İstanbul’da bir restoranda burnunu sildiği Türk Lirası’yla hesap ödeyen ve o anları videoya çekerek sosyal medya hesabından paylaşan İsrailli turist sınırdışı edilecek.

Yani konuya iki farklı noktadan bakıcak olursak. Üzerinde ilk olarak ATATÜRK'ün fotoğrafı var bu yüzden haklı bir karar olarak görüyorum. Diğer bir yandan, Türk lirasının bizim gözümüzde bir değeri yokken yabancı insanların gözünde ne değeri olsun ki?
Edilsin tabi çünkü parayı koruma kanunu var, kimse kafasına göre "ulusal" olan bir şeye hakaret edip aşağılayıcı davranışlarda bulanamaz. Fakat ona kim bu aklı verdi o da incelensin, turistin işi gücü yok böyle bir şey yapacak ben inanmıyorum.
Bence ceza verilmeli ondan sonra sınır dışı edilmeli. Bir daha da tukiyeye girişi yasaklanmalı. Sen kimsin lan bir milletin değerine burnunu siliyorsun. Hemde üstünde Türk bayrağı Türk büyükleri ve Atatürk varken.
Cevap
86Cevap
iyice şımardılar
dün restoranda yemek yiyorduk yanımızdaki masada da bacağım kadar boyu olan bi kaç suriyeli çocuk vardı. Bizim masaya doğru el hareketleri yaptılar.
Ne de olsa awk anneleri bakmıyo peş peşe 5 tane doğurup sokağa atıyo ne hali varsa görsün diye
onları bu ülkeye dolduranın da ta...
Yorumlara bakıyorum da sanki mesele para da birde savunuculuk yapmışlar yazık. Adamın yaptığı büyük bir terbiyesizlik iyi yapmışlar sinir dişi ederek. Buna normal bakanlara ben çok anormal gözüyle bakıyorum Allah akıl fikir versin bir millet kendi ülkesine düşman ise disaridan yapılan herşeyi normal görmeside çok normal galiba.
Filistin asıllı ama İsrail vatandaşı denmiş CNN sitesinde.
Nasıl bir karakter olduğu burdan bile belli.
İkinci olarak Filistinliler hiç de dost bir ırk değildir aslında. İngilizlerin desteği ile binlerce Osmanlı askerini katletmişlikleri var. Neymiş o özgür olacaklarmış... Hıı tabi.. Alın size özgürlük.
Tarihi haberlerden değil de kitaplardan öğrenince hiç birşeye duygusal bakmıyorsunuz. Gerçekler pek de sandığımız gibi değil.
Yalandan milliyetçilik yapmayın bu kadar millyetciyseniz dolar 8.70 olana kadar çıkıp dışarıda sokakta tepkinizi gosterseydiniz. O kadar sehitin askerin vermediği toprağı ekonomik kur farkına her yabancı gelip alabiliyor nerde bu milliyetçilik sevdanız?
Kansızlık, kansızlık tır!
Bazıları Filistinli diye kendince burada algı yapmış , bu yaratık "Filistin asıllı İsrail vatandaşı Mohamad Nader Badarneh" yani özüne dönmüş..
Yaptığı şerefsizlik benim nazarında bayrağamıza yapılması ile eş değerdir, sadece sınır dışı edilmeden para cezası ödemeli!

Zamanında dolarla siliyordu halkımız. Aynı performansı tekrar bekliyorum sizlerden :) Bu arada TL İle silen arkadaş o resmin üstünde ATA Var. Senin a...-q Sileceksen Ata kısmını Kes çıkar öyle sil.
Kimileri paranin degeri kalmadi diyor onun yaptigi şerfzlik hapse bile atilmasi gerekiyor.. paramizin degeri evet kalmadi ama bunu yapan bizleriz emekli adam bile gidip 10 dolar alirsa ulkede tabiki paran degersizlesir... herkes dolari elinden cikarsin piyasada dolar cogalsin o zaman paranin degeri nasil artiyor gorun...
Begenmiyorlar ama geliyorlar bune çelişki güzel karar cıkmış bence.
Verenin ellerine sağlık. Bır türk aynı şeyi onların ülkede yapsa emin ol ırkçı kabul edilirdi ve günlerce propaganda yaparlardı bunu
Türl lirasının değerini düşürenlerde sınır dışı edilsin
Hapise gidecem şuu genç yaşımdaa🥲
Haysiyetsiz srfsiz pc kurusu senii bekle daha çok gölgesine sığındığın o ülke diye geçinen kansızların bayrağını yakmaya ve soysuzluğunuzu haykırmaya devam edeceğiz. Soyunuz sopunuz sütten kesilmiş bebek gibi kesildiğinde kendi kciniza bile sümkürecek yer bulamadiginizda göreceğiz hesabınızı?
Sakin ol reis
İsrail vatandaşi, Filistin asıllı... tabii ki sınır dışı edilecek bir de Filistin asıllı birinin bunu yapmasını da sorgulamak lazim.. bütün dünyaya Filistin adina meydan okuyoruz, kendimizi siper ediyoruz, fakat Filistin bizim hakkımızda ne düşünüyor acaba?
TL nin en değerli kısmı ustundeki Atatürk fotoğrafı kaldı başka bir değeri yok maalesef
Osrp evladı ne diyeyim... madem böyle değersiz olduğunu düşündüğü bir ülkeye neden geliyor? Çünkü ilk bahsettiğim 2 kelime olduğu için... insan olan zaten böyle yapmaz!
Çözümleri sınır dışı etmek yerine TL yi değerli kılmaları olmalı. Paramız Euro değerinde olsa o adam bunu yapar mıydı? Ülkece utandık , ciğeri 5 para etmeyen adamlar paranla burnunu siliyor gerçekten kanıma dokundu. Bizi bu hâle getirenlerin...
Bir süre hapiste tutsaydık bir güzel pr kampanyası ile tüm dünyaya duyursaydık.
paramız onlara kıymetsiz geelebilir ama bizim için kıymetlidir gibisinden
kolay bir çözüm olmuş bu ya
Ona yazacak çok şey varda terbiyem müsade etmiyor. Yoksa kendi paralarını gayet musait bir şekilde arkadaşa yerleştiririz. İsrail tohumu işte soyu bozuk
Filistin asıllı İsrail vatandaşı
Paramız ne kadar değersiz olursa olsun para sadece para değildir. Para bir ülkenin bağımsızlığının belirtisidir. Paranın üzerinde atamızın, şanlı bayrağımızın resimi var. Paramız değersiz fakat bu yapılan saygısızlıktır. Paramız bizim milli değerimiz, sahip çıkılmalı. Verilen ceza gayet makul.
Birgün o paranın üstündeki bayrağa al açtığını da görürüz inş.
Aynen sınır dışı edince dolar 3 liraya indi hahaha saçma sapan değersiz ve anlamsız şeylerde duyar kasmakta üzerimize yokkk
Bence öldürülmesi gerek milletimizi 80milyonu yok sayan bir kişiyi biz de yok saymalıyız ki insan olsunlar bir daha yapmasınlar
Yaptırımlar artırılmalı acımasız olunmalı
Türk’ün affı yok
Şu israillilerin de aldığımız her nefesten haberleri var huaaammmua... Damarımıza nasıl basılması gerektiğini iyi biliyorlar. Dünyanın en sinsi toplumu
Filistin asıllı İsrail vatamdası
Bence sınır dışı edilmesi çok büyük bir hata. O kadar hapishane var, kalması gerekiyordu. Sınır dışı edilmesinin ne önemi var ki. Ödül gibi bir şey olmuş.
Lan oğlum ne biçim insanlarsınız yahu? Bir ülkenin hukuktan bu kadar uzak, bu kadar kabile zihniyetine sahip olması inanılmaz bir olay ya.
Kolay mı sanıyorsun elin vatandaşını böyle keyfi bir sebepten hapsetmeyi? Arap diktatörlüğü mü burası?
Evet para birimimiz bir peçete kadar değersizleşti dürüst aklı başında yöneticiler geldiğinde tekrar yükselicez ama bu arkadaş değeri hiçbir zaman yükselmez kalitesiz insan olduğunu göstermiş.
TL değeri düştüğü için o şekilde yapmış olabilir ama genede yaptığı doğru anlamına gelmez. Döve döve sınır dışı etsinler peze*engi
Tamam bizde paramız değersizleşiyor diye kızıyoruz ama bu hakarette kabul edilemez Türk bayrağı var o para da sınır dışı edilip yasak konması lazım.
Amaan adam değersizliğimizi göstermiş niye bu kadar alındınız kendinizi ve tlnizi değerli mi sanıyordunuz
Parayla göt silmek ten bahseden şarkıcılar ve ünlülerde sınır dışı edilsin ister söylemek çster uygulamak hepsi terbiyesizlik büyük saygısızlık
Düştüğümüz durumu daha iyi anlatamazlardı, tebrikler.
umarim o burnunu sildigi paradan korona kapar da kenarda kosede cirpinir hastaliktan sumsuk
“Filistin asıllı” israilli turist diye biliyodum ama
Filistinli olduğunu belirtseydin. Hani israil vurunca bizim taraftan ses çıkıyor ya. İşte onlar bunlar. Beter olsunlar.
Enjoy l * vaccinated sacmaligi sonrasi bu tarz olaylarin cikmamasi sasirtici olur. Ulke nin seviyesi imaji dustu desem ol bile yetersiz olur
1-2 liraya selpak alsa yedi sulalesinin g*tüne yeterdi ama soz konusu Filistinli bir Arap olunca mantik dışı hareket etmesi normal.
Türk lirasının değerini yansıtmış işte. Bunda ne gibi bir sakınca var? Türk lirasının kutsal bir obje olarak sayılması ne zaman gerçekleşti?
Paramız pul oldu böyle yaparak bunu vurguluyorlar sadece sınır dışı edilmesi yetmez ceza verilmeliydi
Bunun bunu yapmasına izin veren Türk lirasını bu kadar düşürenlerin hepsinin Allah belasını versin Atatürkün resmi de var o Fotoğraflda
Bu adam yine fiilen burnunu silmiş. Değer kaybı yaşandığında zaten mecazen burun silinecek duruma geldi liralarımız. Çok şaşırmadım.
Resmen hakaret ediyor d. yyus. keşke sınır dışı etmek dışında da bir şeyler yapılsaydı. Devletin elinden gelen bir şey yok da birileri araya alıp kolunu bacağını kirsaydi. Ambulans helikopter ile daha konforlu giderdi
Parası değersiz ve üstüne barbar, en ufak şeyden insanların canına kasteden bir millet olalım yani.
Biraz insan olmayı öğrenin artık. Cidden araplardan bile bizim kadar nefret edilmiyor ülkenin dışında
@Ragnar_Lodbrok sen anormal misin? Adam anana kufretsin yumruk atarsan barbar sen olasın. Bu mu? Kendi ülkeme gelen bir it beni aşağılamaya kalkissin kolunu bacağını kırınca ben barbar olayım he mi? Zaten senin bugüne dek bu devlet bu millet için tek olumlu yorumunu görmedim ki. Yine karşı tarafı es geçip bize sallıyon. Şaşırtmadin
Adam anana mı küfretti? Ülkenin parasıyla dalga geçmiş bundan bu kadar.
Evet biri seni aşağıladı diye kolunu bacağını kırarsan barbar olursun. Salağın teki zevzeklik etti diye adam kesecek kafaya gelmenin manası ne?
Milliyetçilik akıl hastalığıdır diye boşuna demiyorum ben. Bir de demiş ki bu devlet için olumlu yorumunu görmedim, niye olumlu yorum yapayım bu devlete? Rezil bir oluşum zaten. Zikik bir filistinliye duyduğun nefreti devlete duyamadığın için işte böyle şeyler yaşanıyor
Yorumlara baksanıza filistinli arap diye diye neler saydılar
Peygamberim de arap benim
Kendinize gelin
Buna 100 bin TL para cezası versinler silecek parası kalmasın.!
Sorun burnunu silmesi değil aynı parayla hesap ödemesi virüs diye bir şey var iğrenç
Bence sorun bunu yapmasındaki düşüncesi
Bunlar da ergen gibi her şeye alınıp milleti sınır dışı ediyor
Şaka mısınız ya?
Alın size yahudi kardeşlerinizi. Bunların kendinden başka kimseye tahammülü yok.
Türk lirasını aşağılamak için yapmış gibi geldi bana.
TL'nin değeri mi kalmış sanki keşke önce piyasanın durumuna baksalar
Bunu dün izlemiştim. Haysiyetsiz herif. Kara listeye alınıp asla Türkiye'ye sokulmaması gerekiyor.
Bunun paranın değeri ile ilgisi yok bence
Bu yaratıklar kötü niyetli
Bence israile savaş açalım ve fakir insanların evlatlarını değil "vatan savunuculuğu" yapanları en önde yollayalım.
Evet yapılan saygısızlık ama büyütmeyelim o kadar.
Gidiyolar 4 koreliyi çinli diye 100 kişi saldırıyo ama buna saldırmıyolar
Doğru bir karar.. buhunlada kalınmamalı 1 TL Demir orayı g… ne sokarak sınır dışı edilmeli
Edilmeli bence de. Bir daha da Türkiye'ye giriş yaptırılmamalı.
Şu olayı da gördüm ya artık ne diyeyim gözlerinizi açın artık.
Onun bunun turisti ne olacak.
Vurun g. tüne tekmeyi.
Bunlara içki icirmemek lazım zihniyet haçlı zihniyeti
Konusayim mi cidden? Terbiyeli edepli kalayim diyorum yoksa belli söylenecek şey..
Böyle mikroplar ülkede dolaşırken gelde aşı ol şimdi ne kadar değersiz insanlar var.
Bizimkilerde 6 sıfır sildi. Şimdi yine nasıl silirizin dersinde o kadar değersizleşti alım gücü.
Lanet bir video ama bizi bu kadar degersizlestirenler utansın...
keşke buna sebebiyet verenler içinde aynı şeyi yapsalar
Hayret ilk defa Türkiye'de birileri hak ettiği cezayı buluyor şaşırdım doğrusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?