Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa'da vakalardaki 10 haftalık düşüşün sona erdiğini, disiplinli davranılmaması halinde yeni bir salgın dalgasıyla karşılaşılacağını söyledi.
🎥🔴 Watch LIVE as @hans_kluge and experts from WHO/Europe provide a situation update on #COVID19 in the European Region before answering questions from journalists https://t.co/3hBj0dn5Mj— WHO/Europe (@WHO_Europe) July 1, 2021
Dünya Sağlık Örgütü: Sonhabara kadar böyle gidilirse 4. dalga kaçınılmaz olacak ve daha sert geçecek. Bu duruma hazır mısınız?
İnsanlar aşı olduk salgın bitti kafasında dışarıda gözlemlediğim kadarıyla. Bu bilinçsizlikle sonbahari göremeden on görülen dördüncü dalga uzak degil. Umarim aşılar işe yarar ve aşı olmayanlarda birbirine bulaştırarak doğal bağışıklık kazanabilir. Aksi halde kisitlamalar kaçınılmaz olur ki vatandaş bunu kaldırabilir mi emin değilim.
Biz bu aşıları süs olsun diye mi oluyoruz acaba diye sormadan edemeyeceğim... Sırf bu tantana bir an önce bitsin artık diye milyonlarca , milyarlarca insan apar topar hazırlanıp faz aşamaları bile beklenmeden piyasaya sürülen bu aşıları yaptırdı.. hem o da değil, klasik aşı teknolojisi de değil , dünya üzerinde ilk defa bu yıl icat edilmiş ve genetiğiyle oynanmış zombi virüs bazlı aşıları olduk.. Hayatımızı ve geleceğimizi bir şekilde riske bile attık bir anlamda.. ve hala bize kalkmış 4. dalga diyorlarsa, bu sefer bu işin altında bambaşka amaçlar ve şeyler yattığına ikna olurum.. Millet çatır çatır biontech aşısı oldu , ve aşı olduktan sonra bir saat boyunca metal eşyalar kollarına yapıştı kaldı , aşı insanların kollarında mıknatıs etkisi oluşturdu. içine ne tip manyatik materyaller koydularsa... ve şimdi 4. dalga mı diyorlar.. Hakikaten arsızlıktır bu...
Bence bu konu biraz fazla karamsar olmuş, aşılamalar global olarak hızlı olmasada gene sistematik bir şekilde devam ediyor. Toplum bağışıklığı ve anticor bakımından gayet iyi seviye de global olarak dünya.2020 ile vaka sayıları ve ölüm istatistiklerine bakınca ortalama, %40 gibi daha bir durum var. Toplumlar ve bireyler ne kadar pandemi kurallarına uyarsa, o kadar hızlı şekilde sonuçlanır ve global olarak pandemi sürecini kapatırız. Ben, pandemi konusunda karamsar değilim, kesin olmamakla birlikte, önümüzdeki sene, 2022 gibi ya da 2023 gibi pandemiden tamamen kurtulacağımızı düşünüyorum.
Her zaman söylüyorum bu oyun birileri bitti demeden bitmeyecek. Aşılara çok güvenip herkes aşı olunca biter diyenlere de mantık bulamıyorum. Bu aşılar kanıtlanmış aşılar değiller. Ne kadar fayda sağlayacağını tıp bilimi bile bilmiyor? Ayrıca ilerde nelere sebep olacagida koca bir soru işareti. Özellikle m. rna aşıları dünyada ilk kez denenen ve faz çalışması bitmemiş aşı gruplarından haha gülmek geliyor içimden aşı olmak istemeyen insanlara kafa tutanlara.
Ya aga zikimizde değil. Yeter ulan yeter! Ölen ölsün de kurtulalım zaten nüfus fazla kalabalık.
Ben depremden çok umutluydum, belki İstanbul'un nüfusunu 1-2 milyon azaltır, kalanları da felaketin etkisiyle başka yere göçer de şehir biraz rahatlar diye.
Koronayi olmayan insna kalmadiki olanlar da 2ci kez oldu zaten neyin 4cu dalgasi dalga mi geciyorlar bunlar? Kasitli olarak yiyecek icecege biseyler katip milleti hasta ediyorlar havayi zehirliyorlar adina da coronavirus diyorlar Allah topunun belasini ya
Komple teorileri her aşı bulunduğunda oldu Hepsine kulak verserseydik bu güne kadar milyonlarca çocuk kızamıktan ölürdü en basit örnekle.. Hayatımızda artık böyle bir salgın yoksa aşılar sayesinde. Bilime daha fazla güvenirim, dedikodulardan.
İnanmayın şu haberlere ortada o kadar korkunç bir salgın bile yok. Vaka sayılarını ölüm sayılarını şişirip şişirip servis ediyorlar insanlara. başka hastalıklardan ölen kisilerin ölüm sebebine bile covid19 yazıyorlar. Bunu yaparak amaçları korku aşılamak korku asilandiginda da insanlari aşıya kendi ayaklarıyla gitmelerini sağlamak. Uyanın artık Allah aşkına 🤦
Ay bir geb*reydim keşke valla yeter ya bir isyandayım bir isyandayım allahın gücüne gitmesin canıma kıyasım geliyor bazen bide bu pandemi üstüne iyice tuz biber oldu 🥺
Kız haklı ama bunun sorumlusuda devlet. En güzel yıllarımız belki birdaha yaşayamayacağımız yıllarımız evde stresli geçiyor. Okul yok , iş yok. İnsanlar mağdur , tutturmuşlar bir salgın şeysini böylede her geçen gün ölüden ne farkımız var ki?
4. dalga ancak batının bizimkisi gibi kokuşmuş yönetim ve toplumları için sert geçecektir... Doğunun organize, eğitimli, donanımlı toplumları bunu da öncekiler gibi kolayca savuşturacaklardır. Keşke bir Kore veya Japonya vatandaşı olsaydım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Allah b. Versin Onların başının altından çıkmadımı bu virüs Önce laboratuvar ortamında üretip servis ettiler, ilaçtan aşıdan para kırdılar, insanları ölüm korkusuyla aşıya mecbur ettiler şimdi de bunları söylüyorlar.
Bu millet koyun gibi uyumaya devam ederse daha çok dalgalarda gelir, Alfa, Beta, Gamma vs gibi yeni Virüslerde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gelin alın canımızı da kurtulalım lan. Amacınız da bu değil mi? Tüm dünyaya hakim olmak sadece bu gezegen de biz sadece biz zihniyetiniz yerin dibine girsin. Her iki cihanda gün yüzü görmeyin lan
Ben çin olacağım ne olur olmaz 😂 sağlık ocağında geçen gün ikiside vardı gel vuralım dedi hemşire dursun henüz dedim kaçtım sırasız vs tuttuklarına vuruyolar
Ya işte indan istiyorum ben çini 3 yıla kadar yan etkileri çıkarsa doktara sordum ben çini öneriyorum dedi diğeri yeni teknoloji sebep olmuyorum dedi 😂 korkuyorum
Ölen ölsün ya asalet yok zaten dünyada her gün binlerce çocuk susuzluk ve açlıktan ölüyor kimse bu kadar gündeme getirmiyor allah canımızı alsin da kurtulalim
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Dünya Sağlık Örgütü: Sonhabara kadar böyle gidilirse 4. dalga kaçınılmaz olacak ve daha sert geçecek. Bu duruma hazır mısınız?