Sabitleşmis bir düşünce yapısı var sağcilarda. Mesela örnek vereyim CHP başa gelirse baş örtulerimiz açılır din imam kalmaz diyorlar. Biz dini Akp sayesinde öğrendik sanki. Hem onlar dindarsa ben dinsiz olmaya razıyım. Diger bir örnek eee liderlik edecek başka birimi var diyorlar e verdim mı yetkiyi kaç senedir akp basta değişimi yap etkiyi gör ama yok bunların dusuncesi sabit değişmez. Sol partileri sevmiyorlar çağdaş ve aydın olmayı dinsizleşmek olarak görüyorlar böyle sığ bir düşünce yapısı daha görülmemiştir eminim.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belirtmek istediğim bir nokta var ; • Modern ve çağdaş olmayı dinsizlik olarak görmüyoruz. Modern ve çağdaş olacağız derken bir topluluğu helaka götüreceğinize inanıyorum şahsen. ( Bnz, lgbt / bir kavim yok olul gitmiş. Ya basitinden cehennemle müjdelenen kişilerin eşlerinin yatak odasında giymediği kıyafetleri sokakta giyenler var, çoğaltılabilir ) Kendi hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın. Sözüm, muhafazakar kesimi sığ ve yobaz görüp ötekileştirenlere. Onlar böyle mi dindar? Biz dinsiz oluruz o zaman demeyin. Zaten fiilen gidişat o yönde :) Gerçekçi olalım değil mi? Sen Allah mısın? Kalbim temiz benim ! diyerek vicdan rahatlatmayın. Başka dinlerdeki gibi günah çıkarma yeri değil burası. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz ve nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz sözü Allah'ın sadece kalp temizliğine bakmadığının işaretidir ;) Üstelik burada bağnazlık yapmak yerine eleştirdiğimiz asıl şeyin Devletçilik olduğunu Dincilik olmadığını unutmayalım lütfen.
Soğuk savaş döneminde ABD nin Türkiye dahil bir çok ülkenin boyunduruğu altından çıkıp Sovyetlerdeki sosyalizm akımına kapılmaması için özellikle yapıldı sol düşmanlığı ve her alanda. bu şimdi sağda solda zaman zaman birbirine giren mafya var ya işte onların hepsi o zamanlarda NATO tarafından oluşturuldu desteklendi sola ve solculara karşı kalkan olarak kullanıldı soğuk savaş bitip Sovyetler dağılınca da başıboş kaldılar bu İtalya da dahil olmak üzere bir çok ülkede yapıldı. bu ülkede "devlet" eliyle komünizmle mücadele masası kuruldu. evet adı aynen buydu
Avrupa, Amerikada ekonomi kötü der ama imkanı olursa orada yaşamaya gider, orada yaşıyorsa da orayı terk etmez. Avrupa, Amerikada ekonomi kötüyse neden başka bir ülkeye taşınmazsın. Türkiye' ye de gelme imkanları var ama Türkiye' ye de yabancı ülke vatandaşlıklarını yırtıp gelmezler.
sag iktidarların hatta 12 eylul sonrası askerin algiları ile insanlar iyiden guzelden emekden cok yalan bir dindarlik ve milliyetcilige sarildi :) oruc tutmaz namaz kilmaz hak bilmez ama dini savunur :) askerden kacar askere gitmez ama kahrolsun israil pkk diye sokakda anırır :)) bunlar hep popilist yonetim miraslari
8-10 yildir Turk sitelerine girerim.. sagcisida solcuda bilim ve teknoloji disinda herseyi kabul etmis gibi goruyorum.. o yuzden zaten kronik makro ekonomik sorunlari ve hukuk demokrasi ve sosyal sorunlari duyun-u umumiyedne bu yana 150 yildir devam ediyor.
Ne kadar yönetim kabiliyeti iyi olursa olsun, ne kadar tecrübeli ve icraatkar biri olursa olsun, müslüman olmayan ve kamera karşısında namaz kılmayan biri asla seçim kazanamaz bu ülkede. Bu yüzden gelişemiyoruz zaten.
Sosyal devlet , Kuran'da yazan gerçekleri bile kabul etmiyorlar. Ülke zaten işgal altında ganimet helaldir diye fetva almadılarmı?, ben sizin yandaşınızım hep beni besleyin, gizliden ortak bile oluruz. İhaleler benim avantalar sizin.
Ne kadar saçma değil mi. Halkımız eli icraat yapana değil dili allah diyene oy veriyor. Bu yüzden din istismarcıları çok oluyor ve gerçek yönetim tecrübesine sahip kişiler bunlar yüzünden harcanıyor ve türkiye asla gelişemiyor.
@crazyboys54 Bülent ecevid, Tansu çiller, Süleyman Demirel, Turgut özer bunların hiç biri dini kimlikle başkan olmamış eski dönemlerde dindar kesimin çok fazla baskılanması dini lidere yönelmelerine sebep olmuş bende bir çok arkadaşımda başörtüsü sebebiyle eğitimimizi sonlandırdık, anlatsam sayfalar yemek ikinçi sınıf insan muamelesi görmenin ne olduğunu siz gençler bilmezsiniz Dönemin cumhurbaşkanı başını örtmek isteyen Arabistan'a gitsin dediği zamanları biliyoruz bakın araştırın
Nabıyım şimdi sırf başortüsü özgürlüğü var diye dini kullanan partiye oy mu vereyim? 19 yıldır ekonomi ortada insanlar açlıktan intihar ediyor ki başörtü yasağını kaldıran adam chpnin tesettürlü vekiline vitrin mankeni diyor dini kullandıklarını istismar ettiklerini görmüyor musunuz akpnin bazı kolları tayyibi üzmek allahı üzmektir diyor adamı peygamber yaptılar resmen ve milyon dolarlık saraylarda oturup hz ömerin adaletini anlatmaya bahsetmez bu iş. Ben bunlar yüzünden dinden çıktım müslüman değilim ve pişman da değilim. Gerçek müslümanlık bu değil çünkü. Ben insanın icraatine tecrübesine bakarım kamera karşısında namaz kılmasına allah demesine değil!!!
@crazyboys54 herkezin kendi tercihi istediğin partiyi tutarsın bu kimseyi ilgilendirmez ben sebebini anlattım yıllardır Muhafazakar kesim baskılandığını için dini lidere yönlendi Vitrin mankeni demesini sebebi muhalefetin bizde dindarız görüntüsü vermesi o fotoğrafta tüm katılımcılar başlarına kask almış sadece iki başörtülü kaks takmamış niye? Başörtüsü reklamı yapmaya çalışılıyor isteyen istediğini taksın beni ilgilendirmiyor sadece kimse kimsenin özgür iradesine karışmasın ben bunu savunuyorum. Peygamber gibi yüceltmeletine bende karşıyım bugün Tayyip gelir yarın başkası ben yaptıklarına bakarım. Şu milyonluk saray muhabbetini abartıyorsunuz abd yıllardır beyaz sarayla övünürken bizimkiler sanki tapulu malı gibi algılıyor cumhurbaşkanlığına yapılan bir konut bu arkadaş niye özel mülk gibi anlatıyorsunuz? Bu mülk devletin mülkü devletin başındaki kim olursa o kullanır ve devletin prestijini artırır
ABD dediğiniz ülkede halk verdiği vergilerin karşılığını sonuna kadar 1 yıllık asgari ücretle aldıkları mustang burda 1 milyon tl ve burda 30 yıllık asgari ücretten fazla. Sorun burda saray yaptırmaları değil sorun halk açken yardım etmeyip kendilerine tatil köşkü ve yazlık kışlık saray yaptırmaları. Daha geçen adam kendini geçim sıkıntısından tramvayın altına attı ama hükümet itibardan tasarruf olmaz diyip her sene milyon dolarlık mercedes siparişi versin. Geçmediğimiz köprüye vergi toplansın diyanete ayrılan para savunma sanayine ayrılan paradan fazla olsun ve gel gör ki her namaz çıkışı halktan yardım toplansın. Diyanet de ben mercedesi sevmedim audi güzel diyip audiye geçsin sonra halka şükretmesini öğretsin aynı gemideyiz desin. Bunlar senin benim bizim hepimizin parası. Daha 128 milyar dolar nerede onun cevabını veremiyorlar önce çıkıp pandemide kulllandık diyorlar sonra çıkıp milletimizin yastık altında diyorlar sonra çıkıp bozdurulup merkez bankasına tl olarak aktarıldı diyorlar en sonda çıkıp merkez bankasındaki para asla 128 milyar dolara çıkmadı diyorlar. Milletin a*ına koyacağız diyen mehmet cengize neden rte sahip çıkıyor? tayyip neden türk milliyetçiliğini ayaklarımın altına aldım diyip türkistanlı kardeşlerimize birşey demezken zamanında osmanlıyı arkadan vuran filistine kardeşimiz diyor? Nedir bu arap sevdası? Daha da var ama yeri değil sadece bu sebepler bile neden akpye oy verilmeyeceğini gösteriyor
Türk halkı kolayı sever ve seçer. Bu yüzden düzeni sevmez. Kurallara karşı gelir, kendi kuralını yaratır. Çünkü kendi genelde kalitesizdir, bunu bilmek istemez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunlarmı sol pkkyle işbirliği yapanlar ve onlara destek verenlerin chp ve hdp bu ülkenin kronikleşmiş hastalığıdır kimse onların vatan millet hayrına bir iş yapacağına inanmaz dinimize vatanımıza küfreden kim varsa defolup gidebilir zorla tutan yok
Biz buna zihniyet karşıtlığı diyoruz hele son 20 yılda bölünme netleşti ve derinleşti Hangi gurup iyi iş yapsa önyargı ile yaklaşılıyor bir nevi spor taraftarlığı gibi bir hal aldı
Sol dediğin kim? Deniz gezmiş mi? Pkk mı yoksa grup Yorum mu veya kılıçdaroğlu mu? Alevi ırkçılığı yapanlar bile solcu geçiniyor. Bu ülkede cahil çok. Bir atatürk lazım hepsini düzeltecek.
Bakın ben Berlin'de yaşıyorum ama Türkiye'nin iyi olmasını istiyorum Kılıçdaroğlu da lider olamaz Tayyip bey'de Mansur Yavaş gibi birisi ancak düzeltebilir ülkeyi çok kötü bir ekonomi var türk insanı gerçekten yaşamıyor bile hakları elinden alınmış demokrasi değil bu