Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılApartman yönetimi seçimi sonucunda seçilen yönetici apartmanın bahçesine ev yapsa havuzlu ve sadece ben kullanacağım dese ve bu evi sizden topladığı paralarla yapsa ne olur acaba...
CB bir memuriyettir seçimle yönetme hakkı veren ve bunun karşılığında ücret alan.. başka acayip bir şey degil.. Türlü anlamlar ve manalar yüklemek insana özgü.. Asıl mal sahibi ve karar mercii halktır... Ama bizde maalesef böyle degil binlerce yıllık genimize işleyen biat ve tabii olma kültürü buna izin vermez.. Böyle oluncaya bizi yönetenler herşey kendilerinde hak görür.. Yazık20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tabi ki gerekliydi..
Bunlara oy verenlere benim hakkım asla helal değil. Ülke perişanlık sarmalında sürüklenip giderken biz saray yaptıralım, itibardan tasarruf olmaz diye milletin parasını çarçur edelim. Milletin paralarını kendi yandaşlarına yedisinler e millet buna razı. O yüzden başına gelen her şeyi hak ediyor bu halk. Umarım hasta Osmanlı'nın son zamanları gibi dönemler yaşamayız. Az aklı olan insan bu yapılanları görür ama insanların basireti bağlanmış galiba zamma bile oh iyi oldu derler, saray yapıtlarını desteklerler. E ne de olsa bizim milletimiz lüks şaşalı hayatları sever, yıllarca dizilerde bu aşılandı şimdi de o yüzden onlara bu durum normal geliyor.. İyi uykular herkese..72 Yorumla
- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu milletin köpek kadar değeri yok ki köpeklerine bile harika bir kulübe yaptırmışlar. Öğretmen adayı bile atanamıyoruz, atayın bizi diyor ve karşılığında en fazla 'benim' dönemimde atandı diyorsa geçmiş olsun. Şahsi bir yönetimle karşı karşıyayız.
20 Yorumla
+1 yılBu resimde eklemiş olduğum görüşü yazacak angutlar olduğu sürece bizim insanlara müstehak. Hala oy verecek kadar rezil kepaze kesim yetmedi bide bu sözler ile ahkam kesiliyor. 2 sarı bez ellerine versen şükür duası edecekler. Ülkenin ne halde olduğundan haberi yok kimsenin belli ki saray neyinize !
Üretim desen zirve ya , para sıkıntımız da yok tabii niye gerekmesin.
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
87Cevap
+1 yıl28 yaşındayım deli gibi ailem baskı yapıyor evden çıkamıyorum ve parasizliktan işsizlikten ne diğer insanlar gibi normal yaşayabiliyorum nede evlenebiliyorum bu hakkımı yiyen mahlukatlarda. Zerre kadar helal etmiyorum bu yaşadıklarımı bi ben bir Allah biliyor döktüğüm göz yaşları kat kat çıksın.. Allahım tez zamanda çıkarsın adalet yerini bulsun!!!
72 Yorumla- +1 yıl
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk; GULÛL SU…: https://youtu.be/4fTMcRolSKI
- +1 yıl
Buna bir bak cevabını bulacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun amin. Sabredin burada sabreden öteki dünyada rahat eder
Gündem konusunda 374 cevap paylaştı. Gerekli olmadığını sizde biliyorsunuz. Gerçi müstehak bu halka. Ne sorgulama var ne hesap sorma var. Aman efendim cumhur başkanımız namaz kılıyor kuran okuyor oh çok şükür.
El kadar sma lı bebekleri ölüme terkeden çok dindar başkanımız kendi refahı için milyonları harcamaktan sakınmıyor40 Yorumla
+1 yılHala oy veren var. kul hakkı yiyen cami yapsa ne olur? ağaçları kesen, ormanları yakan cami yapsa ne olur? sorumluluk bilmeden bir ülkeyi yönetmekte direten, her konuda yine hak yiyen ne yaparsa yapsın yaranamaz. halkı "biz açız, evimize ekmeği zor götürüyoruz" dediğinde "geçer, Allaha dua, şükür edin" diyen biri hala birilerine çabalıyor gbi geliyor. Bu insanlar doymuyor arkadaşlar, gözünüzün içine baka baka paralarını gösteriyorlar, sizle de dalga geçiyorlar. vermeyin oyunuzu falan.
50 Yorumla
+1 yılLüKS şatafatlı hayatı çok seven saltanat düşkünü milletiyle dalga geçiyor umursamıyor şükredin diyor bir tek yüzüğü vardı şimdi dünyanın en zenginleri listesinde gözünü toprak doyursun 🙏At Gözlüklü Aktroller Oy Verin Onlar Yesin Sizde Bizde Sürünelim Sayenizde Hakediyoruz
30 Yorumla
+1 yılOturmak keyif yapmak nasip olmasın 🙏
Binlerce insan daha işsiz kaldı kçö bitimi ile ve işsizlik maaşı bile alamayacak bir çoğu! Ne yapsak diye düşünüyorlar kara kara. Zamlar hir yandan. Sonra yazlık Köşk!
Haram zıkkım olsun üzerimizden çaldığımız het bir kuruş…20 Yorumla
+1 yılHerşeyi de çok abartiyorsunuz ama yaa napalim yani biz iş bulamıyoruz parasiziz Euro dolar uçmuş kaçmış herşey pahalanmis saçma sapan işler dönüyorsa ulkede dalet kavramı kalmadıysa Cumhurbaşkanı kendisine saraylar yaptirmasin mi itibardan tasarruf mu etsin oysa daha geçen hafta tabakları küçültün demişlerdi meğerse bunun içinmis
10 Yorumla- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılÇok gerekli, reisimizin keyfi hepimizin bekasıdır. Haydi gelin, Emine Erdoğan'ın dediği gibi porsiyon küçültüp tasarruf edelim de bu aile daha rahat doysun
50 Yorumla - Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılSenin, benim, hepimizin alın teri, emeği ve vergisi ile yapıldı bu saray. Tıpkı Ankara 'da ve Van'daki saraylar gibi. Ülkesi açlık ve yoksulluk içindeyken, işsizlik almış başını gitmişken, tarım ve hayvancılık bitmişken bu gösteriş ve lüks dolu sarayların tek bir açıklaması olur. O da ego ve görgüsüzlük!
Ama bu millet her gün artık daha da fazla bileniyor. Bilenmiş kılıç sahibini de keser atar. O sözde 2023 seçimi geldiğinde biriktirdikleri nefret ve tiksinti ile boğulup gidecekler!10 Yorumla Gerekliydi tabi. reislerin reislige yakışır sarayı olur. kral gibi adam. en iyisini hak ediyor. o yüce kişiliği bizim kuflu evlerimiz gibi yerlere hapsedilemezdi. cunku o evlere biz layigiz. layik olmasak yaşamazdık zaten. secimler yaptık sonucunu görüyoruz, gurur duyuyorum (!)
00 Yorumlaya hala bu iktidarı savunan var sizin paralarınızla gül gibi yaşıyor adamlar siz asgari ücrete talim herşey ortada hala kör gibi görmüyorlar hayatınızda görmeyeceğiniz hayatları yaşıyorlar sizde makarnaya talim edin
40 Yorumla
+1 yıl1 milyar dolar bile etmiyor. Rezil olduk dünyaya. 1 milyarlık yazlıkları yok diye dalga geçecekler.
Bence yıkılıp 1 milyar dolarlık bir yazlık yapılmalı.30 YorumlaYaw kardeş kim demiş cennet ancak ahirette. Ahirette falan değil cennet kim kime hükmediyorsa cennet ordadır. Cemaat şeyhlerine bakın nerelerde yaşıyorlar hepsi saraylarda yaşarlar, biz kölelere ise cenneti vaat ederler ama onlar cenneti yaşar.
10 Yorumla
+1 yılNiye kızıyorsunuz başkanıma ya zira yazlık sarayı yaptırmak için bi inşaat firmasıyla anlaştı sonra mühendisler yazdı çizdi ve sonra orayı yapmak için bir çok işçi çalıştırdılar. :D :D Sonuçta devletimiz milletimiz kazandı :D :D
10 YorumlaÇok gerekliydi çünkü bu kadar berbat bir ekonomi ve eğitim sistemini yönetmeyi kabul edecek insanın morale ihtiyacı var neticede
40 Yorumla
+1 yılKim ne derse dersin ister akp olsun ister mhp ister chp vs vs hepsi devletin parasını yiyor. Yatırımlar böyle boş şeylere gidip birilerinin cebi doluyor. Devlet sektörleri kurumları da aynı şekilde her kurumda 3-5 kişi kurumu sömürüp duruyor cebini dolduruyor. Bu Türkiye'nin önemli bir sorunu
20 YorumlaMillet sefalet içinde bunlar saray derdinde böyle adalet mi olur.
30 Yorumla
+1 yılBen yorum yapmak istemiyorum, çünkü cidden artık tüm öfkemi kusarım. Sadece haram zehir zıkkım olsun ve böyle lüksün önünde b*k ile boğulsunlar artık.
30 YorumlaGündem konusunda 491 cevap paylaştı. Hala bir de bu adamı savunanlar var. Ya zekasızın yanında bizler de yanmamalıyız. Ülkede herkes oy kullanmamalı arkadaş. Tahsil değil belirli bir IQ gerekiyor. Görünen o ki %51 de hiç yok.
48 Yorumla- +1 yıl
Oyların çoğu çalıntı değilse bende bişey bilmiyorum
- +1 yıl
Öngörü yapmıyorum , gerçekten
- +1 yıl
Doğuda nelere şahit olduk bilsen
- +1 yıl
Anlat
- +1 yıl
Her partinin görevlileri olur, seçim bittikten sonra teker teker oylar yazılır, not edilir ve YSK binasına götürülür. Oradan sisteme yüklenir. Büyük doğu şehirlerinde de oy çalmak kolay değildir.
Ha ücra köylerde oy kullanımına etki olabilir. Ama tüm köyleri toplasan bile genel seçime etkisi %2 falandır. Oy kullanan oranı az çünkü.
+1 yılFazlasıyla gereksiz...
Cebimizde tek kuruş kalmayana kadar almak için ant içmişler. Halkın a. na nasıl koyarız diye harıl harıl düşünüyorlar. Deliriyorlar üç beş kuruş cebimize para girer de tatil falan yaparız diye.20 YorumlaAma haksızlık diyanete de bir tane yaptıralım. Diyanet işleri başkanımız rahat etsin ona da yaptıralım bir tane hak geçmesin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAliskanlik, ne yapacaksin, öncekiler yapinca, sonrakilerde istiyor.

247 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂 hay git önce adam aklı araştır ondan sonra gel paylaş 😂😂😂😂 ve şunu unutma o adam olmasa kim bilir kimin p. çi olurdun
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 beyin olmayinca, gözler görmüyor, durumunuz ortada yani. Sana bir soru bu Ülkeyi Gavurdan kurtardiysan, beni picc olmadktan kurtardiysan, neden 1923 'den 1950 'ye kadar insanlar saklanarak namaz kiliyordu?
Almanya 1925 lere Mercedes, Volkswagen, Opel, Ford araba firmalarini acarken, kurarken bizimkiler GAVURUN sapkasini takmiyor diye, neden Türkleri asmakla mesguldü! Picc olmaylim diyemi?
Gazi dedem Gaziantebi fransiz isgalinden kurtarirken, seni picc olmaktan kurtardi dedigin neredeydi acaba? Gaziantepi beni picc olmaktan kurtaran Sehit, Gazi dedelerimiz Fransiz isgalinden kurtarip temizledikten sonra, bir kere özel yemek yemege ugramis.
- +1 yıl
Git tarihini doğru kaynaklarlar oku gel
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 Sen merak etme beyinsizcigim Mustafa Kemal olmasaydi daha iyi olurduk önce sen dinsiz kafir birine tapmamayi öğren
- +1 yıl
@uncas71 😂😂😂😂İngiliz sömürgesi olarak ne güzel iyi olurduk 😂😂 ah ah sizin gibiler anca israf israfta günah bi gitseniz de bu günah bitse 😂😂
- +1 yıl
Bide ölünce mal varlığı ne olmuş oku bi ne yapmış nerelere bağışlamış 😂😂😂
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 olmayan beyninle ne guzel konusuyon sen öyle biz zaten ingiliz sömürgeyiz o olmasaydik bu olurduk dediklerimizin hepsi oldu kullandıgin türkçe nerden geliyor sana anayasa kanunlarin nereden geliyor ingiliz ajanı usagi bir adam icin kalkip o olmasaydi p. ic olurduk su olurduk bu olurduk kafasindan çıkın artık arkadasin yazdigi hersey dogru sen önce adam insan gibi arastirmani yok oku ogren ondan sonra gel o zaman iste tapmaktan kurtulursun
- +1 yıl
😂😂😂 Türkçe nerden mi geliyor İngilizler bizim için yapmıştır kesin 😂😂😂😂 hayatında açıp kitap okumamış adamlar gelmiş boş boş konuşuyor ve şu an sömürge olmamız kimin şucu dur tahmin ediyim 7 cihana kafa tutup ülkeyi işgalden kurtaran Atatürk’ün sucu demi 😂😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 sen okumadigin belli, sunumlar fotomontaj degil, gercekler.
Bak senin verdigin Linkte bindigin dali kesiyorsun, ondan dahi haberin yok, bak senin linkten alinti
l- Fes ve sarık yasaklanmıştır. Giyeceksen şapka veya kasket giyersin.
(😡😡 Neden? bu nasil Türklük, nasil özgürlük, nasil demokrasi? ; Türk fesini giymeyeceksin, Piici olurduk ama diye kandirildimiz, savastigimiz düsmanin spakasini sart kosacagiz)
2- Ya da sokakta başın açık gezersin.
( Bu nasil bir diktatör zihniyet, ya sapka ya acik, basimin kayhasimisin?)
Bana hikaye okuma, daha neyi savundugunu bilmiyorsun!- +1 yıl
İyi oku iyi bir bölüm alıp atma 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 ya bir git, tipik tam cahilin tekisin, birde kitap oku diye akil veriyor. Mal varligi ne olmus, oku diyor, sen önce git okadar mal varligini askerlikten nasil elde etmis, onu bir ögren.
Ben piic olmamami Mehmetcik Cephede benim YORGO olmamam icin yirtik carikla, tek ögün üzüm suyuna bandirilmis, tas gibi olmus kuru ekmekle karnini doyurup sehit olurken gazi olan dedelerime borcluyum. Sen yunan , rum, fransiz, ingiliz kültürünü kime borclusun, onu bilemem.- +1 yıl
Bak atığım kaynakta Tarih tarih yazıyor PDF de 😂😂 ve kim cahil yazdıklarınızını okuyan herkes görecek merek etme sen 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 yalani meydana cikian insan senin gibi güler! Okuyun diyorsun ama senin hayatinda dogru dürüst acipta tarihi incelemedigin, bilginin sadece kulaktan dolma yanlis abartili bilgiler oldugu , egitimsizligin yazma seklinden belli oluyor.
Benim yazdiklarimin hepsi gercek, dogru, yanlisi yok, keske ynalis olsa, keske sen haklisin olsan ama degil, olmadigi icin Türkiye bir Alaman ekonomisine sahip degil.
- +1 yıl
Belli kim kulaktan dolma konuşuyor kaynakları da atıyorum denk geldikçe 😂😂😂😂😂😂 neyle çok güzel bir söz vardır cahile cahile cahil olduğunu anlatamazsın siz bu kafada yaşamaya devam eden dünya kabul etmiş Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu dünyanın bildiği şey sen bilmesinden olur boş boş yaşa
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 Sundugun kaynagi sen okudun anladin mi? Önce sen oku ama söyle mantiginla, Hindistan okadar parayi ne icin vermis, kime vermis?
Atatürk sen hayal ettigin gibii baska ülkelerde, avrupada öyle büyük lider olarak görülmüyor, Avrupada normal insanlarin Atatürkten haberi yok, haberi olanlarda, Diktatör olarak biliyor, Türkiyeye su savasta düsman dediigimiz Avrupalilarin Kültürünü getirdigini, modern Türkiye yapti deniyor.
Ama modern fransizlar, sictiklari boku evin icinde kavanozda toplarken, boklu götelrini pis pis bekletirekn , yobaz dedigin Türkler tuvalete siciyor, kiclarini su ile teharetlenerek yikiyordu.
Sende simdi izmirde göötünü farsniz gibi kagit mendille diskini dötüne siviyor, modern , cagdas cagdas temizlendin zanediyorsun.- +1 yıl
Adam parayı savaşa kullanmış kalanını geri hükümet ona vermiş oda yememiş ülkeye yatırım yapmış 😂😂😂😂 yurt dışı gizli hesaplara aktarmamış 😂😂 ya He He adamın denize döktüğü generaller bile kabul etmiş dünya lideri olduğunu 😂😂😂
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 Hala komutandı lider diyorsun o bir uşakti ajandı kafirin dinsizin tekiydi türk bile değildi peri masallariyla büyümüşsün bir halt bildigin yok yap demişler yapmış sadece onun yaptigı en iyi sey zarar vermekti cok güzel zarar verdi en büyük zararı da islama verdi ama onu çok güzel bie cehennem bekliyor adami kalktılar melek kral pasa ilan edip süsleyip püsleyip millete peri masali olarak sunmuşlar millette beyin yok ki araştıracak senin gibilerle dolu ortalık sana ne alnlatilirsa anlatılsın anlamazsın anlaşıldı bu sen sandığın kadar kral başkomutan degil hic bir sey degil
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 öyle süsleyerekmi sana anlattilar, fotolarda perisan hailni görüyoruz, yamali anadolu insanini, cephede carpisan isnalarei, birde onun lüks hayatini.
- +1 yıl
@uncas71 @görüş Sahibi Sizi gidi Köpek vatan hainleri siz bir kere Mustafa Kemal Atatürk 'e Kurban Olun Zira Atamın Katılıp Kazandığı Savaşlar Ve Savaş Sonrası Yaptırdıkları Fabrikalar Tarih Yazıyor Tarih Sizin Savunduğunuz AKP Le Yaptı Hepsi Yabancı İş Adamlarına Sattı Ama Siz Bunu Nerden Bileceksiniz Ki Zira Tarih Yoksulları Sizi
Atamın Kurduğu Fabrikalar:
tr.wikipedia.org/.../Atat%C3%BCrk%27%C3%BCn_kurdu%C4%9Fu_kurum_ve_kurulu%C5%9Flar%C4%B1n_listesi
Atatürk´ün Katıldığı Ve Kazandığı Savaşlar
www.sabah.com.tr/.../ataturkun-katildigi-savaslar-cepheleri-ve-tarihler-ile-mustafa-kemal-ataturkun-katildigi-savaslar-e1
İşte buda sizin AKP Hükümetin Sattığı Fabrikalar
www.sozcu.com.tr/.../ - +1 yıl
😂😂😂😂😂😂 ula ülke dünya savaşından çıkmış şavaş boyunca adam cepheden cepheye gezmiş ne lüks yaşamı 😂😂 ve ülke halkının perişan olduğunu bildiği için adam ülkeye bi ton yatırım yapmış halk kalkınsın diye doğru yapmışki ondan sonraki dönem Osmanlı’ndan kalan borçlar bile ödenmiş ülkenin dış borcu kalkmış 😂😂😂 halkında eğitim seviyesi yükselmiş okuma yazma orası yükselmiş yeni iş olanakları sağlanmış ya az araştır cidden ya valla
- +1 yıl
@Mysteriousshdw salla ya boş ver ben yazmayacam artık
- +1 yıl
@Mysteriousshdw Ataputçuya bak sen peri masallarını okumus büyümüş gelmiş bir şey bildigini sanıyor hain olan sen ve senin gibiler ben senin gibi tapmadigim icin hain olmuyorum sen tapmayı bırak kafa yapıyor sende belli adam insan gibi tarihi oğren de gel peri masallarıni okuyup gelme bana
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 bu akkoyunlara bir şey anlatamazsin. Beyin findik kadar olunca osmanliyi da Atamız yıktı zannediyorlar
- +1 yıl
@HEYECANSIZHAYAT zaten cahile cahil olduğu anlatılmaz deyip sustum boş boş konuşanlarala muhattap olmaya gerek yok adamın denize döktüğü dünya devletleri bile ne kadar iyi bir lider olduğunu kabul etmiş 2 tane boş kafa itiraz etse ne
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime Geri zeka fesi kim savunuyor, ermeni fesini karsisin ama ingiliz sapkasi olunca razisin. Malin önde gideni
Cevap sahibi+1 yıl@Mysteriousshdw öncelikle köpek senin anan, vatan hainide senin üngiliz, fransız babalarum, ya yavşşağı, daha hakaret etmeden konuşmasını beceremiyorsunuz. Sözcüden bana bilgi sunuyor😂😂
Atatürkün savaşlarını kronolojik olarak ele alırsak:
•
• 1911 trablusgarp savaşı - ağır yenilgi alındı
• 1912 birinci balkan savaşı - ağır yenilgi alındı
• 1913 ikinci balkan savaşı - tüm balkanlarda kaybedilen topraklardan sadece edirne ve kırklareli alınabildi.
• 1915 çanakkale savaşı- faturası ağır bir müdafaa savaşı kazanıldı. (albaydı, çok etkisi olmadı zafere) fakat sonrasında çanakkale yine de geçildi yani zaferin anlamı olmadı.
• 1916 kafkas cephesi - ağır bir yenilgi yaşandı
• 1918 filistin cephesi - ağır bir yenilgi yaşandı
•
• gelelim istiklal harbi'ne: (beyinsizler için not: ya da istiklal harbinin sonuçlarını şekillendiren cephelere)
• ruslar - iç savaş yaşadıkları için savaştan çekildi
• ermeniler - kazım karabekir paşa tarafından yenilgiye uğratıldı
• el-cezire (ingilizler) - özdemir bey tarafından ciddi şekilde bozguna uğratıldılar, fakat birlikler boğazlara kaydırılınca ingilizler tekrar bölgeyi aldı.
• kut'ul amare (ingilizler): halil paşa tarafından ingilizlere karşı kazanılan son taarruz savaşıdır.
• güney (ingilizler-fransızlar):
• antep - molla mehmet karayılan fransızları bozguna uğrattı
• maraş - sütçü imam önderliğinde millet fransızları bozguna uğrattı
• urfa - ali saip birlikleri fransızları bozguna uğrattı
• batı cephesi:
• yeni kurulan yunan devletinin ordularıyla savaş yapılmıştır.
Cevap sahibi+1 yıl@Mysteriousshdw devam ediyor
önceleri tüm ege ve batı karadeniz yunanlılarca işgal edilmiş, inönü savaşlarında ise ismet inönü bu işgal hareketini sadece duraksatabilmiştir.
• fevzi çakmak ve mustafa kemal'in ağır kayıplarla sakarya savaşını kazanması ve yunanlılardan itilaf devletlerinin desteğini çekmesi sonucu yunanlılar dağılmış ve ege'yi terketmişlerdir. bunun üzerine türk kuvvetleri bu toprakları tekrar almışlardır.
•
• genele baktığımızda mustafa kemal'in tek başarısı çok sayıda subayın kaybedildiği yeni yunan devletinin ordusuna karşı kazanılan sakarya savaşı ve çanakkale'de yine ağır kayıplarla kazandığı müdafaa savaşıdır. bunun dışında katıldığı tüm savaşlardan yenilgiyle dönülmüştür.
•
• güneyde asıl büyük güçlerle (fransızlar-ingilizler) ve doğuda (ruslar-ermeniler) ile başka komutanlar savaşıp zaferin büyüğünü kazanmışken batı cephesinde sadece yeni kurulmuş eğitimsiz yunan ordusuyla çarpışılmış neredeyse güçbela ve yunanlıların toprakları terk etmesi sayesinde zafer kazanılabilmiştir.
- +1 yıl
Türk fesi yazan benmiyim... neyse sana zaman ayırmam..
- +1 yıl
Ya o kaybedilen şavaşlara aç bak Atatürk’ün rütbesi o zamanlar neymiş ve savaş kaybedilse bile Osmanlı’nın onun savaştaki üstün becerisi görüp rütbe yüklenmelerini falan oku öyle gel 😂😂😂 valla çok boşsun çok
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 Cogu abarti efsane hikayeler, bak KURTULUS savasini Canakkalede bir ögün bayat kuru yarim ekmegi üzüm hosafi suyuna batirip onla savasip sehit olan onbinlere borcluyuz, Antepte kazma kürekle fransiza direnen yigit halka borcluyuz, cepheyi dürbünle seyrederken gazatecilere, millet savasiyor diye özel poz vermis kisiye degil , kahraman TÜRK MILLETINE, cepheye mermi tasiyan basi kapali köylü ANADOLU kadinlarimiza borcluyuz.
Tabi senin gibi izmirliler bunu anlayamaz.- +1 yıl
Lan ne cahil adamsın sen 15 temmuzda 160 kişi şehit oldu niye cumhurbaşkanı kendine mal etti o geceyi her savaşta bir komutan olur o yönlendirir adamın ömrü cephede geçmiş bir mevziye girde gör elde dürbün poz vermişmiş ne bitmez kininiz varmış adama ya. adam bu ülkenin kurucusu saygı duymayı öğrenin artık
Cevap sahibi+1 yıl@CapitaiinDeBarracuda SEREFSIZ INGILIZ FRANSIZ; YUNAN BOZMASI, ulan düsman bunlarda, bunlara karsi savastikta, onlar cekilince neden bize Ingiliz Fransiz Yunan kültürünü modern cagdaslik diye bir Türkiye birakildi, aslinda nefret eden, dininden nefret ettirilen bir Türkiye? Neden.
Ulan 80 yil 1 TL, 10 dolardida bizimmi haberimiz olmadi? Ulan beyni yikanmis serefgsiz, önce bu sorulari cevapla? ULan gercekler hayallerini yikiyor, dogrular beyninizi karistiriyor, tepkiniz ondan ama bur gercekleride her TÜRKÜN bilmesi lazim. Toz pemde bir Türkiye gösterilip 100 yildir 3. Dünya ülkesi olarak kaldigimiz bir Türkiyeyi, perdeyi kenara cekip görmemiz lazim.
ULan BEYINSIZ Okadar iyiydikte 1960 larda Avrupalara neden modern köle isci olarak gitmek zorunda kaldik? Neden TC ne bir Alman, bir Ingiliz, bir Fransiz calsimak, akrinin doyurmak icin gelmedi?
Türkiyede Dolar, Euro deger kazanmasi, onlarin bize biraktigi yanlis sistem, gelismeni engelleyecek her türlü yanlis sistemi briakip geri cekilmisler, o sistemi degistirmene engel olmak icinde senin gibileri geriye birakmislar.- +1 yıl
Valla savaş adına bir bok bildiğin yok evet Çanakkale şavaş ve kurtuluş savaşında savaşan halka borçluyuz ve onlar neydi bir avuç köylü, lise ve ünv öğrencisi onların başında da Mustafa Kemal olmasa kazanabilecekler mi sanıyorsun Çanakkale milyonlarca düşman Askeri indirildi İngiliz general tek planı kalabalığı ve gemilerimizi görünce teslim oluyor oldu yani onlar sayı ve teknoloji üstün oldukları halde başlarında genel yüzünden kaybetti bizde tam tersi sayımız az olduğu halde cephane bile yokken kazandık sebep Mustafa Kemal dahası hadi git şimdi bu ülkeden nerde yaşıyorsan yaşa Buda son sözler
- +1 yıl
@Saw89 yaw dama ne ablatıcan yok namaz yasaktı yok şapka takmayanı asıyotlarfı diyo hala... Şapka takmadıgı için asılmadı kimse ingilizlerle bir oldukları için ya da ayaklanfıjöatı için asıldı ama grlde anlat anlatamayız boşver.. He de geç
- +1 yıl
1923’de 1 ABD doları ortalama 1 TL’na eşitti. Hatta yıl içerisindeki bazı dönemlerde TL 20 kuruş daha değerliydi. 80 kuruş verip 1 Dolar alıyorduk. 1923 yılından 1930 yılına kadar ekonominin kuruluş temelleri atıldı. Ağırlıklı olarak önce Liberal politikalar izledi. Atatürk bütçe disiplinini ve denk bütçeyi esas aldı. İç ve dış borçlanmadan kaçındı. Bütçe 1923’te 5345034,00 TL fazla verdi.
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime Namaz kilan insanlarin asilmasisini ingilizlerle bir oluyor diye oldugu icin yalanina gercekten mantigin inaniyormu , sakamisiniz siz? Ingilizle bir oluyor diye asan kisi ama ingiliz lordunun giydigi giyimle kameralara poz veriyor, be ne lahana bu ne tursu akliniza gelmiyormu?
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 hah iste onu anlatmaya calisoyrum, 1923 te birakilan sistem dolarin, enfalsyonlarin atmasinin baslangici oldu, belimiz hic dogrulamadi, zaten Türkyieye getirip ingilizi yerlestirecek degillerdi, cekildiler öyle bir sistem biraktilarki, 100 yildir belimiz dogrulmuyor.
Düsünürken, aklini, mantigini kullan, ozaman birakilan Türkiye Türkler icin iyi bir Türkiye olsaydi, simdi Ingilizler, Almanlar , Fransizlarin fakirleri bizim ülkemizde isci olarak karin doyorumak icin calisiyor olurdu.
Öyle bir Türkiye birakmislar ki, öyle insanlarin beyinlerini yikamislar ki anlisi söylemene dahi engel oalacak beyinleri yikanmis insanlar birakmislar.
YOk o olmasdaydi baban yorgo olurdu, ulan zaten yorgo gibi yasiyorsun, o yasami savunuyorusn birde yorgo olurdu diye kendini teselli ediyorsun.
- +1 yıl
Sözcü Gazetesi Bir Örnekti Yaz Bunları Google amcana sana neler sunuyor neler. Hatta 1 Gazete Veya 1 Tane Site Değil Minyonlarca Site Yazıyor. Google Amcana Damı Güvenmiyor sun Git KÜTÜPHANE ye Oku Bilgilen Zira Atamın Yaptıklarını TARİH Kitapları Yazıyor. Hatta Okurken Şunu İyi Anlayacaksın ATAM AKP Gibi Kendine Saraylar Yapıp Keyif Yapmak Yerine Ülkenin Her Karış Toprağını da Gezdi Savaşlarda Bulundu Zaten Bunları Sen Nerden Bileceksin Ki Okumadan Bilmeden AKP Kanalları, Gazeteleri Okuya Okuya Beynin Yıkanmış Şimdi Sen Korkaklığın Arkasına Saklanıp Gizli Gizli Görüş Yap Dur. Zira Atam Bu Devleti Milleti Sizin Gibi Şerefsizlere Değil
- Mustafa Kemal Atatürk
:-" Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.. "
Dediği Bir Genç Nesine Bıraktı Bizde Sizin Gibi Şerefsizlere Karşı Ebediyet Savaşacağız...
Şimdi Havla Havla Dur.. Daha daha yazmıyorum. - +1 yıl
Türkiye cumhuriyeti dış borcunu ödedi ilk kez borçsuz kaldı Osmanlı’dan sonra bu mu yanlış sistem 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Mysteriousshdw iste seni gibi Türklere kahpelik eden bir nesil birakilmis, okadar Türksün ki , burada üyelik adin dahi yabanci kullaniyorsun, cünkü Türklükle alakan yok, serefsiz soysuz
Cevap sahibi+1 yıl@İzmirliPrenses00 sen yazilanlari okuyabiliyormusun, okuduktan sonra anlayabiliyormusun? bence ikisinide yapamiyorsun, cünkü bilgin yok sadece kulaktan dolma yanlis bilgilerle slogan atiyorsun.
Zekan olsa böyle sacma bir fikir ortaya atmazsin, Cumhurriyet kuruldu kurulali sürekli dis borc icinde, Osmanlinin borcunu ödeyen Cumhurriyetinde peki 2001 yilinda bu bankalar neden batti
Batık Bankaların Listesi
Türk Ticaret Bankası
Bank Ekspres
İnterbank
Esbank
Yaşarbank
Egebank
Sümerbank
Yurtbank
Bank Kapital
Etibank
Demirbank
Ulusal Bank
İktisat Bankası
Tariş Bank
Bayındırbank
Kentbank
EGS Bank
Site Bank
Toprak Bank
Pamukbank
İmar Bankası
Adabank- +1 yıl
Sende bu yazdıklarını geneli yahudi adamların yaptıklarından yazıyorsun öyleyse yahıdilerii seviyorsun... Yaw adam yüzünü batıya döndü bu kadar basit ilerlemek için yapılması gereken... O asıla lar İzmirde Kubilay subayını yaktı.. İngiliz mandası bunlardan iyidir diye fetvalar verdi halkı galeyana getirdi.. O malzeme taşıyanlar diye anlattıklarını ispiyonladı... Ke Di vatandaşını... Sana ne anlatsak boş.. Daha öz dilinin ne oödıgunu bilmiyorsun.. O kadar elbise almış diyorsun Türkçeye niye geçti İngilizceyi alsaydı ya da sizinkiler gibi sıgınsaydı.. Önderlik etmeseydi... Neyse ne yaw işim gücüm var boş işlerle ugraşmıyı
Cevap sahibi+1 yıl@Onemortime sen onu bunu birak, masal hikaye okumayi birak, ozamanda savastan millet aclik cekerken, 15 yasinda yirtik carikla, tek ögün üzüm suyuna bandirilmis, kuru bayat ekmekle savasan kahraman askerin gözleri önünde ingiliz lordlari gibi lüks hayati, komutan dedigimiz kisinin yasamasini dogrumu? Bukadar mal mülk, ticaret yapmadi, bir kazanci yok asker, nereden? Bir Genelökurmay baskaninin geliri bugün nekadar? oazaman nekadardi?
Bukadar mal varligina nasil sahip oldu? Okadar büyük bir lider, mileti ile neden paylasmadi? Bu sorulara cevap bulamiyorum?
marksist.org/icerik/Yazar/5349/mobileRedirect
Cevap sahibi+1 yıl@Saw89 okadar mal varligina bir asker nasil sahip olabilir? Askeri yirtik carikla, ac ac cephede sehit olurken, savasirken? Olmayan beyniniz bunlari biraz sorgulasin.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEnayi çok, enayilerle birlikte olan bize de oluyor. Daha halen iyi halde olduğunu düşünenler var. yazık a*k. o sarayda kaç yetimin hakkı var dur bakaım nasıl ödeyecekler haklarını o küçük bebelerin!
30 Yorumla
+1 yılFazlasına layıklar bence çok iyi oynuyorlar severek izliyoruz.
30 Yorumla
+1 yılHz. Recep Erdoğan için değmez mi :D At sırtından atsa da o bir baş gomutan.
31 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen orspu cocuklarını bizzat yorumum da görmek isterim :D
+1 yılVatandaş ay sonunu nasıl getirelim diye hesap yapsın Cumhurbaşkanı parayı ne yapsam Diye düşünsün 😊
30 Yorumla
+1 yılZenginlerin ve makam sahiplerinin gözü doyduğu vakit; fakirin ve fukaranın karnı doyacak.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhalefet hic vurgun yapmiyo dimi? Hepsi ak sakalli dede bunlarin. Ah ah ah Mansur cennneten inen melek... ibbli pinokyo ekremde zembille gelen cebrail onlar.. git yaptiklarini arastir kah-peligin luzumu yok. Aksaray icinde 1 milyar tl harcadilar dediler. Oeki o halde burasi nasil 640 milyon lira oluyor? var mı elinde maliyet belgesi sozcu dedigin kurum tam bir o... hangi haberi gercekligi yasittiki?
11 Yorumla- +1 yıl
Zaten ne desek veya ne deseler hepsi sahte yalan dolan sizin için
Birçok şey gereksiz olmasına rağmen hâlâ milletin parası babalarının malı gibi çarçur ediliyor.
20 Yorumla2023 seçim zamanı gelince deriz bunları not al, unutturma
23 Yorumla- +1 yıl
y*rrak var hani nerede var. hep aynı terane mk bıktım
+1 yılBune bee cennetten bir yer sanarsın adamlar kendi cennetini yaşıyor. ŞİMDİLİK... :)) 😈
20 YorumlaÜlkede durumlar vahim ama gösterişten de geri kalmayacaklar. Onlar için gerekli yani.
20 Yorumla
+1 yılYarın yine yalanlarlar sahte diye. Kaç kere yalanlayacaklar. Dini kullanıp yaşıyor bu hayatı.
20 Yorumla
+1 yılVay be millet 3 1 130 m2 ev için emekliliği bekliyor
20 Yorumla
+1 yılMillet eline aş iş yazarak intihar ediyor ben başka bir şey demiyorum Kul hakkı
20 YorumlaHaram olsun garibandan çalıp böyle lüks içinde yaşayan hepsine.
20 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Osmanlının son zamanlarındaki LALE DEVRİNDE yaşanan lüks, şatafat, israf, aynen bugün de yaşanıyor.
Sebebi de her ne yaparsa yapsın alkışlamaya devam eden padişahım çok yaşa diyen şakşakçi takımı...00 Yorumla
+1 yılAdam gecekonduda mı otursun ne yapsın? O da haklı tabii.
Vatandaşın hiçbir sorunu yok, geçim sıkıntısı desen o hiç yok ülkemizde. Herkesin bir eli yağda diğeri balda. Ee yapsın tabii kendine saraylar.(!) Oy vermeye devam.🙂01 Yorumla
+1 yılKoskaca cumhurbaşkanımızın yazlığı tabii ki de böyle olacak. Joe Biden bile beyaz sarayda kalıyo, bizim neyimiz eksik. Biz süper güç olmak istemiyo muyuz. Biz de saray yaparsak eğer ülkeye yatırımcı gelir, Türkiye geleceğin parlayan yıldızı der.
00 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yıl640 milyon lira he iyimiş aw zaten iflah olmaz halka yakışan haber beslersen bunları kullanır böyle paranı sonra c. başkanı böyle ağırlanmalı böyle hayatı olmalı ki türkiyenin gücünü görsünler bahanesiyle oluyor herşey böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunların sadece çaldıklarının görünen yüzü olduğunu bilmek daha çok üzüyor
50 Yorumla
+1 yılHala daha bu kadar insanin tek insan rejimi pesinden gitmesi akil alir gibi degil. Her zaman söylerim cehalet cok kotu birsey... eskiden okumayana cahil derlerdi ancak simdi en tehlikelisi okumus cahillerle dolu heryer...
30 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılTam yaşanılacak yer bir tur, bir yaz yaşasak olur mu ki :dd
10 Yorumla
+1 yılekonomimiz zirvede, ülkemizde para sıkıntısı çeken yok, 1 tl 5 dolar ediyor, üretimimiz zirvede...
tabiki yapılacak..22 Yorumla- +1 yıl
1tl 5 dolar mı kjskhdkhdmhsg
- +1 yıl
@bişeylersorumçıkıcam diğerleri tamam yani :)
+1 yılBen bir şey demek istemiyorum hayır adam aşağıda hala yapılan hizmet diyor.
10 YorumlaCok gerekli adamlar ömründe yasamadigi hayati yasio beeee tehhh teh tehhhhhh
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnediyelim allah orda bulunmayı nasip etmesin böyle zihniyetlere
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim de aclikdan nefesimiz koksun. Benim sucum neydi bazi insanlar cok sansli...
40 Yorumla
+1 yılEvet gerekli. Reis bu halkın sahibi ve isteğini yapar. Sizler reisin tebaası oluyorsunuz. Siz onun dediklerini yapmakla, onun yaptıklarını onaylamakla mükellefsiniz.
00 Yorumla
+1 yılEvet gerekli bu tarz yapılar kişiye özel değil asirlarca kalıcak yapılardır. Öyle bir bahsetmişsiniz ki koskocaTürkiye Cumhuriyeti'nin baskani barakada falan kalsın sizce dimi. benim ülkem en iyilerine layık bugün akp yarın chp farketmez
04 Yorumla- +1 yıl
Kalsın, kalsın yani bu adamlar memur, Türkiye'de halkı ne kadar refaha ulaştırdı da kendi buralarda kalacak? Bu arap diktatörlüğü, yahut Rusya'nın zihniyetidir.
Halk bunların marabası değil, orası güzelim koydu, halka dakapattılar
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok insanları kiyaslarken kendi denklemleri içinde kıyaslamak gerekir yoksa çıkmaza girersin. rusyanin Arapların abd nin almanyanin devlet başkanlarının kaldığı yerlerlerle kıyaslama yapiniz. Velhasıl aslan yattığı yerden belli olur.
- +1 yıl
Putin en son Monaco'dan büyük konut yapmıştı kendine. Çünkü aynı bunlar gibi hırsız, yağmacı.
Merkel düz apartmanda kalıyor
Bu adamlar da devletin memuru, çok lüksü hakeden kişiler değiller. Hele Türkiye gibi fakir bir ülkenin devlet başkanının sarayının olması kadar abuk bir şey olamaz.
Siz zikilmeye meraklı olabilirsiniz, ama bu yapılan halkın parasının bu aile tarafından çalınmasından başka bir şey değil - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hee tamam 😆
Millet evinde buzdolabi ile luks yasarken ona 8-10 sarayi cok gormeyelim lutfen...
30 Yorumla
+1 yılAyy çok gerekliydi çünkü cumhurbaşkanımızın eksiği olmamalı
Ülkede ac kalanlar olsa da olur alıştık biz
RTE lüksünden ödün vermesin10 Yorumla
+1 yılGerekli değil ancak bizim millete seven değik s. ken yaranır beline kuvvet Başkanım.
20 YorumlaOnlar için gerekli tabi ama sokakta yaşayan insanlar için gecekondu bile tek odayı bile gereksiz ve boş buluyorlar
00 Yorumla
+1 yıl2023'te yıkılacakta olan paraya oldu neyse diyecek bi şey kalmıyor olan olduktan sonra desekte bi şey değişmiyor gerçi
02 Yorumla- +1 yıl
2023 de darbe yaptı diyelim o zaman ayvayı yedik.
- +1 yıl
@LordRagnarLothrbok aman aman puh puh dur şurda 2 sene kaldı
+1 yıl85 milyona bilsen ne kelle başı 7.5 lira para düşüyor öyle deli para yani gereklimiydi lan insafsızlar
00 Yorumla
+1 yılParasını biz ödüyoruz adam paşa gibi yaşıyor valla ne güzel 😂
10 YorumlaSonuna kadar gerekli olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin endamını yansıtan görkemli bir yapı yapanların ellerine sağlık sonuna kadar REİS ✔😎👍❤
00 YorumlaO Parayı Halka Dağıtsalardı Götü Sıcak Olacak Diye Onca Millet Açlıktan Kendini Yaşamaz Kimse Kusura Bakmasın
30 Yorumladünyada cennet ahirette cehennem olur.
umarım insanlara yaşattığını yaşamadan ölmez10 Yorumla- Devamını Gör (73)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası