Kurulu düzeni olmasa cennet vatan Türkiye'ye koşa koşa gelecek olan bir gurbetçi, "Siz gelin bizim burada çektiklerimizi bir gün çekin" diyerek Avrupa ülkelerinin lideri olan Almanya'yı kötüledi. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Hay hay gelsin bakalım bir yer değiştirelim.
Keşke şu Almanya da Trump gibi bir lider olsa böyle konuşanları 1 seneliğine Türkiye ye yollasa. Almanya da olan kimsenin ağlamaya hakkı yok en kötüsü bile buradaki insanlardan daha iyi şartlarda yaşıyor. Böyle demeç verenlerin çoğu siyasi parti taraftarı objektif yorumlar yapmıyor. 1000 TL ile biz anca 100 euro alıyoruz sonra tabi Avrupa kıskanır. Keşke gurbetçilerden oy kullanma hakkı alınsa ülke menfaatini düşünmüyorlar maalesef tamamen kendi çıkarlarına odaklar.
Karşılıklı çıkar ilişkisi oldu almanya ve türkler arasında. Almanya Türklerin iş gücünü kullandı Türklerde alman ekonomisinden faydalandı. Ben de almanyada gemide çalıştım aylık 4000 euro alıyordum. Bu arkadaşlar istiyor ki bir eli yağda bir eli balda olsun.Öyle bir düzen hiçbir ülkede yok. Akıllılık ediceklerdi. Vakti zamanında bol maaş ile çalıştığı dönemlerde o parayı çar çur etmek yerine dişlerini tıkıp biriktirip yatırım yapıcaklardı ama bizim Türkler lüKS yaşamayı seviyor. Misal burada birisini biliyorum adamın maaşı 3000 tl sahip olduğu kredi kartlarının haddi hesabı yok sonrada diyor ki Türkiyede ki düzen beni sürekli kredi taksiti ödemeye mahkum etti. Sen bu kafa yapısı ile nereye gidersen git sürünürsün. Gurbetçileri bu konuda haklı bulmuyorum.
Kimse gelmesin diye kötülüyorlar " eğer çok kişi gelirse almanyanın batacağını refah seviyesinin düşeceğini almanyanın is olanaklarının azalacağını devletin verdiği yardımların azalacağını ve onlara ayak bağı olacaklarini sanıp " gelmemelerini istiyorlar yani hepsi bahane kimse kusura bakmasın ama klasik canım Türk kafası işte neden böyle aptal bir milletiz ben onu anlamiyorum neden bu çekememezlik bu hainlik
Yani, hep Tr de yaşayan insanlar diyecek değil, buraya gelsinler yaşasınlar diye. Birde Yurt Dışındakiler desin. Kimse, kimsenin çektiğini bilemez. Yurt Dışında ki objektif bakarsa, ekonomi yı görebilir. Ama Türkiyede yaşayan bir insan ne kadar arasdirsa arasdirsin bilemez. Çünkü Tatil dahi olsada orada bulunmadı. Arada ki fark bu. Bana komik geliyor Turkiyeden dışarı çıkmayan birinin Avrupa ilgili söylemleri. Yurt dışından gelip gerçekleri gormeyenleride aslında yadirgamiyorum, çünkü gerçektende alışveriş yapan, gezen tozan, restaurantan çıkmayan insanlar var Tr de, bunlar Tr nın büyük çoğunluğunu yansitmasada.
Cevap
39Cevap
:... evladı orada 600 euro emekli maaşı alıyor, yanında da alman devletinden extra yardım alıyor geliyor Türkiye de yiyiyor sonra Türkiye de hayat ucuz diyor.. Bu insan görünümlü yaratıklar bilmiyor mu acaba Türkiye de devletin vatandaşa Almanyadaki gibi gerçekten destek vermediğini, maaşların 200-300 euro civarı olduğunu? Cahilin, aptalın önde gidenleri bunlar.. Bizim de var Almanya da böyle tanıdıklar... Ama gelin Türkiye de çalışıp burada yaşayın desen gelmezler aslaaa. Onlar orada kazanacaklar, oranın emekli maaşını alacaklar ama Türkiye de kral gibi yaşayacaklar.. Sonra da neymiş Türkiye de hayat ucuzmuş, millet nankörmüş.. vvs.. Bunlara yaş sopayla dalsam yine de hırsım geçmez.
Şakaysa hiç komik değil, şaka değilse çok komik. Espri bir yana, Allahın sığırı diyeceğim. Burada milletin 10 yıllık geliriyle bile alamadığı arabayı 1 yıllık maaşıyla almanın, burada 100 TL ile marketten biz 3 parça şeyle çıkarken 100 euro ile marketten 1 haftalık tıka basa alışveriş yapmanın nesinden şikayet ediyor? Üstelik göçmen olmasına rağmen insan gibi muamele görüyor, hırsız siyasetçiler yok, Türkiye'de üretilip Almanya'da satılan her şeyi bizden ucuza alıyor, sokakları temiz, sağlıksız ve hileli gıda tüketmiyor, etin peynirin iyisini ucuza alıyor, daha neyinden şikayet ediyor uyuz? Gel yer değişelim, maaşları da değişelim ondan sonra konuş. Allah bilir kültür şoku yaşayıp uyum da sağlayamamıştır bu. Almanya'da yaşayıp Türkiye öven gurbetçi ikiyüzlülüğünden nefret ediyorum ve oy kullanmalarına karşıyım. Orada göçmenleri destekleyen sol partilere oy verirken, burada ülkenin içine edenlere oy verdikleri için hiç birine hakkımı helal etmiyorum.
Almanya değilde, tatil için 3 günlüüğüne Avusturya'ya gitmiştim. Yav sokakta kim bağırarak konuşuyosa, sağına soluna baka baka yürüyosa (Avrupa'da genelde insanlar düz yürür etrafında ki insanları gözleriyle yemezler), kim yere balgam tükürüyosa, kim kırmızı ışıkta geçiyor, burnu havalardaysa türktü ya.
Madem gittiniz azcık bi kaç kelime anadillerinden, yaşam tarzlarından, medeniyetlerinden alaydınız, adapte olaydınız.
Gerçekten onların gözündeki türk imajı, çok haklı olarak, barbar insan şeklinde.
Tüm almancı sıfatındakiler sizin ekonomisini, güvenliğini, yaşam tarzını çok övdüğünüz özlediğiniz Türkiye yerine neden orda kalmaya devam ettiğinizi anlamadım ama, en çok anlamadığım bu Almanya vs. neden sizi orada hala tutuyor.
irkickarin yaşadığı yerde kötü muamele gördüğü yerde yasiyorsa tamam anlarım.. bide türiyede onu gurbetçi olduğunu öğrenirse zaten 2. sınıf muamele görsün. manevi yönden gurbetçiler arada kalıyor. yukarı tükürsen bıyık aşağı tukursen sakal. ama maddi açıdan Almanya daha iyi. bunun tersini söyleyen trde 1 ay yaşasın öyle yorum yapsın. ama bi kaç nankör gurbetçi yüzünden komple gurbetçiler düşman gözüyle bakılıyor türkiye halkı tarafından. oy verme konusuna gelince onlarda oy vermesin hangi parti olursa olsun uygun değil sonuçta trde yaşamıyorlar. ama yurtdışında türk vatandaşı yaşadığı ülkeyede oy veremiyor. hiç bir yerde sözleri geçmiyor. bi yandan 2. sınıf inan olarak görüyor kendini.
olay şöyle Abi almanca zor bi dil ne kadar geç öğrenirsen okadar zor dilin döner. bu her insan için geçerli. kelimeleri öğrenirsin ama zor telaffuz hep zorlasir. ama gerçekten şöyle bi durum var onlara uyum sağlamak istersin arkadas/iş çevresinde kafa dengin uymaz 2. sınıf muamele görebilirsin. örnek vereyim Almanya baş örtüsü yasağı getirmek istiyor işyerlerine düne kadar bisy yoktu şimdimi sorun oldu? almanyada ara sıra bazı isverenler mahkemeye verildi başörtüsü yüzünden ayrımcılık gördüğü için ve işçi hakkını aldi. ne olduda değişti neden kanun değiştirmek isteyip işvereni güclendiriyolar. almanyadada alman müslümanlar var. öz almanlardada müslüman var tesettürlü olan onlar napsin bu konuda. Ha herşeye rağmen Almanların yüzüne "Almanya kötü" diyen biri varsa tabi gitsin başka ülkeye. nankörlüğün lüzumu yok.
Daha geçen fox haberde izledim.. almanyada f3500 euro maaşli fırın işçisi buraya 10 güne tatile geldi. Sadece 1000 euro para harcadı. burada çalişsa maximum 4000 TL maaş alacak, nasil tatil yapacaktı.. bence orada imkanlar baya iyi. kimse gelmesin diye sallıyor.
Orda kurulu düzenleri var yeğenim yoksa gelirler kdhdjksks
Orda kazanıyorlar sonra burda parayı çevirince ucuz güzel geliyor tabi her şey. burda tatil yapıp gidiyorlar bir de orayı kotuluyorlar. Yatıp kalkıp dua etsinler bence. Bunları ülkeye almamak laizm. Burda da yaşasınlar bakalim Türkiye maaşıyla. Kav gün sabredeckler acaba
Almanya' da yaşayıp Almanya' yı kötüleyenler Türkiye' deki insanların gözleri açılıp oraya gitmesini istemeyen insanlar. Bunların diğer özelliği de Almanya da gündemden haberdar olmayıp sabah akşam Esra Erol, Müge Anlı, ATV, AHABER, TGRT izlemeleri. Sabahtan akşama kadar Avrupa söyle kötü böyle kötü diyen haber kanallarını Avrupanın merkezinde özgürce izleyebiliyorlar. Sonra utanmadan Jobcenter, Arbeitsamt' dan faydalanıyorlar veya Hartz IV alıyorlar.
Türk oldukları ve buraya vatan gözüyle baktıkları için. Türk olmayıp Almanya da yaşayan biri neden söylesin bunları? O tipte biri ile konuşmuştum Suriyeli. Kız Amerika da yaşıyordu ama bana Amerika'nın kötü olduğundan Suriye'nin çok daha iyi olduğundan bahsediyordu.
Gittim gördüm yaşadım geldim. Çok. cok. cok haklılar.
.. ve bende gitmeden önce ne söylense anlamayan dinlemeyen , hep düz. mwntik bakan biriydim.
Gittiğimde ( Almanya dışında. baska. ulke),3 saatte eyvah ben ne yaptım dedirtti
Cok doğru ben doğumdan beri cekiyorum. Gurbetçi olmak zor birde hem burda hem Türkiye’de yabancı durumuna düşüyorsun cok kötü kendi ülkende bile rahat edemiyorsun
@Black-Butterfly Sen hangi ulkedesin
5 yıl dışarıda yaşadım, hadi ordan derim o şahsa.. Almanyada yaşayan Türklerin çoğu leş zaten. Almanların yerinde olsam kovardım bunları. Bu tür yvşklar sistemin tüm açığını kullanarak sömürü peşindeler.
Almanlara mecburlar. Almanlara en ufak yanlışı yapamazlar, çok gördüm mesela bir Türk esnafından alışveriş yapan bir Alman ve bir Türk olsun, Türk'e yamuk yapabilme ihtimali çok yüksek. Ama Alman ne isterse yaparlar. Almanlar tahammül etmiyor aslında, kendilerine mecbur bırakıyorlar. Hatta Almanların şöyle bir tedirginliği var, anadilde eğitim tedirginliği. Anasınıfa başlayan çocuklarda Alman anadilinde eğitimin azlığından tedirginler.
Bu eleman almanyada çektiklerinden yakınmış ya, aslında o çektiğini kendisi yapmakta. Almanlara her türlü yalakalığı yapıp, ezikliği yapıp üzerine sistemin tüm açıklarından faydalanarak yaşam sürmeye çalışıyorlar. Öyle bir imaj oluşturmuşlar ki, benim ev sahibi kirayı alırken parayı 3 kere sayardı :) Normalde bu kendi içlerinde bir saygısızlıktır, biraz çıkıştım ben ve adamın yediği kazıkları duyunca 5 kere say dedim. Normal kendi kültürümüzden ziyade leş arap kültürü ile gitmişiz biz oraya. Her ne kadar Almanlar melek olmasa bile elin ülkesine giden bizim mallar tüm pisliklerini yansıtmışlar onlara, yansıtmaya da devam etmekteler.
nasılda kıskanılıyoruz yine 🥱
istediğiniz kadar yazın biz gurbetçiler olarak gülüp geçiyoruz 🙌🏻
Hadi leen ordan bunlara oy hakki bile vermiceksin.2000 avro ile gelip zengin gibi yasayan dedem. Tutan yok. Gelsinler ulkelerine tutan yok
Her şey buradan görüldüğü gibi değil. Her zaman derim. Orada kazanıp orada yaşıyorsan belki Türkiye'den bile zor bir hayat seni bekliyor.
Orada kazanıp burada yiyorsan zenginsin.
Bizim ülkemizde insanlar yorum yaparken inançlarına göre yorum yapıyor gerçeklere değil. Dediğimin bu konuyla ilgisi yok. İnanç derkende dinden bahsetmiyorum.
Dazlakların yaptığı baskıyı mı kastetti acaba diye düşünüyorum. Diğer türlü resmen dalga geçiyor demek bu.
Cevap çok basit madem o kadar iyi gelin ülkenize burada yaşayın da sonra görelim.
Zoru neymiş gelsin türkiyede yaşasın madem Almayada yaşamak Türkiye’den zor hem vatan hasreti çekmez gerçi Alaman çıkılıtısının tıdını ınıtır
Ben Almanyayı Amerikayı Fransayı falan filan bilmem ama beni ürüne dövse de her daim Türkiye derim burafayasamak buradaolmek gerekir
Sallıyorlar ne çekiyorlarsa biz ne çekiyoz birde bunu bilsinler avrupada euro ile birsey alamıyorlar geliyorlar Türkiye ye para 10 katına çıkıyor gotleri kalkıyor
Gelsinler madem ama ev bark is hep orda gelemezlerde kurulu duzenleri var.
Bu alamancılara bir tek ben mi bileniyorum? Bi tek bana mı parazit gibi geliyorlar?
Doğru söylüyor daha iki gün önce tehdit aldım ve yalnız yaşayan bir kadınım. sevmiyorlar yabancı düşmanlığı çok burda. sanıldığı kadar kolay değil davulun sesi size hoş geliyor o ayrı
Adice şerefsizlik yaptığını yemek yediği kaba pislediğini şerefsizin önde gideni yobaz bi uyuz it olduğunu düşünüyorum.
ne yasadiklarini bilmedigim icin bir sey diyemeyecegim
Bunları Alman hükümeti tespit edip sınırdışı etse keşke.
Kim kötülüyorsa şikayet edin hemen sınırdışı etsinler.
Türkiye'de işsiz olarak ve sosyal yardımlarla yaşamaya mahkum edilisinler.
Ak parti hükümeti yalakası olduğu için a habere prim yapıyordur, o zaman neden gitmiş
Sonuna kadar haklılar. Allah tez zamanda beyin versin size
Hikaye bunlar bizim çektiğimizin yüzde birini çekmemiştir🤣
Orda tl harcanmiyor euro kazanılır euro harcanır siz kolay zannediyorsunuz
Bir şey söylerdim ya neyse yeri değil buraya gelip hava atmasını biliyorlar ya beter olsunlar.
suç almanyada kardeşim bunları yaka paça tutup ziktiredip gönderecejker ki buraya anlasınlar
Evet orada kazanıp burda harcamak güzel ama orada yaşamak zor.
bu varoşları almasalarmış keşke almanya'ya
Ne duruyon orda o zaman yarrraaa bandı
Kedi ulaşmadığı ciğere mundar dermiş hesabı.
Onun ben yalanını çükeyim
Nankör onların hepsi.
Onu diyen kimse yer değişelim
Türk erkekleri irkçılığa uğramıyor ki
Yabancıların çoğu irkçı hele yabancı kızlar beter beter müslüman kızlara baskı yapıyorlar dalga geçiyorlar
Almanyanın yerinde olsam hepsini deport ederdim
Keşke yer değiştirsem onunla
Boş yapmasın
schwarzkopf
Gelsin buraya yer değiştirelim😂😤
Türk ve islam düşmanı avrupada yaşanmaz
Hasss
Kimse onlari xzorla tutmuyor. Begenmeyen gelirdi
Hahaha çok komik
Klasik Alamancı ağzı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?