Özel okulda çalışan öğretmenler pandemi sürecinde maaş alamadıkları için okullardan ayrılıp fabrika, market tarzı yerlerde işe girmeye başladı. Bugün tanıdığım bazı özel okul öğretmenlerinin bu sebeplerden dolayı okuldan ayrılıp fabrikaya işe girdiklerini öğrendim. Çok üzüldüm ve bu soruyu sormak istedim. Sizce bu durumun sorumlusu kim? Öğretmenlerimiz neden bu durumda, ülkece nerede hata yapıyoruz?
Özel Okul öğretmenleri maaş alamadıkları için fabrika, market tarzı yerlerde işe girmeye başladı sizce bu durumun sorumlusu kim?
Sorumluları öğretmen açığı olduğu halde atamayan yetkililerdir. Alışmışlar bir kişiye birden fazla görev verip 11 yerden maaş aldirmaya aynı mantikla öğretmenleri de kendi branşlari dışında her derse sokuyorlar. Yalnız ögretmenler 11 maaş alan kişiler kadar şanslı değil ne yazık ki tek maaşla birden fazla iş yükünün altına girmek zoruda neyse konumuza gelelim. Bu ülkede ücretli ogretmen alımı varsa açıkta var demektir.Ögretmenleri atamayanlari biz başka yerlere atayacagiz 2023 te hadi bakalım.
Öğretmen ler konusu biraz farklı ama çalışmak isteyip market fabrika yani ekmeğinin peşinde olmaları güzel. Her mezun alanında mi calisiyor.
Doktorluk yapmayan doktorlar Mühendislik yapmayan mühendisler Avukatlık yapmayan avukatlar var. Müdürlük yapan ilk okul mezunu da var konuyu özelleştirmeye gerek yok
İyi de kardeşim atanan öğretmenler çok mu çalışıyor o bölümü seçtiyse okuduysa katlanacak yapacak bir şey yok ona bakarsan ben de devlete atanmak istiyorum ben bedensel engelliyim ne olacak şimdi devlet herkese atayamıyor adam engelli ona uygun yer vermesi lazım iş vermesi lazım her yer uygun oluyor mu olmuyor bu da öyle işte, 1 senedir yattılar okullar açıldı hala hastanede rapor almaya çalışıyorlar
Ondan sonra da ağlıyorlar öğretmen ataması yok diye atanın çok mu çalışıyor hele bu devirde öğretmen olan işi çok kolay ben öğretmen değil köy okulunda soba yakan öğretmen ederim Ankara 'nın göbeğinde öğretmenlik yapana değil o bizim zamanımızdaki öğretmenler kalmadı
Yooo yaşanmıyordu. Eskiden beri özel okullarda maaşlar düşük verilir. Ama özel ders verenler atanmış öğretmenlerden daha zengin. 150 TL saati sayısal derslerin. Gerisini sen düşün
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Özel Okul öğretmenleri maaş alamadıkları için fabrika, market tarzı yerlerde işe girmeye başladı sizce bu durumun sorumlusu kim?