Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi başkanı Fahrettin Altun, vatandaşların yangınlar için tüm dünyadan yardım talep etmesi üzerine açıklamada bulundu. Altun: Devletimiz dimdik ayakta, bu çağrı bizi aciz göstermektir dedi.
Ne düşünüyorsunuz?
Türk insanı yangınlar için dünyadan yardım istedi, Fahrettin Altun: Devletimizi aciz göstermek istiyorlar dedi. Bu acizlik mi?
Devlet dimdik ayakta mı? Nerde biz neden göremiyoruz heryer cayır cayır yanıyor Rusya'dan günlüğü bilmem kaç milyon liraya kiraladığımız bir uçakla müdahale etmeye çalışıyoruz öte yandan itfaiye ekipleri dağlık alana girebilsin diye için iş makinaları yol açıyor adamlar su tabancasi misali su tutamaya çalışıyor ama yangına tesir etmiyor. Havadan müdahale şart ve bizim uçaklar Hangarda yatıyor. Yüzlerce insan evlerini hayvanlarını kaybetti bazıları da canını ama hala etkili bir müdahale yok. Bu mu dimdik ayakta durmak. Türkiye yanıyor saçma gururun sırası değil hiç birşey insan ve ormanlardan önemli değil. İzledikce okudukça çıldırıyorum.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şu an ülkece aciz ve yardıma muhtaç durumdayız zaten. Öyle olmasa bu kadar büyür müydü bu olaylar? Devlet yetmiyorsa, halk kendi çabasıyla müdahale etmeye çalışıyorsa, 15 Temmuz'daki gibi TSK'ya yardım, destek emri verilmiyorsa, kimse kusura bakmasın, ama şu an gerçekten çok aciz durumdayız.
Ayrıca bu tür durumlarda siyasi ve ideolojik konular saf dışı bırakılıp, ne olursa olsun, yardım çağrısında bulunulur, destek istenir ya da gelen çağrıya olumlu yanıt verilir, gereken yapılır. Umarım bu konuda daha çok ülkeden destek alırız.
Tabiki acizlik değil. Felaket durumlarında her ülke birbirine yardım eder ve etmelidir. Çünkü herkesin başına gelebilir. Türkiye'de bir çok afette yardım göndermiştir. Avusturalya'daki büyük yangını sanırım hatırlıyorsunuz. Kangurular yanarak can verdi ülkede. Dünyanın heryerinden yardım yağdı. Koskoca ülke başedemedi, öylesine büyük bir felaketti. Türkiye'nin yaşadığı da farksız değil.
Fetöcü ilan etmeye başladılar çoktan, madem yardıma ihtiyacımı yok nerede bizim uçaklar, neden sönmüyor yangınlarımız diye sorunca ot beyinleriyle konuşmalar yapıyorlar.
Zaten aciz olan güçsüz olan devletimizi güçlü gösteremem
Bu ülke pandemi de beni düşünmüyorsa sel olduğunda yardım etmek yerine bağış topluyorsa yangında yardım etmek yerine bağış topluyorsa geleceğime yatırım yapmak yerine makam araçlarına kendi kişisel harcamalarına eşine dostuna torpil geçiyorsa
Kimse bana bu ülkenin güçlü olduğunu söylemesin
Neymiş amerikaya peşkeş çekmiş ben kendi ülkemde borçtan daha telefon alamadım basit bir telefon ya tüekiye marsa çıksa ne yazar ben zorluk çekiyorsam
Ben daha cips kola alırken cebimden çekinerek aldığım ülke mi güçlüymüş aciz ve rezil ülkeyiz zaten yardım gerekiyor çünkü devletimiz biz hariç herkese yardım ediyor belki başka ülkeler gelip yardım eder bize
O kadar aciz hissediyorum ki şu an, bir yandan sebep olanın insan olduğunu düşündükçe, utanıyorum kendi payıma. Nasıl bir beyin, nasıl bir kalp var! Evladıma cevap veremiyorum. Ülkemizi sevmeyen insanlar zarar vermek için yakmış ormanları dedim, göz ucu ile haberlere bakarken ağladığımı gördüğünde. Beş yaşında sadece, orman sevmeyen insan olur mu hiç anne bence yanlış anlamışsın dedi!
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu türkiye herkese yardım ediyor. libyaya, suriyeye, afganlara, azberbaycana, katara hatta gücü yettiği kadar doğu Türkistana bisyler yapmaya çalışmisliği var. hatta AB ülkelerine maske hediye ettiği var. iyi güzel bunlar. ya kendi topraklarında? yani evet söndürülüyor yangınlar. umarım bu yangınlar hemen biter ve normale döneriz. ama yardım istemek ayıpmı? yardım istemek nezamandan beri acizlik oluyor. bu yangınlar hemen sönücekse gelsin yardım etisnler. bizde insanız bizi de desteğe ihtiyacımız olacağı günler olur elbette bu normal bisy
devlet ne hükümet ne onu bilmiyor daha insanlar. hükümeti eleştirmek devleti eleştirmek değildir. hükümetler gider devlet kalır. gelelim fahrettin beyin dediğine madem aciz değilsiniz nden heryer yanıyor neden uçak almadınız neden söndüremediniz. biri çıkar temmuzda uçucaz der biri çıkar aya gidicez der hani abi hani. kim istemez ülkesi iyi olsun refaha çıksın ama bu adamlarla bu iş zor ha bana kalırsa muhalefetlede zor. bu ülke çok zor düzelir malesef. eğitim ekonomi turizm hepsi patladı eylül gibi bir yasak daha gelirse bu sefer insanlar ayaklanır herkes perişan ayrıca yardım etmek kötü bişey değill heryer kül oldu anca laf üretiyorlar bizim siyasiler.
5 maaş alan ama doymayan 6. Maaş için uğraşan bir açın beyanı! Aciziz evet! G. te g. t demek gerek bazen! Ayrıca devlet öncesinde zaten bir yardım talebinde bulundu haberi de yok galiba… Madem yardım istemek zorunuza gidecekti o zaman varınızla yoğunuzla söndürecektiniz o yangınları!! O yangın söndürme uçaklarını önceden hazır edecektiniz.
Hukumete karsi durusum belli. lakin bu cagriyi dogru bulmuyorum bilmiyorlar mi yangın oldugunu. Bu kadar yalvar yakar olmaya ne gerek var. Paylasim yapmadim zaten yoluda bu degil uluslararasi arenada gerekenler yapıliyordur. Acizlik olarak algılamasam da gereksiz ve saçmaliktı
itibardan ödün olmaz diyeceğinize 16 tane gösteriş için uçak alana kadar yangın söndürme uçağı alsaydınız dünya bizi kıskanıyor tipleri yapıyorsunuz dünya bizi dağıttığınız caylarlami kıskanıyor Ukrayna ya Ukrayna hani bizim Türk erkeklerinin seks yapmak için gittiği Ukrayna bile sana yangın söndürme uçağı yolluyorsa siz utanın ben başka birsey demiyorum
E aciziz, aciziz yani devlet bir bok yapmıyor. Devleti aciz gösterme durumu yok devlet zaten aciz, millet de bari başka ülkeler kurtarsın diyor.
Fahrettin Altun gibilere 5 maaş bağlayan devlet ayakta olsa ne olur olmasa ne olur?
İç İşler Bakanı ''Elimle mi söndürecem yangını?'' diyor, ulan oranın halkı eliyle canıyla yangın söndürmeye uğraşırken kılını kıpırdatmıyor adam, bri de utanmadan arsız arsız konuşuyor. Uçağımız yok dediler ya, la ben bu ülkede yangın söndürme uçaklarının yapıldığını hatırlıyorum taaa Irak Savaşı zamanındaydı.
Devlet falan olmadığını, hiçbir şekilde bizi koruyamayacağını ve yangın gibi, son derece olası ve her sene görülebilen bir afete karşı bile hiçbir planı olmadığını gördük zaten. Yunanistan'da falan da yangın var. Bi onlara bak bi bize
Aciz degilse.. Hic birsey olmamis gibi davranmasinlar.. Daha kontrol altina alinmayan Yandinlar var.. Imajlarimi zedelendi ne oldu.. Nerde Rabiyalar nerde Arap dostlari.. Onlarin imajina… Ve onlara inanlarin hepsinin … Biktik ya Tiknaz ve badem biyiklilardan Iki laf etmesini bilmiyorlar Allahin mallari..
Adam haklı, çay dağıtarak dimdik ayakta durmamıza yardımcı oluyorlar daha ne yapsınlar! La havle la havleee! Yahu köylerimiz yangında yanarak yok olurken, insanlarımız ve hayvanlarımız acı içinde kalırken daha neyin gururu bu? Başımızdakiler adam olsaydı da istemek zorunda kalmasaydık.
Aciz mi göstermek istiyorlar? Zaten öyle değil mi? Acize aciz denir. Başka ne denir ki... sen eğer ülkendeki yangınlarla baş edemiyorsan, yeteri kadar uçağın yoksa ve bu durumda hala destek istemiyorlarsa tabiki de acizsinizdir. Benim orası da yandı lan! şerefsizler!! Yönetim anlayışınıza koduklarım!!! Hani şöyle bi söz vardır ya biraz değiştirdim ama hemen anlarsınız, memleket yanarken... çay dağıtırmış boşluğu neyle doldursanız her şey yakışır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şu yangınların bitmesi için her şeyi yaparım. Ortada gerçekten bir acziyet var ki hâlâ yanıyor her yer. Elbette baştakiler sorumlu değil yangının çıkmasından ama hala bu yangın devam ediyorsa kriz anlarını iyi yönetemedikleri içindir. Bu da bir gerçek.
6 günde 137 yangını kontrol altına alan Ülkemiz de 13 yangın devam etmekte. Hangi ülke yangınlarını bu kadar çabuk kontrol altına alabilmiş? Afedersiniz hangi ülke bizim ülkemizde ki kadar 40 küsür ilde farklı farklı yangınları olmuşta 6 künde neredeyse çoğunu kontrol altına almışta haberimiz yok? Ortada anormal bir durum söz konusu. Ve ben bu anormallik ile ülkemizin devlet olsun olmasın halkımız çok ama çok iyi başa çıkıyor. Başka ülkelere halk olarak Help Turkey tagı açmaları bir utanç kaynağı olarak görüyorum. Strong Turkey
Not strong turkey diyorum o yangınları devlet kontrol altına almadı git twitter ı aç haberleri videoları gör hepsini halk söndürdü türkiye ne kadar aciz biliyor musun bu yangınlar bittikten sonra orda nefessiz kalıp hastalananlara hatta şehit olanlara bırak yardımı bir teşekkür bile etmeyecek ki yapması gereken o insanların heykelini dikmek hakediyorlar hepsi
valla gerekeni yapmamak acizliktir... hiç bir vatandaş ülkesini aciz gösterme meraklısı değildir... doğru bir tanedir bu baştakilerin ceplerini doldurup sülalelerini zengin ettiklerini ve bu ülkeyi türklüğü zerre kadar kimsenin sevmediğini gayet görmüş bulunmaktayız... deprem olur organize olamaz yaraları saramazsın virüs olur esnafına bakamazsın yangınını 5 günde söndüremiyorsun hadi 1 ---2 gün neyse
Aga mal mısınız ya? Yangın petrole yaklaşmış! Biraz daha ilerlese o petrol patlatacak ve bizim oraya gönderebileceğimiz bi uçağımız bile yok! Yardım istemek acizlik değildir, hele ki biz Afganlara ve Suriyelilere yardım ediyorken..
Devlet yangınla ilgili yardımını çok güzel gösteriyor zaten halktan bağış dileyerek neydi Türk halkı yardımseverdir. Dur en can alıcısı çay dağıtarak hüznümüzü demliyolar. Dicek başka birşey kaldı mı?
Şimdi şöyle senin evin yanıyor ve yangın söndürme tüpü yok ve yan komşudan yangın söndürme tüpü istiyorsun. Sonra bir mal geliyor ve sen kendini rezil ediyorsun neden yardım istiyorsun diyor. Şimdi bu ne kadar mantıklı geldiyse bu adam o kadar mantıklı konuşuyor.
Devlet olarak bir işe yarasalardı bugün bunlar yaşanmazdı utanmadan birde konuşuyorlar o kadar can öldü bunun vebalini nasıl ödeyecek bunun hesabını versinler önce.
Maddi ve manevi yönden zarara uğramaya devam eden bir halk varsa ve bu afet sonucunda devlet İzmir depreminde olduğu gibi yardım etmeyecekse kimsenin gurur yapma lüKSü yok, bu kadar basit.
Saray yapacağına afetler için yatırım yapsaydı bu halde olmazdık. Osmanlı çöküş döneminde saraylar yapıp çöktüğünü gizlemeye çalışıyordu sonumuz aynı gibi.
arkadaslar dunyada ulkemizde tum cografyada yangın cıkmamis bir alan yoktur olamaz heleki insan temasi varsa ve ruzgar hizlari ve bu derece sıcak aylarda yangın hep oluyor olacakda garip olan biz niye sonduremiyoruz !!
sonradan ortaya çıktı ki global call çağrısı muhalefetin, daha doğrusu chp'nin çalıştığı o meşhur ajansın uydurduğu koca bir yalandı. türkiye son yıllarda yaşadığı her türlü felakete tek başına yetmesini bilen bir ülke konumundadır. 99 depreminin üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra haberdar olan hükümetlerle şimdi ki hükümeti karıştırmayın. fahrettin altun'da gayet doğru bir açıklama yapmış. sonuna kadar katılıyorum. bana şimdi trol muamelesi yaparsınız ama bilin ki, sadece bir yılda elazığ ve malatya depremzedelerinin evleri ve İzmir depreminde evlerini kaybeden depremzedelere aynı yıl içerisinde evlerini teslim edecek olan bir devletten bahsediyoruz. tabi böyle bir devleti aciz göstermek isteyen muhalefetin de bin türlü yalan uydurması çok normal.
Gercek bu, devlet olarak aciz degilmiyiz? Yangin ucagimiz yok halktan para toplamak nedir? 2 gun sonra vergi ve zamlar da gelir. İnsan gibi yasamayi unutturdular!
Canı yanmış insanların durumunu anlayamayız. Hepimiz üzüldük, üzgünüz ama oradaki insanların canı yandı arada büyük bir fark var ve bu insanlar biran önce o felaketin sona ermenisi fahrettin altundan daha çok istiyorlar ve bu yüzden herkezden yardım isteyebilirler bu gayet doğal. Doğal olmayan Fahrettin beyin düşüncesi bence.
hayvanlar ölüyor, insanlar kahroluyor, şu an tatava yapmanın vakti değil. Devlet dimdik ayakta ise, niye yetişemiyoruz yangına söndüremiyoruz? o zaman ben o devletten kuşku duyarım. Gönüllü olarak çalışıyorum Manavgat'ta. Milletin önüne ekmek atar gibi "Keyif Çayı" atmak yerine gurur yapmayı bırakıp çaresine en kısa sürede baksınlar o zaman.
Bu ilk değil sonda olmayacak kendi devletinden hariç başka devletlerden yardım isteyen halksa bu ülkenin acizliğini gösterir, kendi ülkesine saygısı olmaz biz neden Çanakkalede kurtuluş savaşında savaştık atalarımız yiyecek giyecek bulamadı ama yine de düşmana minnet etmedi. Gel görki torunları bu insanlardan medet umuyor. Devlet yardım isteyeceği ülkeleri biliyor zaten gelen ülkeleride görüyoruz. Benim görüşüm bu başka devletten yardım isteyen halk kendi devletini basiretsizleştirir.
Ülke yanarken, hayvan, kadın insan cinayetleri, tecavüzleri her gün artarken vatandaşa dalga geçer gibi çay dağıtmak mi gövde gösterisiymiş güç göstergesiymis.
Reis yardım etmeye gelince varını yoğunu feda eder gerekirse iban paylaşır amaç gösteriş. Yardıma muhtaç olsa bile yardim dilemez işte böyle büyük bir devletiz evet aciziz işimiz gucümüz gösteriş.
Basının karşısına çıkıp yangın söndürme uçağımız yok varsa da eski kullanılamıyor demek acizlik değil herhalde
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Görsünler acizligimizi ama bu da onlara biz artık cok güçsüzüz kendimize yetemiyoruz gelin işgal. edin demek zaten hep. bu topraklarda gozleri vardı ortadoğu ülkesi gibi gördüler bizi isyenilen bu mu acaba diye de düşünüyor da değilim koskoca ülkenin bi yangına yetersiz kalmasiyla
Acizler zaten. Değiller mi? Uzaya gidiyoruz, hazırlıklar tamam deyip yangın olunca uçağımız yok diyen sizler değil misiniz? Bu acizlik değilse nedir ödveren.
Yardıma ihtiyacımız varsa acizizdir ve acizliğimizi saklamadan gösterip bir yardım aramak en doğru şeydir sırf acizliğimizi saklamak için üşkenin yanmasına gözmü yumalım dostum
evet yardım isteyebiliriz vatandaş için normal ama devletin gözünde hele ki türklük "alfalık" olarak bakarsak devletin gözünde aciz olur. kendi içimizde dayanışmayı en üst seviyede göstermeliyiz
Yangının ortasında devletinizi kötüleyeceğinize önce çözüme bakın olaylar bitince istediğinizi savunursunuz israil gibi üstünlük sağlamaya çalışan bi ülkeden yardım alınmaz onların amacı da yardım değildir zaten ama diğer ülkelerden alınmaması saçma gururumuzla yanacağız böyle giderse
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
itabarimiz gidecek diye bırakalim bütün ormanlar yansın mi? O hayvanlara yazık değilmi madem itibarsa ozmn cift maaşı ile yangın uçağı alsaydı
Yeterli olsaydınız tag mı açardık? Ormanlardaki tüm ekosistem bitti ne zaman düzelir Allah bilir. Utanıp istifa etmeniz gerekirken daha horozlanıyorlar hayret verici cidden
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Türk insanı yangınlar için dünyadan yardım istedi, Fahrettin Altun: Devletimizi aciz göstermek istiyorlar dedi. Bu acizlik mi?