Ciao🦇🍀🎈 Bende belirli bir yaşa gelmiş lakin daha kendi düşünce yapısından farklı düşünce yapılarına saygı duymayı öğrenememiş kişilerin neyin kafasını yaşadığını merak etmekteyim. Ha saygı duymayıp da saygı beklemeyin bu ülke zaten sizin oylarınızın eseri bizlerin değil. Ama tabi haklısınız gelişmemiş zihniyetlerden saygı beklenemez. Bu düzenle devam edecekse şahsen ben ülkeden gitmekten yanayım. Hatta mümkünse vatandaşlıktan da çıkarım zira bu ve benzeri şahıslarla aynı toplumun ismini taşımak benim için utanç verici. Atatürk ülkeyi cennete çevirirken bu ve benzeri zihniyetli kişiler işte böyle mahvetti. Başkalarının geleceğini çalan kimse yok zaten gençler değil yaşlı ve orta yaş grubu çoğunlukta. Aaa tabi tanrı korusun gençler farklı düşünür..
Valla hak vermiyor degilim z kusagina adamlar dogdu ayni adamlar genc oldular hala ayni insanlar.
Partisini degisteremeyen adamlar ulkeyi nasil degistirecek..
En basit ornegi 20 yildir bunlari yasamamiza sebep olan biri de Kemal Kilictaroglu yapismis koltuga birakmiyor partiyi e bu adam gelince tayyipten ne farki olacak? Cep telefonu kullanmayi bilmeyen adam bizi uzay cagina falan mi getirecek?
Ya da bu herifin etrafini sarip ellerinde mi oynatmayacaklar? Şu an tayyip kendi de ne oldugunun farkinda degil cogu seyde oyle bir yere getirdiki bunlari tek ben olayim sevdasi ellerinde oynatiyolar onu da.
50 yasindan buyukler malunen emekli olmali bu siyasette baska turlu bu ulkeye cikis yok.70 80 yasinda dinazor adamlarla olacak is degil bu kalkinma falan. Daha genclerin yaptigi espiriyi anlayamayan adamlar genclerle nasil anlasacak.
Bu moruklar herseyi yapar 70 yasindan sonra yargilanma korkusu bile olmuyor cunku zaten olecem diyip yemedikleri halt kalmiyor bunlarin gencleri anliyorum ben bu ulke de ne yasamak ne de yasatmak hangi parti olursa olsun kolay degil secimler bitince yapilan butun sevimlilikler son buluyor cunku bizim ulke de.
Bana en komiği ''iktidarı sevmiyorum ama muhalefet de muhalefet değildir'' diyip kararsız olanlar. Ulan hangisine yakınsan ona at o zaman ikisini de sevmiyorsan ikisine de karşı ılımlı olma hangisine uzaksan ona karşı ol. Zaten parti arasında çatışma yaşayacağından belliyse niye apolitik olursun?
Ortada bir memnuniyetsizlik, sorun.. vs varsa sorumluluk almak dürüstlük gereğidir. Evet oy kullanmama hakkına saygı duyarım. Lakin bunun neye nasıl bir fayda sağlayacağını da net olarak belirtmek gerekir. Yaşadığımız ülkede tek kişinin değil toplumsal akıl bizi geliştirebilir.
Aynen öyle. bi memnuniyetsizlik var ama konuşmaya gelince ben anlamam. Mal diye suratına bağırasın geliyor. eger sandıkta gidip oy vermek gibi bir hakkin varsa bazı şeyleri bilme sorumluluğunda var. Ilgilenmiyorum falan derler bir de entellektüel havada. acikcasi beyinleri basmadığı için kolay yolu seçtiklerini düşünüyorum. tabi kime göre kolay, bence canım şekilde dümdüz sorgulamadan izlemek haberleri daha zordur
bilmiyorlarki arastirma sorgulama biat et yani ne bekliyoruz kizmiyorum cocuklara meb bakanina bak o saygi duyulan saglik bakaninin 3 gunde bir soyledigi yalanlara bak allah affetsin hakkinizi helal edin diyenlere bak yani ulkenin 20 yillik iktifari buysa genci ne olur
Siyaset konuşmayan her insan memleketin halini görmüyor demek değildir. Herkes her şeyin farkında. 2002 doğumlular gümbür gümbür geliyor ve cevabını 2023 de sandıkta verecek için rahat olsun.
Apolitiklik Türkiye de yaşayan birisi için kötü bir kavram. işsizlik devam mi etsin adaletsizlik, alınan çok az maaslar , aşırı pahalılık, yıkılan hayaller. bu şekilde mi memnunsunuz çocuk olmayın lütfen
Valla bende anlamıyorum bu neyin kafası gençleri bırak insanlar neden sabit fikirli daha ne olabilir bir adım atmak için değişmek değiştirmek gelişmek ilerlemek için
Üniversite yıllarımda 20'li yaşların başında apolitik takıldım. Şimdi keşke üniversitedeyken siyasetle uğraşsaydım diyorum. Çeşitli korkularla görüşlerini içlerine hapsetmemelerini tavsiye ederim.
Ben apolitigim siyasi liderlerin hic birini sevmiyorum da güvenmiyorum da ama mecbur birine verecez taze kan şart
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Chp gelsede bir şey değişmeyecek emin olun değişiyor gibi olacak misal İzmir köy oldu köy ilçeleri çöpten pislikten geçilmiyor atık su parası desene aldı başına gitti ızsu çalışanların parası bizden çıkıyor 173 tl atık su parası nedir yaptıklar yanlışlar yüzünden tarfik çok kötü oldu yazın desen tarladan gelip evde su olmaması çabası taş üzerine taş koymadı yani hepsi birbirinden kötü
Hükumeti beğenmiyor olmak bir partinin fanlığını, savunuculuğunu yapmayı gerektirmiyor. Herkes siyasetle ilgili olacak diye bir durum yok. Yönetimden memnun olmuyorsun diye şucu olmak zorunda değilsin. Kesinlikle taraf olmak mecburiyeti yok. Ayrıca siyaseti s2m.
Politik olarak parti ve taraf tutmayan kişi ve kişiler olabilir, bunda sıkıntı yok. Çünkü kendisine hitap eden bir parti veya aday yoktur ve taraf tutmaz. Bu kadar basit ama söylediğin bu değilse tam olarak apolitik derken ne demek istediğini anlamadım
Benim, hiçbir işe yaramayan birbirileriyle aşağı yukarı aynı olan partilerle uğraşmamamdan sanane la? Herhangi birisi kazansa aynı, değişen bi'şey olmayacak. 50-70 yaş arasındaki insanların münakaşasını neden izleyip kafamı bozayım?
Fikir olmasi için evvela asgari düzeyde bir akla sahip olmak gerekir. Turkiye deki 2- 3 partiyi yüzeysel tanımakla bu tarz sonuçlara varmak aklın eseri degildir.
Yüzeysel tanımıyoruz zaten az çok partilerin geçmişi hakkında bilgimiz var Sizinde de biraz daha düşüncelere açık olmanız gerekir. aptalmışız gibi davranmassanız sevinirim. İnsanın aklıyla dalga geçmek gibi çünkü