Konya'da 3 çocuk annesi kadını 46 bıçak darbesiyle öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ceza, uygulanan "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimleriyle 18 yıl 4 aya düşürüldü.Adalet kavramı gerçekten bir gün gelecek mi sizce bu topraklara_
Eşini 46 bıçak darbesiyle öldürdü, ödül gibi ceza aldı! "Müebbet hapis cezası 18 yıla düşürüldü" Ne düşünüyorsunuz?
Tüm dünyada adaletin sembolü olarak kullanılan figür Yunan mitolojisinde adalet ve düzen tanrıçası olan Themis'in heykelidir.
Adalet ve düzen tanrıçası Themis
Bu heykeli aramızda bilmeyen yoktur. Bir elinde terazi, diğer elinde kılıcını tutan Themis'in gözleri kapalıdır. Yine herkesin bildiği gibi; Terazi adaletin dengeli ve adil dağıtılmasını, kılıç adaletin caydırıcı gücünü, gözlerinin kapalı olması ise tarafsızlığını sembolize eder. Tüm dünyada bu sembol kullanılır.
Bizde de tüm dünyaya paralel olarak bu heykel kullanılırken, 24.04.2009'da açılan Anayasa Mahkemesi Hizmet Binasının önüne gözleri açık Adalet Heykeli yerleştirilmiş olduğu açılış töreninde görüldü.
Anayasa Mahkemesi Hizmet Binası Açılış Töreni
Ama bizim Adalet Heykelimiz'de betimlenen şahıs tüm dünyada sembol olan Yunan Tanrıçası Themis değil. Heykeltıraş tarafından "adaleti temsil eden Anadolu kızı" olduğu belirtilmiş. Gözleri açık, şalvarlı ve terlikli bu heykel tabii ki oldukça tepki çekti. Yapılan açıklama da yıllar sonra (2018) hiçbir hukuk eğitimi olmayan, fahri doktora ünvanlı yazar Alev Alatlı (2014 yılı T. C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi - Edebiyat dalında) tarafından "Türkiye’de ve yurt dışında, bizim gözleri fal taşı gibi açık, koruyan, kollayan, ne olduğunu anlamaya çalışan hakimlere ihtiyacımız var. Roma hukukunun gözleri bağlı tanrıçası bize göre değil" diye açıklandı.
Gözleri açık olan adaletin kulakları da sağdan soldan gelen sesleri duyar. Ne kuvvetler ayrılığı ilkesi kaldı ne de adalet. Ne iftiralar atıldı ve haksız cezalar verildi, ne pislikler temizlendi hepimiz biliyoruz. Hâl bu iken, 18 yıl ceza verilmiş olması bile mucize bence.
"Haksız tahrik" ve "İyi hal" indirimi ne demek yahu. İyi halini o öldürdüğü kadıncağıza göstermesi gerekliydi bu katilin. "Haksız tahrik" indirimi bizim hukuk sistemimizin utancıdır, kaldırılması gerekir. Hiçbir olay bir kişinin bir başka kişiyi öldürmesine cevaz veremez, cinayeti haklı hale getiremez.
Aynı 46 bıçak darbesini buna değilde kasıklarina atar damarlarin olduğu yere iki bıçak darbesi ile yavaş yavaş kan kaybından ölümü izleyecen böylesinin
46 46 46 TAMI TAMINA 46 BIÇAK DARBESİ bu kesinlikle ve kesinlikle yabana atılacak bir şey değil. Cidden idam veya hapishanelerde işkence geri gelmeli bu yaratıkları neden masumların vergileri ile finanse edilen mekanlarda tutuyorlar ki? Not idamın çok kolay biçimde suistimal edilebileceğinin farkındayım ama ona uygun ve çok sıkı bir prosedür olursa bir problem olacağını zannetmiyorum. Gerçi Türkiye de kim prosedür dinliyor ki? 18 sene bu kadar mı? Bu canavarı hapse atıyorsan dahi bari ağırlaştırılmış müebbet ver birde 3x3 bir hücreye tık orada gebersin
Adalet türkiye'de maalesef sadece yazılı. Öldürüyorsun ve indirim he? Kadir şeker aklıma geldi hani kadını korumak isterken boşuna içerde yatan! Yazıklar olsun diyecek sözüm yok
Şu iyi halden bıktım artık ya önünü 2 ilikledin diye iyi bir inssn mi oluyorsun bu devlet kendisine saygı gösterenin cezasını indirmeyi ne çok seviyor. Kadınlar ne yapsın giyecek bir takım elbisesi yok önünü ilikleyecek bir ceketi yok ona niye iyi hal indirimi yok. Bu Türkiye'nin adaletinden o kadar iğreniyorum ki kıyamet kopsa da kurtulsak artık diyorum. 😐Yeter artık bu kadınların çektiği işkence artık kadin olmaktan korkar oldum. Her an korku içinde yaşıyoruz ya bizde kadın cinayeti kurbanı olacaz diye bunu bize yapmaya kimsenin hakkı yok. Ya şunlara adam akıllı bir ceza verilsin ya da böyle adamlari gebertin biz artık bıktık. Kadın olmaktan da utandım.
Allah belalarını versin hepsininde.! Tutup sallandırmak gerekiyor. Neden ya? Nasıl indirim alabilir bu ser*fsz. Ne biçim bir adalettir bu.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vay **k ne hale geldik be. İyi hâl indirimi veren kahimin umarım bundan sonra yüzü gülmez. Pişmanlıklar içinde ölümünü beklesin inşallah. Allah kâhretsin böyle insanları okurken kanım dondu ya, senin bu kararı verirken nasıldın acaba‽‽‽‽ Tahrikmiş, çok vermişsinnaz daha indirseydin keşke, 8-10 yıl çuk otururdu. Şu ezanların huyu suyu hürmetine pişmanlık içinde uykundan da, işindende olursun inşallah!
Bu soru, asıl tabloyu görmek için bir numune soru gibi bir şey. Ama bazıları kadın, erkek katil ayrımı yapmış. Saçma ve gereksiz olmuş. Kadın, kadını öldürünce de kadın, erkeği öldürünce de erkek, erkeği öldürünce de aynı cezalar veriliyor. Yani kadın katillere 100 yıl erkek katillere 10 yıl diye bir şey yok. Asıl sorun ceza diye verilen yılların az olması bana göre. Bence bu ceza sistemine derhal bir güncelleme ve sert yaptırımlar gelmeli.
Bu kararı verenler gece yataklarında rahat uyuyabiliyorlar mı çok merak ediyorum..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sadece ekonominin değil, adalet sisteminin de anasını düdüklediler. 18 yıl dediğine bakma, en fazla 12 yıl yatar çıkar. Cezanın 3’te 2’sini uyguluyorlar.
46 bıçak ne demek bu neyin nefreti adalet bu arada ne desem bilemedim adaletinize💩böyle bir adaletsizlik olamaz böyle bir nefrette olamaz 46 bıçak darbesi ne demek ya
46 yıl bıçak darbeleri için+ 3 yıl çocuklar için+ ve evli kaldıkları süreyide ekleyerek müebbet sonucu ortaya çıkardı. 18 yıl ne şaka gibi. 70 yıldan aşağısı kurtarmazdı.
Hay tipini sevdiğim direk idam bayrağını saplasalarmış daha iyi. Sırf bu adalet yüzünden dışarıda ki bar. zolara da cesaret veriliyor devam edin aferin.
Davaya sen mi baktın, dosyayı hiç eline aldın mı, gerekçeli karara bir göz gezdirdin mi? Bir tek vicdan sen de yok emin ol indirim uygulandıysa vardır bir gerekçesi muhakkak. Peşin hükümle eleştiri yapmak doğru değil
Konu o değil tabiki bir katil kanun nezdinde müsnet suça ilişkin azami ceza haddinden cezalandırılmalı. Ancak ilamın gerekçesini okumadan indirim sebepleri hakkında yorum yapmanın mantıklı bir izahı olduğunu düşünmüyorum.
46 kez bıçak sallamak nedir ya nasıl bir kin bu? Adalet yok adalet kurallarıni koyan, bu kararları verenlerin başına böyle birşey gelse, kızlarının mesela iyi hal verebilecekler mı bakalım.
Kanun kısmı karışıktır, bir şey diyemeyiz. Adamın avukatı kanunda bulduğu her boşluğu kullanmak zorundadır FAKAT! Şu İYİ HAL İNDİRİMİ ne saçmalıktır yahu? Adam karısını öldürmüş hali iyi olsa ne olur?