İstanbul'da 6 ilçenin fırıncılar odası başkanları bu kararı almışlar. Telefondan aşı olduğunu gösteren ekmek alabilecek fırından. Sizce bu işin sonu nereye gider ve uygulamayı doğru buluyor musunuz?
İstanbul'da 6 ilçede aşı olmayan fırınlara giremeyecek! Bu kararı nasıl buldunuz?
Şu hastalık çıktığından beri ülkede bir tane normal olay olmuyor. Artık yaşama hevesimi sömürdüler. Onca derdin arasında bir de aşısız bir yere giremeyeceksiniz kuralı çıkmış. Onlar önce ülkeye aldıkları adamları denetlesinlerde sonra düşünürüz aşıyı. Tek derdimiz aşı oldu, aşı olanda hasta oluyor, aşı olanda bulaştırıyor, madem %100 korumayacak, neden zorunlu kılıyorlar?
Sanki fırından başka ekmek alacak yer mi yok. Kendileri batar daha iyi, oh olsun... Hangi ilçelermis onu da söyleseydin. Neyseki zaten fırından ekmek alan biri değilim ama ne olursa olsun, aşı zorunluluğuna hayır, asla olmayacağım. Kimse kimseye zorla birsey yaptıramaz... İnsan hakları dokunulmazlık hakkına aykırı bu zorlama... oyuna gelmeyin...
Hayır doğru bulmuyorum. Aşı olanların risk taşımadığı ya da artık hastalanmayacağının garantisi yok. Nasıl ki aşı vurulmak kişinin kendi kararı ise vurulmamak ta öyle. Aşı vurulmayanlar maske takmaya devam ederken, çoğu aşı vurulan kişiler takmıyor.
Sanki oraya aşı olup gelen virüsse bulaştırmayacak zihin 0 gerçekten ülke komik hale gelmiş herkes kendi yasasını çıkarır olmuş. Bu kafayla zaten batarlar getir ve diğer internetten market unlu mamül satan kapıya getiren firmaları daha çok kalkındırır kendileri batarlar aşılı aşısız diye ayırmak saçma aşı olan sanki ölümsüz oluyor ne virüs ne başka birşey etkiliyor 😂😂😂 Fransa da halk sokağa döküldü bizim ülkede insanlarda bilinç 0 hep algı ile yönetiliyorlar. Araştırma 0 aşılanan kişi virüsü hayatından çıkarmıyor. Gribin aşısı olmaz
Aşı olmayı neden zorlaştırıyorlar anlamıyorum özgür bir irademiz var isteyen olur kardeşim sizene? Yasaklamak kısıtlamak nedir ya aşı cidden koronayı durduruyor mu hayır? Belli güvenliği var mı? Yoo. Bunca insana bir şey olursa sorumluluğu kim üstlenecek?
Aşı olunca vaka mı düşüyor? Test edip onayladı mı sen o zaman niye hala yüksek? Aşını oldun mu oldun dimi milletten sanane sen maskeni tak evde kal niye dışarı çıkıyorsun? Aşı olacak kadar hassassan o zaman evde kalacaksın.
İnsanların yaptığı hata bütün toplumu etkiliyor. Farkında değil misiniz? Ben aşıyı evde oturmak için değil rahat şekilde dolaşmak için yaptırdım. Başkalarının keyfi yüzünden özgürlüğüm daha fazla kisitlansin istemiyorum.
Pfizer-BioNTech COVID-19 Aşısı, içeriğindeki en önemli bileşen mrna’dır. Biontech aşısı, mRNA veya haberci RNA olarak bilinen bir teknik üzerine kuruludur. Mrna tabanlı aşılar, COVID-19'a neden olan canlı virüsü kullanmaz ve mRNA, DNA'nızın bulunduğu hücrenin çekirdeğine girmez. Bu aşı sadece, hücrelerinize 'spike protein' denilen proteinin, zararsız bir parçasını yapma bilgisi taşır. Bu protein, COVID-19'a neden olan koronavirüsün yüzeyinde bulunur. Bu aşı aracılığıyla mRNA enjekte edildiğinde, hücreleriniz onu, bu sivri uçlu spike proteinini yapmak için kullanır. Daha sonra talimatlar bozulur ve yok olur. Talimatlar doğrultusunda yapılan protein parçası hücre yüzeyinde görüntülenir ve gerçek koronavirüse maruz kalınmış gibi bağışıklık sisteminizi ona karşı antikor üretmesi için uyarır. Bu sayede vücudunuz, gerçek virüs ortaya çıktığı zaman kendini nasıl koruyacağını öğrenmiş olur. Pfizer-BioNTech COVID-19 Aşısı, içeriğindeki en önemli bileşen mrna’dır. Biontech aşısı, mRNA veya haberci RNA olarak bilinen bir teknik üzerine kuruludur. Mrna tabanlı aşılar, COVID-19'a neden olan canlı virüsü kullanmaz ve mRNA, DNA'nızın bulunduğu hücrenin çekirdeğine girmez. Bu aşı sadece, hücrelerinize 'spike protein' denilen proteinin, zararsız bir parçasını yapma bilgisi taşır. Bu protein, COVID-19'a neden olan koronavirüsün yüzeyinde bulunur. Bu aşı aracılığıyla mRNA enjekte edildiğinde, hücreleriniz onu, bu sivri uçlu spike proteinini yapmak için kullanır. Daha sonra talimatlar bozulur ve yok olur. Talimatlar doğrultusunda yapılan protein parçası hücre yüzeyinde görüntülenir ve gerçek koronavirüse maruz kalınmış gibi bağışıklık sisteminizi ona karşı antikor üretmesi için uyarır. Bu sayede vücudunuz, gerçek virüs ortaya çıktığı zaman kendini nasıl koruyacağını öğrenmiş olur.
Mrna’ya ek olarak Biontech aşısı, lipidler ((4hidroksibütil) azanediil) bis (heksan-6,1-diil) bis (2-heksildekanoat), 2 [(polietilen glikol)-2000]-N, N-ditetradesilasetamid, 1,2-Distearoyl-sn-glisero-3-fosfokolin ve kolesterol), potasyum klorür, monobazik potasyum fosfat, sodyum klorür, dibazik sodyum fosfat dihidrat ve sukroz bileşenlerini içerir.
Yasal olarak uygun değil kafalarina göre islem yapamazlar bana kanunla gelecekler. Dogal yoldan antikorlanmissam bana. niye asiyi dayatıyorlar? Aşıyı bulan Almanya sadece %9 asilama oranina ulasmisken bu direnis dayatma niye
Aşı olanla olmayan kişiler arasında taşıyıcılık konusunda bir fark var mı? Varsa doğru bir uygulama. Yoksa özgür düşünce, kişisel iradeye saygı gibi şeyler kavramdan ibaret oluyo öyleyse.. Her kurum kafasına göre yasak yazıyo çiziyo işte.
İyi bakalım öyleyse az kişi ekmek aldığında batarlarsa ağlamasınlar. Hukuk ihlali, insanlık suçu. Allah belalarını versin. Bu insanlara açıp biraz anayasayı okumalarını tavsiye ederim.
@Dpgkdüxküddö sen değersiz değilsin öyle deme ya benide üzdün derdin varsa özelden yaz bana dinlerim sorun olmazsa Kimler seni böyle hissettirdi senden Allah razı olsun kardeşim
Hayatım boyunca birinden yüreğime dokunan bir mesaj almadım ailem dışında aileler zaten sever ama hastalıklarım devam ediyor Duygulandım dışarıdaki insanların yalan olduğunu düşünürdüm ama sadece sen ve senin gibi insanlar istisna İyi ki varsın ne güzel insanlar var duyarlı insanlar yetiştiriyorlar Kalp kırıp hakaret edip arkalarında ağlayan bir insan bırakmıyorsunuz. Sonsuz teşekkürler Bu kadar ağlayacağımı tahmin edemezdim
Güzel olurdu ama ben bu sitede takılmıyorum ama uygun olursa Snapchat hesabını ver bir gün ansızın eklerim hatırlatırım Hastalığım boğaz enfeksiyonu, kronik alerji de var her hastalığımda çok kötü oluyor zaten senede en az 5 6 kere hasta oluyorum Onun dışında başka şeylerden de şüphe ediyorum ama bu biraz özel
Bana ekmek vermeyecek firini icerde fare gördüm hamambocegi gordum veya ustalar burnunu karistiyor ellerini yıkamiyor gibilerinden ihbar ederim i... lik degil mi,
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendim pfizer asisi oldum, aşi karsiti degilim, yalniz aşi olmayana ekmek satmamak nedir? Hukuken bunu istemeye, boyle haklari var mı ? Hukumet bunu onayladimi yoksa kendi kafalarina gore kendi kanun/kurallarinimi cikartiyorlar?
tabiki sacmalik zaten isteyen girer alir firinciya bide qr mi gostercem :D firindan almam marketten alirim oda vermezse baskasina aldiririm oda olmazsa evde yaparim ne yani
Fırından alamazsak zincir marketten alırız be. Ne bu aşı zorlaması olmuyorum sonuna kadarda direncem. Hastaneler ne zaman sonavac yaparsa o Zaman olurum. Aşı olmak için onam imzalamak istemiyorum.
Aptal toplumu her gün medyada güden sözde proflar vs var. Tv izleyip aşı olmayanlara karşı düşmanlık geliştiriyorlar. Nasıl güdüldüklerinin farkinda değiller zavallılar.
2 kutuplu bir ülke olduk maalesef. insanlar araştırmadan bilinçsizce taraf oluyorlar. bu aşıların ruhsatı yok, koruyabilirligi bilimadamlari tarafından tartışılıyor, acil kullanım onayı yok. bir kuduz bir tetanos aşısı gibi değil yani.