Yolsuzluk haberi nedeniyle evi basılan gazeteci mesleği bıraktı?

*Yolsuzluk iddialarını haberleştiren gazeteci Hasan Tolga Balcılar, son 1 haftada evinin 3 kez basılmasıyla ilgili olarak “Hakkımda hiçbir karar yok. Ters kelepçe yaptılar, eşime silah doğrulttular. Mesleği bırakıyorum aileme bunları yaşatamam artık” dedi.
*RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan Balcılar, “Osmaniye çok küçük bir yer olduğu için bu tür haberleri burada hiçbir basın mensubuna yaptırmıyorlar. Ya tehdit ederler ya da para teklif ederler. Bana önce para teklif ettiler ben de ekran görüntülerini yayınladım. Para teklif edenler, ihaleyi alan şahıslardı. Bu konuyu kapat sana reklam verelim, para verelim dediler" ifadelerini kullandı.
*Balcılar açıklamasının devamında mesleği neden bıraktığını şu sözlerle anlattı:

"Mesleği bırakıyorum, bundan sonra devam etmeyeceğim. Ortada bir sorun var diyoruz ‘niye sorun çıkartıyorsun’ diye devlet bana soruyor. Sorun ne diye sormuyor, sorunu neden çıkartıyorsun, arkanda kim var, neye hizmet ediyorsun, amacın ne gibi sorular soruyor devlet. Böyle bir şey var de bana varsa peşine düşeyim de devlet olarak bana.https://www.birgun.net/haber/yolsuzluk-haberi-nedeniyle-evi-basilan-gazeteci-meslegi-birakti-346767

*Bu tarz olaylar günümüz yönetiminde bir rutin midir yoksa devletin , hükümetin asla yapılmasına taraf olmayacağı , kişileri bağlayan istisnai bir durum mudur?
*Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Yolsuzluk haberi nedeniyle evi basılan gazeteci mesleği bıraktı?
Yolsuzluk haberi nedeniyle evi basılan gazeteci mesleği bıraktı?
Cevapla