"Çin'de Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi."
Aşı olmayan insanlara kısıtlama gelmeli mi?
"Çin'de Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi."

Yapacaklar aynen zaten camekanspor kalp cerrahı demedi mi! Aşı olmayan vatan haini ilan edilmeli, kamu kurumlarına alınmamalı, halk otobüsüne, diğer toplu taşım araçlarına vs alınmamalı.
Hatta kızınızıda vermeyin dedi!
Aşı olmamak en doğal hakları o yüzden böyle yapmazsak kimse aşı olmaz, mecbur bırakmalıyız başka türlü olmaz bu iş hatta aşı olmayanın işine de son verecekler, esnafın ticaret sicilini ve iznine kısıtlama getirecek beş parasız bırakacak dahası ehliyetine bile el koyacak arabasını bağlayacaklar aşı olmak zorunda kalsın diye!
Bunlar böyle yaptıkça insan aşı olacağı varsa bile olmaz.
Ben olmam şahsen, olmam diyorum ama nereye kadar işte bir şekilde şişleyecekler😄 bu kadar ileri girerlerse var bu işte bir çapanoğlu
asi olmayanlara kamu yaptirimi ya da kisitlama tc anayasasinin 17inci maddesindeki kisinin dokunulmazligi ilkesine aykidir...
tca 17:Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.
goruldugu gibi bu anayasaya aykiri ayriyetten insan haklari beyannamesi 25inci maddesine de aykiri.. kamusal alanlarin kisitlanmasi konusu da anayasaya tabidir herhangi tibbi.. bulasici ya da kovusturma sebebiyle olusan vs konulari kapsar.. bunlardan mahrumsa ya da herhangi bir kamusal tehlikesi yoksa zaten bu da tc anayasasinin 23 uncu maddesindeki seyahat ve dolasma hurriyetine de aykiridir... banka hesaplarina ve mevduata maasa bloke gelme konusu gene kamu alacaklari kanunu vardir.. bir tuzel veya vatandasin nasil bloke konacagi yazilidir.. vergi borcu vs gibi konulardan kamu cebri icra ya da bloke koyar.. pandemic ya da herhangi bir saglik tibbi konudan devlet mevduatiniza bloke koymaz aksin.. borclar ve iflas kanununda zaten kisilerin ve tuzel kisilerin mevduatlarini guvence altina alan ve herhangi bir konuda mesala icra mahkesi tarafindan borcu olana bile 4/1 gbi oranlarla cebri icra uygular.. cunku para da yasama hakki kapsamindaki servet niteligindedir o yuzden ilgili icra mahkemeleri tarafindan yapilir ve bu tur pandemic konuda mevduatlara bloke konulmasi soz konusu bile olamaz.. ama olan uygulumalar nedir kisitlama sonunda karantina uygulamalari riskli grup ya da kisi olarka gecirilebilir ama onunda gene belirli bir sure icinde yapilir ki zaten cokca alinan kararlar var... covid 19 pozitif cikmis kisiler evinde karantina da yasiyorlar ya da yasadilar.. bunun disinda birsey yapilmasi mevcuat anayasalara ve hukuka aykiridir kimse de bunun uzerinden manipulasyon yapmasin bosuna... bir de mevcut inaktif olsun m-rna asilar olsun Turkiye de korkunc bir kara propaganda var asi olmak kisilerin kendi iradelerine kalmis durumda ama elinde hicbir bilimsel kanit olmadan bu kara propaganda yapanlara bakmayin.. gidin asinizi olun hicbir devlet milyonlarca vatandasini butun medyanin onunde öldürmez merak etmetin oyle cesur bir hukumet ya da devlet yok dunya da...
Bakkaldan meyve sebze almıyoruz, bir halk sağlığı sorunundan ve onun yegane çözümünden bahsediyoruz. Aşının faz 3 çalışmalarından istenilen sonuçlar aldıktan sonra ben de zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum.
Aşıda çip varcılar yüzünden pandeminin devam etmesi gerçekten akla mantığa sığmıyor.
Getirilecek yaptırımlarsa benim uzmanlık alanıma girmiyor. Kişi hak ve özgürlükleri de gözetilerek uygun yaptırımlar getirilebilir. Bu da hukukçuların düşüneceği şeyler
Kesinlikle katılıyorum 👍
Eğer böyle bir karar verirlerse çok saçma olur. Herkes kendi, hür iradesiyle karar vermeli. Aşının güvenirliliği, onaylanana kadar kim ne diye yaptırsın ki? Gerçi böyle bir uygulama gelirse de şaşırmam yani.
Cevap
37Cevap
Neden boyle bir zorunluluk gelecek mantigini ciddi cozemiyorum, gecenlerde rast geldim, unvani geciyorum cunku insanlar unvanlari ile insan kalamazlar bunu ispat ediyordu bir doktor çıkmış basbas bağırıyor, aklı sıra korkutacak. Korku sınırını asanlar korkmazlar bilmiyor tabii ki.
Onlara kiz yok, kamusal alanda is yok, toplu tasima yok, gezmek yok... diye sıralıyordu güya korkutacak , ölmeyiz ya bunları yapmayınca.
Azicik tarih okuyan hatırlayacaktır, ebu cehil konuşuyor sandım, Islamiyet ilanı ile boykot dönemi başlıyor ve müslümanlara kiz vermeyin, alışveriş etmeyin, konuşmak yasak... iki yuzlusunuz bile diyemiyorum ve ölsemde asi olmuyorum isteyen olsun ve saglikli kalsin olmayanlardan neden korkuyorlar asi zaten sizi korumuyor mu , asiya ragmen korkuyorsaniz da siz de benden farkli degilsiniz, iradem disinda vurulan asilar disinda asi olmadim, olmayacağım da.
Bu konuda hür irade diye bir seçenek olmamalı bence. Kurallar katı bir şekilde uygulanması taraftarıyım. Kişisel hakların ihlali söz konusu değil. Bulaşıcı bir hastalıkta bahsediyoruz. 1 kişinin yüzlerce kişiye bulaştırmasından söz ediliyor. Aşı olmak zorunlu hale getirilmeli. Elbette aşının gerçekten koruyuculuğu ispatlandığında. Faz-3 çalışmaları devam ediyor sanırım sinovac için.
Kişinin bedenine dokunulamaz rızası yokken. Faz çalışması tamamlansa bile yüzde yüz olumlu olması imkansız bu kadar kısa sürede viral enfeksiyonlar için aşı üretmek zaten ütopik. Aşıların ağır yan etkileri vardır eğer devlet bunun sorumluluğunu alıcaksa herkese yapılsın ama diğer türlü gönüllü olmak zorunda. Ayrıca aşı tercih edilicekse de yerli aşı olması bir nebze daha iyi prosedür gereği aşıların içeriği tam açıklanamaz. Aşı yaptırıcaksanız yerli aşıyı bekleyin
Faşistlik olur bu bence. Geçen gün de prosesör (!) doktorun biri sabah programına çıkmış, aşı vurdurmayan vatan hainidir diyordu. Ne kadar kolay yaa artık milleti vatan haini ilan etmek. Seninle aynı fikre sahip değil mi, kendine ait bir fikri mi var; vatan haini hemen! Daha aşılar yurda gelmeden fişlendik zaten 👏
Ben güvenilirliği kanıtlanana kadar olmam. Yasak falan da şaşırtmaz beni ayrıca. Çünkü bu ülke mantığın bittiği ve saçmalıkların normalleştiği bir ülke. Millet keyif yaparken , gezip tozarken ben aylarca kısıtlamada kalıp her şeye dikkat edeceğim , ama aşı olmadım diye yine ben kısıtlanacağım. Ne güzel memleket.

Aşı yaptırmama hakkına sahibim.
Kısıtlamalar bi'nevi eziyettir. Onların yaptığı anayasaya aykırı iken, neden biz göz önündeyiz sürekli. Aşı yaptırdıktan sonra maske, mesafe zorunluluğu halen devam edecekse o halde neden ille aşı?
Öncelikle aşı olmayan aşı olanı da riske attığını unutmamamız gerekir. Aşı olmamayı bir tercihten ziyade çünkü tercih toplumu etkileyen bir terim değildir başka bir kavramdır. Ve aşı olmayan insanların olması aşının bi öneminin kalmadığını kanıtlar. Kısıtlmadan ziyade yaptırım olmalı. Çünkü bu kadar doktor ve insan boku bokuna ölmedi.
Matt Damon'un oynadığı Salgın filminde benzer bir durum vardı. Salgın varsa ve bu salgın da insanları öldürüyorsa bence kesinlikle kısıtlama gelmeli. Tabii aşının güvenirliğinden de emin olduktan sonra. Şu an için bulunan aşılara güvensiz diyeceğimiz de bir durum yok.
Bana da saçma geldi; ama esas duyduğum şok haber ise, "Aşı olmayan vatan haini, kız verilmesin." Ailecek beklemedeyiz; ama sistemde çıkmamış. Hiç çıkmazsa biz vatan haini miyiz? Çıkmadıysa neden zorlayalım? (Annem kronik kalp hastası, babam 65 yaş üzeri, ben işitme engelliyim. Engellilerin de aşı olacağını duymuştum.)
80 milyon nüfusa 160 milyon aşı gerek ve hazırlık yapan Almanya bile 2021 sonunda bitirecek aşılamayı. Bizde hazırlık yok, yeterli miktarda aşı alacağımız da belirsiz o nedenle bunun bizleri etkilemesi pekte önemli değil
Hes kodu sorgulamasi bosuna yapilmiyor. Bunu dayanak olarak kullanacaklar, pozitif gecmisi olan aile uyelerinde baski olusturmayi deneyebilirker ama kimseye koyun gibi asi zorunlulugu getirilemez. Irade disi bir eylemde bulunulamaz. Hesaba, ozel hicbir mulke bloke yapilamaz.
Guvenmeyen, asi olmaz. Sahsimca çin-asi-guven uclusunu de bagdastiramiyorum
40 yas alti zarar gorme yuzdesi diplerdeyken genclerin hedef alinmasini da hic anlamiyorum
Test paraliyken asinin bedava uygulanmasi, baski psikolojisi... anlayisim kit benim galiba
Aşı önemli. Her ne kadar karşı çıksalar da insanı en hayatından biri eksililince anlıyor insan ne denli yanlışa düştüğünü.
Uydurma çip komplo teoriler, yok efendim kimyasal bilmem ne falan tamamen fasa fiso.
Öyle bir durum olsa karşıt görüşlü bilim insanları çoktan fark ederler.
Bence bir an önce herkes aşısını olmalı.
Herhangi bir komplo teori üretmicem ama Faz3 tamamlanmamış bir aşı ne kadar güvenilir? Yani sadece anlayacağınız dilden konuşucam. Ayrıca karşıt görüş bilim insanı farketmediği malum daha aşı tam anlamıyla incelenmediki birisi çıkıpta desin güvenilir veya güvenilmez diye Meselede o araştırılmadan bizde kullanılcak olmasi geçen isveçmiydi biyerde baksam bulurum 80.000 sağlık çalışanı profesör doktor hemşire vs. Protesto etti bir çok ülkedede eylem var aşı karşıtı bu insanlar salak olmamalı.
@sadrazamen bir aşı üzerinden konuşmuyorum. Sonuçta tek noktadan aşı alma zorunluluğu yok.
@sadrazamen Zaten faz 3 denemeleri yapılmadan aşı olunmayacak. 1000 kere söylediler bunu hala sakız gibi ağzınızda faz 3 denemeleri yok diye lafı çiğneyip duruyorsunuz. 10 ay öncesine kadar faz 2 nedir faz 3 nedir bilmezdiniz. Bu kadar yetkili, onay mercileri salak bir siz akıllısınız zaten.
@emziksizkedi Aga Çağla Şikel vuruldu Faz3 olmamış rn basit örneğiyle bir kaç isim daha var neyin kafasını yaşıyosun 2. bilimsel açıklamasını yapcaktım üşendim faz3 3,5 ayda olcak bişey değil sağlıkçıyım bu arada
@emziksizkedi Bu kadsr yetkili onay mercilerinin hepsine nasıl güvenebilirsin ayrıca bişeyin doğruluğunu güvenirliğini bir kaç insanın ağzından çıkıcak kelime veya imzasıylamı alakalı
İnsan haklarını ihlal eden bir sorun bu. Kimse kimseye isteği dışında hiçbir şey yaptıramaz.
Sağlığımız hakkında söz sahibi de olamayacaksak nere de bu özgürlük denen şey?
bu meyva suyu değil. apar topar üretilmiş bir kimyasal. dünya sağlık örgütünün bu aşıyı onaylaması lazım %100 güvenilirliğinin ispat edilmesi yan etkileri varsa onunda söylenmesi lazım çok aceleci davranıp hata yapılmasından korkuyorum
Mantıklı ve cagdas hic bir ulke asilarin yan etkilerinden tam emin olmadan halkina asi yapmazken , bizim hırtolar niye yaptiriyor? Ustelik o kadar asiya vericek paramizda yok. Ancak toprak karsiligi aliriz asilari
Aşı etkiliyse zaten aşı olanlar korunmuş oluyor. Yoksa aşı etkili değil mi ki olmayanlara kısıtlama gelsin. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Yoksa aşı sadece bir rant oyunu mu 😀
Şu yazdığın tamamen akıl ve mantığa ters bir şey. Düz mantığın danişkası oluyor. Aşı etkili ama birçok sebepten de aşı olamayacak kimseler var, başka hastalıklardan tedavi görenler veya gebe olan kadınlar gibi vs. vs. ve sırf cahilliğinden aşı olmayanların da bu insanları tehlikeye atması göz yumulacak bir şey değil. Salgına er geç çözüm bulunuyor ve yaşamın başlangıcından beri cahilliğe maalesef bulunamıyor.
Al işte. İnsan olmuyorum derse olmaz. O zaman hasta insanlara da kısıtlama gelmiş olur. Ayrıca yapılan duyurular sonucu şuana kadar hasta insanlar üzerinden veya kronik hastalar üzerinde büyük yan etkisi var gibi bir açıklama yapılmadı. Savunduğun şey hakkında bilgin yoksa rastgele yargı dağıtır sazanlama atlama. Yaptığın yorumdan daha büyük cahillik göremiyorum.
Farkındaysan ben aşı olmuyorum diyene zorla aşı yapılsın demedim, sen de bunun için "insan olmuyorum derse olmaz" gibi alakasız cevap yazma bence. Gebe ve kronik hastalar için bir açıklama yapılmadı evet ama senin dediğinin tersinde de bir açıklama yapılmadı ama biraz bilgisi olan biraz düşünerek bazı sonuçlara varabilir. Türkiye'ye inaktif bir aşı geliyor ve inaktif aşı da hastalık yapma gücü azaltılmış olarak virüsün kendisi demektir. Mesela, kanser hastası olan ve kemoterapi tedavisi gören bir kişinin bağışıklık sistemi aşırı şekilde zayıf olacağı için bu aşı dahi kendisini büyük şekilde hasta eder. Diş jellerinin üzerinde dahi gebe kadınlarda test edilmemiştir yazar, çünkü hiçbir kadın veya kurum anne karnındaki bebeği riske etmek istemez. Bana bilgisiz diyorsun ama biraz muhakeme yapma yeteneğin olsaydı eğer senin için bir şansızlık olarak gördüğüm " şuana kadar hasta insanlar üzerinden veya kronik hastalar üzerinde büyük yan etkisi var gibi bir açıklama yapılmadı." tarzında olan bu cümleni kurmazdım. Kendi düşünmeme yeteneğini karşındakine bilgisizlik ve cahillik demeden önce bir düşün diyeceğim ama zaten düşünmeme yeteneğin dediğim için paradoksa girmek de istemem.
Tam bir çelişkisin. Aşı olmayana zorla aşı yapılsın demedim diyorsun üst yorumda sırf cahilliginden aşı olmayan insanların bu kişileri riske atmasına göz yumulamaz diyorsun. Sen ne yazdığının farkında mısın? 🙄
Kendi yaptıkları aşıyı denemeyen insanların aşısına güvenmeyi bekliyorsun. Geçmiş dönemlerde Afrikalı lara su çiçeği aşısı altında AIDS nakledildi. Virüs ortaya nasıl çıktığı konusu hakkında kimsenin bir bildiği yok. Labaratuar ortamında üretildiğini söyleyen doktorlar ise ya öldürüldü ya da susturuldu. Canını seven aşı olur ya da aşı olmak istemiyorsa evden bir süreliğine çıkmaz.
Birader, sen gerçekten okuduklarını anlamıyorsun. Aşı isteyen olur istemeyen olmaz ama olmayanlara da göz yumulmaz, yani toplum içinde belli kısıtlamara tabii tutulur çünkü bu salgın potansiyel risktir. Bu salgın sadece aşı ya da sıkı önlemler ile biter. Tercih aşı olmamak ise o zaman önlemleri kabul edeceksin, aşı olmayana göz yumulursa bu hastalık bitmez. Daha ne kadar açık anlatabilirim anlaman için bilmiyorum. Düz mantıkla okumayı bırak bence. Dediğin su çiçeği hastalığı aşı ile bitirildi, DSÖ kökünü kazıdık diye açıklama yaptı ama sen gelmiş saçma sapan komplolar yazıyorsun. Hem bilgisizce konuşuyorsun hem de saçmalıyorsun. Anlamaman ve düşünmemen de cabası.
Okuduğunu anlamıyorsun diyordum ya keşke sen "su çiçeği" hastalığı derken benim sana su çiçeği yazarak aslında "çiçek" hastalığını yazdığımı fark edip bana buradan cevap verseydin :D Ama nereden bileceksin ki neyin kökünün kazınıp kazınmadığını. Neyse soruda bildirimlerimi kapadım, güzel eğlendirdin beni.
Kovid 19 virüsü ilk zikredildiğinde bir haber yaptılar TV, de dendi ki çindeki bu virüs insanları tehdit ediyor, virüse maruz kalan anında yere yığılıyor sinek gibi ölüyor falan dendi
Medyanın gazına gelen bir çok kişiyi sorgulamadan bir korku saldı akabinde maske takma zorunluluğu geldi.
Herkes maske takar oldu.
Ama hiç anında yere yığılıp sinek gibi ölen olmadı ve bir çok kişi bu haberleri unuttu zaten akabinde bir hafta sonra bu haberler sosyal medyadan silindi😄
15 temmuzdaki darbeden farkı yok bu virüsün😄
Kesinlikle mantık hatası var aşı yapılsa bile zaten maskeler takılacak kısıtlamalar devam edicek hiç güven vermiyo
Ben gelmesi taraftarıyım. Grip olan kişilerden kaçtığımız gibi ölümcül bir virüsü taşıma ve yayma durumu olan kişilerin kalabalıklara girmesi engellenmeli.
Size koşmak istiyorum ama yasak sanırım uzaklaştırma falan alırız
dokunulmaz mısınız?
Bu arada 27 yazıyor 37 gösteriyor
orası biraz kafamı karıştırdı k
Korkuyorum ☹️
Aşı olmayı düşünmüyorum ama herkesi bi şekilde zorlayacaklarını düşünüyorum yani mecbur olmak zorunda kalacağız malesef...
Distopya is coming...
İngilizce diye görüşümü kaldırmasınlar.
meali: Distopya geliyor.. =/
Adalet yok ki, böyle şeyler olursa şaşmam ama kimse susmaz bence bu sefer.
Özgür ülke diyip de zoraki iş yapmazlar umarım.
ne aşısı ne kısıtlaması ya korona diye birşey yok yalan hepsi. hayatta inanmam bu saçmalıklara
Aşı olmayacağım, getirsinler bakalım şu kısıtlamayı biraz tadına bakalım.
Önce aşının güvenirliği halk tarafından kanıtsanmalı
Gelir, kamu yararı, genel sağlığın korunması daha önemli
Aşı için kimse kimseyi fişlemez bence ya uçuk bir düşünce eheheh
Aşının bu hastalığa kesin bir tedavi olduğu henüz kanıtlanmamış.
Ası olan kadin canli yayinda bayiliyor ikisi yogun bakımlık oluyor biz neye güvenip olacagiz. 😕
ben Ercüment Ovalı'yı bekleyeceğim. En iyi aşıyı yapacağına inanıyorum.
Bu zorunlu olursa olur. Zorunlu değilken dolaylı yoldan zorlama saçma olur
Tartışmaya çok açık bir konu. Aşı ne kadar etkili olur bilmiyorum fakat isteyenler olmalı sadece. Sonrasında oluşabilecek tüm sorunlar aşıya yüklenebilir aksi halde.
Aşı olmayı düşünmüyorum kısıtlama olayına da karşıyım
Tüm para mı çekerim, zaten özel sektörde çalışan biriyim.
Yine de olmam
Hayır kısıtlama gelmemeli umarım böyle durumlar olmaz
Ben olmayacağım, Ve bizimde özgür hayatımız var, Kısıtlama gelirse benim gibilerin hakkı yenir. Ve hakkımızı haram edermiyiz düşünürüm.
Hayır gelmemeli gerçi aşı rötarlı gelir mi o da soru işareti
Aşı olmayan hastalıklı olur ama ben olmucam ama uçaka binmek icin zorunlu olcak
Korku süsüyle kitle sürüklüyorlar he.
Sacmaliga bak sacmaliga
Zorlama olmamalı ölen ölsün kalan kalsın
Olmuyoruz alla alla zorlamı mk
Gelmemeli ama dersek kimse aşı olmaz
ay asırı korkutucu değil mi
Hayir ben olmak istemiyom
Aşı olmayan=hastalıklı
Olan olur olmayan olmaz..
insanların kendi iradesine bırakılmalı bu karar..
aşı önemli ama kısıtlama saçma aşı olmayana
Hastalığı gecirdik aşı olmamda
hayır
Kesinlikle
Hayır bence
Yok niyeki
Hayır herkesin kendi seçimi bu
Hes kodu olcak
Evet gelmeli
Bana göre hayır
Hayır
gelmeli