• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Diyanet'ten kocanızın cebinden para çalabilirsiniz fetvası! Fetva hakkında ne düşünüyorsunuz? (Sayfa 3)

CharlieBrown
CharlieBrown Takip Et
FenomenYoda Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
34
Yapay Zekaya Sor
Diyanet'ten kocanızın cebinden para çalabilirsiniz fetvası! Fetva hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çocuk Soruları Kadın Soruları Para Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

68

Cevap

75

Cevap

Popüler Cevapları Göster(120)
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Feministler konuşsun bakalım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

şimdiki fetvalarda yalan oldu

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Allah rızası için fetva vermesin bunlar

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@TantuniSultanSülüman laik düzenle yönetilen bir ülkeyiz. Ha üstüne de boşanınca nafaka da veriliyor. Böyle birine tahammül etmek yerine neden boşanmıyorlar? Atatüek boşuna bu hakkı tanıdı kadınlara galiba.

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

Diyanetin bu seferki fetvasına karşı çıkanlar nafakaya da karşı çıkıyorlar. Benden boşanmış, beni istemeyen kadına neden para vereyim diyor. Sence nikahlı karısına para vermeyen erkek boşanınca para verir mi? Nafaka vermemek için sigortasız çalışan insan var.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@SorupGideceğim123 nafaka vermeyeni çok güzel nezarethanede misaif ediyorlar. İstisnalara değil genele bakmalıyız.

Yorumla
  • İlkDeğilSonOlmaz
    İlkDeğilSonOlmaz Takip Et
    Xper 1 Yaş: 34
    +1 yıl

Din afyondur. Hergun daha da farkına varıyoruz.

3
    1 Yorumla
    • UDixon
      UDixon
      +1 yıl

Afyon senin o iğrenç akımlarındır görüyoruz afyon kimin elinde. İslamda kocası kadına bakmakla yükümlü o yüzden parasını vermek zorunda

Yorumla
  • Hdjsskskjdjskki
    Hdjsskskjdjskki Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Bence bu calmak olmuyoe bile

2
    0 Yorumla
  • 1masalperisii
    1masalperisii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ahah yaa off

2
    39 Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Yapılan şeyi dini olarak normal göstermişler hepsi bu 🤭.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Çok saçma

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Yaaa artık normal olarak görüyorum her şeyi bu ülkeden ne beklersin başka :D

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@EmirAdakul Bunun anormal görülecek nesi var? Bir evlilikte kadın çalışmıyorsa ev hanımıysa kocası karısının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Ele güne muhtaç etmemelidir. Çalışmayan, iş bulamayan kadın ne yapsın para için bedenini mi satsın? Kadın nikahlı kocasından para istemeyecek de kimden isteyecek? Kadına nikahlı kocası para vermeyecek de kim para verecek? Elin adamı mı verecek? Başındaki adam neci o zaman? Adamın parası yoksa, işsizse yapacak bir şey yok ama varken de karısından çocuklarından parasını esirgeyen adam gebersin. Biriniz 19 yaşında diğeriniz 20 yaşında ilişkileriniz sürtünmeden ibaret, en büyük kavganız gece neden whatsapta instagramda çevrim içiydin, neden o kızı erkeği beğendin şeklinde olan zibidiler gelmiş dalga geçiyorlar.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Sen kimsin de çıkıp bizi yargılıyorsun. Biz sadece bu olayı değil diyanetin sacma sapan kendi kafasına göre fetva vermesini eleştiriyoruz. Burda bahsi geçen konu kadinin kocasindan habersiz para almasi degil bunu gündeme tasiyacak kadar suni dertlerinin olması. Sana tavsiyem biraz araştır da anla bazı seyleri. Tam devletin isteyeceği kafasın basit ve çabuk sindirilirsin olaylara geniş pencereden bak biraz

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

@SorupGideceğim123 26 yaşındaki ablamız bizim lafımız kocasının kadına para vermesi değil zaten. Kocasının cebinden onun haberi olmadan alması. Çalma eylemi caiz hale getirilmiş. Bizim tepkimiz ona. Gitsin bedenini satsın hırsızlık yapsın mı dedik? Gelmiş bize burada ahkam kesiyorsun. Git işine Allah aşkına. Çocuk istismarlarına 1 kereden bir şey olmaz!!! Çocuk p@rnosu!!! diyen bir kişilere ses bile çıkarmayan kurumdan ne beklersin?

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Kadının kocasından başka erkeğe görünmemesi için evde oturması gerektiğini savunan bir kurum ha ayrıca evlatlik cocuğun haram olup nikah düşebileceğini savunan bir kurum. Atlamamak gerek.

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Kesinlikle,

Bir şey söyleyeceğin zaman biraz mantıklı düşün. Acaba neyden bahsediyoruz neyi eleştiriyoruz onları bir düşün.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Yaşla olmuyooo ablamıııızz
      Çevrimiçi görünmekten daha büyük dert olarak görüyoruz biz bu meseleleri. Sen de olayları çarpıtmak yerine otur da bi düşün olur mu?

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@EmirAdakul AKPLİ değilim hiçbir şekilde oy vermedim. Evlilik bir iş birliğidir iş bölümüdür. Bir ailede kadın evle çocuklarla ilgilenmeyi seçtiyse ki çoğunlukla buna şartlar zorlar kadın bayılmaz aslında eve tıkılı kalmaya mutfakta yaşamaya, kadına ve çocuklarına erkek bakmak zorundadır. Erkek parası olduğu halde karısının ve çocuklarının ihtiyacını karşılamıyorsa o kadın çocuklarının ve kendisini ihtiyaçları için kocasının cebinde para alır. Almak zorundadır. Aksi taktirde o kadın ya gerçekten hırsızlık yapar ya da gider bedenini satar. Kocası da pezzevenk pezzevenk oturur boynuzlarıyla. Yine kocanın ev geçindirmesini bu kadar yadırgamayın. Bu ülkede bir sürü üniversite mezunu olduğu halde işsiz olduğu için ZORUNLU EV HANIMI OLAN KADINLAR VAR. Ben de üniversite mezunuyum 2017 mezun oldum o kadar iş aradım hala bulamadım. İş başvurusu diye ilk defa bir yerden aradılar. çağrı merkezi için 50 sayfalık sözleşme imzalatmaya kalktılar. Sözleşmede işe başlama ve bitirme saatlerim belli değil, mesai saatlerim belli değil, molam belli değil tatillerim belli değil. dini ve milli bayramlarda da çalıştırıyorlarmış. isterse yerimi değiştirebilirmiş bunların hepsi işverenin inisiyatifindeymiş itiraz edersen iş veren iş sözlşemesini feshedip tazminatsız işten atabilirmiş. bir de sözlemeye kendi el yazımla "SÖZLEŞMEYİ OKUDUM ANLADIM KABUL EDİYORUM BİR NÜSHASINI DA ELDEN ALDIM" diye yazıp imzalayacakmışım bana bu sözleşmeyi verecek misiniz dedim onu da vermeyeceklermiş imzalamadım çıktım. O çağrı merkezinde iş sözleşmesini imzalayanlar hukuk terk olan biri, inşaat mühendisi, grafik tasarımcı, gıda mühendisi vardı. ben de öğretmenim. onlar imzladılar ben imzalamadım çıktım. kadınlar üni mezunu ve işsizdi. anladınız mı? Bu ülkede erkekler bile iş bulamazken zaten kadınların çalışması kısıtlanırken kadının kocasının cebinden para almasını yadırgamayın.

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@1masalperisii @emiradakul yaşınız küçük olduğu için neyin ne olduğunu bilmediğiniz için hayal aleminde yaşıyorsunuz. İçinde yaşadığınız ülkenin gerçeklerinin farkında değilsiniz. @1masalperisii sen de okulunu bitirip işsizlikle yüzleşip o şekilde evlenince kocandan para istemek zorunda olduğunda kocan da ben sana bakmak zorunda değilim git iş bul dediğinde bu sözlerini hatırlarsın.

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

Ayrıca diyanetin kadın haklarını, feminizmi savunmamasını yadırgamayın a-m-k 3 ilahi dinin şeriatında da kadınların modern dünyadaki hakları, cinsel özgürlüğü kılık kıyafet özgürlüğü savunulmaz. Bu mantalite dinlerin mantığına terstir ama ülkenin ve istihdamın özellikle de kadın istihdamının hali böyleyken de diyanetin bunda bir mahsur yoktur demesini de yadırgamayın. Çünkü bu çalmak demek değildir. Erkek dinlerden önce bile yani insan ilkel yaşamdayken bile klan için avlanan; dişiler de erkeğin avladıklarını toplayan taraftı. Bu iş birliği doğada hayvanlarda da vardır. Dişi hamileyken ya da yeni doğum yaptıysa yavrunun bakımını üstlenir. Erkek de dişi ve yavruları korur avlanır. Bunu yapmayan erkeğin yavrusu rakip erkek tarafından öldürülür ve dişisine sahip olur. Hayatınızda hiç mi belgesel izlemediniz a-m-k.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Sen olayları hala anlamamışsın. Yaşadigin şeylerin ben de farkindayim o diyanet dedigimiz kurum da bu işleri başimiza bela eden birilerine bagli. Cıkip erkegin kadina adam gibi para vermesini veyahut kadinin çalişmasi aydinlanmasi gerektigini savunmasi yerde cikip aptalca fetvaalar vermesine kılım.
      Çıkıp tayyip denen örtülü ödenekteki parayı bile çalarken ve bu ülkenin durumu asla umrunda olmazken karısının çıkıp porsiyon küçültün demesi gibi. Neden bu ülke bu durumda neden işsizlik aldi basini gidiyo açiklamak yerine yil olmuş 2021 konustugumuz meseleye bak kadin kocasindan para alsin
      Simdi anladin mi neden yadirgiyoruz?

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Aynen ablamız biz tarihi de bilmiyoruz belgesel de izlemedik bagladigi yere bak jsjsj
      O zaman sen yobazsin hadi tüm kadinlar evde otursun erkekler calissin bizim de arkamizda dağ gibi diyanet var çalarız parasını demi

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

Bu dediklerini ben de yadırgıyorum ve şiddetle karşı çıkıyorum. O açıklamaları duyduğumda da evde ana avrat sövmüştüm. Diyanet devletin kurumudur Tayyibin değildir. Tayyip=Devlet demek değildir. Tayyip gidici. Tayyip gider Ali gelir Veli gelir. Demokrasinin tatbiki de ekonomi de gelene göre şekil alır. Kurumların başındaki itler yiyiciler de Tayyiple birlikte defolur gider. Şu an Diyanet, DİN müessesi selefi, aşırı radikal tarikatların eline geçmiş durumda devlet de onların elinde baştaki herif seçimleri kaybetmediği taktirde de düzeleceği yok ama kadın kocasından mecbur kaldığı için para alıyor. Keşke mecbur kalmasa. Keşke sistem onu buna mecbur etmese. Ben de diyanetin bu konu dışında söylediği şeylerin hiçbirini kabul etmiyorum. Geçen bir reklam filmi çekmişler mesela biliyorsundur ona da katılmıyorum biz köle değiliz. Yine kadınlara dayak yediklerinde bağırmayın sakin kalın kocanızın siniri geçtiğinde sizi neden dövdüğünü sorun gibi bir tavsiye vermişti. Düşün evlenmişim kocamla kavga etmişiz ya da bir şeyi yanlış yaptım diye kocam dövmüş ağzımı burnumu dağıtmış adam siniri geçinde Ey kocacağım 25 haziran 2021 günü beni neden depikledin, burnumu kırdın diye soracağım olay bu.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Bundan 1000 sene önce arabistanda kadının adı bile yokken bu meseleler konusuluyodu ki o zaman da din siginmasiyla kadinin hakki veriliyodu güya. şu an devir degisti bilmem farkinda misin evet hala kocasının eline bakan kadınlar var çalışmayan kadınlar var ben de farkındayım olayları en başından beri didiklemediğimiz sürece bir yargıya varamayız. Olayları kökünden hallederek yorum yap bence. İleri seviye ülkeler nereye yatırım yapalım diye dusunurken siz de sakızın oruca etkisini kocasindan aldigi parayi oturur tartisirsiniz iste

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

@1masalperisii işimiz gücümüz sadece sürtünerek ilişkiye girmek aşk olsun canım :D tek derdimiz akşamları whats app de neden aktifsin? instagram da neden o kadını beğendin :D. Hiç bir derdimiz yok sadece bunları yapıyoruz :D

Tarihle alakamız hiç yok belgesel hiç izlemeyiz işimiz gücümüz sabaha kadar yiyişmek :D

Ülkenin durumundan haberimiz yok :D millet açlıktan geberiyor biz sadece kendi aramızda kavga ediyoruz :D

Gerçekte olanları bırakmışız kurduğumuz hayallerde yaşıyoruz :D. Neyin nasıl olduğunu bilmiyoruz :D Erkeğin görevlerini, kadının görevlerini bilmiyoruz :D neden yaşımız küçük çünkü :D

Neden, çünkü çocuk istismarında bir kereden bir şey olmazz!!! o çovuk p@rnosuna giriyor!!! dendiği zaman bir şey söylemediği için eleştirdiğimiz için.

Neden, çünkü çalma eylemi fetvasını eleştiriyoruz.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

E bak iste sen de farkisindan bazi seylerin anlaman gerek meseleyi

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Neyse daha bir şey demeyeceğim.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Abi mesele çalma meselesi de değil neden bu ülke hala bunları konuşuyo ya nedeeenn
      Biz neden hala kadının adını duyurmaya çalisiyoruz neden hareketlerimiz bir kurumun agzindan cikan lafa bakiyor olay nereye geldi yaa ne acıklamak zorunda kaliyorum

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

Ben deistim ama hayatını toplumun düsturlarına aykırı şekilde yaşayamazsın. İçinde bulunduğun topluma göre bir hayatın olur. Benim deist olmam diyanetin verdiği fetvalardan hayatımın etkilenmeyeceği anlamına gelmez. Yine orucu neyin bozup bozmadığını da gayet iyi biliyorum. Din meselesinin de artık iyice soytarılaştırıldığının da farkındayım. Ama yine diyorum toplumun kültürü, gelenek görenekleri, yaşam biçimi, zihniyeti senin de hayatına şekil veriri. Yani işsiz kalırsan iş bulamazsan kocandan para almak zorunda kalırsın. Kocan da eğer inançlı bir adamsa "İNANÇLI HER İNSAN KADINLARA, ÖZ ÇOCUKLARINA HAYVANLARA TECAVÜZ ETMİYOR ya da DÖVMÜYOR" sana ekonomik olarak destek çıkar bu konuyu dillendirmez. Zor gelse bile en azından din yönü baskın olduğu için bu şekilde düşüncelerini bastırır sabreder.

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@EmirAdakul o bir kereden bir şey olmaz olayı o en son yorumunda anlattığın şeylerin hepsi siyasetle alakalı konular. Kadının kocasının cebinden para alması çalmak değildir. O konunun akpnin ve akplilerin şerefsizce ettiği laflarla alakası yoktur. Ve evet çoğunuzun bir haltan haberi yok. Ben akpye oy veriyorum akpliyim mi dedim de bana kalkıyorsun akp'nin yaptıklarını savunduğumu söylüyorsun?

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Diyanetin ve toplumun bazi kesimlerinin isine gelen aciklamayi kabul edip şakşaklayanlar keşke aptalca fetvaalara da tepki verebilse

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

Veriyorlar. Akp ve Diyanet dindar insanları da temsil etmiyor. Halkı tarikatların kucağına bırakan zaten Diyanetin siyasallaşması partizanlaşması.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Zaten kendi çalisip karisini da "bir sebeplerden dolayi😱" evde oturacaksin yemek pisireceksin cocuga bakacaksin diyen mentaliteyi karisi cebinden para alip "diyanet benim arkamda bana karismazsin" laflari sökmez

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

@SorupGideceğim123 ee bizim de eleştirdiğimiz kısımlar bunlar zaten ablacım. Sen niye kendi üzerine alınıyorsun?

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Hayir şu zamanda akp ve diyanet dindar insanlari temsil ediyor
      Devlet buna zemin hazirliyor dinle yonetilen bir ulkede başka inanislarin bahsi bile gecemez sen boşver o laik ülkeyiz biz boyle yonetiliyoruz diyenleri
      Şeriata az kalmis teokrat bir ülkeyiz kahretsin ki

Yorumla
    • EmirAdakul
      EmirAdakul
      +1 yıl

Kesinlikle sonumuz kore gibi olacak

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Sonumuz iran gibi olmasın da

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@1masalperisii @emiradakul diyanet ve akp dindar insanları temsil etmiyor. Onların kuyruğuna takılıp gidenler zaten onlardan menfaat alan onlara tapınan tipler. Ama onların adını duyduğunda söven yaşlılar emekliler dindar insanlar da var ve az da değiller. Siz akp'nin ve yiyicilerinin yaptığı her şeyi dindar olan bunlarla hiçbir alakası olmayan insanlara mal etmeye çalışıyorsunuz. Bu da toplumsal olarak bölünmeyi beraberinde getiriyor. Tıpkı akp'nin LGBT, Feminizm derneklerine terörist, dinsiz, ahlaksız, namussuz gibi etiketler yapıştırması gibi. Aslında bunda da haksız sayılmaz. En son ki LGBT yürüyüşünde atılan "KÜRDİSTAN VARDIR LUBUNYALAR VARDIR." sloganı Zaten dinen "LANETLİ" kabul edilen, siyaset tarafından hedef gösterilen insanlara karşı toplumun daha da nefret duymasına sebep olmuştur. Yine kendisini feminist gibi gösterip İstanbul'da bir dişçiyi kadına tecavüz etti diye iftira atıp oradaki herkese linç ettirip ağzını burununu dağıttıran kadının da pkklı ortaya çıkması ata erkil ve dindarlığın baskın olduğu siyasetin de hedef gösterdiği bir ülkede feministlere, kadın hakları aktivistlerine kadınlara daha çok nefret duyulmasına sebep oldu. Bundan en zararlı çıkanlar kim? Kendi halinde yaşamaya çalışan LGBT bireyleri ve kadınlar ölmesin, şiddet görmesin diyen insanlar. Siz de akp'nin, tarikatların, diyanetin her yaptığı şeyi her dindar mal etmeyeceksiniz. Etmeyeceksiniz ki siz de başka kategorilere alınmayasınız.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Senin anlamadığın şu ki mesele dinin kendisi. Tarikata şahlara şıhlara hacılara hocalara takılan tipler de bunun bir sonucu. Ben neyi anlatmaya çalisirken olay nereye geldi ama bahsedeyim. Dinin kendisi bir afyondur hatta öyle bir uyuşturucu ve düşünmeye engel bir yapisi vardir ki "müslüman olmayanlarla arkadaşlık kurma onlardan kaç" diyenin dini. Yine" tirnaklarini tek tek degil atlaya atlaya kes yahudiler ve kafirlere benzeyen bizden degildir" diyenin dini
      Hani diyosun ya siz de saygi duyun baska kategorilere alinmayin diye benim adım ateist kafir zaten bu ülkede. Bunu söyledigim zaman bile herkesin yiyip ictigi boktan huylarim olsa bile dinsizligime atfedilecek kadar yobaz kafali insanlarin doldurdugu bir ülkede yasiyorum
      Senin de her müslümanin akp li degildir diye bana açiklamanin bir önemi kalmamis oluyor. Cunku mesele toplumun onde gelen "godoman" "reisicumhur" vasifli vasifsizlarin ardndan giden pislik güruh degil mesele dinin kendisidir.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Ha bu arada en son yazdigin LGBTİ ile ilgili yazdiklarina kismen katiliyorum ayni sey feministler için de geçerli. Kendi inandıklarını yanlış bir üslüp ifade ve davranışla anlatmaya çalışırlarsa özellikle böyle bir toplumda darbe yerler hele ki bulunduğu ülkelerin zihin yapisi onlara uymuyorsa.
      O zaman madem diyanetin amaci dini anlatmaksa saçma sapan kendi kafsina göre laf atmasin ortaya. Kendini adamakilli ifade etsin ki insanlar "dini (!)" doğru tanisin

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@1masalperisii mesele dinin kendisi değil. Benim babam vakit namazını kılıyor. Ramazanda o sıcağın bağrında hiç sektirmeden oruç da tutuyor ama ben babama karşı dini eleştiriyorum. Ve benim babam benim ailem hiçbir tarikatın, şeyhin kuyruğuna takılmıyor. O tarikatın, şeyhlerin kuyruğuna takılanlar aslında peygamber vasıflarını o insanlara atfediyorlar ve şirk koşuyorlar aslında dine göre. Her dindar senin dediğin gibi öyle tarikatlara şeyhlere bel bağlamıyor kendisini sömürtmüyor. Senin ateist olmana gelirsek evet toplumda böyle bir nefret var doğru ama beni ne ilgilendirir bana ne diyen de çok. Bunların içinde bu şekilde düşünen yani bana ne ister inansın ister inanmasın Allah bilir diyen dindar da çok fazla var ama sen dindar bir insanla din tartışmaya girersen o insanın da sana sakin kalmasını bekleme ya da peygamberi, kuranı dindar bir insana eleştirirsen o insan bu eleştirileri sakinlikle dinlemez tepki gösterir. Diyanetin olayına gelirsek bazı insanlar hayatlarını diyanetin verdiği fetvalara göre şekillendiriyor. Diyanet kendisine sorulan sorulara cevap vermek zorunda hatta bir hattı var onun tc kimlik numaranı falan giriyorsun. Mesele zaten o soruya verilen cevabın verilmesi. Ben hayatımı diyanetin fetvalarına göre şekillendirmiyorum. Benim ailem de öyle değil. Dini cehaletin üstüne inşa edersen o din insanların tepesine yıkılır.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Ben bir dinin misyonerliginin yapilmasina karsiyim herkes kendi dinini ya da inanç felsefesini sorgulayip bulabilecek kadar akla sahip ya da umarim öyledir. Önce herkes inandiginin doğruluğundan emin olmak zorunda şayet "ben kalpgözüyle bulurum, herşey bilim değil" diyenler bundan ne kadar emin? Şuraya baglamak istiyorum kimsenin inanci kimseyi etkilememeli. Dedin ya muslumanla tartissan elestirilere maruz kalirsin onu yobazlar yapar ve ben de mumkun oldugunca onlarla tartismaya girmem, gerek görmem. Kültürlü bir sekilde tartismak ve gercekten sorgulamak isteyenler benim için onemlidir. Neyse mesele o degil annem babam müslüman demişsin ben kimsenin dedigim gibi dinine ibadetine laf etmedim kim ne yaparsa yapar beni ilgilendirmez ayrica annenle babanin inandigi din bunu emrediyor extra bir sey yapmiyolar ama topluma bak ateisti deisti agnostigi kabul etmezler neden etmezler benim yerime o mu yanacak o mu verecek hesabı (!) kendilerinden başka bir şeye inanmanin verdigi yabancı his denir buna ve sadece din konusunda karsimiza cikmaz her seyde bu boyledir. daha kendi dininin bile esas aldigi konulari anlamayana, "senin dinin sana benim dinim bana" diyen peygamberlerinin dedigini oturup dusunmeden konusanlara ben ne diyebilirim? Diyanet kendisine sorulan sorulara her sene farkli cevap veriyor ben burdan iki sonuç çıkarırım. 1. si sen eğer kuran, hadis, sünnet gibi din kavramli olaylara gore cevap veriyorsan bunlar neden her sene degiskenlik gosteriyor o zaman yalan. 2si direk diyanet başkanı kafasından sallıyor yani yine yalan. Bu benim düşüncem inanmayabilirsin.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Ben de diyorum ki madem medya, kamuoyu gibi sebepler senin lgbt hakkinda örnek verdigin gibi toplumun genel ahlak anlayisiyla ortaya cikip şekillenebilecek kadar ve hatta ters tepkiye sebep olabilecek kadar güçlüyse diyanet kendi topuğuna sıkıyor. Kendi dinini anlamayan ve insanlarin aklinda soru işareti birakan cevaplar verirse kişi ya dinden soğur ya dinine samimi olmaz, ideolojik bir hata yapiyor kendi din kardeşlerine karşı.

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@1masalperisii ülkede müslüman olanların hiçbirisi bir misyonerlik faaliyeti sonucunda müslüman olmuyorlar. Yaşadıkları coğrafya ve içinde doğdukları aile sayesinde müslüman oluyorlar. Yani tamamen kültürel. Misyonerliği en iyi yapan Hristiyanlar. Müslümanlarda misyonerlik yok. Yine benimle hiçbir alakası olmayan birinin inancı da beni ilgilendirmez. O insanları İslama davet etmeye çalışanlar hem kendilerini komik duruma düşürüyorlar hem de insanların dine karşı ön yargılı olmasına sebep oluyorlar. Gençleri dinden tiksindiren ise dinin siyasallaşması, sanki TANRI’nın üye olduğu bir siyasi partisi varmış gibiler. Sanki Erdoğan Tanrının peygamberiymiş gibi davranmaları. Dini öğütleyenlerin, din hakkında konuşanların yaptığı yanlışlar dinle bağdaşmayan şeyler mesela hırsızlık, yalan, iftira, faiz, başkaları fakirlik içinde yaşarken birilerinin ultra lüks yaşaması ve bunları yapanların da Allah lafzını ağızlarından düşürmemesi “Din” müessesinin zarar görmesine, itibarsızlaşmasına sebep oluyor. Senin de benim de diğer insanların da dine değer vermemesi, dine mesafeli olması, inanmama durumu genellikle siyasi ve ekonomik sebepler. Yine benim ailemden olmayan birinin inancına yaşam biçimine karışmam. Mesela duymuşsundur bir grup sarıklı cübbeli tip kafe ve barlar açıldıktan sonra orada yiyip içenleri “Ben sizin Allaha inandığınızı, Müslüman olduğunuzu biliyorum Ey ümmet yanlış yapıyorsunuz içki içmeyin, evinizde yiyin için...” tarzında halkı provake etmek için yapılan şeylerden yalnızca biri

Yorumla
    • SorupGideceğim123
      SorupGideceğim123
      +1 yıl

@1masalperisii Din kisvesiyle insanları provake ediyorlar. Amaç seküler laik insanlarla sağcı, muhafazakar, dindar insanları birbirine çatıştırmak bunu yaptıklarında zaten Erdoğan sıkı yönetimlerle ülke yönetmeye zemin hazırlayacak anladın mı? Böyle bir iç savaştan da seküler laik kesim otomatikman suçlu zararlı insan olarak kabul edilecek. Onlar da kendi İslam devrimlerini yapacaklar. Bana bunu Akpyi savunan bir sürü insanla girdiğim sanal tartışmalarda söylediler. Devrimi yapmaya az kaldı diye. Öyle bir ortamda ben de rahat ve mutlu yaşamam. O devrim yaptıracak olanlar da yaşayamaz merak etme. Ama iş işten geçmiş olacak bunlar olduğunda. O yüzden tarikatçı, akplilerin yaptığı sapkınlıkları şerefsizleri her müslümana mal etme. Senin cinsel özgürlüğün, inanmaman her müslümanı ilgilendirmiyor. Doğru bulmaz eleştirir belki ama seni kısıtlamaya sana zarar vermeye kalkmaz.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Hayır osmanlının gaza cihat politikası adı altında dini yayma amacı taşıyarak savaşması ve sanki tanrı tarafından gönderilmiş birer elçi gibi savaş açmaları da bir nevi misyonerliktir. Diyanetin insanları müslüman olmaya çagırması ( bak islamı anlatıp kendi hür iradesine bırakması demiyorum, inanmassa basina gelecek felaketleri cehennem, nara, kaynar su vs. olaylari anlatarak korkutma eylemiyle) de bir misyonerliktir kanımca. Hatta ve hatta ailesine müslüman olmadığını korkarak anlatan bir çocuğun ailesinen aldigi korkunç tepkilerden sonra geçip karsisina islamı anlatmak bile misyonerliktir. Daha önce de bahsettigim gibi "kendi doğrusunun dışındaki yanlış" olarak görme olayıdır esasında.
      Güzel bir noktaya değindin islam dini aile yapisiyla şekillenir tamamen kültüreldir dedin. şu an senin dini doğrularin (ki neye göre doğru, bu benim için de geçerli) islami açıdan bir kılıfa giriyorsa bu ailenden gordugun içindir başka bir ülkede başka bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelsem yine müslüman olurdum diyenlere gülmüşümdür hep. şu an objektif bir tartisma oldugu icin islam dini hakkinda ve kendi inancima dair keskin dusuncelerimi söylemiyorum ama konu sırf dinden gidecek gibi durduğu için şunu da söyleyeyim ki bu da "Tanrı" nın düşüncesizliğini gösterir. şu an afrika gibi bazı kıtalara peygamber gönderilmedigi karbon testleri, yeraltı fosilleri gibi delillerle kanitlanmis bulunmakta. Tanrı madem bu evreni kendisi için yarattı neden heryere eşit davranmiyo hadi onu geçtim neden onu tanimayanlara bu cehennem olayi gibi müdahale ediyo, tamamen saçmalık neyse.
      Benim ve birçok gencin islam dinine bakis açısı siyasi olaylarla oluşmadı ki aptal bir siyasetçi yüzünden islamdan vazgeçelim. Bu hayatini ve hatta sizin tabirinizle "ahiretteki sonsuz yaşam" ı kapsayacak ve ilgilendirecek kadar keskin bir konuyu sadece bir sebebe bağlamak çok saçma. Evet kesinlikle bu tip akıl mantıktan uzak olaylar da islam dininden soğumak için bir madde ama tek sebep olamaz asla.

Yorumla
    • 1masalperisii
      1masalperisii
      +1 yıl

Tayyip, aptal siyasetciler , tarikatcilar yokken de ateistler vardi. Sen bakma sokak roportaji veren dertkeş gençlere onlar facebook gibi ortamlarda arkadaş gazıyla dinden çıkıp "siyasi sebepleri" de bahane olarak sunan tipler.
      Sağcı muhafazakar solcu laik falan gibi ayrisma yapilmasi olayinda sana tamamen katiliyorum çünkü bu ayrismayi yaparak insanlarin "inanç zaafı boşluğundan" yararlanmak her zaman için tutarlı yoldur. Allah de ekmeğini al politikası bir nevi.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

bana mantıklı gelmedi

0
    0 Yorumla
  • Aysenuryuksel
    Aysenuryuksel Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

İlk kez diyanettt🙏🙏🙏🙏🙏😍😍😍😍😍

0
    0 Yorumla
  • xxebruuxx90
    xxebruuxx90 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Evet haklı

0
    0 Yorumla
  • doganizmm
    doganizmm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Tövbe çıldırmış bunlar ua bu nasıl bişey

0
    0 Yorumla
  • semxsem
    semxsem Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

Saçmalamışlar

0
    0 Yorumla
  • Surtukleriseverim
    Surtukleriseverim Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

bugün kadınlar karlı. d

0
    0 Yorumla
  • Erkeksavarr
    Erkeksavarr Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

Herkes şaşırdı artık

0
    0 Yorumla
  • serbestişçi
    serbestişçi Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 68%
    +1 yıl

doğru diyorlar

0
    0 Yorumla
  • RamiRami
    RamiRami Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 96%
    +1 yıl

Karanlık çağ bunlar

0
    0 Yorumla
  • Anadolusevdası
    Anadolusevdası Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

😁😁🤗😁😁😁😁😁😁

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yerinde bir fetva olmuş, beklenmedik...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dogru

1
    0 Yorumla
  • _ΔƁDƱLLΔH_
    _ΔƁDƱLLΔH_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

Fetvaya gel

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Diyanet'ten kocanızın cebinden para çalabilirsiniz fetvası! Fetva hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Git eve para getir diyene laik diyosunuz diyor? 13 cevap verildi
Mal sahibine benzemezse haram olurmuş lafına inanıyor musunuz? 7 cevap verildi
Kocanın parasını ye başkalarına fırsat kalmasın diyor sizce? 16 cevap verildi
Kizlar kocanizin sahte hesabini yakalarsaniz naparsiniz? 9 cevap verildi
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır mı, yarı çıplak gezenlerin onlara bakanları suçlaması saçmalık... 4 cevap verildi
Bayram da kocadan harçlik almak sacmalik mi? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaramaz biri misin, yaptığın en yaramaz şey nedir?
  • Montella'nın "Bin tane zafere bedel bir maç oldu" sözlerine katılıyor musunuz?
  • Bahçeli müstakil bi eviniz olsa ne yaparsınız?
  • Gülüşünüz, güzelliğinize güzellik katıyor mu?
  • Sabah sabah siz de sinirlendiniz mi?
  • Evinizde hobi odası olsun ister miydiniz?
  • Son dönemde en çok şaşırdığınız ZAM HABERI hangisi?
  • Evleneceğin kişiyi tanımak için ne yaparsın?
  • Bir kadın iki kişiyi aynı anda nasıl sever ya bu nasıl bir denklem?
  • Sana aşık olan biri oldu mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨