Yunanistan tatil sezonu öncesi genç nüfusta aşılanma oranını artırmak için en temel motivasyonlardan birini öneriyor: Para! 11 milyonluk nüfusunun henüz yaklaşık yüzde 33’ünün aşının her iki dozunu da olduğu ülkede, Delta varyantından kaynaklanan endişeyle de birlikte hükümet aşılanma oranlarını artırmak için yeni teşvik arayışına girdi.
Başbakan Kiryakos Miçotakis aşısının ilk dozunu yaptıran gençlere 150 avroluk (1500 lira) ön ödemeli kart verileceğini duyurdu. Başbakan “Bu gençliğe borcumuzdur, minnetimizi gösteren bir hediyedir” ifadelerini kullandı. 18-25 yaş arası yaklaşık 940 bin gençten ilk dozu olanlar ya da yıl sonuna kadar yaptıracaklar nakit ikramiyeden faydalanabilecek.
Gençler 15 Temmuz’dan itibaren parayı yaz tatilinde ve kültürel etkinliklerde harcayabilecek. Ayrıca ağustos ayında bir aylık ücretsiz mobil internet kazanacaklar.
Yunanistan, aşı vurulan gençlere para veriyor. Bizde de para verilse aşı olur muydunuz?
150 euro az para, 10.000 euro verseler yine olmam 2019 da çıkıp defalarca mutasyona uğrayan bir protein dizinini boşu boşuna vücuduma niye alıyım? Ayrıca koldan virüsün enjekte edilmesiyle, burun yoluyla alınması arasında çok büyükde farklar var. İleri etkilerinide bilmiyoruz, e virüsün çıktığı yerin geliştirdiği aşı hariç sorumluluk da almıyorlar, ayrıca bilim dünyasında dahi bu kadar intihal varken ve para için halkın sağlığı en asgari düzeyde korunmaya çalışınıyorken ben sağlığımı düşünmek yerine neden 150 euro yu düşüniyimki? Sağlıkta oluşucak risklerden dahamı önemli 150 euro? Daha öncesinde farklı bir virüslede 17 yaşımdayken ki şu an 21 22 yaşımdayım tecrübem olmuştu corona değil, hiç birşeyde neredeyse olmadı sayılır.
Saygıdeğer Fenomenim ve kıymetli arkadaşım, gayet güzel bir yere değindiniz. Sizinle aynı fikirdeyim. Yorumunuz için size teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın efendim.
Kobay olmam için aşı verilmesi beni hiç enterese etmez. O aşıyı vücuduma zerk ettirmeyeceğim. İsteyen benim aşı hakkımı da alsın 2. 3. Dozlarını olsunlar. Rabbimin şüpheli olandan kaçın diye ayetler indirdiği halde müslümanların nasıl böyle gözü kapalı şekilde aşı vurulduklarına şaşıyorum. Ve birde bunlar kul hakkı diyen bik bik konuşan adında hocalar var. Hepiniz mi parayla satın alındınız mübarek. Şeytana hizmet etmeye ne kadar meraklılarmış. Allah'ın kitabını en iyi bilenler bile ruhunu şeytana satarken bu olanlara şaşırmamak gerek aslında.
Senin çocuğun falanda olmaz umarım bu kafayla çocukluk aşılarını da yaptırmazsın. Bayılıyorum Akp müslümanlarının bu hallerine her şeye dini imanı karıştırıyorlar.
@Lapadulaa offf senin ondan ne farkın kaldı ya akp Müslümanı ne abi yemin ederim tahammül edilebilirlik seviyeniz yok her şeyi siyasete bağlamayın artık kafayı oynatıcam sizin yüzünüzden.
@Lapadulaa Sizi neden ırgalıyor benim görüşüm? ya da çocuk sahibi olup olmamam. Hemen bir partizan ilan edip yaftalamalar falan. Kusura bakmayın ben sizin gibi at gözlüğüyle parti de savunmuyorum. O dediğiniz parti de aşın olun diyor neyin kafası bu? Şey mi şuna bir de partiden vurayım hem aşı karşıtı hem akp karşıtları gelsin saldırsın. Komik. Çocuğum olursa aynen aşılarını da yaptırmayacağım ama bakın benim çocuğum sizin değil yani ondan meshul olan kişi benim size de bu durumda çenenizi kapatıp susmak düşer. İyi günler.
O zaman git sadece kendine yap. Burada gelip milletin kafasını karıştırıp sonra kenara çekiliyorsunuz zaten sazan gibi herşeye inanıyorlar.. E tabi gezen kısımdaysanız sizi etkileyen bir kısım yok. Ama çok merak ediyorum aşıyı olmayıp başkalarına bulaştırdığınızda onun vebalini nasıl alacaksınız.
@NereyeDiyeSormam Sizde gidip başka yerde aşı olmak istediğinizi yazın neden milletin kafasını karıştırıyprsunuz? İstediğim yerde konuşurum kimseden izin alacak değilim, ki bu kimsenin haddine değil. Ne vebali ya 2 yıla görürüm ben sizi. Sizin aşınız maskeniz korumuyor mu sizi ölecek olan ben olurum siz niye korkuyorsunuz? Virüs yerine Allah'tan bu kadar korksanız zaten tevekkül sahibi olurdunuz. Lütfen fazla laf kalabalığı yapmayın. Sizi ve sizin gibileri çekemem. Önünüze iki üç aşı atsınlar da susun.
Ben kimseyi aşı olmaya ikna etmiyorum. Olan neyse onu söylüyorum ama sen ben olmayacağım demiyorsun yok insanlar nasol oluyor yok gğnah yok sevap saçma sapaj şeyleri içine katarak burada insanların kafasını karıştırıyorsun. Hiçbir aşı %100 koruma sağlamaz. Birileribe hastalığı bulaştırarak aslında katil, kendiniz dikkat etmediğinizde bile bile yaptığınız için intihar oluyor bu. Ne zamandan beri bu ikisi sevap? Aşı olmamak da bu süreci sadece uzatacak. Virüs nüfusu azaltmak için yapıldıysa bile sonuçta çözümü hep belliydi. Önlem almak
@NereyeDiyeSormam Sizin lafınız size yakışır başka yerde pazarlayamam o yüzden size satıyorum. Malûm statü meselesi. Bence de gidip daha faydalı işlerle meşgul olun. Boş gezenin boş kalfası olmânız herşeye burnunuzu sokacağınız anlamına gelmiyor. Şimdi benim görüşüm bu saygı duymak zorundasınız saygı duymayana b*k yemek düşer. Şimdi rahatsız etmeyin.
@NereyeDiyeSormam İşsiz olan birinin görüşüne gelip yorum yapar vu durumda ağır işsiz siz oluyorsunuz, bilin istedim. Sizin yaptıklarınızı anca koyunlar yapar yani sizin gibi düşünenler. Sürünüzle mutluluklar.
Ben olacağım zaten. Vallahi 5 kuruşu hak etmiyorlar buradakiler kimse kusura bakmasın. Bu kadar cahil, bu kadar yobaz, bu kadar sorgulamayan, araştırmayan, herşeye anında kanan bir ülke daha yoktur. Yok çip takıyorlarmış (küçücük iğneyle) , yok iğne kolunun içinde kalıyormuş 😂, adam çıkıp virüsü kapıp kalıcı hasar olanlarda önümüzdeki yıllarda ölüm vakaları yaşanabilir diyor gelip bunu aşıyla öldürecek anlıyorlar. Hayır yemin ederim mantıklı şeyler söyleseler bende hak vereceğim ama saçma sapan şeylere de inanmayın be arkadaş. Zaten ne kurallara uydular ne birşey bir buçuk sene evimizde oturduk daha fazla da bu insanlar yüzünden evde tıkılamayacağım!
Emekli maaşlardan daha geçen ay 300€ kesinti yaşandı, uzun zamandır emekli olan zenginler ise 300€ zam aldı. Biz üniversite öğrencilerinin her yıl Eylül ayında aldığımız kira ve okuma yardımı maaşı için (1000€) hala platform açılmadı. Ama tabii, aşıya teşvik için her gence 150€ verilebilir, aynen çok doğal bişey bu. Rüşvet resmen 🤷🏻♀️ Diyecek söz bulamıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
büyük konuşmak istemiyorum ama asla olmam yerli aşıdan başka. ne kadar doğru bilemiyorum ama kısırlık yaptığı kalp rahatsızlığı yaptığı toplu ölümlere seneler sonra yol açacağı söyleniyor. hatta bir doktor 30 yıl daha yaşarım diyorsanız vurdurun demiş sanırım kısırlık içindi heralde. olmiycam türk aşısı çıkana kadar
Hastalanıp olmiyceginin garantisi var mı? Yok. Once can önemli üremek ikinci planda üremesen sanki büyük kayıp. O bunu demiş şuna şu olmuş hep mişli muşlu kulaktan duyma bos bilgiler. Ası karşıtlığının bir anlamı yok, bundan yıllar once de insanlar aşıya karşı çıksaydı su an hala su çiçeğinden cocuk felcinden vb hastalıklardan binlerce kisi ölürdü. Yarin bile olup olmiycegimiz garanti degilken 5 yil sonra olucek ası olanlar demek asırı mantıksız. Sahsen ben aşımı oldum bos hurafelerdense bilime inanmayı tercih ediyorum. Olmak isteyenler varsa korkmasina hic gerek yok bende kol ağrısından baska bir sey olmadı cevremde de hic büyük yan etki olan yok. Aşı olmayan da olmasın doğal seleksiyin olur en azindan.
Kovidden çok daha fazla öldürücü olaylar var ve bunlar engellenebilir ama engellemiyorlar bunu yapmıyorlar yani görünüşe bakılırsa insan hayatı çokta önemli Degıl ama. Öldürücülüğü az bir hastalık için kıyamet koparılıyorsa bir dur düşün
@tutunamayanadam10 Hahaha televizyona gore karar vermiyorun yabancı kaynaklara kadar okuyorum ben siz hic merak etmeyin. Bir sey yapmayı dusunen adamlar agrı kesici ilaca bile bir sey yapıp sadece turkiyeyi bile yok eder ilaclar seker yer gibi tuketiliyor burda ne de olsa. Siz bu hastaliktan hic bir yakinizi kaybetmediniz heralde bu rahatlik ondan. Daha iyi bir aşı fikriniz ilac fikriniz varsa buyrun fikrinizi soyleyin yapilsin. Keske komplo teorisyenleri kadar bilim insanlarımız da olsa ama nerde sadece bos konuşmayi bilirsiniz. Benim okudugum kadar turkce veya yabanci kaynaklardan makale oku oyle konus ben sizler gibi bir iki insanin pesine takilip koru korune gitmiyorum. Ulkeye ası getirmeseler de herkes bir taraflarini yırtardi ki bizim diger ulkelerden eksigimiz ne bizi ölüme terk ediyorsunuz diye. Yani ne yapilirsa yapilsin bir sey buluyorsunuz. Aşı toplumsal bir sorumluluk işidir. Yarin bir gun hssta olup makinaya bagli nefes almak icin can cekisirken aşı karsıtlıgına orda devam edip tedavi olmayı reddenin o zaman orda da bilime güvenmeyin.
@tutunamayanadam10 ayrıca seleksiyon nasıl yazilir biliyorum klavye hatası bilginizi lütfen kendinize saklayın ve kendi aklinizla dusunun baskalarinin fikirlerini tekrarlamak sizin fikirleriniz olmuyor onu da soyleyimb:))
Başkalarının fikri derken o makalelerde başkalarının fikri bende okudum o makalelerden ancak çok çelişkili durumlar var ben ilaç kullanmaktan olabildiğince kaçınırım
Bir insanın bütün bunları araştırıpta şüphe etmemesi mümkün değil ama tam emin olmamakla birlikte herşey paris iklim konferansı toplantısı kararlarından sonra başladı
Madem gönüllülük esas alınıyor ne bu teşvik çalışmaları? Yapılmamalı. İnsanların yönelimlerini kullanarak aşıya teşvik sağlığı düşünecek insanların işi değildir.
Birincisi Türkiye'de böyle bir olay söz konusu olamaz. Çünkü Türkiye nüfusu, Yunanistan'ın yaklaşık 8 katı. Bu yüzden aşı olanlara para verilemez. Ama hadi olsaydı, yinede olurdum. Para verilmiş olsa da olmasa da 🌸
Aşı vurulacaksam herhangi bir şey karşılığında değil, istediğim için vurulurum. Aşıya güvenmeyen, asla aşı olmam diyen biri sırf para için vurulursa aklından şüphe ederim.
@sugar_babby karnım toksa eşşek gibi çalıştığım için oturduğum yerde mıy mıy ağladığım için değil canım tamam mı? Sen burada fakir edebiyatı yaparken ben 13 14 yaşında kendi harçlığımı çıkarıyordum. Hadi git edebiyatını başka yerde yap başkalarına ağla belki mucizevi bir şekilde zengin falan olursun.
Sağlık parayla ölçülemez zannımca. Değil para trilyon verseler sağlığa değişemem. Çünkü geri gelmiyor. Aşıyı parayla yaptıklarına göre işin içinde birşeyler var. Orada yaşamış olsaydım iyice işkillenirdim.
BEN hiç aşı olmak ıstemiyorum ailemde baskı yapıyor ol diye. Olursam yerli aşı olucam diyorum ama hergün baş ağrısından gözümü açamıyorum akşamdan beri bqsimda buzla gezdim gram geçmedi. Yan etkinindende korkuyorum 😐😐
Doğru dürüst test edilmemiş aşıları insanlara yapmak için paramı veriyorlarmış zaten çoğu genç bu aşilarin ne lere mal olacağını bilmiyor kısırlık gibi başka bilmediğim bir sürü hastalık gibi şeylere sebep olacak
verince de bu sefer paralı köle derler şgfklhşf hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar :/ ya ben olurdum da işte güvenemiyorum ne almanyaya nede çine. milli aşıyı bekliyorum da daha çok beklerim sanırım
Maşallah yorumlar da yine boş ve cahil insanlar doluşmus. Vurulmazsan vurulma kardeşim ama sonra ağlamayın aşı vurulucaz diye ve umarım paralı olur ve aşı olmayanlar dışlanır.
Ya sus şimdi para olayını görüp aşı vuruyorız diyip para alacaklar olmadı bide aşı vergisi çıkaracaklar ya of ya kullanmayın şu çok sevdikleri kelimeyi 👊👊👊😂
Yunanistan batık bir ülke, ona rağmen bunu yapabiliyorsa bravo... bizdekiler de tv den sopa sallıyor, kimi doktorlar hayvan yerine koyuyor kimi hapis cezasi istiyor.. para ödülü olmasa bile tesvik etmek ile tehdit etmek ve sonuçları farklı olacaktır