadar olaylar oldu hâlâ ne yüzle geliyorlar savaşsınlar biz ülkemizi bırakıp kaçıyor muyuz
Mahvettiler ortadoğuyu afrikayı mahvettiler sırada Türkiye var gibi sonumuz hayrola
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gelmeyin abi gelmeyin bizim milletimiz yetmiyor gelmeyin b*k mu var burda biz para kazanmak için köpek gibi ders çalışalım veya işte çalışalım onlar beleş geçinsin kıyamet kopsun artık ölelim
Can güvenliğimin olduğunu düşünmüyorum ülkemde. Kendi ülkemde turist gibiyim. Bu kadar arapın suriyelinin afganın içinde yaşamak isteseydim giderdim zaten.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
40 milyonluk ülke az değil türkiye acilen sınırı kapatmalı niye türkiyeye geliyorlar 3000 km yolda başka ülkemi yok
Asker polis emir kulu, uyumak değil mesele, ülkenin başı emir vermeden ne yapsın ordu. Kapatın demiyor malum kişi aksine sakın müdahaleye gerek yok diyor ki giriyorlar ülkeye
Ulan müslüman ülke falan değiliz biz laik ülkeyiz her müslüman ülkede yaşayan zaten müslüman olmuyor boş ülkelerrin vasıfsız insanlarını ülkeye alıyorlar delirmelik tayip git artık lan
Turkiyenin bu korkaklarla alakasi olmamalıydı kendimizi düşünmeliydik para sıkıntısı çeken birsuru insan var intihar edenler sanki biz bu ülkede mülteci gibiyiz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hazır değil elbette. Her sıkıntının ucu bize dokunmaya başladı. Dilerim bunlar hakkında bir düzenleme vs olur yoksa Türkler olarak kendi ülkemizde sığınmacı gibi yaşayacağız.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yunanistan adar sınırı koruyamiyorsa büyük ülke kimse demesin