Konya’da, eşini çocuklarının önünde 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erol’un yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Erkol’u ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Ardından da suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.
Eşini 46 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya iyi hal indirimiyle 18 yıl Hapis verildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Adam zaten haksız bunu tartışmaya gerek yok hatta aldığı ceza az ama bu olayda haksız tahrik var adam psikolojik baskı altında bir düşünce ile bu suçu işlemiş olabilir. Birde "suçlu psikolojisi" yönünden bakmak gerekiyor. Ben genel olarak bu insanların 18 yıl hapise değil akıl hastanesine, gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece bu olay için düşünmek saçma hapiste zaten bir şey olmuyor belki çıkınca yine böyle suçlar işleyecek, kafa yapısını kökten değiştirmek gerek. 18 sene hapis yerine psikolojik destek, psikoterapi görerek çok ciddi bir şekilde halka geri kazandırılabilir. Devlet ya cezaları ağırlaştırılmalı ya da "suçlu psikolojisi" üzerinde durarak bu insanların bilinçaltından kötülüğü, şiddeti pozitife çevirecek şekilde psikoterapi dersleri vermeyi devreye sokmalı.
Çok ama çok safsın. Bu tip insanları anlamaktan da aşırı uzaksın. Bu tipler ne psikolojik destek ile, ne de lafla eğitilebilirler. Ayrıca sen birini kibrin ve kadınlara karşı gelişmiş hassas egon yüzünden öldür, sonra da ''ehehe tahrik var'' diye yırt. Yok ya?
Bu adamın hayat boyu hapiste kalması lazım. Akıl hastanesi denen yer bu tip insanlar için değil.
İnsanlar makine değiller, ''psikoterapi ile şiddeti pozitife çevirelim'' ne ya?
@Ragnar_Lodbrok@Ragnar_Lodbrok insanın beyni, bilinçaltı senin küçümsediğin kadar basit bir şey değil 18 senede çok ciddi gelişmeler sağlanır "suçlu psikolojisi" "insan psikolojisi" diye bölümler boşuna yok. Bir takım şeyler insanı suç işlemeye teşvik eder suçlu kişinin biyolojik özellikleri, aile içi travmaları , o andaki içsel durumu, geçmiş yaşantıları, içinde bulunduğu fiziksel ve toplumsal çevre vs. gibi sebepler suç işlemeye itebilir insanı. Sen o anki psikolojiyle düşünemezsin bile belkide. Olaylar spontane gelişir. Çok fazla duygusalsın ya da bakış açın dar sanırım çözüm odaklı bakamıyorsun. Sadece suçlu kişiye kinlenmekle bir bo. k olmuyor. Hapis süresinin azaltılmasını savunmuyorum ama sonsuz hapis de çok acımasızca. Bu adam bildiğin Sosyapat. Sosyopat insanların büyük çoğunluğu hapisten sonra oranda akıllanırlar. Hapise girip nefreti büyüyüp tekrar cinayet, suça bulaşan gidipte eski eşini, çocuğunu öldüren insanlara psikopat deniyor. Ve bu insanların biyolojik yapısında "psikopat geni" bulunuyor. Yani hiçbir şekilde vicdan azabı, üzüntü, pişmanlık duymuyorlar. Bu insanların bende halka karışmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu mu adalet ya adalat bu mu bir kadın 46 yerinden bıçaklanarak öldürüldüyor ve iyi halden 18 yıl ceza alıyor bu adalet değil kadir şeker bir kadını kurtarmak isterken istemeden adamın canına kıydı sadece kadını kurtarmak isterken adamı öldürmek gibi bir niyeti yokken 10 bilmem kaç yıl ceza aldı adam bu adam ise kasten öldürüyor iyi halden 18 yıl 4 ay bu ne demek yaa bu ceza bu adama az bir ceza
Bütün suç kadir'in üstüne kaldı amaçlarına ulaştılar madem darp etmiyordu sevgilisi kadını ne diye yola fırlayıp da beni kurtarın diye bağırdı masum bir adamın yok yere içeriye girmesine neden oldu diyecek birşey bulamıyorum artık
"19 suçtan sabıkalı uyuşturucu bağımlısı birine ‘kötü’ denmiyor ama fen lisesi mezunu, yabancı dil konuşan, tek hayali hekim olmak olan bir çocuğa katil diyeceğiz öyle mi? Hadi ordan!" Üşendim likten kopyaladım
Masum mu medyada duyduğunuz yalan yanlış bilgilerle hepiniz ne kadar iyi avukatçılık oynuyorsunuz.
adama haklı demiyorum az ceza almış keşke daha fazla alsaydı ama bazı insanlar öyleler ki insanda öldürme isteği oluşturuyorlar çaresiz bırakıyorlar çaresizlik en zor duygudur :)
Daha ne olacaktı böyleleri serbest kalır ama biraz kafası güzel diye onları kapiyolar ama katiler serbest yani ne anlayalım insan öldure bilirsin ama ex içemesin sık ben böyle devleti ama bütün dünyada
memleketi türk kürt diye bölemediler, dinci-laik diye bölemediler, zengin-fakir diye bölemediler, artık iş kadın erkek diye bölmeye geldi sanırım. buna nasıl kıskaçtır nasıl hesaptır..
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşini 46 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya iyi hal indirimiyle 18 yıl Hapis verildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?