Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde “idam, kafa kesme” sahnelerinin resmedildiği görsellere yer verilmesi tepki çekti.Çocuklar için sakıncalı olan şeylerin dergilere girmesini nasıl karşılıyorsunuz? Eğitimde böyle şeylere nasıl yer verilir inanılır gibi değil..
Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde "Kafa kesme, idam" gibi görsellere yer verildi! Ne düşünüyorsunuz?
Maalesef gerçek manada İslamiyeti yaşamıyoruz. İslamiyet bir Kurumun Tekel' inde olamaz zaten. Yaşayış tarzları dahi bizden uzak.
Asıl mesele şu;
Neden Bu tarz hikayeler olunca herkes hassas davranıyor. Şöyle diyelim. Kapalı bir bayanın sigara içilmesinin yadırganması. Bayanlardan özür dilerim bu örnek için evvela.
Herkes içince bir sıkıntı yok. Ama onlar içince olmaz.
Televizyonlarda, Oyunlarda o kadar kafa kesme olayları olurken kimse ses çıkartmıyor. Ahlaksız diziler seyredilirken kimse ses çıkartmıyor. Ama herkes izlerken sorun yok.
Bu meseye gelince tartışılabilir bir konu. YANLIŞ' tır. Ama muhatap dahi almam. Onlar beni temsil edemez. İlk önce kendi hayatlarının yaşayış tarzlarına baksınlar. Daha çok örnek sayabilirim. Konuyu aşmamak için uzatmıyorum.
Bu din kimsenin ne de siyasetçilerin TEKEL' inde değil. Bu din yaşadğımız DİN değildir. Allah ayrıca onun hesabını soracak herkesten. Önemli olan senin istikametin. Onlar ne yaparsa yapsın açıkçası beni ilgilendirmiyor. Onlar AZAP çekeceği günü beklesinler.
bu zaten yorumlanacak bir konu degil ama biat kültürünü kabul eden sağcı zihniyet neden sendika kurar ki anlayabilmis degilim :)))) sırf ulkede sendika var demek icin göstermelik sendikalar bunlar :)))
Çok garip bir ülke olduk gerçekten. İşin en kötü ise ülkede sadece Türkler yok, Türklerin yanında Araplar, Kürtler, Acemler, Lazlar, Çerkezler çok kozmopolit bir hale geldik. Daha da kötü tarafı şu Türkler ülkesini terk ediyor yerini Araplar dolduruyor. Ondan sonra kültür karmaşası yalanıyor ülkede ve bu gibi zırvalıkları çocuklarımıza izletilmesine müsaade ediyoruz. Gerçekten yazık ediyoruz ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz...
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
61
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
o dergide islam bilginlerini ve islam medeniyetinin eserlerini anlatıyor ve Selçuklu devletinin kuruluşunu aktarıyor ne var bunda? kafa da kesti ölüler burçlarada asıldı.. sadece bağdatta arap kellesi doluydu Tuğrul beyin bağdatı fetih ettiğinde anadoluda da değişmedi afşin bey, artuklu bey vs anadoluda şehirleri yağma ve talan etti başlarını şehir kapılarına astı yerle bir etti Türk ordu olması anadolunun çiçekle böcekle mi oldu sanıyorsunuz? Selçuklu atlılarını ermeni mateos alın okuyun adı vekainamedir orada yazar bizzat Selçuklu atlılarının kafalar uçurduğunu şehirleri kılıçtan geçirdiğini ve rüzgar gibi uzun saçlı atlılar diye bahseder hatta tanrının cezalandırması hristiyanların diye devam eder. Bunda utanılacak sıkılacak saklanacak birşey yok ki bu çocuk dergisine gerke yok bizzat kaynağından ermeni ya da urfalı meteosun kitabını okuyun o dönemde yaşamış kişinin kaleminden.
Bu diyanet Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil’ diyen Müslüman olmayanla evlenilmez’ fetvası veren Feminizm Ahlaksızlıktır’ açıklaması yapan milli piyango haramdır açıklaması yaptıktan sonra 1 milyon liralık makam aracında gezen ve bu israfın makam gereğini olduğunu savunan ve tani niceleri var şimdi bu görselleri çocuk dergisinde yayınlanmasına çokta şaşırmamak gerek
Oldukça küçük imgelerle yer verilse de böyle bir şey olmamalıydı.
İşte bu yüzden çocuk kitaplarının denetimden geçmesi şart. Bunu denetleyenler ise pedagog, okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinden oluşan bir heyet olmalı.
Daha önce de bir kaç kitapta pedofili ve ensest'e yer verilmişti. Bu tür şeylere göz yumulamaz.
Merak edenler doğru değil şaibeli haber ve soru diyenelere derginin linki yukarda Bedava dağıtılan bir dergi bu Çocukları vahşetten uzak tutmak neden bu kadar zor anlamıyorum
Madem inanıyosunuz sizin dininize göre hadislerde açık olan kadınlar yanacak ateşte korkmuypr musunuz hiç inanındığınız dinin cezalarından niye uygulamıyorsunuz
Dinimi cok iyi biliyorum her hadis sahih degildir ne din diyanettir ne de din yanlis uygulayan hocalardir. Kadinlar yanacak ateşte diye bir hadis soz konusu bile degildir. Herkes amelini kendi belirler ya cehennemin cpgu kadin ya cogu erkek ya da belirsiz yani bunu Allahtan baskasi bilmez. Cogu hadisin basi ekleme bunu bizzat ders alarak araştırarak ogrendim.
Aslı bacım ne diyorsun. İslamiyeti yaşayanlara göre yargılayamazsın. Her birey kendi günahıyla yanar, kendi sevabıyla cennete gider. Birileri kapanmadı diye İslamiyet yok olmaz. Birileri namaz kıldı diye İslamiyet coşmaz. Herkes kendi için yapar. İslamiyetin belirli kuralları vardır. İsteyen uyar isteyen uymaz. Farklı bir kusur bulamayınca, kendinden hüküm uyduran aleviliği milenyum mezhebi yapan diyanetle ya da kafasını kapatmayan kadınla yargılayamazsın. Dinde itikat ve amel vardır. Hz Allaha ve peygamberlerine, getirdiği hükümlere inanana Müslüman denir. Başını bağlayana değil
Tesettur tabiki var ben uygulamihorum lakin diger herseyi uygulamaya caba gösteriyorum Allah sandiniz kendinizi tabi dogrulaei soyleyince baska konuya sapıyorsunuz asiri komik abi kiz kuyruk acisindan konudan konuya atliyor lan
Minik aslı beni cildirtacak kadar akilli degil. Çünkü kale alinacak insan olmamasi surdan belli. Farklı gorustedir duzgunce yazar fikir alir sorar anlatiriz. Ama bu direk sallamak icin yaziyor. Dogru o degil diyorsun bu sefer gunah sevap acikliyor. Sahih olmayan hadislere bu tür din düşmanları ve cahil muslumanlar inanir ve açık ararlar. Yani belli ki daha cok kucuk olgunlasmamis, bu arada tesekkur ederim :) @enesskartalll
Hiç etik bir davranış olduğunu düşünmüyorum, doğru orantılı olarak desteklemiyorum da. Günümüz şartlarında devletimizin İslam dinini nasıl gösterdiğini düşünürsek aslında düşüncem çokta yanlış değil. Bu tarz bu yorum küçük yaştaki çocukları büyük oranda etkilemekle birlikte dinden de uzaklaştıracak gibi duruyor, ne diyelim hayırlısı
Çok şükür böyle bir diyanet varda insan şüphe edip araştırıyor. Haklarını yememek lazım, onlar böyle olmasa dini bilen insan kalmayacaktı. Allah'tan onlar böyle yapıyorda aklı olanlar Kuran'ı açıp okuyor, araştırıp doğruyu öğreniyor. Yoksa şimdiye İslam falan kalmazdı maazallah. 🙂🙂🙂
Artık her aile küçük çocuklarını ders dinlememe üzerine yetiştirmeli ve gereken bilgiyi kendileri öğretmelidir. Bu kitaplar skandaldan başka bir şey değil.
Ders ve dergiyi birbirine karıştırdığın için bu tepkiyi almış olabilirsin. MEB kitaplarında yok o görsel. Özellikle 2005ten sonra MEB kitapları yaş gruplarına dikkat edilerek hazırlanıyor. Her geçen gün de daha geliştiriliyor
İlla ki ufak tefek şeyler olur. Ayrıca ne dediğinden bahsetmiyorum ama bilinçli konulmuş bir şey olabilir. Sonuçta ders kitapları çocuğa ütopik bir hayat sunamaz. Bu zararlı. Hayatın gerçekleri ve çözüm yolları gösterilmeli. Farkındalık oluşturulması gerek
Kolektif bir gerizekalılık durumu. Cahilliğin had safhası, çocuğun bilinçaltına kötülüğün tohumlarını ekip ilerideki hayatında bunları belki savundurtmaya zemin hazırlıyorlar.
aynı çocuklar her türlü film ve bilgisayar oyununda bunların alasını görüyor.. çocuklar çatır çatır adam öldürüyor.. hele o mortal kombatta nasıl öldürdüklerini görseniz finish him dendiğinde, gözleriniz yuvalarından fırlar.. diyanet bu tip şeyler resmedince mi battı? çocuklar her türlü ölüm sahnesine zaten sosyal medyadan hakimler...
Norveç'te çocuk eğitimlerinde korkunç detaylar tarih boyunca hep vardı. Halen var. Hatta kültürleri, çocuk eğitimlerinin bir parçasını korku eğitimi olarak alırlar. Andvari, Thor, Odin, Bolli, vs. izlediğiniz birçok kült filmdeki karakterlerin esin kaynağı Norveçli çocukların eğitim aracıdır. "Gavur yaparsa güzel, biz yaparsak kötü" ... Dergiye baktım.. 14. Sayfada ve bir çocuğun ailesinin başına gelenleri hayal ederek endişelenmesi, olarak tasvir edilmiş.
Bu kaçıncı olayları 🤦♀️ Daha önce Almanya da diyanetin gönderdiği imamlar cami de cocuklara yere yatırıp üzerlerine bayrak örtüp dualar eşliğinde şehit olmayı öğretiyordu 🤮
@BurakBeelhassaaa 4 eş yanlıştır zaten. O zamanın şartları ve bu zamanın şartları bir mi? Ayrıca hangi kadın kumaya rıza gösterir? İzin veriliyor diye yapmak gerekmiyor. Müslümanım diye dolaşmayın ortadada açın bir kitabı okuyun.
@BurakBeelhassaaa ağzımdan öyle bir laf mı çıktı? 4 eşe izin verilmesinin sebebi savaş döneminde kadınların ve çocukların mağdur olmaması. Hepside karısı olacak diye bir durum yok. Ayrıca şartları vardır bunun. Eşin rıza göstermesi, maddi manevi her eşe eşit davranmak. Dönemimizde kim bu şartları yerine getirebilir? ya da şuah böyle bir şeye ihtiyaç mı var? Öyle keyiften evlenmek diye birşey yok yani. Doğru düzgün bilgi sahibi bile olmadan boş konuşuyorsunuz insanları resmen dinden soğutuyorsunuz yarım yamalak bilgilerinizle sonrada Müslümanım diye geçiniyorsunuz.
@NereyeDiyeSormam aynen öyle her müslüman erkek 4 hanım alsaydı evet, ama öyle kolay mı? İzin olsa bile Allah dostları bunu yapmayı hoş görmemişler.
Ayrıca kadın evlenirken 'benden başka hanım almayacaksın' diye şart koşsa erkek hiçbir şey yapamaz. Youtube'a ''33-Bir erkeğin imâm nikâhı ile ikinci bir evlilik için eşinden izin alması dînen gerekli midir?'' yazıp çıkan videoyu izleyebilirsiniz
Bir Cami İmamının Astığı Güzel Yazı: Çocuklarımıza ibadet öğretmeden önce ahlâklı olmayı öğretelim yoksa çocuklarımız; NAMAZ kılan bir hırsız ORUÇ tutan bir sapık HACCA giden bir yalancı KURBAN kesen bir tefeci ŞEHADET getiren bir terörist olabilir..!
bir de subliminal olarak gizli şekilde verilmiş.. işte bilinçaltları bu şekilde tahrip edilerek, onların beyinleri yıkanılıyor... zeki p. çler..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
öyle bir dergiyi ilk defa duydum. reklam icin mi acaba? hiç duyulmayan bir şey reklamla ortaya cıkar. Hiç duymadıgım bir dergi. ama şimdi bu yazanların hepsi biliyor dergiyi. resmi kaldırsalar bile reklam yapılmıs oluyor böylece. Bu dergiyi kac kişi duydu? ben bilmiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dinayetin işlerini incelediğiniz kadar başka şeyleri inceleseydiniz kurtulmuştuk şimdi işiniz gücünüz boş yapmak millet dışarda sevişir istediğini yapar kimse karışamaz demeyi biliyorsunuz ya Kıraç’ın milli takım için olan marşına itiraz eden milletten ne beklenir ki hep aynı kişiler
Diyanet kendisi boş bir kurum olduğu içindir. Başka şeylerle ilgilen diyorsun da sanki kendin atomu parçalamışsın. Ayrıca kimse kimsenin seviştiğine, namaz kıldığına, zikir çektiğine karışamaz. Bu ülke ateist ya da islam ülkesi değil. Laik bir ülke. Ayrıca çocuklara fikir veren bir dergi kaba paylaşım yapamaz, hangi kurum basmış olursa olsun.
@neredenbaslayayim hiç kusura bakma işleri güçleri Erdoğan ve din zorlarına gidiyor şaşmışlar o adam gidecek zaten bakalım kimse ne saracaklar boş insan topluluğu Kızılay’a da boş kurum diyordunuz işinize gelmeyince hemen boş kurum niye size faydası yok geriye sizin için bir tek siz varsınız para dağıtınca da poponu yalıyorsunuz çok çok iyi diyonuz para çalsa bile çıkarcı hep bencil insanlar iki yüzlülük yapıyorlar bir yere varamıyorlar hep ağlıyorlar ve açlar bunların hak ettiğine bu ayrıca bu laikliğin ne olduğunu bilmiyorsun laik ülke söylemin boş haberin olsun hiç bir zaman da laik olmadı bu ülke laikle islamın arası oldu bunu da bilmiyorsun
Önce laikliğin ne olduğunu öğren. Laik bir ülkede istediğin dini istediğin şekilde yaşarsın. Bu islam da olur hristiyanlık da başka bir din de. Atatürk diyaneti kurduğunda doğrudan cumhurbaşkanlığına bağlıdı. Yani siyasi bir malzeme olmayacak bir durumda.
Fransalı bi dergi kari katürunde Allah Rasulü s. a. v'in ahkal dışı kari katür cizdiginde sesiniz çıkmıyordu. Ayrıca sosyal media'da online oyunlarda subliminal icerikler tonnla var bırakin bu milletin degeriyle ugrasmayı tek din islamdır ☝ La galibe İllallah
Ben bu ulkede hicbiseye sasirmiyorum sasiracagim tek sey medeniyet alaninda atilacak bir adim olur.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İş bilmezlere iş buyurusan böyle olur. Kim o derginin editörü acaba. Bu kadar saçmalık fazla artık. Neyse ki islam dini hakkında diyanet ve onun kaynaklari dışında her şeye güveniyorum.
Çocukların oynadığı oyunlar hiç denetlenmiyor ama orada neler neler görüyorlar acaba anne babanın telefonu çocukların elinde ebeveyn kısıtlaması bile kuruyorlar telefonlarını
Diyanetin tam olarak doğru kişilerin elinde olduğunu düşünmüyorum. Yanlış fetvaları var. İnsanları dinden soğutmak adına yapılan bir hareketi 'müslüman' yapmaz.
O dergiyi hazırlayan hazırlatan insansı varlıkların psikolojisi anormal
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ömer Seyfettinin bomba hikayesi onlarca yıldır ilkokullarda okutulur... kimse de çıkıp bir sey demez.. ben sendikaların cocuk dergilerini ciddiye almıyorum, acaba popüler çocuk dergileri de çocuklarda yaratacağı etkiler yonunden ne kadar izleniyor? Pedagoglar onlara ne diyor
Dergiyi geçtim çocuklar internet ortamı ve oyun mecralarında daha alasını görüyor. Peki bunun için neden önlem almıyorlar?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Din üzerine yorum yapmak istemiyorum kendi çocuklarım var dediğim oku araştır neye inanmak istiyorsan ona inan ama özünde iyi saygılı insan ol hayvanları sev insanları sev kötülük yapma yalan söyleme saygılı ol.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Görmeden bir şey diyemem fakat eğer böyle bir durum varsa da şaşırmam, diyanet isleri sonuçta adamlar allahın emrini değiştiriyor sacma sapan
Diyanetle ilgili kurumlar yobazlık yaparak dini göründüklerini sanıyorlar. Birçoğu cahil insanlar. Daha mantıklı bir şekilde gösterilse din, din bugün bu halde olmazdı.
Peki konuya ilişkin resimlerin ya da çizimlerin içeriği, konusu nedir? Yer verilmiş diyorsunuz ama geniz bir spektumdan bakmak gerek ya da belirli bir kısmı kırpıp servis etmek doğru değil
+18 içerikleri görmeleri doğal karşılanıyor iken bu şeylerin saçma bulunması. Çukur tarzı dizileri izleyen çocuklar bunlardan etkilenmez merak etmeyin.
Sizi yurtlarinizan çıkarmayan kimseye dokunmayin diyor kitap on yargisiz bakin haci hoca diyanet bu sapiklari birakin senle din tartismasima giremiycem asirli sinirliyim cok kotu kirarim rica ediyorum kapat konuyu iyi gunler.
@DarkJediAnakin Senin gibiler için normal tabi öpüsmek sevismek olmayacak herhalti yemek bunlara çanak tutarsaniz tabi işinize geliyor isineze gelmeyene de çemkirirsiniz yanlışı öğretince alkışla doğruyu öğrenince çemkir ondan sonra çocuklar ne hale gelsin senin gibiler toplumu bozdu zaten 12 13 yasındaki kizlar erkekler cinsellik yasiyor ama o yaşta evlendirsen sen evlendiremezsin o zaman niye cinsellik yasamasına müsade ediyorsun