İtalya İtalya’da restoran ve bar işletmecileri “yeşil geçiş” kuralını uygulamazsa 1.000 euroluk bir para cezasının yanı sıra 10 günlük kapatma cezasını da alabilecek. Aşı olmayan işletmecilere ayrıca 1000 euro ceza kesilmesi de bekleniyor.
RUSYA’DA İŞLETMECİYE ÇOK SERT CEZA VAR
Rusya’da da bir süredir corona virüsü aşısı kampanyaları devam ediyor. Moskova’nın da aralarında olduğu 44 bölgede hizmet sektörü çalışanlarının aşı olmasına zorunluluk getirilirken, aşı kurallarına uymayan işletmelere çok ağır cezalar getiriliyor. Çalışanlarının yüzde 60’ı corona virüsü aşısı olmayan işletmelere 90 günlük cezası verilebiliyor.
İSRAİL’DE AŞI OLMAYANA EĞLENCE YOK
Yunanistan
Yunanistan’da ise vakaların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte artması, yeni önlemleri de beraberinde getirdi. Ülkede kapalı alanlarda sadece aşı olan, test olmuş olan ya da Covid-19’u atlatmış kişiler yemek yiyebiliyor.
Tüm dünya aşı olmayanları kısıtlama yoluna giderken biz neyi bekliyoruz?
Tüm dünya derken? Toplasan 10 ülke bu acziyeti ve zehirlenmeyi kabul ediyor. Onlarda zaten virüsü çıkaranla kolkola olan ülkeler. Aşı olma/olmama hakkı bir insani haktır. Kimse kimseye zorla bir şey zerkedemez. Benim bedenime benim isteğim dışında kimse zorla aşı falan yapamaz ya da bunu zorunlu tutamaz. Bir aşının fayda/zarar endeksinin belirlenmesi minimum 7 senedir. Alt molekülü sürekli değişkenlik göstererek varyant değiştiren bir şeyin aşısı olmaz. Cahil kafaların sandığı gibi aşıyı oldum kurtuldum diye bir şey yoktur. Aksine, aşı olup koronadan ölen bir sürü insan var ki bu insanlardan tanıdığımız doktor dahi var.
Örneğin, telefonunuza bir antivirüs programı yüklediniz. Bu antivirüs programı bir virüsün A - B - C - D varyasyonlarına göre telefonunuzu korur. Ama aynı virüsün E - F - G - H varyantları çıktığında hiç bir koruma sağlamaz. Ya antivirüs programı güncelleme yapmalıdır, ya da başka bir programa geçilmelidir. İşte burada da durum tamamen aynıdır. Bu mantık ile ilerlendiğinde o zaman her ay farklı varyant için aşı olunmalıdır ki bu zaten hem tıbben, hem de mantıken saçmalıktır.
VİRÜSÜN AŞISI OLMAZ!
Şu an sözüm ona korona için yapılan aşılar 2 - 3 türe göre koruma sağlar ya da sağlamaz. Korona virüsün 30 a yakın varyantı var. Şimdi Delta varyantı çıktı ve aşıların bu varyant için hiç bir koruyuculuğu yok. Yani aşı olanlar hem korona olabilir, Delta olabilir ve diğer tüm varyantları geçirebilir ve hatta hayatını dahi kaybedebilir.
Diğer bir örnek olarak; grip aşısında bir adet H1N1 virüsü, bir adet H3N2 virüsü ve bir adet influenza B virüsüne yönelik antijen bulunur. Bunlar grip virüsünün en yaygın varyantlarıdır. Antijen virüse karşı bağışıklık kazandırır. Bu grip aşını olan kişi bu 3 virüse karşı korunabilir fakat diğer tüm grip türlerine karşı vücut korumasız ve savunmasızdır. Yani grip aşısı olan kişide grip olabilir.
Bakteri ve mikroplar çeşitli yöntemlerle yok edilebilir ve tamamen ortadan kaldırılabilinir bu tıp, kimya ve teknolojiyle mümkündür fakat virüslerin biyolojik yapıları gereği etkileri azaltılır ancak hiç bir şekilde tamamiyle yok edilemez. Aslında edilebilinir fakat ters panzehir gerekir ki bunun içinde virüsün DNA sı tam çözülmeli ve imha antijen üretilmelidir ki bu da yıllar alır. Yani 1 yılda aşı falan bulunmaz.
Bunun bir çok örneği vardır fakat en yaygın örneği AIDS'dir yani HIV virüsüdür. Yıllardır hiç bir şekilde çaresi bulunamamıştır. Her sene AIDS'den yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir. Bir ilkokul çocuğu dahi kendisine şu soruyu sorar: Bu kadar gelişmiş tıp, korona virüse 1 yıl da aşı buluyor da AIDS'e neden bulamıyor? Gribin onlarca varyantına neden bulamıyor? Neden her sene milyonlarca insan domuz gribi, kuş gribi, influenza türü normal grip vb. hastalıklardan hayatını kaybediyor? Kaldı ki gripten ölen sayısı koronadan ölen sayısından çoktur bununda altını çizmek gerekir.
Tüm basit ve anlaşılabilir sebepler dahi aşı olmamak için yeterli sebeptir. 1 yılda çıkan bir aşı da ki antikor ve antijenler koruma sağlamaz, sağlayamaz. Bu tıbben mümkün değildir. Şu an aşı olanlar tamamiyle kobay olarak kullanılmakta ve ileride başlarına kalıcı/geçici felç, organ yetmezliği kısırlık, epilepsi, alzheimer, parkinson gibi ne tür şeyler gelecek haberleri dahi yoktur. Çünkü aşının etkilerine dair elde tutulur hiç bir düzgün veri yok. Kobay gibi kullanılıyorlar. Elde hiç bir veri yokken, aşının etki-zarar yönleri bilinmezken, çok ciddi yan etkileri varken, vücuda açık bir şekilde ne zerkedildiğini bilmeden söz konusu aşıyı savunan birisinin en yakın sürede bir psikaytrla konuşması kendisi için iyi olacaktır.
Psikiyatriden biz sana direkt randevu alalım sen hiç yorulma. Anlatmış ta anlatmış, bayan çok bilmiş bu ölenlerin sayısi niye azaldı onu bir söylesene? Tutturmussunuz yok şöyle yapacak yok böyle yapacak, telefon bazıları için cidden zararlı şekil a daki gibi.
Aşı olmayı tercih etmiyorum. Sebepleri sırasıyla açıklayacağım. 1: aşıyı üreten firmalar herhangi bir sorumluluk almıyor. firma aşıdan bu kadar eminse, hastalığa çare olduğunu düşünüyorsa neden sorumluluk almıyor? 2- PCR testi ile korona virüs olup olmadığınızı tespit ediyorlar. PCR testi güvenilir değil. Onu bulan kişi "PCR testi bir hastalığın teşhisinde kullanılmaz" demiştir. Bir Avrupa ülkesinde yapılan deneyde kolanın pcr testi pozitif çıkıyordu. Yani kola Corona virüslü mü? Böyle bir şey olmayacağına göre. 3- Halil İnalcık ve Muammer Kaddafi gibi dünyaca ünlü insanlar geçmişte şöyle demiştir. Hastalığı da üreten onlar aşıyı da satan onlar. Çoğu bulguya göre virüs ile oynanmış. Çünkü Corona virüsü sadece hayvanlara bulaşır normalde. Ama labaratuvar ortamında bununla oynayarak insanlara bulaşması sağlanmış yönünde ciddi iddialar var. CIA raporlarında yazıyor. 4- Aşı olan insanlara da virüs bulaşıyor ve onlar da virüsü bulaştırabiliyor. Madem ki aşı virüse karşı bağışıklık kazandırıyor neden virüs aşı olanlara bulaşıyor? 5- mutasyon geçiren bir virüsün aşısı olamaz! Çünkü her mutasyon için ayrı ayrı aşılar üretmek gerekir.
@lapadulaa adam sana 5 maddeyi çürüt aşı olacam diyor herşey gayet acık, malın teki de dedikodu diyor. 😂 ula olm izmirli yahudi olmanın gereği olarak içine şeytan mı kaçtı da ne bu acı gerçekleri kabullenmemeler ve dedikodu veya komplo teorisi yaftası yapmalar 😂 böyle diyince acı gerçekleri çürütmüş mü oluyorsun beyin yoksunu kendini süper iq sanan zavallı? senin zırvalarını takan mı var?
Tüm dunya mi yoksa belli başlı ülkeler mi? Her ülke, kendi politikasina göre ilerler. Örneğin Fransa'da işler çok daha kötü ve o yüzden orada daha sert önlemler alınmaya çalışılıyor. Öte yandan İngiltere her yer açıyor. Değişir yani.
Tüm dünyanın ekonomik gücü çok yüksek gadası. Bizim gücümüz zayıf olduğu için devlet bu riske girmek istemiyor. Şahsen bu kadar kısıtlama sonrası açılan yerler asi olmayan çok kişiye yine aynı hizmeti verecektir.
Ben ikna edilmesi gereken bir koyun değilim. Bana ait bedenim hakkında tek söz hakkına sahip olan bireyim! Aşı ol ama biz sorumluluk almayız. Kalp kapakçığı iltihabım olabilir, sakatlanabilirim, kalp krizi geçirebilirim, anaflaktik şok geçirebilirim ya da dur ya direk ölebilirim, evet evet bence de bu aşıyı olmalıyım! Plandemi de film kurulu üyeleri de koyunları da hiç umurumda değil. O meşhur grip covidde oldum 2 hafta önce. İlaçsız ve aşısız ayaktayım. Maskeye, mesafeye ve zorunlu aşıya hayır. Çok koyun gütmek istiyorlarsa gidip çoban olsunlar. Haydi yallah.
Milyarlarca insan aşılandı, bakıyorum bakıyorum, nerede bu aşıdan ölenler bulamıyorum. Milyonda bir riskleri, sanki olduğu bütün aşılar, aldığı her ilaç benzer riskler taşımıyormuş gibi kafaya takıp kendini akıllı sananlara her şey yasak olsun zaten hehe
@Ragnar_Lodbrok Ah kıyamam siz ne zaman bir cinayetin alanen suçlusunun ben yaptım dediğini gördünüz? Televizyon da her gördüğümüze inanacak yaşı geçtik. Yani geçtiniz değil mi? Öyle ummak istiyorum. Yapabiliyorlarsa yasaklasınlar. Siz gidip biraz otlakta falan dolaşın burası sizlik değil. Görüşlerime muhalefet olmadan önce de 2 kez düşünün.
Sen önce düşünmeyi öğren, sonra millete düşünmeyi salık ver. Safsatanın dik alasını yapıyorsun, aşıdan öyle ciddi bir risk varsa bile, saklayacaklarmış o yüzden zaten bilemezmişiz.
Bir argüman, eğer kendini yanlışlanamaz biçimde pazarlamaya çalışırsa zaten yanlıştır.
Hani nerede bu aşıların yan etkileri dendiğinde komplo teorisinden başka bir şey sunamayan insan zırvalıyordur.
Tabii felsefe eğitimi falan olmayan, düşük zekalı bir tedrisatın tornasından çıkma tipler bunları anlamaz. Laf konuşuyorum sanırlar
@Ragnar_Lodbrok Bence siz şu gözünüzün önündeki perdeyi ya da at gözlüğünü mü desem çıkarın öyle konuşalım. Siz görmek istediklerinize inanıyorsunuz. Bir dağın her zaman arka yüzü vardır. Yani siz ölenleri görmediğiniz için ölenler yok diyemezsiniz çünkü var. Belgeli, ispatlı ve delilli. Komplo teorisyeni diyorsunuz ama bu komplocuların dedikleri nedense bir bir çıkıyor. Neden acaba? Hadi bir düşünün beyin fırtınası yapın bulmak çok zor olmasa gerek. Şimdi size uzun uzun aşının zararlarını şunu bunu anlatırdım ama öyle bilgiyi hazır önünüze sunamam. Gidip araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Değerli vaktimi çaldığınız için de sizi esefle kınıyorum. Bir daha görüşlerime maydanoz olmamanız dileğiyle. İyi otlaklar.
Nerede lan? Nerde çıkıyor? Kaç kişi öldü? Sizin hesabınıza göre en az 1-2 milyon kişinin aşıdan telef olmuş olması lazım. Türkiye'de 60 milyon kişi aşılandı neredeyse. %1'i dahi 600 bin eder. Kim, nerede aşıdan ötürü can verdi? Verdiyse kaç kişi?
Elinizde veri yok bir şey yok, söylediklerinizin rasyonel bir dayanağı yok, kuru gürültüden ibaret.
@Ragnar_Lodbrok Öncelikle siz bana lan diyemezsiniz. Adam gibi konuşmayı öğrenin. Dediklerinize gelecek olursak çok kafa ütülüyorsunuz. Nerede nerede zıkkımın dibinde. Sizin görmek istemediğiniz şeyleri ben mi göstereceğim. ya da siz televizyonda görürdüm kafasında mısınız. Aşı karşıtı birçok tanınmış kendi alanında uzman kişiler var onların hesaplarına bakabilirsiniz tezlerine bakabilirsiniz. Sizde antitezinizi sunarsınız oldu bitti. Muhakeme yeteneğiniz olduğunu varsıyorum. Size birşeyleri önünüze atarak kanıtlamak zorunda değilim çünkü neye inandığınız umurumun kıyısı dahilinde değil. Şimdi inandığınız yalanlara devam edebilirsiniz ama ötede oynayın. Ben sizin görüşünüze muhalefet olmuyorsam sizde başkasının görüşüne muhalefet olmayın. Bir daha yazmazsanız sevinirim. Bu saatten sonra çocuk yeğliyemem.
İstediğimi söylerim, kamu sağlığı gibi bir konuda oradan buradan duyduğuyla saçmalama hakkını kendinde gören zırtapozlar da milletin üslubuna karışamaz.
Onun haricinde, gene tartışmayı bilmeyen birinin moronca argümanları. Bİlmem kim böyle söylüyormuş, neye dayandırıyor? Kaç tane aşı karşıtı, doktorumsuyu dinledim, şarlatanlıktan başka bir şey yaptıkları yok. Sadece korkutmaya uğraşıyorlar insanları. Vay efendim test edilmedi, vay efendim milleti kobay yaptılar, risk çok, kalp bilmem ne diye
Halbuki kimsenin risk yok dediği yok, ki bütün ilaçlar, her türlü tıbbi işlem riskli.
Elli bin kere anlatıldı bunlar, bana görmek istemediğini görmüyorsun diyen kişi, kaygılarının yersizliği hakkında nereye baksa göreceği ifadeleri ise yoksayıyor.
Onu da geçtim kanıtlamak zorundasın. Çok ciddi iddiaların var, az biraz altını doldur dendiğinde mırın kırın ediyorsun. Dincisinden, solcusuna, radikal biçimde saçma sapan şeyler söyleyen her canım aynı taktikleri deniyor.
@Ragnar_Lodbrok Siz üslubunuzu bozarsanız pek ala bende bozabilirim. Ama seviye işte. Bunlar bir saçmalıksa neden vaktinizi benimle öldürüyorsunuz? Ben size dayanak sunmak zorunda değilim. Siz inanmak istediğinize yine inanacaksınız demiştim. Bak kendi ağzınızla ne diyorsunuz onlar bilmem şöyle böyle. Hadi ya kimse birşey bilmiyor siz mi çok biliyorsunuz. Bir kob bilmediğiniz aşikâr zaten. Ya ne boş konuştunuz şu sizin meşhur gribinizin varlığının algılanması için olan pcr testi bile acil kullanım onayından kaldırıldı. Neden? Çünkü doğru tanı koymuyor. Siz seçimizinizi yaptınız bende yaptım o yüzden şu an bu tartışma yersiz. Sizi koruyan bir aşı kalkanınız var ve olmayanlardan korkmanıza gerek yok değil mi? Korumuyorsa da neden aşı olmayanları zorluyorsunuz? E bulaştırmayı da engellemiyor bu aşı? O zaman neymiş aşılı da aşısız da bulaştırmayı engellemiyormuş. O zaman nereden bileceğiz kimin bulaştırdığını? Aşı olanda ölüyormuş? Hadi şimdi bu aşının hangi zümreler için onaylandığını tartışalım. Ben altı boş konuşmam sadece karşımdakine bakarım anlatmaya değer mi diye. O yüzden fazla laf ebeliği yapmayın. Banane yani sizin zavallı düşüncelerinizden. Ben size kendi fikirlerimi empoze etmeye çalışmıyorum ee o zaman ne bu sizdeki bilmişlik vay efendimler yok şöylesinizler bilmem neler. G*erizekalı dediğiniz insanların söylediklerine er geç varacaksınız ama umarım o zaman iş işten geçmemiş olur. Biri aşı vurdurdu iyi diye hemen hah tamam aşının zararı yok diyemezsiniz. Bunların 3. Fazı bile bitmedi. Anlıyorum siz kobay olmaya heveslisiniz ama 22 milyon aşı olmayan kişi hevesli değil. Velhasılkelam siz ne söylerseniz söyleyin ben bu ciddî söylemlerimin arkasındayım. Maske korumuyor aksine oksijen yetersizliğinden covidi daha ağır atlattırıyor. Aşı zaten başlı başına fiyasko. Bir tane neidüğü belirsiz sıvı üretmişler adına da mucize demişler. Film kurulu üyelerini gözünde ilahlaştıranlar gelmiş burada ay yok sen belge sunmalısın vıdı vıdı. Sunmuyorum!
Bu büyüklenerek kendini haklı gösterme, karşı tarafı durmaksızın aşağılamaya çalışarak şişinme huylarını komünistler ve dinciler daha iyi yapıyor senin daha çok ekmek yemen lazım.
''Söylediklerimin kanıtı var, ama bak ben söylemem ha git başka yerde ara bul, sonuçta varlar yani ben olmasa yok derim, karşı çıkarsan da zaten anlamamışsındır çünkü ben söylediğim için kanıtlanmıştır. Kanıtladığımı iddia ettiğim şeyi beyan etmek zorunda bile değilim. Çünkü bir yerden bir şey bulup getirirsem dakkasına ne kadar mal olduğumu yüzüme vuracağını kestirebiliyorum, o yüzden sadece şişinerek gitmeni bekliyorum'' demenin kısa versiyonu
@Ragnar_Lodbrok Yüzüme vuracağınız bir şey göremiyorum ben. Herşey apaçık ortadayken neyin dalaveresi bu? Böyle laflarla algı oyunları yapıyorsunuz ama yemezler. Siz çirkinleşirseniz bende çirkileşirim demiştim. Neden şimdi size aşağılayıcı kelime kullanmışım gibi rol kesiyorsunuz? Siz alanen hakaret ettiniz. Bense dolaylı yoldan. Aradaki farkı anlayalım. Bakın sizi kaale almıyorum çünkü aynı kulvarlarda değiliz. O yüzden tutupta size birşey ispat etmeme gerek yok. Çünkü keyfim ve kahyasıyla alakalı. Benim bildiğim doğrular bana yetiyor. Buŕada tutup aşıdan sonra beli ağrıyana normal ya, başı ağrıyana normal ya, felç geçirene normal ya, ölene eceli gelmiş ya zihnetine sahip olan birine dil dökemem. Tiyniyetsizlerle de hiç uğraşamam. Herkesin meşgaleleri farklı. O yüzden varın doğru bildiğiniz yoldan gidin ama kimseye salça olmadan.
@Ragnar_Lodbrok Ya sizin ablama probleminiz mi var? Kendi beyniniz akledemiyor mu da benden bir savunma bekliyorsunuz? Beyni olan herkes aşının zararlarını tüm bu olanların bir plandemi ve kurgulanmış oyun olduğunu görür. Ee bana ne yani sizin neyi savunduğunuzdan. Yarın bir gün aşı olun ve dua edin ki rabbim korusun sizi. Hani aşı oldunuz birşey olmadı tamam ama oda ne 3 yıl sonra bir gün küt diye gittiniz, Allah korusun. Bence siz kaçak dövüş yapıyorsunuz. Siz ispatlayın diyor muyum ben aşının faydalı olduğuna dair. Üreticisi bile sorumlu değil ne bu aşı savunuculuğu. Gidip benim dozlarımı da olun ağzınız kapansın. Siz kimsiniz bana hakaret hakkını kendinizde buluyorsunuz? Sinek küçük ama mide bulandırır. Çok konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz. Edebinizle gideceksiniz bu kadar basit. Boş beyninizi de alıp gidin. Ben kaçmıyorum sizin gibi mecikler yüzünden vaktimi boşa harcamak istemiyorum. Önünüze ot mu atalım gitmeniz için napalım bilemiyorum. Malum aynı dili konuşmuyoruz. Hayvancam yoktur. Şimdi yallah otlağa. Kuş kadar beyninizle gelip bana laf edemezsiniz. Hoş kuşa hakaret oldu bu. Hadi beyefendi insan müsveddesi insancık koyun ne haltsan benim şalterlerim atmadan toz ol. Zaten tek vasfın o olabilir.
Yahu, sen kanıt, iddia nasıl sunulur bihabersin, bu ülkedeki takozların en büyük problemi, kendilerinin yaptıklarıyla karşı tarafı itham etmeleri
Aşı olursak üç yıl sonra küt diye gidermişiz. Korkusu buymuş, peki bunun bilimsel bir dayanağı var mı? Yok? Corona insanlara kalıcı ciğer hasarı, ölüm, üstelik dünya çapında teyakkuza sebep oluyor mu? Evet.
Bütün aşılarda, istisnasız bütün aşılarda ciddi riskler var. Tetanoz aşısını reddettin mi? Ulan bizden önceki nesillerin kollarına bak, aşı bildiğin yara yapıyordu eskiden, kolda ceviz büyüklüğünde iz falan bırakıyordu, n'oldu öldü kaldı mı bu insanlar?
Buna risk hesabı deniyor. Çok düşük ihtimalli bir yan etkiyi, çok daha ciddi ve olası bir hastalığa karşı bağışıklık için riske ediyorsun ve her türlü immunoloji ilacı bu şekilde işliyor.
Sizin bu tavrınızın problemi şu, aşılanamayan, yan etkiler yüzünden aşıyı kabul edemeyen insanlar normalde toplumun aşılanmış olması ile korunuyorlar, nüfusun %20'sinin aşısı olmadığında, aşı ile korunamayan insanlar da açıkta kalıyorlar
Kendi gerizekalılığınız yüzünden insanların hayatını da riske atıyorsunuz ve somut hiçbir delil olmadan sadece spekülasyonlarla böyle moron moron konuşamazsınız
İfade özgürlüğü, hürriyet öyle bir şey değil
Bir de diyor ki ''Ne bu aşı savunuculuğu'', ulan keşke deden, atan aşılanmayaydı da çocuk felcinden telef olaydınız. Günümüzde nüfusun bu kalabalıklığının, bu kadar büyük şehirlerde salgınlardan geberip gitmememizin en büyük sebebi aşı ulan allahın maymunu!
Rabbin de hiçkimseyi korumaz. Koruyacak olsa Sierra Lione'de 8 kişinin hayvanca tecavüzüne uğrayıp sonra kafası kesilerek çengele asılan gariban balıkçı kadınları falan korurdu.
Seni aşı korur bak.
Gerçi seni koruyamıyor, daha doğrusu bir sürü başka hastalıktan koruyor da, bu Corona konusunda mıymıntılığınız tuttu şımarıklık ediyorsunuz
@Ragnar_Lodbrok Toplumun aşı olması ile korunuyoruz öyle mi çok komikti ama güldürmedi ya. Şey yapın siz gidin bir korona virüs tablosuna bakın. Geçen sene 25 temmuz da yasaklar yokken günlük vaka sayısı 921 kişi ölen kişi sayısı ise 16 kişi. 2 Gün önce ki tablo ise 40 milyon kişi aşı olmuş, günlük vaka 14 bin 230 ve ölüm sayısı 55. Aşı koruyor mu dediniz siz? Bir daha düşünün ya. Hayal aleminiz çok geniş ama gerçek dünyaya dönmenizi tavsiye ederim. Ben aşıya ilaca herşeye karşıyım. Rabbim koruyor ama tevekkül sahibi olmayan her şer de bir hayır her hayırda bir şer olduğunu mahluklar bunun bilincinde olamıyor. Ahir zamandayız yani bu imtihan dünyası demek. Herşey yaptıklarının bedelini ödeyecek Allah'ın adalet terazisi şaşmaz siz serin olun. Maymun demişken Sizin habeşistan maymunu olduğunuzdan konuşalım birazda. ya da arizona kertenkelesi. Gerçekten çok çocukça. Hakaret kendini savunamayanların silahıdır. Sizin kendinizi savunamayıp boş iki üç kelamla konuyu oradan oraya saptırmanız gibi. Bakın beyin bedava kullanın. Siz diyorsunuz ki armut piş ağzıma düş. Yok öyle beleşe önünüze bilgi atmak. Ben sizin önünüze atsam atsam ya ot atarım ya kemik ya da aşı. Seç al beğen 1 tl.
Coronadan önce ki ölüm oranları daha fazlaydı neyin salgını bu. Siz gidin bir araştırın ya ben en azından okuyorum siz televizyonda gördüğünüz şeylere inanmaktan kitap yüzü açmamışsınız belli. Siz ve sizin gibiler bir kob bilmiyorsunuz. Bu bilinmezliğin içinde yuvarlanıp gidin hadi. Aşınız sizi korur. Allah'tan korkmaz ama coronadan korkmaz. Allah'tan bu kadar korksanız kalkar 2 rekat şükür namazı kılarsınız. Yazık.
Soran kişiye ayıp olmasın daha fazla uzatmıyorum sizde cevap yazmayın ki bende yazmayayım. Bu gereksiz gerilim son bulsun. Sizde haklısınız bende. Herkes kendince haklıdır. Kimse de yoğurdum ekşi demez. O yüzden olay çirkinleşmeden kapatalım. Bir daha muhatap olmamak dileğiyle. Hayırlı akşamlar.
@AsabiÖküz Hatun? Pardon bu ne samimiyet. Tanımadığınız her bayana hatun diyorsanız yarın bir gün eşinize o kelimeyi söyleyecek yüzünüz kalmaz. Hayır yani ağızda laçkalaşıyor.
@AsabiÖküz Çok havlamayın bence. Neden bir kadın size tepki verince zorunuza gidiyor. Takip attınız kabul etmedim, buraya gelmiş bir de sizin üstünüze vazife olmayan şeye karışıyorsunuz. Benim kimle tartıştığımdan size ne. Hadi iyi niyetle söyleyeceksiniz o zaman kardeşim uzatmayın kalp kırmayın deyin hatun nedir. Siz kimsiniz? İşte böyle sizin gibi p*zevenkler yüzünden kadınlar bu halde. Hayır diye bi kelimeyi kabul edemiyorsunuz. Bana klavye delikanlılığı yapma sökmez. Erkek olmuşsun ama adam olamamışsın. Yazık seni doğuran anaya, sana bakan babaya. Bilselerdi oğulları beynini değil başka uzuvlarını kullanacak seni yaparlar mıydı acaba. Akraba evliliği sonucu falan da olabilirsin sen. Sakın bu hadsiz söylemlerine devam etme. Git elini becer.
güzel kardeşim senin babandirrr Anneni pazarliyor olmali.. Kani bozuk mundar seni... Sana kötü bir şey demedim Iyi niyetle engelle geç dedim Şerefiniii xiktigimin sütu bozuk mundari Köpek gibi niye havladinnn durduk yere Mesrebin bozuk çünkü Kani bozuk mundarin kusmugu seniii Senin muhatabın saatlerce yazdigin itttir Ben değilll Git dengine havlaa şimdi Oruspynunnn kusmuguu seni.. Engeli bastim xcciktirrr git amcukkk
@AsabiÖküz Ben senin annenle babana laf söylemiyorum çünkü eminim senin bu halini görseler evlatlıktan reddederlerdi. Senin gibi aciz beyin yoksunu insanların işi direk karşı tarafı anne babasından vurmak. Ama işte kişi bilir işi kendi gibi. İki kelamından biri hakaret. Ne acı kendini savunacak iki üç kelimeyi bile bir araya getiremiyorsun. Hakaret kelimelerini tek öğrenmişsin ama sana nasıl karne verdiler bu beyinle şaşılası. Tüm söylediklerini sana iade ediyorum. Aynaya baktığında hakaretlerin asıl sahibini görebilirsin. Sana çok yakışır. Kızlara yürümeden önce iki kez düşün. Ah kıyamam bir de iyi niyetle yazdım diyor. Lan sen kimsin bana hatun diyorsun. Biz iyi niyet çok gördük. Ne yapacaktım yani sırf öyle söylediniz diye size peşkeşmi çekecektim. Herkes durması gerektiği yeri bilecek. O mevzu ayrı bu ayrı. Sen konuşmayı öğren yoksa dikkat etde sana s.. s.. öğretmesinler. Terbiyem müsade etmiyor ama anladın sen. Kıymetlini kolla.
@Ragnar_Lodbrok Aksine ben umurumda değil kabul et ya da etme herkesin kendi görüşü sana bir şey kanıtlamak zorunda değilim diyorum. Sense benden delil bekliyorsun. Banane. Senle yollarımız ayrı. Aşının zararlarını beyan eden delilli konuşan alanında uzman kişilere de hakaret etmedin mi? Ee şimdi ben ağzımla kuş tutsam sen yine bildiğin yoldan şaşmayacaksın. O zaman neden kendimi senin için yoruyorum? Benim tek hayat meşgalem sana bir şeyleri kanıtlamak mı? ya da hayatımda gerçekten o kadar önemli bir yerin mi var ki sana o delilleri göstermek için zamanımı heba edeyim. Benim söylediklerimin altı dolu. Seninkilerin aksine. Sen aşı zararlı değil bile diyemezsin sadece riskler diyebilirsin. İnsan neyi görmek isterse onu görür. Siz gördüklerinize devam edin ama benden uzakta.
@Ragnar_Lodbrok Her doktorum diyen ya da uzman olanları kastedmiyorum ben. Ayrıca doktor olmayıp alanında uzman olanları da unutmamak gerek. İsim mi istiyorsunuz illa hayır bakınca da yine fikriniz değişmeyecek ama işte iş olsun ben uğraşayım. Ee peki madem. Erkan Türükten, Bilgehan Bilge, Ali Osman Önder, Fatma Kamiloğlu, Canan Karatay, Bekir Tok, Teoman Karadağ ve daha nicesi.. Hadi gidip şimdi bir bakın. Benden bu kadar.
@Ragnar_Lodbrok Öf bire salak salak konuşma yeter. Embesil olan sensin kaç saattir anlamadın gitti. Anca vıdı vıdı. Yok şu şöyle yok bu böyle. Ben malımı biliyorum da kanıt sunmuyorum örnek göstermiyorum. Çünkü mal her şekilde mal. Seninle mi uğraşacağım ben. İnanmazsannanma banane. Boş konuşma ve muhalefet olma kâfi. Sen ölmüşsün ölmemişsin banane. Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur diye boşuna demiyorlar. Sen savunamadığın birşeyin gelmiş burada karşıt delilini istiyorsun. Sen anlamıyorsun ama söyleyeyim seni ciddiye almıyorum ki uğraşayım. Ne kafa ütüledin. Evet biz birer komplo teorisyeniyiz ve hiçbirşey bilmiyoruz. Öyle kafadan atıp tutuyoruz nasrettin hoca hesabı ya tutarsa diye. Herşeyi siz biliyorsunuz. Bla bla bla. Şimdi nereye gidiyorsan git gerçekten sıkıldım.
Diyorum işte, iki saattir beni kendi yaptıklarıyla itham ediyor. Bir tane cerrahın maskeler hakkındaki saçmalamalarını kanıt diye sunuyor, ama aşıların toplum bağışıklığını nasıl sağladığı anlatılınca ''ehehe güldüm'' diyor
Literatür bilgisini ciddiye almayıp, gazetede okuduklarına inanan insan morondur
İsyen olur isteyen olmaz ne bu kadar tantana aşı olunca sanki corona olmuyor insan yine oluyor. Aşının ileride ne yapacağı konusunda net bilgi yok. bir aşının çalışmaları yıllar sürerken yeni yapılan aşının güvenirliği benim nazarımda yok. doğruyu söyleyen herkesi susturuyotlar zaten. Kimse sorumluluk almıyor. Bu son virüs olmayacak sürekli mutasyona uğrayıp yeni yeni virüsler çıkacak o zaman mantıken 1 3,5,7 diye aşı mı olucaz. Aşı olmamazı istiyorsalar bana olacak her şeyinde sorumluluğunu alsınlar.öyle imzamızı alıp tüm sorumluluğu bize yıkamakla olmaz bu işler. Sonuna kadar olmayacağım. Canımı sokakta bulmadım ben.
Her covid olan ölseydi ohooo çoktan insan kalmazdı. Brn yeterince önlemi mi alıyorum. zamanında ülkeye gelenlere bunlar uygulansaydı biz bunlarla uğraşmazdık. turuzim para kazanacak diyr milleti saldılar br maske ne masefa hetkes gezdi yedi içti şimdi vakaları arttırdı evde oturan ben mi kısıtlanıcam.
"aşı ölümden koruyor" kısmını kanıtla bana sözünün eri ol, bilimsel dayanak sun, rivayet ve komplo teorilerine tokuz biz. kafa buldugunu sen de cok iyi biliyorsun @lapadulaa
Elimize kagit veriyorlar imza atiyoruz peki neden sonradan ölursen bir sey olursa bizlik degil peki ben neden asi oluyorum o zaman ben covid gecirmedim test yaptiriyorum her zaman aşiyi da oldum aşi seni korumuyor ki niye aşi oluyorsun o zaman sen 5 6 sene sonra ne olacagini biliyor musun sana yok bilmiyorsun ne demeye aşı oluyorsun o zaman çikıpta adam insan gibi aşının ne oldugunu anlatan yok aşi ol sadece ama bir sey olursa da bizlik degil ne güzel ya virüs varmişta öldüruyormus zaten ölecez bu dünyaya kazik cakmadik ecelin gelirse ölürsün virüs olanlara dayadilar ilaci ölenler oldu o verilen ilaclar düzgün ilaclar miydi hayir degildi aşinın neresine güveneceksin yeni çikmıs aşi var ortada hic bir seyi belli degil bir de bir tane de vurulmuyon simdilik 3 tane yarin 4e cikartirlar 5e cikartirlar
Neyin kısıtlaması, isteyen olur karışan yok, istemeyen de olmaz, buna da karışılmaz. Nerede eşitlik, nerede saygı. Olana saygımız olduğu gibi, olmayana da olanlar saygı duymalı, aşı diye zorlayarak cemkirmeyi bırakın artık...
Hes kodu ile zaten herkes takip ediliyor bu yeterli, ayrıca siz asılı da olsanız yine zararsız korunaklı değilsiniz. Asıl konu olana sözünüz yoksa olmayana da olmamalı, herkesin kendi bedenî, kendi kararı, ben seni ol diye zorlayamam, sen de beni... kısıtlamalar önce yabancı girişine yaşımdaki Yapılmalıydı, vatandaşa her türlü kısıtlama ama turiste hiçbirşey, madem ülke insanını düşünüyor önce yabancı girişi yasaklanmalı, tüm ülkeyi aşılasan bile dışarıdan bir kişi soksa ülkeye virusu, hadi bakalım başa döndük, çık işin içinden. Oysa ülkeye elini kolunu sallayan giris yapıyor, yol geçen hanı, bu yüzden kimseyi kısıtlamak çözüm değil... ülkede insanın değeri yok...
Aşı aşı aşı diyorsunuz da.. Biontech hala faz 3 denemesinde olup, aşılananlara imzalatılan formda henüz etkinliğinin ve verimliliğinin bilinmediği yazıyor. Bunu üretici firma açıklıyor ise, geri kalan hiçbir kimsenin aşının yüzde bilmem kaç etkin olduğunu kesin bir dille anlatması gerçekçi değildir. Ayrıca o formda, aşılamanın kişinin kendi isteğiyle yapıldığı da belirtilmektedir ve kesin etkinliği bilinmediği için henüz FDA onayı almamıştır. Sorgulayan insanlara "aşı karşıtı " gibi bir etiket yapıştırmak provokatif ve bilimsellik dışıdır
Biz daha kısıtlama yapmadan gençler devlete düşman sözleriyle slogan atıyor. Intihar eden gencin bile sebebi devlet oluyor onlara göre Devlet bu ınsanlara her türlü imkanı sunuyor gene kötü gene kötü BEN dün ilk aşımı oldum şükür ki bır insan devleti sevmiyorsa bile bunu milletine borçlu bence Belki sen ölmüyorsun ama bulaştırmaktan kaçmadın insanlar ölüyor Kimsenin vebaline girmemek lazım
Bu bir insan hakları ihlalidir. Ben ilk doz aşımı oldum yalnız unutmayalım ki bu aşılarım ruhsatı yok ve herkes denek konumunda. Gelecek dönemde yaşanacak yan etkilere dair hiçbir bilgi yok ellerinde. çip gibi asılsız şeylere inancım ya da komplo üretmeyi sevmem ama üstte belirttiğim şeyler de göz ardı edilmemeli bence. onca aşıya rağmen dün 18 bin vaka açıkladık. Az bir rakam değil ve bu aşının etkisinin az olduğunu düşündürtüyor insana. Böyle saçma kısıtlamalara gerek yok
Aşı maşı hikaye aşı olan da hasta oluyor olmayan da hasta oluyor. Algı yöneterek aşı etkili diyemezsiniz bu bir. İkincisi pamdemi dönemlerinde aşıların çıkması bu kadar kısa zamanda olması mümkün olmadığı gibi faz dönemleri de bu kadar kısa olamaz. Olursa insanlarda kalıcı hasar bırakır sonucunu izleyip göreceğiz.
Asi olmayi düşünmüyorum zaten yeni varyantlara eski sürüm aşılar ise yaramaz ki bu virüs mutasyona devam ediyor surekli. Hafif atlatirsin diyenler bunca zaman geçirmedim. Spor yapan saglikli beslenen uykuma dikkat eden biriyim. Olana olma demem ama benim kararima da kimse karışamaz.(ayrica aşı sizi tasiyiciliktan engellemez yine de bulastirabilirsiniz)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkesin kendi kararı olmalı ben olmayı düşünmüyorum şahsen hastalıkta geçirmedim garantiside yok aşıların
Bilemedim. Kobay değilim ben diyen saçma insanlarla karşılaşınca bi sıkıntı basıyor içimi. Arkadaşım sağlık konusundaki eğitimimiz nedir yahu demiyor ve susarak uzaklaşıyorum!
"A-şiya karşiyim kamuda çalişiyorum ve asla ne kendim ne aileme a-şi yaptirmayacagim kimse benim özgurlugumu kisitlayamaz uyduruk bir hastaligin pesinden kosuyoruz dunya saglik orgutu ulkelere c-o-vid yardimi diye para veriyor bizim ulkemize 6.5 milyar dolar para gonderdi sizce vaka biter mi bu ulkede bitmez biterse para da gelmez"
Kısıtlama olması gerek bizde de Boşuna beklemesinler olmayanlar hem 1 ay sonra kısıtlamalara başlandıktan sonra tıpış tıpış o aşıları olacak herkes :D o çemkirenleri sonra sahada görelim bakalım. Büyük ihtimal bize de 1 ay içinde gelmesi yakındır.
Herkes özgürdür yakmak isteyene saygım var ama yapmıyorum diye de bu şekilde şeylere gerek yok madem Özgür bir ülkeyiz kendi kararlarımizi kendimiz verebiliriz.
Ne yapmaya çalıştıklarını kendileri de bilmiyor. Vaka sayısı 3-5 bin azalınca hemen her yeri açıyorlar sonra baştan aynı döngü hep aynı şekilde ilerliyo. Kesin sonuç verecek çözümler bulunmalı artık. Yoksa bu virüs 10 sene de sürer 15 sene de
Aşi falan olmuyorum korona diye ölümcül bir hastalığın varligina da inanmıyorum benim cevremde kac kişiye korona teşhisi konuldu bitanesi ölmedi birak ölmeyi heriflerin hic birseyi yoktu dışarda geziyorlardi hic bir şeyde olmadı simdi sokakta bana araba carpsa hastaneye kaldırılsam orda ölsem koronadan öldü diyecekler hahahaha birakin lan bu işleri amac millete korku salip herkesi aşilamak sonra 5-10 yil sonra ne olur Allah bilir
"dunya saglik orgutu ulkelere c-o-vid yardimi diye para veriyor bizim ulkemize 6.5 milyar dolar para gonderdi sizce vaka biter mi bu ulkede bitmez biterse para da gelmez"
Ulan aldığı asprinin onlarca yan etkisi yokmuş gibi, mangalda yediği et kanserojen etkiye sahip değilmiş gibi aşının on milyonda bir görülen yan etkilerini Facebook gruplarında okuyup okuyup kafasında kuran sersemlere az bile bunlar
Yemişim saygı beklentinizi, duymuyoruz saygı falan. Her yaptığınız işte o kadar incik cincik mi arıyorsunuz da burada kaygılarınız azıyor? Onu da geçtim, toplum sağlığını sizin şımarıklığınıza kurban edecek değiliz.
Babam bu asıdn sonra felç oldu ve bır çok tanıdığım Aşıdan sonra felç olup vefat ettı. Ozellıkle yaslıların aleyhine olan bır ıgne degıl. sız saygı duymayın bız sıze duyarız sız gıdın aşınızı olun
Babanın felç olmasının aşıyla bir alakası olduğuna dair kanıtın var mı? Geçen bayramın üçüncü günü bir düğünden sonra da 83 yaşında bir kadına felç vurdu.
Kadın aşı maşı da olmamıştı, aşı olduktan sonra her türlü felç, hastalık falan aşıya mı yorulacak?
Üç kuruşluk aklınızın basmadığı konular hakkında uğraşmayın
pardon ama yapılan herhangi bir işle kendi sağlığımız bir mi? he sağlık konusunda diyorsan tam olarak öyle yapıyorum. incik cincik her şeyine kadar araştırıyorum bu aşının garantisini kim veriyor size? devlet bile olacak herhangi bir yan etkide arkanızda durmuyor siz neyden bahsediyorsunuz? tabiki olana saygım var ama kimse kimseyi kendi bedenine yapmadığı bir şey için suçlayamaz.
Berrayydn tskler arakadas gerçekten çok saygısız konuşma üslubu falan hıc hoşuma gıtmedı ve yıne katılıyorum olası bır yan etkide devlet bıle arkamızda degıl. Bütün sorumluluk bıze aıt ve zorunlu kılınsın ıstenıyor ve psikolojik baskı yapılıyor. Kendınız benım soyledıklerımı yalanlıyorsunuz fakat hıc bır sağlık çalışanı babanıza ıkıncı dozu vurunda ısrarcı degıl. Babam felç oldu bı çok tanıdığımda bunun yüzünden vefat ettı yaş 70ıs bıtmısmı dıyorsunuz buna. Bu benım kanıtım sızınkı ne?
@berrayydn Tıp garanti veremez. Asprin alırken bile sana bir garanti verilmiyor, ameliyat olurken garanti almıyorsun, yahu ağır alerjiye karşı verilen epinefrinin kalp krizinden insanı anında öldürme riski var.
Hangisine zerre kadar gık diyorsunuz? Hiç boşuna araştırıyorum falan deme tıpçı olmayan birinin doktorların vücuda yaptıklarını detaylı bilme ve değerlendirme şansı yok.
İçinde bulunduğun toplum senin yetkin olmadığın konularda yetkin olanlara itimad etmen üzerine kurulu
Kendinizi kandırıyorsunuz, en iyisini bildiğinizi, tatmin edilene kadar söz hakkınız olduğunu falan sanarak cidden gerçek dünyadan bihaber bir tavırdasınız
tamam okey sen ol aşını niye kasıyorsun bu kadar seni ve aşı olanları koruyormuş zaten senin demene göre. eee ne olacaksa biz aşı olmayanlara olucak takma devam et
Mesela benim babam da geçen gün Venüs'teydi. Çok sıcakmış, gittiğine dair kanıt mı istiyorsun? Diyorum işte kendisi venüsteydi yiyosa gitmediğini kanıtla
@berrayydn Atarlı bir biçimde düşünceni gerekçelendirirken, biraz olsun altını doldurman istendiğinde topu taca atmandan, aslında hiç de konu üzerine etraflıca düşünmediğin anlaşılıyor.
İnsanın fikri varsa, bunu rasyonalize etmek zorunda ''Ehe sana ne ki yani'' diyerek kaçamazsınız.
Sana nasıl bı kanıt vereyim bılmıyorum 😁ama az kaldı sağlık örgütü zaten asıdan dolayı bu hasta böyle olmuş tezı çıkarmaz. çünkü aşıyı herkes olsun beklentılerı var (o kadar mılyon dolar puf olur yoksa ) aspırın zorunlu kılınmıyor bu aşının ne 💩 olduğu bellı degıl. Sen zaten vurul çok gıvenıyor ısen zaten sana bırsey olmaz. Ülkede düşünce özgürlüğü var sanıyorduk senınle konuşana kadar :)
'sana ne ki' tarzı bir cümle kurmadım ama aslında tam da öyle oluyor bakarsan. insanlar aşı olur ya da olmaz aşı insanları koronadan koruyormuş değil mi öyle söylüyorsun? bende ilerde yan etkileri olabilir diye düşünüyorum. herkes kendi sağlığını düşünebilir. 'toplum sağlığını sizin şımarıklığınıza kurban edecek değiliz' den kastın kim tam olarak? biz kendimiz şımarıyoruz yaptırmıyoruz. eee kim bu kurban gidenler😂. demek istediğim biz koronadan ölmeyi göze alarak yaptırmıyoruz merak etmeyin siz aşılılara geçmez, he geçiyorsa da demekki aşının bir anlamı yok demektir :)
Düşünce özgürlüğü, ben istediğimi söylerim ve ne söylersem söyleyeyim kaale alınır gibi bir anlama gelmiyor.
Aşıyı milyar tane insan oldu. Noldu öldüler mi? Sunduğun argüman cidden komik, çünkü aşıdan en fazla yan etki müzdaribi olanlar, mide ağrısından öte bir şey yaşamıyorlar.
Aşı olan onca insana ne oldu? 50 milyon kişi aşılandı deniyor? Noldu sokaklar ölülerle mi sarıldı?
Sen diyorsun ki babam öldü, ben diyorum ki ''Ne malum?''
Herhangi bir tetkik aşıya bağladı mı? Hayır. Tabii bunun cevabı ne? ''Zaten aşıdan olsa bile bunu söylemezler''
Şimdi felsefede bir terim vardır, ''yanlışlanabilirlik''
Eğer bir iddia, yanlışlanabilir dahi değil ise ciddiye alınmaz
Soyledıgın herseyın cvbını verdim. canımız böyle ıstoyor desem ıcın rahatlıcakmıs gıbıme gelıyor. Genelde yaşlıların kaldıramadıgı bır aşı ben babam ıyı olsun ısterdım hepsı bu …
Hiçbir şeyin cevabını verdiğin yok. ''Babam öldü'' diyorsun. Ama babanı aşının öldürdüğüne dair bir emaren dahi yok.
Bu ülkenin bu Z kuşağı falan aşırı abartılıyor bu site bana en çok onu öğretti.
Contexti bile anlamayan, sadece bir şeyleri geveleyen ve karşı taraf karşı argüman sunduğunda otomatik olarak ''Beni anlamadı'' düye düşünen, söylenen şeyi anlamaya gayret dahi etmeyen koca bir yığın var
@berrayydn '''sana ne ki' tarzı bir cümle kurmadım ama aslında tam da öyle oluyor bakarsan. insanlar aşı olur ya da olmaz aşı insanları koronadan koruyormuş değil mi öyle söylüyorsun? bende ilerde yan etkileri olabilir diye düşünüyorum. herkes kendi sağlığını düşünebilir. 'toplum sağlığını sizin şımarıklığınıza kurban edecek değiliz' den kastın kim tam olarak? biz kendimiz şımarıyoruz yaptırmıyoruz. ''
Şu Türkçe'yi hangi kitapta gördün? Kurallı cümle bile kurmaktan acizsin sen mi bana kitap tavsiyesi vereceksin bre bi-idrak?
Ne olduğu belirsiz aşıyı olmadığımız için suçlu değiliz umarım çalışanlara zorunluluk olmaz da aşıyı olmaktan kurtuluruz böbreksiz kalmak istemiyorum önümüzdeki yıllarda
Aşiya karşiyim kamuda çalişiyorum ve asla ne kendim ne aileme aşi yaptirmayacagim kimse benim özgurlugumu kisitlayamaz uyduruk bir hastaligin pesinden kosuyoruz dunya saglik orgutu ulkelere covid yardimi diye para veriyor bizim ulkemize 6.5 milyar dolar para gonderdi sizce vaka bitermi bu ulkede bitmez biterse parada gelmez
Merhaba, Ben açıkçası aşı olmayanları kısıtlamayı doğru bulmuyorum. Çünkü zorlama ile hiçbir yere varılamaz aksine uygulama ters teper. Bunun yerine aşı olanlara ödül vermek daha faydalı olur
işte gizleniyorlar bu tip kriptolar. zamanında 150-200 bin sefarad yahudisi yerleştirildi İzmir 'e. bunların hiçbiri yok olup gitmedi, sebatayist siyonizm destekçisi hepsi.
rumdan korkma sen siyonist destekçilerinden kork, senin yanında sendenmiş gibi davranıyorlar o yüzden ikiyüzlülüklerini göremezsin. öz kimliklerini belli etmiyorlar özellikle yahudi olanları çok tehlikeli.
İsteyen olur isteyen olmaz Hür iradeye kalmış bir olay
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşı olanlar da, kendilerini kurtulmuş olarak görüyor. Esasında aşı olmayanlar şu an daha sağlıklı ve huzurlu. Aşı yaptıranları önümüzdeki 6 7 aylık süreçte göreceğiz.