Maalesef insanımızda bir haklı olma, sıradaysa öne geçme, kendini ezdirmemeye çalışma düşüncesi hakim. Din söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmayan insanımız başkalarının hakkını gasp etmede bir numara. Budist diye horgördükleri uzak doğu insanları en basitinden otobüs durağında bile sıraya giriyor. Bu insanlara gerçekten imreniyorum. Metroda kitap okuyor, bisiklete biniyorlar. Birbirlerine karşı son derece hoşgörülüler ve iç huzuru bulmuşa benziyorlar. Bizde ise herkesin acelesi var.. Evet sanırım problemimiz bu.. Her işimiz acil, o yüzden kimse beklemek istemiyor. Belki de kitap okumak yerine aptal kutusunu seyretmeyi tercih ettiğimizdendir. Senin soruna gelirsek, kibarlık bu ülkede sökmüyor maalesef. Hanım evladı, süt çocuğu, züppe gibi etiketlere maruz kalmak an meselesi. Toplum kibarlık, naiflik, centilmenlik gibi kavramlara Fransız ne yazık ki..
Muhatabına bağlı. Medeniyet arttıkça biriken bilgi birikimi dolayısıyla, alfa tavırların anlamsızlığının farkındalığı kişiyi bu davranışlardan beri tutacaktır. İyiliği yücelten her akıl bu tarz kötü davranışlardan elem duyar. Vicdanı oluşmuştur çünkü. Fakat toplumumuz hala orman kanunuyla yönetiliyor. En medeni yanımız olan din esaslı gelenek ve göreneklerimiz bile 1000 yıldır başıboş bırakılmış. Zorunluluk olmadıkça kendine çekidüzen vermiş değil. Oysa olması gereken daha iyi bir yaşam için sosyolojik kuralların düzenlenmesi, gözden geçirilmesi gerektiğidir.
Bu dunya guclunun dunyasi. Kibar ve naif insanlar eger iyi saygin bir konumdaysa ya da zenginse hicbiseycik olmaz. Oteki tyrlu kullanilmaya mahkumdyrlar. Ne yazik ki boyle. İyi niyeti suistimal etmek isteyecek bri het zaman cikar
Ben çok severim ama kendim için aynısını söyleyemeyeceğim. İnsanlar beni sevmekten ziyade, kullanmaya çalışıyor. Kibar olmak ile aptal olmak aynı şeyler değil. Bunu bir bilseler keşke.
Evet bazı dengesiz ve haddini bilmez kişiler kibarligi ve naif olmayı zayıflık hanım evlatligi sanıyor. Bence insan kılıç gibi olmalı, bir yüzü ipeği kesecek kadar keskin diğer yüzü düz ve zararsız olmalı. Kim hangisini hak etmişse o tarafını göstermeli insan.
Pek sevilmezler.. Zayif bir goruntu veriyor gibi algilanir.. Ama naifligin yanina karizma eklenirse o adama da kimse bir sey diyemez, adamligina doyum da olmaz..
O insanları ezmek isteyen çok olur, basit bir egodur bu. Ama aslolan o insanın kendini ezdirmemesi. Kibar ve naif diye ezilmeye susmak, kibarlıkla naiflikle alakasızdır.
TR'de kibarlik ve nezaket maalesef birçok insan icin eziklik göstergesidir. Bir kere kibar olmaya, adam yerine koymaya, alttan almaya görün! Karşı taraf gelir tepenize çıkar!
En İyi Cevaplar