Henüz net bir bilgi değil ama 1 Haziran sonrasında sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arasında 2 metre şartı olmasıyla maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecekmişiz. Tabi ki net bilgi önümüzdeki hafta kabine toplantısı sonrası olacak.
Mesafe maskeden daha önemli diye düşünüyorum. Hatta kim olduğunu hatırlamadığım yabancı bir uzman, insanlar maskelere güvenip mesafe kuralına uymadıkları için maske kullanımını doğru bulmadığını söylemişti. Ama sadece bizim ülkemiz değil tüm dünya için konuşuyorum çoğu kişi maske olmasa da mesafeye uymaz bu yüzden maske henüz kaldırılmamalı. Gerçi yine takan takacak takmayan takmayacak herkesin başına da adam dikecek halleri yok, nabarsın.
Şu maske kalksın şimdiye kadar ceza yememek için sürekli taktığım ve bu yüzden kapamadığım hastalığı iki hafta içinde hastalığı kapar, sonra ki iki hafta içinde de ölür kurtulurum. Ama sizin için aynı şeyi söyleyemem. Çünkü sizler eve kapanmaya dönersiniz kısa zamanda.
Not: "Hastalığı kapıp öleceksen neden cezayı dert ediyorsun?" derseniz. Olurda ölmem ceza baki kalır diye. 😂😂😂
Sen öleceğim diye seviniyorsun ama başkasına da bulaştırıyorsun. Cezadan korktuğun için değil insanları düşünerek tak maskeyi. Arkadaşım annesi geçen hafta eve gelen çocuk bakıcısı yüzünden hastalandı ve öldü. Kızın babası da vefat etmişti zaten. İnsanları bu hale getiriyorsunuz kurallara uymayarak. Annem babam ikide bir komşuya gidiyor oraya buraya gidiyor sigara içiyor. Gerçekten bağırmaktan sesim kısıldı.
Herkes aşılı olursa korkmalarına gerek var mı? Bu arada başın Sağolsun. Ama inan ben kapsam bulaşacak kimse yok. O yüzden sıkıntı da yok. Kime bulaştıracağım tek başına yaşayan, eskiden işi olan ama şimdi o da olmayan, evden araba ile çıkan, eve kadar hiçbir yere uğramayan biriyim. 🙂🙂🙂
Maskeleri atmak için erken tedbirlere aynı şekilde uymaya devam edeceğiz. Maskeyi çıkarmamanızı öneririm. Toplumda aşılanma oranı %70-75"e gelene kadar. Vaka sayıları yüzün altına düşene kadar. En ufak bir ciddiyetsizlikte aynı şeyleri tekrar yaşama ihtimali var.
Kendileri ile çelişiyorlar. Daha geçenlerde mesafenin önemsiz olduğu ve 15 metre mesafede bile kovidin bulaşabileceğini söylediler. Şimdi o 2 metre mi olmuş üstelik maskesiz? Hayır maskeyi bırakmak için henüz çok erken. Bu insanlar ya halkı kandırıyor ya da umurlarında bile değil.
Herkez kendi canından sağlığından kendi sorumlu. Başına ne gelirse kendi tercihin. Aklı olan o maskeyi çıkarmaz kardeşim. Menfaat sahiplerinin de üç beş fakirin canını düşünecek halleri yok. Biraz bilgisi görüşü olan da onun bunun çevrenin kararına bakmaz. Herkez kendi seçer kendi bilir kendi katlanır. Hayat başkasının kararlarına ait değil senin seçimin senin sorumluluğun.
Kullanmayı tam bilmiyoruz, insanlar sağlığına önem vermiyor. Bir paket sigaraya 15-20 TL veriyor, Tek kullanımlık maskenin paketine 10 TL vermek istemiyor. Kendini zehirleyen sigaraya sorgusuz para var, sağlığını koruyan maskeye zoraki para var. Bu nedenle zaten zar zor kullanılıyor. Kalkarsa sonuç olumsuz yönde ilerler.
Bence acele etmemek gerek çünkü zaten normaldede insanlar doğru düzgün maske takmıyo ve sosyal mesafeye uymuyolar böyle bişey olsa halimiz eskisinden bile daha kötü olabilir vaka sayısı artışa geçer ve maalesef ölüm sayılarında hızla yükselişe geçilir
Maskesiz dolaşacak kadar vaka sayıları düştü mü? Daha erken. Ben bir süre daha maske kullanmaya devam ederim. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Şu ana kadar hiç Corona olmamışken, tam bitmeye yakın olursam çıldırırım.
Artık maskeler hayatımızın parçası olarak kullanmayı denesek ne güzel olur ben virüs bitsin bitmesin maskenin takılması gerektiğini düşünüyorum nasıl bir takı saat takiyorsak maskede artk bizim için gerekli olan bir eşya
Sanki vaka sayısı yeterince düşmüş gibi her yer tıklım tıklım turist sezonuda açıldı. Birde maskeyi çıkaralım tam olsun çocuklar bir yılı aşkın okul yüzü görmedi bu kadar salıverilmesi eğitimi tekrardan sekteye uğratır.
Kıytırık her yerinden hava geçiren bir maskenin ölümcül bir virüsü engelleyeceği yalanına en başından beri inanmıyordum zaten iş olsun diye maske taktırdılar. Bu işin tadı kaçtı artık bir an evvel kurtuluruz inşallah
Onu demek istemedim yani ehh dünyada virüs var bari aşzımız burnumuz boş kalmasın takalım maske hem tedbirde almış oluruz der gibi maske taktı tüm dünya. Dünyadaki maske tiplerine baksan mesela maden , radyasyon vs ne demek istediğimi anlarsın bi bez parçası çok komik duruyor böyle önemli bir virüs için 😂
Gönül ister maske takmayalim herkes bıktı usandı başta ben ama, amasi var işte vakalar fırlar 1 ileri 2 geri başa sararız. Bir sene tamamen yok olabilir bu pis hastalık inşallah aşılar sayesinde. Biraz daha disimizi sıkmaliyiz diye düşünüyorum.
Takılmalı. Arkadaşımın annesi bir hafta önce öldü. İki kız arkadaşım evden çalıştığı halde korona oldu. Ağrı sızı içinde geçirdi. Bu kadar hafife almayın bu durumu.
Kaç kişi korona temaslı temaslı sokaklarda geziyo hayatta güvenmem maske çıksa ben iki maske takıp çıkarım dışarı. Ülkenin sorumsuz insanlarına mı güvencem.
Bence bunun için daha çok erken bitmeden vaka sayısı 0 düşmediği sürece maskeleri ve sosyal mesafeleri bitirmemeliyiz aksi takdirde daha da artacağını düşünüyorum.
Oha saçmalamasınlar. Tavan olur vaka sayısı. Ne zamanki herkes aşı olur ondan sonra deneme amaçlı çıkarılabilir. Ama şu an asla. Ben devam ederim yani takmaya.
Türk milleti 2 metre mesafeyi mi dinler kardeşim her yerde dip dibeyiz zaten İstanbul'da 2 metre boşluklu yaşayabilmek mümkün mü? Ne saçma bir düşünce...
yasakların azalması gerektiğini düşünüyorum ( toplu taşıma yasakları ) ama maske bir kısıtlayıcı değil hayatımızı engellediğini düşünmüyorum yasak kalksa bile takmaya devam ederim
Açıkçası yürüyüş/koşu için mesafeyi korumak şartıyla iyi olacağını düşünüyorum. Ancak insanımız bunu da suiistimal edebilir. O nedenle takibinin gerçekten iyi yapılması gerekiyor.
Bilemiyorum ya kalkınca vakalar tekrar artabilir ama maske takınca yine dipdibe olanlar var sosyal mesafeyi hiçe sayıp, maske tek başına bir işe yaramıyor böyle oluncada yine vakalar artıyor.
Açık havada, mesafeli otururken veya yalnizken maske takmanin bilimsel bir açıklamasi var mıydı? Ayrica kafelerde 1.5 yildir kimsr takmadi da, sokak tek başına yuruyen kisiye neden ceza kesildi? Bilim kurulu bunun hesabinj verecek mi?
Zaten esnafın kapanma sebebi kurallara uymayan insanlar. Devletin ille de bir kural koyması gerekmiyor. Milleti zaptetmek için kapanma kararı alıyor yine çıkıyorlar dışarı. Kaç kişi öldü çevremde. Kendiniz düşüneceksiniz sağlığınızı. Maskenizi takacaksınız. Mesafeli olacaksınız. Ev ziyareti yapmayın. Zor değil bunlar.
Kesinlikle hayır, en azından aşılandıktan sonra maskeleri çıkarmalıydık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne, gerçek mi bu saçmalık? Vaka 0’a inmeden neden normalleşmeye başlıyoruz? İnsanların %50’si evet bıktık maskeden diyip doğru bulmuş kararı. Ben böyle bir yerde yaşamak istemiyorum artık ya
Maske takmayan adamla yüzünden insanlar ölüyor. Geçen hafta arkadaşım annesini kaybetti. Ona sebep olan kişi eve gelen çocuk bakıcısı. Kurallara uymuyor ve uyan kişiye bulaştırıyor.