Taksim’de LGBTİ+ Onur Yürüyüşü eylemini takip eden gazetecileri hedef alan polis şiddeti karşısında harekete geçen 14 gazetecilik örgütü 29 Haziran Salı günü İstanbul, Ankara ve İzmir Valilikleri önünde protesto eylemleri düzenleyecek Yargının ceza kesmediği yerde maalesef poliste kendini memur yerine devlet sanıyor.
Bu polis kimin polisi, böyle polislere yargı neden hesap sormaz?
Polis, her zaman hükumetin hareketleri doğrultusunda hareket edip onun zihniyet yapısından beslenir. Bugün LGBT bireylerine şiddet uygulayan polis, bundan 20 yıl önce başörtüsüyle üniversiteye girmek için direnen kız öğrencilerine şiddet uyguluyordu.
Asker ve polis gibi mesleklerin esasen bunlardan bağımsız olması gerekir. Ama liyakatin olmadığı, kendi adamlarının ve zihniyet yapısına sahip olanların atandığı bir ülkede bunları görmek pek şaşırtmıyor artık.
Farklı görüş ve inanıştaki insanlara bu tarz muameleler yapıp şiddet görmelerini destekleyen insanlar, eğer kanunlar olmasaydı dışarıda adam keserlerdi. Türkiye'de insan öldürme potansiyeline sahip birçok insan var, sadece birçoğu kanunların caydırıcılığı sebebiyle cesaret edemiyor.
Haklı diyenler nasıl bir zhniyete sahip? Onlar da insan değil mi yüz karası derken hatları karıştırdı belli ki. Insanlara saygı duymayı öğrenmeyen öylesine yobaz bir toplumdayız ki bıktım artık. Azıcık insan ol desem ne kadar kaldı diye soracak böylesine saygısız ülke insanlarına sabrım kalmadı artık. INSANLARA SAYGI DUYMAYİ ÖĞRENİN ! Herkes sizin düşünce şekillerinize göre yaşamak zorunda değil, insaların tercihleri ile yargılamayın artık! Siz kime göre doğrusunuz? Hayatı onlar için ne kadar zor kıldığinizin farkında mısınız? Lgbt diye küçümseme yapacağınıza keşke önce onunda bir insan olduğunu unutmasanız..
Polisin suçu yok devletin emri bu hz Erdoğan in emirlerine karşı mı geliyorsun sen !! Bu ne cüret!!! Ey hz erdoganin cinleri yakalayın çarpın bu lapadulayi!!! Cehennemde yanacaksin bre cahil bre hadsiz!!! Kaç kaç kaç!!! 😁😁😂😂😂 Şaka bir yana , tamam evet içlerinde çürük var ayrı ama genel olarak sevgili devletimizin emirlerini uyguluyorlar lapadulacim, bahsettiğin yargı onlara bu emri veriyor, emin ol içlerinde lgbt birey olanlar da vardır ve elleri kolları bağlı oluyor , emir demiri keser bilirsin, Erdoğana karşı gelen herkes bu ülkede terörist ilan ediliyor 😄
Eeee hikayesinde Allahü Ekber adı altında bir kafa kesme olayı var , sen onu da mı anlamadın yahu.. O da işini biliyor bakma😉kaldı ki kadına çocuğa sahip çıkmayan ülkede lgbtye sahip çıkmalarını beklemen ayrı bir olay zaten 😁😄☺
Önüne gelen polis oluyor. Asker polis ve silah gerektiren bütün mesleklere sağlam bir psikoloji raporuyla alım yapilmasi lazım.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kadar çok şey yazdım sildim. Çünkü bir şey söylesen gözaltı o kadar kolay ki. Bir baba evinin balkonundan çıkıp "çocuğum rahatsız sessiz olun " dediği için " ben burdayım hadi gel aşağı " denilip gozlati oluyorsa artık kim ne desin.
Ülkemiz yobazlaşıyor sadece mesele bu değil ki , birçok örneği var bunun gördüğümüz gibi. Öyle bir zamana geldik ki kiminin doğruları bize doğru geliyor ve benimsiyoruz , zorundayız çünkü zarar görüyoruz kabullenmezsek. Yavaş yavaş ülkeye insanlara benimde sabrım, sevgim azalıyor. Gücüm yok, olsaydı sesimi çıkarabilirdim belki. Eziliyorum , her geçen gün biraz daha soğuyorum bu hayattan, insanlardan..
sanki arayınca özveriyle yardıma koşuyorlar ;D kaç defa polise ihtiyacım olduğunda polis telefonu AÇMADI. evet açmadı. Minibüs şoföründen dayak yedim polis ifademi bile almadı. Emniyet sanki çok güvenilir bir kurum da, başımın sıkışması bir pişmanlık sebebi olacak. Pride ayını sabote eden polis, kadın katillerini ters kelepçe yapmaya gerek bile duymadan karakola beyefendiye hizmet eder gibi götürüyor. Fatma Altınmakas, polis ihmali yüzünden canından oldu. "Doğu ilinde" karakolda Kürtçe bilen olmadığı için ifadesini almadı polis, evinde aile içi şiddetten ölü bulundu. Bu kolluğu savunan da vicdan micdan aramıyorum ben. Siz güçlünün yanında olmayı seviyorsunuz, sizin başka bir olayınız yok.
@Tweety1976 Ablacım şehit lafına niye bağlıyorsunuz olayı bir şekilde. Bu ülkenin bu yüzden sömürüldüğü yetmedi mi? Doğru düzgün görevini yapanların sayısı anca yüzde 20 dir bu gerçek.
İnsanların, eleştirdiği kişilerle aynı davranması çok tuhaf bu aralar sıkça görüyorum. Bir veya birkaç kişiye bakarak böyle yorumların yapılması ne kadar gericilik! İzinsiz yapılan gösteriyi polis engeller ve bu onun görevidir. Bu görevi reddetme şansı yoktur. Tabii ki insanlar başkalarına zarar vermediği sürece istediği gibi seçimlerini yapabilirler. Burada şahsın yapmış olduğu hakarettir, doğru bulmuyorum. Burada şahsa değil teşkilata yapılanlar hakaretleri de doğru bulmadığım gibi...
Yine birileri küçük aklı sıra algı yapıyor. Polis sanki keyfinden lpgtli dövüyor. Demek ki ya polise saldırmış ya yasalara aykırı bir eylem var, kendi halinde kendi aralarında hayatını yaşayanlara ne polis ne de insanlar karışıyor.
@Vasıl-ıYâr geçerli olup olmadığına kimse karar vermez o madde herkese acıktır anayasa maddeleri sana bana özel durum oluşturmaz herkes için acıktır hiç bir şiddet olayı olmayandan her türlü gösteri eylem yapılır tabı anayasayi takan olmadığı için normal anlamamaniz
@Vasıl-ıYâr kimse kimseyi hedaf almıyor az kafayı kullansan anlarsın en basiti ama li aileler ilaç devlet ödesin diye eylem yaptı aynı müdahale onlara oldu fabrika sendikaları işçileri isten atti onlara aynı eylem yaptı yine müdahale kusura bakma ülkede sesini açamaz halae geldi insanlar ayrıca sana normal gelmiyor diye birseyi yasaklayamazsın
Türkiye, eşcinsel ilişkileri tanısa da medeni kanununda cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği gibi bir ifadeye yer vermez ve eşcinsel çiftlerin birlikteliklerini yasal zeminde tanımaz.
Provokasyonlari bırakalım lütfen, ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsun. Baban top olsa sen olmazdın, az o beynini kullan. Neyse tartışacak bir şey yok, iyi günler :)
@Vasıl-ıYâr olmam herkesin kendi tercihi kendi yaşamı birine zarar vermeden herkes herşeyi yapabilir hetero olup kaç tecavüz olayı yaşanıyor ama lgbt olup birine tecavüz edeni duymadık
@Vasıl-ıYâr para ver gideyim kimse keyfinden burda değil meşru olup olmadığına karar verme yetkisi sana değil diğer eylemler neden yasaklanıyor onu sorgula
Bence şu an saçmalıyorsunuz çünkü yürüyüş izinsiz yapılıyor. Polis elbette müdahale edecek, laftan anlayan olsa karşısında zaten izinsiz gösteri yapmazlar. İşinize gelirse polis kahraman, gelmezse hain.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gün geldiğinde hepsi yargılanacak devletin polisi değil bunlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Malum partinin torpilli polisi. KPSS’den 60’ı zar zor almıştır...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Polisin görevli yerine kendini cellat sanması çok tuhaf
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Polis haklı millet dağılın onur yürüyüşü diyip çıkıyorlarya emin olun 15 temmuzda evden çıkmamışlardır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adam haklı bence devlet yargılamayarak iyi bir şey yapıyor.