Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne yaptığı açıklamada, Malta’nın Avrupa Birliği’nde ilk sürü bağışıklığına ulaşan ülkesi olduğunu belirtti.
Fearne, Avrupa onay verdikten sonra 12 yaş ve üstü çocukların da aşılanacağını söyledi. Ayrıca, virüs vakaları düşük olduğu sürece aşılananlar için 1 Temmuz'da dışarıda zorunlu maske takmanın kaldırılacağını duyurdu.
2021 içinde
2022 Sonbaharı
2023 ilkbaharı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Avrupa'nın ilk sürü bağışıklılığı kazanan ülkesi olan Malta, maske kullanımını 1 Temmuz'da kaldırıyor! Türkiye ne zaman maskeden kurtulur?
2021 de kurtulacağını sanmıyorum. İnsanlar hala duyarlı değil hala yasakları çiğneme derdinde, sosyal mesafe yok denecek kadar az, geçen otobüse bindim oturacak yer bulmayı bırak içeride adım atacak yer yoktu herkes her yerde birbirine yapışıyordu. O sosyal mesafe olmadıktan sonra bırak ağzında 10 kat maske olsun hiç bir işe yaramayacaktır.
Türkiye allah'ın terk ettiği, "Gidin ötede oynayın" diyerek dünyanın görünmeyen yerine saldığı bir ülkeyiz. Kafa yapısı değişmedikten sonra bir halt olacağını sanmıyorum ben. İnsanlar cahil. Haliyle bırak maskeyi, mesafeyi bile koruyamayanlar var daha. Bir çok örnekleri var. Yazarım, bir çok kişide rencide olur. O yüzden gerek yok. Görünen köy klavuz istemez. Biz lanetli bir topluma sahibiz.
Virüs tamamen bitmediği taktirde yinede maske sağ kolumuz gibi olmalı bence hiç sevmiyorum nefes dahi almıyorum insanların hiç ya da daha az olduğu yerlerde takmïyorum ama yoğun olan yerlerde takılmalı ve bu şekilde kolay salmamalılar yaz gelince her şeyi unutuyorlar sonra yıllarca biz çekiyoruz bu virüsü
Demekki neymiş, bilimde ilerlemek gerçekten "hayat meyat meselesi"ymiş. Çalışan beyinlerimizi, bilimadamlarımızı elde tutmak lazımmış. İsterim ki ülkem her alanda herkesten ileride olsun, kimseden bişey istemek zorunda kalmayalım, en azından böyle elzem konularda, şakası yok çünkü. İnşallah bu yaza Biontech'ler gelirse söz verildiği gibi sonbahara biraz rahatlarız.
hee, Hollywood yıldızları falan da yazık maskesiz kalmışlardı? Ben de diyorum bu fıkraları kim uyduruyor diye de yaşandıkça aslında gerçek olduğunu fark etmek acı veriyor 😅
2022 yi bulur gibi hiç bir düzgün önlem yok ki umutlanayım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
bu ülkenin nüfusu 500 bin bizim İstanbul'da 15 milyon insan var sanırım daha çok beklememiz gerekicek :')
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
öncelikle maltayla türkiyeyi karşılaştırmak yanlış. akdenizde bir ada halindeler nüfusları da aşırı değil. zaten tahmin etmek zor değil Malta gibi bir ülkenin erken bitirebileceğini. Ama bizim de olumlu davranmanız şart ki erken bitsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
umarım erken olur ama şu anda çok gerideyiz 2023 en az diyorum
Ana Sayfa > Gündem > Anketler > Avrupa'nın ilk sürü bağışıklılığı kazanan ülkesi olan Malta, maske kullanımını 1 Temmuz'da kaldırıyor! Türkiye ne zaman maskeden kurtulur?