bu yangınları durdurmanın iki çözümü var 1 : en az 50 den fazla uçak hatta daha fazla çok gelişmiş ani müdahale gerektirecek 2 : hükümetin açacağı kadro tam teçhizatlı tüm Türkiye'ye silahlı bekçi alımı gerçekleşmesi lazım alanın büyüklüğüne göre belli noktalara bekçi gözetleme kulübeleri yapılıp cok ciddi anlamda yüksek sayıda her an çatışmaya hazır bir bekçi almak tüm türkiye'de drone kontrol merkezi kurulması lazım orman genel müdürlüğü altında 7 24 dronelar havalanmalı ve ormanlık alanlar memur kadrosu arkadaşlar tarafından vardiyalı şekilde 7 24 kontrol edilmeli vardiyaya gelen kişilerin maaşları daha yüksek olmalı
Yapanlar net terörist. Ama PKK mi fetö mu yoksa başka bir örgüt mu ongoremiyorum. Cahil cahil konuşup hükümet falan demeyin. Zerre sevmesemde kendilerini hiç bir hükümet çıkıpta bu kadar yangın çıkarıp sonrada başgelemiyoruz görüntüsü vermez. Kendilerine zarar verir bu durum. Gündemi değiştirmek falan diyorlar. Ne gundememiz var da değiştiriyorlar Afgan göçmenler mi? Yangın olmasa sanki girmeyecekler. Ekonomi mi? Sanki yangına harcananlar daha kötü yapmayacak. Birileri çökmüş ekonomimizi siyasetimizi daha da çökertmeye çalışıyor işte bunu da ya PKK yapar ya da fetö.. PKK daha olası çünkü bunu 1990 dan beri yapıyorlar 90 da 94 te 97 de çok yaptılar. Bu kadar geniş çaplı bir sabotaj olmasına rağmen İstihbaratimiz rezillik yangına müdahale edemeyisimiz bı ayrı rezillik.. Allah'ta o yangını cikaranlarin tez zamanda belasını versin inşallah yanarak geberirler!
Ben tüm siyasetcilere beddua ediyorum. Siyasetin içinde 1-2 tane dürüst adam vardır yoktur. Gerisinin hepsi cebini koktuğunu düşünen pislikler. Hepsi aynı b. kun laciverti tek değişen Partileein harfleri amblemleri!
Birader şimdi sana bir şey diyecem ama yanlış anlayacaksın. Pkk bir terör örgütü ve ırak ve suriye sınırından akdenize kadar gelebilmişse can güvenliğimiz yok demektir. İkincisi ise bu terör örgütü son derece profesyonel pusu kurar ve iyi kamufle olur. Şimdi bu denli bir örgüt ne bok yemeye kendisini rahatlıkla kamufle edebileceği ormanları yaksın? Ve yakılan yerlere otelleri de diken örgüt mü? Feto diyorsun tamam ona da eyvallah. Bu fetöcüler ülkemizde hala elini kolunu sallayarak nasıl rahat dolaşabiliyorlar? Kim niye müsade ediyor. Kusura bakma ama sen de koyun sürüsündensin. Gözün gerçekleri görmüyor.
Birincisi terbiyeni takın koyun görmek istiyorsan aynaya bak. Neden mi bu kadar rezil bir iktidara karşı adam gibi bir alternatif çıkartamayıp sonra yok oy çalıyorlar yok şunu yapiyorlar diye zirlamayin. Hangi partidenseniz geçirin başınıza adam gibi bir lider vizyonlu milletin guvenecegi bir adam indirin sandıkta. Ama yok yıllardır muhalefet partileri bir seçim kazanamıyor suçu da bastakine atıyor sizde bunu m. l gibi yiyorsunuz. Demiyorsunuz ki ulan partilerde bir reform yapalım. Anca kin kusuyorsunuz. Hükümetten bir farkınız yok. Bu yüzden siz onlardan daha koyunsunuz. Gelelim mevcut soylemlerine PKK 90 dan beri bu politikayı uyguluyor aç az eski haberlere bak. Kaç ormanı tarumar ettiler. Ankara 'da askeri kışla içindeki ormanları bile yakarken yakalananlar oldu İstanbul aynı şekilde. Terör örgütü PKK dedigin yapının tek amacı var. Bunu için kuruldu zaten. Oda Bu ülkede karışıklık çıkartmak bak. Karıştırmak için ormanda yakar barajda patlatır devlet malına da zarar verir.
Yorumlarda herkes birbirini suçluyor.. ya artık bir gözlerinizi açın siyaset belasından kurtulun.. onlarca insan evinden yurdundan oldu.. binlerce masum hayvan telef oldu.. .. gerçekten artık bu hayat beni bunaltmaya başladı.. birlik beraberlikten çok kaos çıkar peşindeler.. hani 2020 bitsin diye dua ediyordunuz alın size 2021..
Herkes birbirini suçluyor, yav kardeşim adamlar zaten bunları biz birbirimize düşelim, devleti suçlayalım, nefret edelim birbirimizden diye yapıyorlar. Siz hala yok o iktidar yapmış yok bu iktidar yapmış bırakın Allahınızı severseniz. Zaten belli değil mi terör örgütlerinin yaptığı. Seve seve yakıyorlar heryerleri Allah'ın belaları inşaallah daha beter olurlarda sürünürler iki cihanda da iki yakaları bir araya gelmez.
Doğayı katleden teroristler illa dağ başında olmasına gerek yok ülkeye elini kunu salayan giriyor herkes vatan sevdalısı değil bunların amacı nedir bilmiyorum ama devletin işine geliyor ülkelerin yardımlarini istemiyorlar cumhurbaskani uçak yok diyor çavuşoğlu ucak var diyor iktidarın bir dediği bir dediğine uymuyor kaldı ki sınirlardan gelen afgan uyruklu insanlar var birileri gündemi değiştiyor 10 sene önce yanan ormana otel dikildi oysa o zaman yeşilendiricez demişlerdi bu yanan ormanlar tekrar yeşilenmicek betonlaşıcak
28 Temmuzda cumhurbaşkanı yangınların ilk saatlerinde şöyle bir kanun altına imza attı. Yanan ormanlık bölge ve alanların turizm bakanlığına devri turizm sektörü yatırımına ilişkin bir yasa.
Bu yasa tesadüf değildi. Hep en güzel yerler yandı. Bunlar ya parsellenecek ya da otel dikilecek.
Ayrıca bir orman yangınını çıkarmak için onlarca litre yakıtı kim nereden bulupda alıp alıp yaktı. Bu iş terör işi değil, bu iş AKP işi
Biz yaptık diye söylerler o yüzden yangınların kundaklama olarak çıkarıldığını düşünmüyorum. Bu yangınları fırsat bilip belki çıkarmış veya çıkarmaya çalışanlar olmuş olabilir. Asıl mesele çıkan yangınları kontrol altına alabilecek ekipman, eğitimli personel ve bilinçli bir toplumdur.
@1sunshinee Yahyalı ile ilgili böyle bir haber okumadım linkini atarmısın. PKK uzantılı ateşin çocukları adlı grup yangınları üstlenmiş. İlerleyen günlerde olaylar daha netlik kazanır
Kanıtlanana kadar hiçbir örgüt ya da kişi yaptı diyemem. Çünkü bu konunun pkk ile alakası bile yok , Hemde zaten bodrumda daha birçok yangın vardı 5 sene önce şimdi oralarda otel var , pkk gidip otelmi yapıcak? birazz insanlar mantıklı düşünsün , Yani Kanıtlanana kadar dediğim gibi hiçbirşeye inanma , Bana göre kanıtlanana kadar yangın tesadüftür doga olayıdır Çünkü o bölgelerde hava sıcaklıgı aynıdır.
Kundaklanmasi ne kolay sey orman herhalde bir yerini tutusturmak zor degil gercekten nasil hallolucak bilmiyorum... asiri sicaklardan da cikabilir ya da geri zekali biri ormnada piknkk yaparken cam izmatit kül de atabilir... yazin herkes agaclika landa mangala koşuyor ve cogu da közleri atip kaciyor...
Bu ya tesadüffen sıcaktan olan bir durum Ya otelciler. ya da büyük bir kaybımiz var gündemi değiştirme çabaları. PKK sempatizanı değilim kesinlikle ama onlar yapmış olsa bağıra bağıra sevinçle biz yaptık derler inanın PKK yaptı diyenleri anlamıyorum daha önce 17 kişiyi bombayla ucurup biz yaptık dediler. Ama bu PKK işi diyip kapatılmamalı onlar kabullenmedi araştırılmalı
Ben de pkk partizanı veya destekçisi değilim ama salaklar şunu anlamıyor. Bu pkk kendisini saklayacak, kamufle edecek, pusu kurmalarına yardımcı olacak ormanları neden yaksın? Hadi yaktı diyelim devlet neden yanan arazileri imara açıp oralara otel dikilmelerine müsade ediyor o zaman? Ve yanan yerlerin hepsinin de denize yakın turistik bölgeler olması da ayrı bir tesadüf.
Hak veriyorum kardesim sana medyaya hemen inanıyorlar, ormanlık alanda yakalanan iki kaçak göçmeni linç etmeye çalışmaları gibi yargısız infaz. Gerçekten senin gibi aklı başında insanlar bunu bilir gerisi sürü piskolojisi
Yakında karadenizdeki selleri de pkk yaptı derler. Afganları Türkiyeye pkk getirdi derler. Pkk diye bir şey mi kaldı? Eskidendi o. Türkiye askeri olarak çok güçlendi. Her neyse çok boş dava. İnşallah daha fazla yerde yangın çıkmaz ve yanan yerler de en kısa zamanda yeniden onarılır.
Yine PKK yaptı diyemiyorsunuz. Bu kadar mı korkuyorsunuz? Herkes kaç gündür devleti suçlayıp duruyor. Bilmem uçakmış neymiş. Sanırsın devlet kendi çıkardı yangını. PKK yapıyor, sizler de bunu diyemeyecek kadar acziyet gösterdiniz.
Otel inşaatları başladığında anlarsın kimin yaktığını demek pkk gelecek kendi gizleneceği ormanı yakacak öylemi ozaman otelide pkk yapacak Artık uyanın uyanın oy için kundakdaki bebeler öldü bu ülkede daha 4 yıl önce yazık size
Her şey olabilir ama otel asla otel yapacaklar cümlesi çok sacma 81ili de yaksalar bu kişiler otel demeye devam eder Bu tarz şeylerin ülkeyi bozguna uğratmak olduğu aşikar ekonomik durumda belli genel de bu tarz peşpeşe olan şeyler hukemete karşı milleti ayağa kaldırmaktır bakalım başarılı olacaklar mi hükümetler seçimle gelir seçimle gider bu tarz şeyler hiç bir zaman doğru değil
Askerlere ver kumanyayi dik orman girislerine nobet tutulsun ormana yaklasani da ayagindan vursun o kadar asker var wc temizleteceginize buralara nobete koyun.. Ama yok illa is isten gececek.
ne diye üzülüyorum ki sanki bodruma gidip tatil yapabiliyorum üzülüyordum 1 yandan düşününce baktım ülke cennet olsa ne yazar daha 1 gün gidip güzelliğinden yararlanamadım bari zenginlerde yararlanmasın ben yararlanamıyorsam üzülmeyi bıraktım
Şu zamana kadar şu ülkede 1 gün gidip şurayı gezeyim diyemedim hep ya parası olanlar ya da turistler eğlendi gezdi gördü göremediktwn sonra neyin güzelliği gitti diyeceğimki
Hani bir yere gidersin beğenirsin sonra orası bir şekilde kötü olmuştur ya eskiden güzeldi dersin işte bunu diyemiyorum
@sananeeerrhhhh haksız sayılmaz bende biraz öyle düşünüyorum. Tabi ki yanan yerlere yazık oluyor ölen canlarq ama ben 25 yıldır ne bir tatile gidebilmişim ne bişey yaptım elin Rusu almanı zengini şusu busu giderken iyiydi
Bodrum Cizre’ye uzak değil diyen Bizim silaha ihtiyacımız yok bi kibrit çakmak diyen Avusturya gibi yangınlara ihtiyacımız var diyen Ve her evden 1 CHP ye 1 hDP ye oy diyenler yüzünden bu yangınlar
Pkk yapmış olsa üstlenirdi çoktan gibime geliyo htatayda üstlendiler saklamazlar çünkü size istediğimiz an zarar her türlü zarar veririz göstermek icin afganlar geldi heryerde yangınlar başladı bilemiyorum ama havalardan olduğunu düşünmüyorum sadece
Yangınları kimin çıkardığı henüz belli değil ama ülkeyi iç savaşa sürüklemek istiyorlar, son günlerde ülkeye giren binlerce afgan, bu yangınlar, tedirginim...
Önce dağda silahlandılar. sonra toprağın bin kat altına gömüldüler Sonra şehirlerde silahlandılar, bombalar patlattılar, ama onlarında kökü kazındı Şimdi çaresizlik sendromu içinde, bölmek istedikleri ülkenin toprağını yakıyorlar, bunlar bu kadar da namussuz, cahil insanlar işte. O kadar rezil ve sefiller ki, korkaklar ki...
Erdogan ırak , afgan , suriye , gündemini değiştirmek için planlamış olabilir , hiç bir şey göründüğü gibi değil... İkdidari düşüyor çünkü başına gelecekleri biliyor, bu pkknin yapacağı is değil , üstlenen de olmadi zaten , sedat peker de oyun dedi.
63 farklı noktada 5 gün içerisinde yangın çıkması tatilci işi mi? Oorrrspu çocuğu pkklıları kimse neden dile getirmiyor. Bu ülke özellikle yangın çıkan yerler senenin 250 günü tatil yapılan yerler. Son bir haftada mı çıktı insanlar tatile?
@minikkuuşş123 insanları akla ve mantığa davet ediyorum 3 gündür.. Biraz vicdanlı olun dedikçe, turizm tesisi diye anırıyorlar. Nerdeyse Türk devleti kendi çıkardı yangınları deme noktasına geldiler. Yazıklar olsun
Bazı olaylar karşısında söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten, kelimeler kifayetsiz kalıyor çünkü. Kimlerin yaptığı az çok belli, lakin zahmet edip bir açıklama dahi yapılmıyor.
Ah benim güzel ama öksüz ülkem ne hale getirdiler seni.. 🥺🥺
Doğru diyorsun bunu yapanlar anca terörist olabilir. Zira turistik bölgelerde hemen hemen aynı zamanlarda çıkan yangınlarda tesadüf olamaz. Yana yerlerin otel projeleri çoktan çizilmeye başlandı bile, teröristlerin de tatil yapmaya hakkı var değil mi 😂 artık oteller kaç yıldızlı olur bilemiyorum.
@Kemaltangunes lan hadi ordan git asabimi bozma benim gelmis abuk sabuk seylerle itham ediyorsun laf sana degil sazan gibi atliyorsun sonra gelmis laf soyluyirsun madem dokunulmayacak kadar kirilgansin niye sacmalaiyorsun