Bursa'da güpegündüz kapısının önünden götürdüğü 5 yaşındaki kız çocuğunu öpen 45 yaşındaki sapık, olayı fark eden mahalle sakinleri tarafından yakalanıp feci şekilde dövüldü. Elleri dert görmesin diyorum olayın kanıtı varsa ama olmadan da yapıldığında suçsuz insanların başı yanabilir. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda halkın bu tepkisi doğru mu yoksa kolluk kuvvetlerine mi bırakılmalı olay.
Bursa'da çocuk tacizcisine feci dayak! Halkın ceza kesmesi doğru mu sizce?
Halkın ceza kesmesi doğru mudur değil midir bu konuda birşey diyemem çünkü kimbilir benim başıma gelse adamı nasıl parçalarım nasıl tepki veririm bilinmez. Ama genel olarak çocuğa tacizde bulunan kişilerin çoğu o da çocukken tacize, istismara hatta tecavüze uğrayan çocuklar oluyorlar. Büyüyünce kendini kontrol edebilen çok az kişi oluyor. Kendileri her ne kadar bilmese de ya da bilipte bunu inkar etseler de başka çocuğa bunu yaparken aslında bilinçaltlarında kendileri rol değişimi yaparak yani o içindeki küçük çocuğa bir zamanlar artık her ne yapıldıysa bunun daha fazlasını veya daha farklısını yapıp güç değişimi yapmak onları rahatlatıyor. Bu kişileri suçludan çok hasta kategorisine koyuyorum. Tedaviler bile çocukken açılan yaraları, kişiliği, beyin yapısını fazla değiştiremiyor maalesef. Işte bu yüzden anne babaların çocuklarına sahip çıkmaları çok önemli bir husus. Anne babalarin bu konuda çocuklarını nasıl korumalarını gerektiğini öğrenmeleri gerek. Ha bı de daha da şanssız çocuklar var ki onlarsa en yakınından darbeyi alır. Kendi anne, babası, diğer aile fertleri tarafından. Işte onlar daha derin ve daha karanlık bir kuyudalardır.
Aslında bir yandan iyi ama bir yanda da kötü neden diye sorulacaksa belki adam çocuğu iyi niyetle sevmiş olabilir. Sonuçta bir çocuğa sevgi göstermek güzel bir şey ama bu zamanda iyi niyetli insan olmadığı için iyi olmuş ellerine sağlık. Kimse kimsenin çocuğunu öpmesin sevmesin gerek yok. Ama bazı kadınlar var mesela ben şahit oldum Bi çarşaflı kadın yolda adamın dibinde yürüyor adam tabi kadını görmeden yanlışlıkla çarpıyor kadın bağırıyor yırtık gibi e şimdi burada adamın suçu ne? Madem öyle adamın yanında yürüme bide adam özür diliyor ona rağmen bağırıyor adama sapık muamelesi yapıyor şimdi bazı kadınlarda cidden çok yalancı ve her şeyi abartıyor sırf bunlar yüzünden bazı adamlar haksız yere dayak yiyo.
Adalete güven kalmazsa Teksas olursun. Hani muz cumhuriyetine doğru evriliriz. Gidişat o. Hiç evlat sahibi olmadım ama olsaydım ve başına böyle bişey gelseydi, adaletten ceza almayacağını bilseydim, çocuğum için, ona yaptıklarını ödetmek için döver miydim? Evet döverdim. Herşeyi yapabilirdim. Çünkü bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Ama adaletten böyle canını yakacak bir ceza geleceğini bilseydim götürür teslim ederdim gönül rahatlığıyla.
Valla kimse başıma gelmez demesin. Adalete bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Bu kapıda içeri al, arka kapıdan salla bu iş yürümez.
Adaletin olmadığı ülkede olacaklar bundan sonra daha da felakete sonuçlanıp masum insaların hayatı da söz konusu olabilir. Dövenlerin ellerine sağlık dayağı yiyen hak etmiş. Bu adalet sistemine bir çare bulmaları gerekiyor.
Van da kamera görüntüsü olduğu halde bir çocuğu taciz eden kişi serbest kaldı bunu haber yapan gazeteci hakkında suç duyurusu oldu.
Adaleti halk değil bu ehli olan yapmalı ama son zamanlarda yaşanılan olaylar halkta güvensizlik oluşturdu Mesela bugün haberlerde gördüm. Sapik biri kadının evine balkondan içeri girmiş kadın son anda fark edip kaçmış. Ve kadın defalarca şikayette bulunmuş bu tacizci hakkında. Peki kadın kacamasaydi ne olacaktı? Bu kişi yakalanmış. Peki ceza alıp tutuklanacak mi? Tutuklanirsa kaç ay yatacak?
Eğer herkes böyle adaleti sağlarsa kendisi ana doğru ama yanlış John doe filmi gibi olacak
Cahil toplumlarda fiziksel reaksiyon yüksektir. Insanlar toplum algısı yüzünden böyle suçlulara tepki gösterir. Medeni gelişmiş toplumlarda suçluyu yakalarsın ve guvenlik birimlerine teslim edersin. Barbar orta doğu gelişmemiş toplumlarda kendini adam sanıp suçluyu döversin. Suçlunun cezasını adalet yargı verir. Ulkelerde yargı kurumları bu suçlular için vardır. Yapılan tacizi yanlış bulmakla birlikte cezasının ağır olması gerekir. Yine çok şey yazarım da bu toplum belli işte. Çap belli yani fazla bisey beklemeyin böyle gelmiş böyle gider
@eylül_derin ben şahsen böyle konularda kinaye yapmam veya dalga geçmem ama kız yapmış yani, beğenmemek de aşırıya kaçmak gibi geliyor. Olmadı linçlesinler bare
Konu cocuk oldugunda ve goren sadece bir kadin degilde birkac kisiyse yani olan gercekten varsa az bile yapmislar. Ama sadece bir kadinin lafiyla yapilmamali cunku cok haber okuduk kadinlar intikam icin iftita atabiliyorlar. Birde bu gibi olaylarda olay cocuk degilde bir kadina yonelik yapilmkssa yine dayak falan olmamali ve yargiya intikal etmeli cunku yine vircok olay duyuyoruz kadinlar tuzak kjrabiliyor sevgililetine falan.. Sonuc olarak tekrar soyluhorum olaydan eminseler ve konuda cocuksa az bile yapmislar.
Anlık öfkeyi anlarım. Ama hukuk dışı, cezalandırma amaçlı şiddet yanlıştır. Suç üstü yakalanırsa etkisiz hale getirilir, ve kolluk kuvvetleri beklenir. Daha sonra da hukuki süreç başlar.
Suçu önlemek başka, ceza kesmek başka. Hukuk "ya suçlu değilse" olasılığını kesinleştirmek için vardır. Kimse kendini tek başına adil sanmasın.
Millet ne yapsın çocuğunu pazarlayanlar bile serbest kalıyorsa adaleti kendileri sağlamak istemişler.. Valla bu konuda bende böylelerine meydan dayağı atılmasından yanayım. Ama emin olmak gerek suçsuz bir insanı da anlayıp dinlemeden yargılamak hoş olmaz.
Böyle kardeşim ne yapacaksınız biliyormusunuz alıp çok güvendiği s*kini keseceksiniz ve ona yedireceksiniz güzelde bir meydan dayağından geçireceksiniz ve bunu milletin gözüne soka soka yapacaksınız yapın ki diğer kardeşim cesaret edemezsin bu iğrenç olaylar gün geçtikçe artıyor kadın ölümleri gün geçtikçe artıyor neden artık kimse sesimizi duymuyor ah pardon duymamazlıktan geliyor neden adalet yerini bulmuyor dışarı çıktığımda benimde başıma bir şey gelecek korkusu yaşıyorum bana bir şey olsa o p*için elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını biliyorum dursun artık bu durum DURSUN!!!
Tabikide yapılan doğru. Ellerine kollarına sağlık. Artık adalete güvenmiyoruz ki. Bu mahallemde olan bir olay ve gerçekten artık korkar oldum. O kadar çok korkuyorum ki dışarıya çıkmak bile istemiyorum. Gerçekten korku filmlerinden bile korkunç bir hayat yaşıyoruz. Özellikle kadınların ve çocukların hayatının tehlikede olduğu bir dönem yaşıyoruz
Adalete inanç kalmadığında halk kendi cezasını kendisi kesiyor. Bu da kaos yaratıyor. İnsanalr bilse ki bu pislik iyi bir ceza alacak kimse elini pisliğe bulaştırmaz ama neticeleri görüyoruz. Çocuklar bu dünyanın en masum canlılardır onları kirli zihinleri ile kendi pisliklerinin içine çekmeye çalışanları işkence ile öldürmek gerekiyor. İnsan haklarıymış bilmem ne bunlar insan değil ki.
Bazı sitelerde 8 yaş bazı sitelerde 5 yaş. Bu ülkede haber kaynakları bile şaibeli. Gerçekten taciz olayı varsa az yapmışlar ama o kadar çok masum oldugu halde tacizle suçlanmış insanların haberlerini gördük ki temkinli yaklaşıyorum artık.
Benim düşüncem dayak çok basit bi ceza bunlar için. Zaten adam bunları göze almış yaparken. Daha ileri yöntemler lazım. Mesela yüzlerce adam üstünden geçsin. Kıçına kızgın dmir falan soksunlar ölemesin.
Bazı erkeklerin uçkur sevdası çoluk çocuk demiyor sınır tanımıyor. İnsan değil bunlar. Haksız yere suçlanmak elbette iyi değil ama insanlar ne yapsınlar böyle bir şey görünce ben olsam ben de tutamam kendimi polisi bekçiyi kimse bekleyemez o anda. Kaldı ki zaten gereken cezaları çekmiyorlar içimiz soğumuyor. Adalet sağlanacağını bilseler kendi elleriyle teslim ederler ama o konuda inancımız kalmadı maalesef.
Bunun için günlerce düşündüğüm oldu dayak değil ölümü bile düşündüm ama bir gerçekte ilerlemek yerine geriye giden bir topluma bu hakkı vermek korkunç şeylere yol açar geçmiş zaman buna şahittir fakat bu tür istismar olaylarına sadece hapis vermek ki günümüzde onu bile zor veriyorlar bana adil gelmiyor yani her iki ucuda beni tatmin etmiyor bu sorunun
Bu tür şeyleri tasvip etmiyorum ama söylediğin gibi suç kesinleşmiş ortada gerçekten yapılan bir taciz var ise yürüyemez hale gelmeli, düşünmeyi unutmalı kısaca olmayan beyin ölümü gerçekleşene kadar hasar almalı. Adaletin olmadığı yerde böyle şeylerin olması gayet normal. İnsanların tahammülü ve güveni kalmadı. 💆♂️
Tabiki doğru. Bu tür olaylarda cezayı toplum vermeli çünkü çocuklar toplumun ortak değerleri ve geleceğidir. O taciz edilen çocuk ilerde bir katil olup bir yakınımızı öldürebilir mesela. Amerikalı seri katilleri incelerseniz hepsi çocukken tacize tecavuze ugramistir
Bazen yanlış anlaşılmalar olup insanlar zarar görebildiği için tasvip etmiyorum, Fakat %100 tescilli bir çocuk tacizcisi sapığın cezasını da halk vermelidir, 5 tanesini mortingen edersek kimse cesaret edemez çocuklarımıza dokunmaya ! Polis kardeşlerimden de ricamdır, biraz yavaş olun, geç kalın ulan 😇
Valla şahsen empati yapıyorum Hukuk kesin huküm vermediği sürece, tabi hukuk olmadığına göre memlekette bişey denmiyor. Ama şu var diyelim bana bir linç girişimi oldu suçssuz olduğum halde, ALLAH'a kasem olsun ölene kadar unutmam, er geç hepsini bulur öldürürüm.
yani kim olduğunu bilmeden linçetmek de günah yani belki annesinin görmesine izin vermediği babasıdır ya bi arabasıdır yani bilemedim tacizici evin önünde çocuğu öper mi ki böyle şey duymadım gerçekten kanıt varsa ceza verilmeli ama ya yoksa insanları da ınamıyorum artık o kadar feci şeyler duyuyoruz ki her çocuğa bakanı da tacizci sayarız artık bundan böyle oysa çocuklara sıcak davrananları bizzat severdik zamanında kabind merhamet var diye...
Ne kadar doğru gözükse de doğru değil suçu olmayan ne olacak iftira atılmış galiba bir çocuk vardı öldürülmüş yanlış bilmiyorsam eğer çocuk suçsuzmuş iftira atılmış diğer yandan adalet denen bir sistem yok haa bunlar neden oluyor yine bu bozuk toplumdan kaynaklanıyor bu millet kendini düzeltmedigi sürece hiç bir şey düzelmez kalkipta meydana çıkıp çemirmenin faydasi olmaz bu toplum bozuk olacak sonrada çıkıp meydana çemkirecek yok öyle bir dünya ne oluyorsa bu toplumun bozuk olduğundan oluyor
Herzaman etki tepki yapar ve kısasa kısas esas alialidir kimse bu durumda adalet hukuk demesin ilk önce kendini ana baba ve kadın veya. Çocuk yerine koysun kısasa kısas gereklidir o vakit kurtulabiliriz bu kansız ve soyu tukenmyen arkadaşım kurularindan or@spu çocukluğunu küfür etmeden anlatamıyorum kusurabakmak mayın kısa kadına yaparken ilk önce bacısını annesini düşünmeyen bu köpekten değersiz köpeğe hareket olur köpek demek bunları halka verseler birşey kalmiyacak
Ne kuvvetinden bahsediyoruz? Adalet bile suçu meşrulaştırırcasına işliyor, halk nereye kadar sabretsin? Bu şekilde eminim suç adamın değil, dövenlerin olur ama yapacak başka ne olabilir ki?
Kesinlikle doğru. Hatta bunlar gibileri mahkemeye çıkartmak yerine direkt atacaklar sokağa. Halk versin cezalarını. Bakalım ondan sonra bi tip pislikler oluyormu..
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Onun yaptığı yanlışa bir yanlışta onu tartaklamayi kendine hak görenler yapmış. Geçmişte kaç defa gördük suçsuz birinin üzerine iftira attıklarını ve bi hale getirdiklerini. Suçlunun suçunu ortaya çıkarmak kanıtlamak ve cezasını çekmek için Devlet görevlileri ve yeri vardır.
Bilmiyorum ya iftira durumu olsa falan sıkıntı yüzde yüz emin olmalılar polisi arayıp beklemek en doğrusu yani zaten emniyette gerekeni yapıyorlar sonra cezaevine girse zaten yine orda öldürülen bile var. polisi arayıp beklemek en doğrusu
Devlete güven olmayan ülkede herşey mübah. Adamı döverek öldürseler bile kimse yanlış yaptınız diyemez bu adamlara. Çünkü onlara doğruyu öğreten bir devlet yok.
Ben bu konularda adalete güvenmiyorum, dövenlerin ellerine kollarına sağlık iyi olmuş, küfür etmek isterdim ama malum site sınırlamasına takılmayayım durduk yere, bu andavallara daha fazlası olması gerekli az bile yapmışlar.
Video yeterince olayı iyi anlatıyor. Kızı tişörtünden tutup zorla götürüyor, kız korkudan arkasına bakıyor. Kurtulduğundaysa eliyle ağzını temizliyor. Bu bile öptüğünü yeterince kanıtlar. Haketmiş pislik.
Eskidej böylr şeylere aşırı sinir olurken şimdilerde adaletimizi çalınan sorularla koltuğa oturan sapkınlar yönettiği için hatta yönetemediği için halkın böylr şeyler yapmasına bayılıyorum 😊ellerine sağlık
Malesef adalet sistemimize güven olmayınca insanlar adalet ya da kolluk kuvvetlerine inanıp teslim etmek yerine kendi adaletlerini kendileri sağlıyorlar olayın doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama doğruysa elleri dert görmesin az bile yapılmış
Halkın yaptığı yanlış. Polisin yakalamasi mahkemede cezasının verilmesi gerekir ama buda yapılmadığı için meydan dayağı da meşru gibi görünüyor. Hukuk olmayinca böyle arap saci oluyor işte.
Keşke ülkemizdeki adalet gerektiği gibi işleseydi de halkın müdahale etmesine karşı olsaydık. Ama adalete güvenimiz kalmadığından bu tür durumlara oh iyi olmuş iyi yapmışlar demeden duramıyoruz
Bu iibneler yüzünden parkta falan bir çocuğun başını okşayamıyoruz taciz sanarlar diye ya. Bunun kadını erkeği yok bence iki ayaklı olan herkesten şüphe etmek gerek
Eger gerçekten tacizci bir sapıksa elleri dert görmesin dövenlerin. Ama tabi artık bu itler yüzünden çocuk sevmeye de korkar olduk yanlış anlaşılır diye. Umarım bir yanlış anlaşılma değildir.
Adalet diye bir kavram olmayın oda millet ne yapsın? Ulan şu çocuklardan pis ellerini çeksinler ya. Çocuk lan onlar çocuk, kıyametin alâmetleri işte bunlar.
Olay doğrudur bence o kadar insan boşu boşuna ayaklanmaz. Elleri kolları dert görmesin benim yerimede bir iki tane vursalar mis. Bence olaya anında müdahale edilmeli ki bir daha teşebbüs edemesin malum adalet olmayan bir üülkede salacaklar zaten dışarı
Kesinliği kanıtlandıysa iyi olmuş. Ama arada kalıyorum çünkü bazen adalete güvenmiyorum. Bir yanım devlete bırakılsaydı derken diğer yanım oh iyi olmuş diyor
Hukuksal olarak yanlış. Ama burası Türkiye. Tacizcilerin, sapıkların, katillerin “adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldığı Türkiye. Az bile yapmışlar diyorum ellerine kollarına sağlık
Ben pek uygun görmüyorum. Güvenlik güçleri serbest bırakırsa sarsınlar dayağı. Fakat diyelim kişi taciz iftirasina uğrasa kendini kanitlayana kadar bir mahalle dayak yiyecek.
Kardeşim polise verilmeli bi kere doğru yanlış kesin bilemeyiz yarın biri şu tacizci dese hrkes saldırsa ne olcak kaldıki kimse ahlak bekçiliği yapmasın
Halkta hemen dövelim gibi bi kafa var doğru mu yanlış mı bilmeden daliyorlar bir kız bir erkeğe iftira atsa geçmiş olsun o erkeğe ama dedikleri doğru ise çok da iyi yapmışlar helal olsun onlara