AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Gerçekten diyanetin her şeyini bu kadar çarpıtmak ne kadar doğru? Kaldı ki çarpıtılan şeyler Peygamberimizin söylediği şeyler. Ağzım açık izliyorum olanı biteni. Herkes istediği yere çekiyor her şeyi.
Diyanetin şimdiye kadar nesine güvendik ki bu konuda görüşüne güvenelim
Bu gayet normal bir cevap a. yav bunu buraya getirip gündem yapmandaki amaç ne?
Yediler kafayı. Bütün kötü davranışların diyanetten çıkıyor olması tesadüf olamaz.
Din değiştirdiğime hiç pişman değilim, hatta çok memnunum sayenizde ✝️✝️✝️
Tam da adamına sormuşlar soruyu en iyi onlar bilirler
Hırsızlık caizdir diyecekler diye korkuyorum yakında 😂
Diyanet İslam'la yönetilmiyor. Kur'an' da böyle bir şey yok
neyse kadınlara yönelik olumlu birşey en azından iyidir :D
Vay a q isteseler hırsızlığı bile meşru gösterebiliyorlar
Hirsizlik hırsızlıktır kucuk buyuk opmaz hem istediler de vermedik mi bunenyaa
İstediği hâlde vermeyenler için söylenmiş bir şey siz niye üstünüze alınıyorsunuz?
@Acılıkoala fetvanin istisnasi olmaz
Yiyecek hiçbir şey yoksa açlıktan ölmemek için domuz eti yiyebilirmişiz. Diyanet bunu söyleyince diyanet domuz eti haram değil diyor, açlıktan ölme durumu diye belirtilmesinim bir önemi yok fetvanın istisnası olmaz mı diyorsunuz?
@Acılıkoala fetvalar herkes icindir her ac kalan idare edecek kadar domuz yiyebilir ama her kadin kocasindan calamaz birsey belirtilmemiş
"Koca, eşinin normal şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ederse kadın, ihtiyacı kadarını alabilir.” yazıyor fetvada yani koca vermezse alabilir diyor.
@Acılıkoala vermezse diye birsey yok veremkle yukumlu yukumlu oldugu halde alaamz ha veemiyirsa kocalik gorevini yerine getirmiyir diye bosanabilir
İstediler de vermedik mi demişsiniz, vermeyenler için söylenmiş bir şey diyorum. Şimdi de vermese de alamaz diyorsunuz. Adam para kazanıyorsa İslam dinine göre o parada kadının da hakkı var ve bu yüzden de alabilir, kendi hakkı olan bir şeyi almasına çalmak diyemezsiniz. İhtiyaçlarını kendisi almadığına göre kadın çalışmıyor, boşanması tam olarak neye çözüm olacak? Karısına para vermeyen adam nafaka da vermez. Burda ailesine para vermeyen adama laf edeceğiniz yerde, kadına alamaz diyorsunuz şaka gibisiniz gerçekten.
@Acılıkoala adam veemekle yukumluvermeme diye bir durum olamaz oyle bi karekteri varsabosasin mihir en basta verilir sonda degil kasin hakki olani niye gizlice çeliyor isteyecek oda verecek
Diyanetin dinine basacağım şimdi bunlar farklı bi dinden bahsediyor herhalde? İyice soğutmaya mı çalışıyorlar milleti bunlar? Satılmış itler mi bunlar😄
merhaba, koca cimriyse evet alınabilir ama öbür türlü normal değil
“hırsızlık yapan erkek ve kadının yaptıklarına karşılık olmak üzere, allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. allah azîz'dir, hakîm'dir. ” (maide 5/38.) Allah in hükümlerine karşı verilmiş bir fetva.
Burada hırsızlık söz konusu degil. Asıl hırsız çoluguna çocuguna bakmayan g. avat kocadır.
Diya et = hükümet
Bu fetva çok anlamsız değil o yüzden. Tek fark kocalarının değil milletin cebinden çalıyorlar.
"Maide 38 ve 39. Ayetinde Allah şöyle buyuruyor: “Erkek olsun kadın olsun, hırsızlık yapana gelince: yaptıkları bu suçun karşılığında Allah'tan ibret verici bir ceza olarak onların ellerini kesin."
Burada hırsızlık söz konusu degil. Asıl hırsız çoluguna çocuguna bakmayan g. avat kocadır.
@Halid_Bin_Velid2 Allahın ayetlerine karşı mı geliyorsun. Herhangi bir yaratılmışın rızkı Allahtan başkasının elinde olduğunu mu sanıyorsun. Allah mikail a. s boşuna mı yaratmış? Hud suresi 6. Ayet ve zariyat süresi 58. Ayeti inkar mı ediyorsun?
Orada çalma yik, hakkını ve rızkînı alma var.
Sen islamı bilmiyorsun, hadi ilerle. Daha fazla bana yazma.
@Halid_Bin_Velid2 popon sıkışınca yazma bana. Dinini savunamayacak kadar bildiğin için utanmalısın
Cahile en güzel cevap susmaktır.
Kardeş orda peygamberin hadisi var amacınız ne diyanete bir tarafgirlik mi oluşturmak yoksa issizlikten soracak soru mu bulamamak
Doğru bir fetva olduğunu düşünüyorum
Kadını aciz gösteriyorlar kimse kimseye muhtaç olmasın zor
Abi cahil misiniz? Bunu 6-7 yıl önce Nihat Hatipoğlu da demisti neye bu kadar şaşırdınız ki?
Nereden akıllarına geliyor bu saçma fetvalar ya durup dururken
Diyanet açıklaması olabilir diyor ama çalmak gizlemek kârı koca arasında doğru değil
bu bile islamın bugün ne derece yetersiz ve eskimiş bir din olduğunu kanıtlıyor
Karim istediğini alsın yav cebimden gönlümü almış her şey helal kadinima 😍
diyanet ismi verilen , bu suç örgütünü dinleyen ciddiye alan var mi acaba..
Bizde para masaya konur herkez ihtiyacı olanı alır. 😎
Hadis misal vermiş ondan sonra biz ne diyelim
Yorumu okuyunca gözlerim yaşardı. Helal olsun.
Niye çok mu duygulandın
Ahzab 36 yaz internete oku. Eğer dalga gecmedinse bence büyük bir meziyet.
Ne dalgası yahu
@JoeBlackkk misal vermemiş kadının bunu yapması hırsızlık değildir. Hakkıdır vermek zorundadır. Vermiyorum gibi bir şey yok.
@UDixon neden herkesin görüşüne atlıyon karşim insanları bir sal
E tamam ben de öyle anladım. Dediğim gibi o ayeti oku. Umarım bu bakış açısından hiç kopmazsin ömür boyu.
@UDixon ne saçmalıyorsun acaba
İstemiyorsanız yorumların kapatın bu kadar basit ya da engel atın. Ben buyum kardeşim :D herkes birbirine yorum atabilir atamasa böyle bir özellik olmazdı.
@UDixon Uygulamada yorum kapatma özelliği yok ne yazık ki, üstelik benim yorumları kapatmamam senin benim görüşüme atlamanı gerektirmiyor. Sakın 10 saat din kavgası yapmayın görüşümün altında.
Engel at kardeşim ya da sadece soru soranla konuş ben böyleyim balık gibi atlarım herkese :D
Herhangi bir tartışma yapmıyorum. Sadece dediğim gibi yorumunu görünce o ayet aklıma geldi ve tebrik etmek istedim. Neyse pişman oldum.
@JoeBlackkk alınması gereken alınmıyor sen alınıyorsun, neyse tsk
Oradaki çoğul "tartışmayın" kelimesinin içeriğinde ben de varım gibi hissettim. Neyse madem yanlış anlamışım kusura bakmayın. Rica ederim bu arada.
@JoeBlackkk Neden bana saçmalıyorsun ona gelince kibarlaşıyorsun? niye hep çifte standart var
Son 10-15 yıldır ateizme diyanet işleri kadar fayda sağlayan başka bir kişi ya da kurum yoktur.
Yok müslüman değilim yok dindar değilim yok ben öyleyim böyleyim şöyleyim. Madem kötü yola düştünüz yorumlarda saldırmaya gerek yok.
kötü yola düşen varsa o da sen gibi dindarlardır! hırsızlar sizi!!
Sanki soruyu bıraktım yorumu yıllardır bekliyormuş gibi zehirlerini akıtanlar , iğrençsiniz
Altina milyarlik araba alip fakirlere sabredin diyen diyanet
Saçmalık resmen ailevi değerlere böyle mi önem veriyorlar?
Cebindeki parayi ailesine degilde aleme, ickiye, kumara yatiriyorsa alsin hatta o pisligi oldurse bile yeridir.
Diyanetin hicbirseyini ciddiye almiyorum.
Baba ve es parasi helaldir ama yinede yanliş babamdan az çalmadim sfdg
diyanet islerini sktr et sen kurana bak bilgiyi kaynağından öğren
Paranın lafı mı olur evleniyorsun artık bir oluyorsun bence alınır sormadan ben alırdım şahsen
Allah ile aramizi bozmaya caliyorlar inanmayin fetvalara
Eşimle benim param meselesi yok alabilir aman önce sorması gerekir
Fetvalar gidecek ilginç oluyor. Tabi söylediyse.
İşleri güçleri çalmak :D
Hırsız tarafından atanınca hırsızlıka caizdir diye fetva vermesi normal değil mi?
Alsan hepsini yaksan yine pisliğinden arındıramazsın:d
Aynen öyle. :D
Bosver anlatamazsin:)
Hahaha en güzel cevap bu olmuş 😂😂
Konuyu da bu kadar çarpıtmazsın be
Eşinin cebinden para almak hırsızlık mi?
Şaşıranlara şaşırmak lazım
Yalanın vergisi yok nasıl olsa
Zaten yapıyorlar ki 🤭
Doğru demişler şaşırdım valla
Adam verdiği halde çalanlar var
İşte bu günah olur ya kul hakkı. Yabancı değil zaten diyip almak da olmaz
Eşine saygısı olan bunu yapmaz
Zaten öyle çalma olayına falan gerek yok adam parasını verecek kadına bu kadar
Amaç zaten erkek vermiyorsa ihtiyacı olanı almak. Örneğe dikkat edersen erkek nafakayı karşılamıyor
koca karısına bakmak ZORUNDADIR
Çok ayıp Allah belamızı verir sakın yapmaynn
diyanet ne içiyor acaba
Gayet yerinde ve tutarli bir fetva...
O bu değil kimsenin cebinden para çalmadım.
Diyaneti ayılmaya davet ediyorum
Ay ahahahahahh niye hiç şaşırmadım
Ülkede aklı başında kurum kuruluş kalmamış.
Aile içi para dolaşımı helaldir
kocanın parası kadının parasıdır aynı zmaanda ama kadının parası yine kadının parasıdır.
@UDixon evet islamiyete göre kadının maddi açıdan ailesine bakma gibi bi zorunluluğu yok
kendi kazandığı para da kendisine aittir kocası alamaz
Dini kendilerine göre yorumluyorlar
Katılıyorum burçtaş sjjs
Hahshsh
Fetvanın doğrusu ayrılın olacak
Şu kafaya tıklasan ne olur?
Çalmak doğru kelime değil burada
Bu diyanet iyice cozuttu