Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında rganize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamarıyla birlikte, 'Mafya devleti' eleştirilerine değinen Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteden yakınırken şimdi yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıktı, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, nasıl olur da yeraltı çeteleriyle kol kola gezer?" dedi. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağının ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "AK Parti, MHP, yer altı dünyasının çeteleri" diye konuştu. https://www.birgun.net/haber/kilicdaroglu-cumhur-ittifaki-nin-ucuncu-ortagi-yeralti-dunyasinin-ceteleri-345112
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı yeraltı dünyasının çeteleri?
Bugüne ait bir şey değil kontgerilla ile birlikte yerleşen yapılanma dünde vardı bugünde ve böyle giderse gelecekte de olacak gibi işin kötü tarafı bunun gibi odakların hukuk devleti statüsündeki bir devlete hiç yakışmaması.
Öyle de bugünkü konuşmada bay bahçeli Chp ye fetöcü mafya partisi demiş.. Güler misin, ağlar mısın.. Aklımızla alay ediliyorun tam karşılığı olan durumlar bunlar.
Onlara vaktinde fettullah efendilerini de çok anlatmıştım ama inanmamislardi.. Sonra diyorlar bize niye koyun.. vs şekilde ifade ediyorsunuz diye şikayet ediyorlar.
Başkanım, bu çeteleerin üzerine gidiliyor ve adamları tutuklanıyor. Bence Muharrem Başkanın partisine geçişi hızlandıracak bu cümleler. Çünkü Kemal beye verilen bilgiler yine tersten verilmiş.
Yavv nesini çarpıtmış? Çakıcı için özel af çıkartılmadı mı? Bunu herkes biliyor. Peker zaten hükümetin kolları altında büyüdü yıllarca.. Şimdi eski hükümetlerde vardı diye bugün olan şey meşru mu olmuş oluyor? Tamam sen sevmeyebilirsin Kılıçdaroğlunu ama konu yapılan yanlışlar.
Bu adam icraatın başında değil. İcraatın başında olup bu ülkeye kaybettirenlere de 2 kelam edersen dediğine saygı duyarım. Yoksa gözümde cahil bir taraftardan öteye gidemezsin.
Ederim niye etmiyeyim? Bak mesela Suriye meselesinde ben çok laf ettim hükümete. Hep yanlış politika. Muhalefet olsun iktidar olsun her tanıdığım benim yanlış dğşümdüğmümü söyledi. Ama gene benim dediğim çıktı.
İleriyi herkes göremez. Kısa vadeli siyaset yapmak kimseye yaramaz, sadece ülkeye zarar veririz.
Sevmenin sebebide şu; bir insan hata yapar yanış hesapta yapar. Hatta tarihimizdeki bütün liderlerin yanlışlarıda vardır. Hepsi belgeli. Fakat bu adam bilerek yapıyor. Sıkıntı bu.
Valla ben söylediklerinde bir hata görmüyorum.. Halkın içinden geçenlere tercüman oluyor... Ama ben de onu çok eleştirdim.. Özellikle Chp li belediyelerde olan yolsuzlukları görmezden gelmesi, Ataşehir belediye başkanına arka çıkması... vs hep benim için olumsuz durumlardı. İktidara gelirlerse onları da daha fazla eleştireceğime eminim.. Ama bugün icraatın başı onlar değil. 19 senedir Türkiye Cumhuriyetinin açık ara en güçlü iktidarında halen ekonomi, hukuk, eğitim... vs bu düzeydeyse azıcık bir zeka ortada ciddi bir yanlışlık olduğunu kolayca fark eder. Zamanın eski hırsızlarından birisi Türkiye'ye Japonya gibi çağ atlatacaktı.. Diğeri 500 günde ülkeyi uçuracak, diğeri de ev, araba ve yazklıktan oluşan 3 anahtar verecekti vatandaşa... Biri gitti, diğeri geldi ama adeta pavyona düşmüş fakir aile kızı gibi yalanlara hiç doymadı bizim millet.
Senin için öyle olabilir benim için değil. Buda benim tercihim. Siyasilerden cebini doldurmayan kimse yok. CHP'li belediyelere ben kızmıyorum. Sonuçta kazandılar kendilerine verecekler ihaleleri.
Tepkim ise şu; bu adamı görünce sinirleniyorum üstüne alınma.