İçişleri bakanlığı bugün normalleşme genelgesini yayınladı. Yeni genelgeye göre;
Hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidebilecek.
17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.
Yeme-içme yerleri, hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecekler.
17 Mayıs-1 Haziran arasında, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.
18 yaş altı gençler ve çocuklar ile aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.
Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olacak.
65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.
Herkesin uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacak.
AVM'ler hafta içi 10:00 - 20:00 saatleri arasında açık olacak, hafta sonu kapalı olacak.
İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesini yayınladı! Sizce kapanma faydalı oldu mu?
Yapılan her şey göz boyamak için yapılıyor. Bu kapanma hiçbir şekilde tam kapanma olmadı. Herkes sokaklarda fink attı. İsrail için sözde lanetleme yürüyüşüne onlarca maganda katıldı, insanlar dükkan dükkan gezmeye devam etti. Şampiyonluk kutlaması oldu. Her şey yine riske atıldı. Daha da kötüsü hatırlanacağı üzere yine kademeli normalleşme sonrasında çıkarcı hükümet kendi kongreleri için yasakları komple kaldırmıştı. Ne diyerek peki? Vakalar düştü diyerek. Tekrarlanacak gibi duruyor.
Restoran cafe tarzı yerler kapalı olması iyi oldu. Ayrıca sinema tiyatro stadyum gibi yerlerinde kapalı olması iyi oldu. En çok yemek ve cafe tarzı yerlerden bulaşıyor. Herkes maskesiz oturuyor sonuçta. İnsanlar birşeyler yemek içmek için çıkardığında sonuç hüsran. En iyisi aşılama tamamlanana kadar bu tarz yerlerin kapalı kalması.
ekonomi sağlam olsa ülkede sanayi üretim olsa insanların ekleniniz seviyeleri daha yüksek olsa refah içimde yaşıyor olsak ekonomik olarak aslında 1 ay kapatma olacak ve daha sıkı tedbirler olacak aşılanma daha hızlı olur vaka sayısı ciddi sayıda düşer ölüm sayısı düşer
Kapanma tam kapanma falan değildi, eline üç cümle yazı alan sokaklarda gezdi. Oturduğum mahallede marketler kapanmadı. Ayrıca şu iki görseli bırakmak istiyorum.
Evet kapanma faydalı oldu, turistler çok güzel gezdiler ülkenin tadını çıkardılar. Tam kapanma sırasında korona pozitif olduğumu öğrendim (sağlık çalışanıyım) bi ilaçlarımı vermeye geldiler o kadar, sonra allaha emanet bırakıldım. Polis beni aramış "hanenizde yaşayan herkes evde mi?" diye sordu, benim cevabımı denetlemeye bile gelen olmadı. Zaten bi 5 10 kişiydik tam kapanmaya uyan, millet çoluk çocuk dışarda oturuyordu bulunduğum mahalledeki tüm çocuklar sokaktaydi. Çok yararlı bi tam kapanmaydı.
Kapanmanın hiç bir işe yaradığını düşünmüyorum, asıl daha da patlamasına sebep olacak vakaların. Düzgün ve sıkı bir denetleme olsa, insanların şehir değiştirmelerine engel olunsa vs. evet belki bir ihtimal işe yarayabilirdi ama asla denetim denilen bir şey yoktu, en azından bunu benim bulunduğum şehir için net bir şekilde söyleyebilirim. Diğer şehirlerde de durumun çok da farklı olduğunu düşünmüyorum, hepsi göstermelik yasaklar. Yapıldı mı? Yapıldı. Tedbir aldık mı? Aldık. Tamamen göstermelik ve milletin ağzını kapatmak için yapışan şeyler. En başından beri bu süreci çok yanlış yönettiklerini düşünüyorum, genel olarak çoğu ülkede “normal”e dönülürken Türkiye’de hala bu denli vakaların görülmesi de bunun kanıtı. Şu anda da bu yapılanlar etkisiz, boş şeyler bana göre. Vefat eden binlerce insanlarımıza ve yakınlarına olan oluyor. Allah sonumuzu hayır etsin...
Maalesef durum öyle, hala “Ölen ölsün, kalan kalsın. Bitsin yasaklar artık bunaldık”. Diyenler de var yorumlarda. Neyin yasağı? Hangi yasak? O kadar ironi ki... Gezme tozma uğruna bu zihniyete girenler acaba kendi annesi, babası ya da yakınlarını kaybetseler, başlarına gelse bu hala bunu diyebilirler mi çok merak ediyorum. Zaten dayatılan şey bu alttan alttan “ölen ölsün”. En başıdan beri bu yüzden bu kadar tedbirsizlik, umursuzluk.
Mesele gezme tozma değil. İnsanlar bıktı artık. Bir senedir evden çıkamıyorlar, aşı yok bir şey yok bu kapanma görünümlü milletin hayatına karışma saçmalıklarının da bir işe yaradığı yok.
İnsanlar her zaman duruma adapte olur ama hayatına devam eder. Bir yerden sonra ''eehtere bea, ölecek olan gebersin'' der.
Ekonomik olarak bitmiş durumda insanlar. Psikolojik olarak da çökmeye başladılar, bu kapanmalar yüzünden intihar eden edene gidiyor.
Ya zaten aşı maşı sırası gelene kadar ölecek miyiz kalacak mıyız belli değil. O kadar ağır ilerliyor ki her şey, gıdım gıdım aldığımız yol da sürekli yerle bir oluyor. Saçma sapan şeyler.
Bu arada başka bir mesele var. Dünyanın hiçbir yerinde hastalığın restoran ve kafelerde daha fazla bulaştığına dair bir bilimsel veri yok. Devlet tamamen keyfi hareket ediyor Almanya'da falan bunun ciddi kavgası oldu.
Bütün veriler iş yerlerinde, evlerde falan hastlaığın bulaştığını gösteriyor. Bizde ise iş yerleri falan açık, milletin birbirinden üç metre uzakta oturduğu kafeler falan kapalı.
Dünya'da bunlar kadar beceriksiz idareciler görülmüş müdür anlamakta güçlük çekiyorum. Laf olsun diye karar alıyorlar, şimdi bu tam kapanma neydi? Madem eskiye geri dönecektik niye kapattılar milleti komple ki onu bile yapmadılar aslında, yapar gibi yaptılar millet gene yollarda işine gücüne gidiyordu.
Aşı yok, hiçbir şekilde salgın adına devletin aldığı sorumluluk yok, esnafın ağzına zıçtılar hala dükkan açamazsın diyorlar, en bu mk salgını da kontrol altında değil, halkın özgürlüğü kısıtlanıyor ama bunun bi faydası da yok.
Hayır ne faydası olacak? Elin yabancı pisliklerini soktular ülkemize, elalem bizi sokmuyor ülkelerine ama biz maşallah yol geçen hanı gibi Rusu desen var, Ukraynalısı desen var, Almanı var, zencisi var, afganı var 🤦🏻♀️ Bir de sanki biz hayvanmışız köpekmişiz gibi maske takacakmışız aşılarım tam diye 😒
Ülkenin içine edilen kurallar çerçevesinde olmayan salgın ile iç savaşa doğru gidiyoruz. Salgın ilan edilmesi için gereken şeyler yok. Aşı da zorunlu değil dediler ama mecbur bırakılarak zorunlu ediliyor. Aşısız ve maskesiz gezen turist ve mültecilere bulaşmayan virüs Türklere bulaşıyor. Gerizekalılar da buna inanıp yem torbası gibi o maskeyi takıyor ve aşı olmayanları suçluyor. Hepsinin ağzına..
*Ampul zihniyet yine patladı... *Sözde tam kapanma, tam bir yalan kapanmaya dönüştü. *Sonuç olarak maskeye, mesafeye, kısıtlı yaşama, işsizliğe, hastalıktan ölmeye devam... *Hani diyorlar ya bazıları durmak yok yola devam diye.. İşte onların yolu böyle bir yol.
Cok mantıgım almıyor. Bugun herkes dısarı cıkacak. Kapanmada da bulunduğum cevrede herkes dısarıda ya da bırbırının evındeydı. Evde oturmak kıme yaradı bılmıyorum. Hastalık yıne yayılmaya devam edecek. Asısı bulunmus bır hastalıktan evde oturarak degıl ası olarak kurtulabılırız artık. Gerisi bos geliyor.
Bu zihniyetle millet konserler verir biz hala esnafa zulum ederiz...
Bu tarz onlemi kim onerdiyse bu iktidara ben onun mk.. Bu kadar salak sacma bir onlem sekli olamaz guyya kapanmadan ciktik kapanma dedikleri sey normal zamandan daha beter oldu...
Vakalar düşmedi hwrkes tatile gitti şehirler boş. Tatil beldelerinde vakalar patlayacak. Yarından itibaren diğer şehirlerde öyle. 3 hafta donra yine kapanmayı konuşacağız. Yurtdışı seyahatlerini ve dışarıdan içeri girişleri de kısıtlasınlar elini sallayanı ülkeye almayalım artık.
Pekte kapanmış gibi halimiz yoktu ama enteresan şekilde vakalar hop diye düşüverdi.. İşte onlar çalıyor biz oynuyoruz tüm Dünya da aynı parça çalıyor... bakalım nereye kadar devam ettirecekler bu oyunu.
iyi bir soru sordun tam kapanmada türkiye yine başarısız oldu :) ve normalleşme den sonra neler olacak söylememe gerek var mı :) Türkiye gibi eğitimsiz nüfusun çok olduğu, kordinisazyonun zayıf olduğu gelenek görenekleri yüzünden pandemiyi takmayan ülkeler her zaman başarısız olmaya mahkumdur (Hindistan, Türkiye, Brezilya. vb ülkeler)
65 yaş ustunu her defasında hedef yapmalari, aşı olmak gonullu iken ası olmayanlara kısıtlama getirmeleri, aşı olsa da olmasa da toplu taşıma yasağı getirmeleri, bununla birlikte yine her yaştan turiste imtiyaz sağlamaları rencide edici ve insan hak ve özgürlüklerine aykırıdır...
Hani derler ya dünkü bokun aynısı, aynı bokun lacivertli, al birini vur ötekine... Sadece yapılan buydu. Bu süreçte bir halt yapılmadı ekstra olarak ülkemizi yine rezil ettiler. Halk yine mağdur. canım olanda canım olarak kaldı.
Ay yeter bu saçmalıklar bitsin artık kısıtlı acilma ne. Virüsmüş hastalıkmış geçsinler bunları, insan hayati ne zaman bu kadar onemli oldu sitma ilaçlarıyla oldurmezlerdi yoksa insanları. Bunun hesabini kim verecek
Sistem zaten uzun zamandır bu şekilde devam ediyordu. Sadece ramazan ayından dolayı saatlerde bir farklılık olmuştu. Bence bu normalleşme tedbirleri ile vaka sayısı yine hızlı bir şekilde artışa geçer. Çünkü virüs halâ dolaşımda.
Kapanma faydalı falan olmadı. Grip bu arkadaşım. Grip hastalığını nasıl tedavi edeceksin? Kapanma sonrası tekrardan millete bulaşacak. K-19 geçiren birisi tekrar geçirebiliyor çünkü bu bir tür grip. K-19'un dünyadan silinmesi yıllar sürecek.
Ne yasagı ya hastaneye gittim aşı için dönerkende dedim yüreyerek gidiyim hastaneye yakın park var millet dolmuş taşmış polis geçti o bile umursamadı ne kapanması
hiçbir halta yaramayacak toplu taşıma sorununu çözemediler tam kapanma yapamadılar yine tüm her yer açıktı. tıka basa dolu dolmuşlarda işe giderken insanlar ne bekliyorsun ki
kapanmasak da hiçbirşey değişmeyecekti kapanma varken bile herkes dışardaydı gördüğüm kadarıyla ve bu vaka sayılarının gerçekliğine inanmıyorum hepsi boş iş :D
İngiltere'de maske bile takılmıyor. Türkiye'de her yer kapalı. Tam bir saçmalık. Bir an önce hayatın normale dönmesi gerekir. Ölüm diyorsanız grip de bu kadar can alıyor, merak etmeyin. Zaten ileride grip gibi olacak bu hastalık.
Anlatamadık aptallara. Halka sıkı denetim olsun diyorlar. Ölüm yoktu covid ile birlikte ölüm geldi gibi davranıyorlar. Sürü bağışıklığına geçtik çoktan. Bu saatten sonra kısıtlama gereksiz. Aşı da deney olduğu için isteğe bağlı olmalı ama zorunlu demeden zorunda bırakarak insanları öldürüyorlar.
Kapanmanın amacı vaka sayılarını 5000 civarına düşürmek ti ama kimse tam anlamıyla kapanmadığı için amacına ulaşılamadı bundan sonraki süreç ülkemize hayırlı olur inşallah
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Değişen hiçbir şey olmadı bence, tam kapanma olmalıydı ki gerçekten işe yarasın çalışan çalışmayan herkes evde kalmaliydi
Hiçbir faydası olmadı. Zaten bence o yayınladıkları güncel tablolarda gerçek değil. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar. Yine başa döneceğiz. Akılcı şeyler yapmadığımız sürece biz daha çoook evde tıkılırız 🤦🏻♀️