www.resmigazete.gov.tr/.../20210625-3.pdf
Katar'la imzalanan askeri protokol katar vatandaşlarına 'sınavsız üniversite' hakkı getirdimi?

Ben açıkçası yabancıların hiçbir ülkede üniversite sınavına girdiğini görmedim. Bu yeni bir haber değil. Normalde lise notu ile belirli sayıda kontenjanla alınır. Yani her isteyen yabancı tıp okuyamaz tabi ki, belirli okullar (hacettepe gibi yerlere girmezler) özel okullar her yıl tıpta 50 kişi alıyorsa 3ünü falan ayırır yabancılar için.
Memlekette ne doğru söyleyecek gazeteci kaldı. Ne de yalanlar üstüne kurulan sözlere inanmayacak insan kaldı. Muhalefet- ana muhalefet hepsi de medyayı kullanıyor. Bu yüzden daha fazla konuşursam soluğu mahkemede alırım.
Sonuç olarak sınavsız geçiş var. Eskiden de birçok ülke için vardı. İnsanlar eskiden de karşı çıkıyordu. Karşı çıkanların ilke olarak bir yanlışını, bir tezatını göremiyorum.
Ülkeler arası öğrenci değişim programlarını biliyorum ve bu dileyen her ülke ile yapılıyor. Ama böyle bir şans verildimi bunu protokol yayınlandıktan sonra göreceğiz.
Dün resmî gazete de yayınlandı.
Şeffaflık ve tarafsızlık ilkesi gereği resmî gazetede yayınlanan protokol linkini atıyorum aşağıya
Lütfen siz de okuyun. Umarım protokolden öyle bir sonuç çıkmıuordur.
Yanlış yorumlamadı isem karşılıklı öğrenci ve personel değişimi yapacağız gibi.
Cevap
2Cevap
Dun ayni soruyu sordum ve linc yedim.
En büyük kaybımız bu, sakince konuşamıyor ve atrtışamıyoruz. Haklıyı savunmak için o görüşten olmaya gerek yok, doğru nerede ise savunurum, yanlışı yapanda kimse acımadan eleştiririm.
Merhaba,
Zaten yakında ülke iyice katar'a satacaklar nasıl ki ülkede zamanında Suriyeliler sınavsız üniversiteye girdi bunlar da gülelim merak etmeyin ondan sonra bizim çocuklarla böyle gecesini gündüzüne katarak sınav derdi ile uğraşır.
gelsinler okusunlar sanki cok kolay bi bolummuş gibi
Alıştık artık Afganlı Suriyeli öğrenciler de sınavsız okuyor. Keşke ben Suriyeli Katarlı olaydım
Normalde yorum atmam ama yanlış düşünüyorsun bende Amerika'da okudum bizi sınavsız aldılar o ülkeler sorun etmiyorsunuz burda bunu sorun ediyorsunuz? Amerikalılara görede biz orda Suriyeli Katarlı gibiydik lütfen düşüncenizi değişin sadece eleştirmek için eleştirdiğiniz için bu sizi cahil ve bilgisiz bir insan olduğunuzu gösterir bu yukarda dediğiniz şeyi bizimkiler Kore'de Japonya'da Amerika bizim Türkler Almanya'da Viyana'da Fransa ve İngiltere sayısız defa yapıyorlar oranın insanları hiç böyle bir şeyin derdinde değil peki bunları başka ülkede yapan bizim vatandaslar eleştirilmezken biz neden ülkemiz'de eleştiriyoruz? Bence arada insanlar sadece eleştirmek için eleştirmemesi lazım bu benim görüşüm...
Kamuoyunda yoğun yer alan bir konuyu tarafsızca görüşlerinize açtım. Sorumun sonunda da sakin olmayı, protokolü tam okumadan karar vermemeyi önerdim.
Siz ise “cahil ve bilgidiz bir insan” olmakla suçluyorsunuz.
Sizi de sakin olmaya davet ediyorum. Lütfen. Görüşleriniz çok kıymetli, ama sataşmadan. 🙏
Çok haklısınız sevgili dostum... Özrünüzü talep ediyorum...
Tamam da sen oradaki Amerikalı öğrencilerden üstün haklara mı sahiptin sen sınavsız onlar zorlu bir maraton sınavıyla mi üniversiteye giriyordu.
@Beyzabegum Aynen öyle... Bir Amerikan vatandaşı nın sınavla girdiği Colorado ünv'ne tercihen alındık... Ben Vietnam lı ve Macar bir arkadaşım...
Haklısın kardeşim, Allah başka dert vermesin inşallah...
Ya siz iktidar yanlıları gözümüzün önünde yapılanları inkâr edip süslemeye calisanlarsiniz iyi biliyoruz sizi. Senin ne özelliğin var da Amerika sana bu hakkı tanıdı
Boşuna sınava girdi bugün çocuklar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?