1 Mart 'ta başlayacak kademeli normalleşme öncesi Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00'de toplandı. Bakan Koca ; Şu an tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz. Ama her geçen gün vaka sayılarının giderek arttığını görüyoruz. Mutasyonun da özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde Samsun, Ordu gibi artışını görüyoruz. Ağırlıklı olarak daha çok İngiltere mutantı dediğimiz, virülans üzerine etkisinin olmadı ama bulaşıcılığı artan bir mutasyon yaygın açıklamasını yaptı.
Bakan Koca: Şu an için tam kapanma durumu düşünmüyoruz ama vaka sayıları artıyor. Sizce tam kapanma olmalı mı?
Fahrettin Kocaya güvenmiyorum ki açıklamalarına itibar edeyim. Hala ona güvenip açıklamalarını ciddiye alan var mı acaba. Geçenlerde cenazedeki ilgili kalabalığı ön göremedim özür dilerim demişti. Ya ayakta uyuyor ya verilen emir özür dilemesini söylüyor. Sen Sağlık bakanısın nasıl ön göremiyorsun. Sadece nutuk çekip vaka açıklamakla bakanlık yürütülmez. Bakan bize dürüst değilken ona güvenebilirim ki.
evlerinde kırıp dizlerini 1 ay otursalar vaka sayıları azalacak. Biz de özgür olacağız. Açık ceza evinden şikayetçi isen kapalısına girip 1 ay bekle. Sonra özgürsün.
Bence her yer açılsın, ölen ölsün kalan sağlar bizimdir mantığı ile yürütülüyor işler. Kongrelerin lebaleb dolu olduğu gün yok neredeyse. İşin ilginç tarafı test sayısı azalmasına rağmen vaka sayısı artıyor. :) Alın size benden bir şifre olsun buda
Ben bunları milleti oyalama safsataları olarak görüyorum artık. Pandemi de yapılan daha birkaç gün önce binlerce insanın olduğu kongreler buna cevap değil mi? Ama iş normal millete gelince aman Corona var. Bence bu işte bi b*kluk var
Bence dışarda boş beleş gezenleri polis asker zoruyla 15 gün evde zorla tutmak gerekli. Ben böyle sorumsuz toplum görmedim. Haftasonu Eminönü haftaiçinden kalabalık. Adam bi poşet simitle İstanbul turuna çıkmış çevirmeden kaçmak için. Fırından geliyorum hesabı. Bu kadar dükkanını açamayan esnafın hakkına giriyoruz. Bizlerin bu sorumsuzlukları, keyfi hareketleri sonucu adamlar evlerine ekmek götüremiyor.
Zorla arkadaşlar zorla. Başka türlüsünü biz anlamıyoruz malesef. Saatlerce yazarım da neyse. Şahsen böyle düşünüyorum
Eğer halkın yüzde yetmişi maske taksaydı bu gün korona diye bir şey kalmayacaktı. Yani çözüm basit kurallara uymaktan geçiyor. Peki uydular mı? hayır. İnsanlar bir maske takmaya bile erindi, üşendi. Daha da kötüsü virüsün olmadığına ve tamamen yalan haber olduğuna inanan milyonlarca salakkk var. Peki bu ortamda virüs geçer mi? hayır. Pekiiiiii bu kadarını bilmek için ordinaryus olmaya gerek var mı? hiç de bile! Birazcık beyin sahibi olmak yeter. Böylece bu konuları düşünmeye gerek bile kalmaz. 2+2=4
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Açılsın her yer bence. Benim zoruma gidiyor artık evde oturmak. Böyle bir yasak şekli olabilir mi ya. Aylardır bir saçmalığı yaşıyor ve uyguluyoruz. Akşama kadar İstanbul'un merkezi yerleri insan yığını , ne kontrol , ne uyarı hiç bir şey yok. Akşam 9'dan sonra yapılan yasak mı kurtaracak. İnsanlar gün boyunca her yerdeler zaten. Ben aylarca kendimi kısıtladım ve hala da öyleyim. Ama yasağı bir kaldırdılar insanlar bir dakika yerinde durmadı ve bu cahiller yüzünden ben spor bile yapamıyorum. Bu ülkenin insanı cidden tek hücreli.
Halkımız ne yazık ki artık maske takmaktan da yasaklardan da bıktı usandı. Bundan dolayı bir vurdumduymazlık, bir umursamazlık halleri başgösterdi. Etrafımızda koronodan ölenleri duysak da, olayın ne kadar ciddi olduğunun hala tam anlamıyla farkında değiliz. Denetimler sadece merkezi yerlerde değil her alanda (ilçe, kasaba, belde, köy) büyük bir ciddiyetle uygulanmalı, kimseye müsamaha gösterilmemelidir. Bununla alakalı sık sık kamu spotu çekilip, bütün ulusal kanallarda gösterilmeli.
Uzun süreli tam kapanma olsun test sayıları arttırılsin aşılar evlerde yapılsin herkes aşı olsun birkaç aya bu illet bitsin okulumuza gidelim. İstanbul da tam burslu özel üni kazandım daha bahçesinde oturamadm anasını satim.
Bir ülkede saglik bakanı o günün kovid verilerini hasta verilerini ya da iyileşme verilerini anlatır bizde ise sağlık bakanı anamuhalefetin yalanlarını yalan yanliş algı operasyonların halka anlatmaya çalışıyor bu chpkk virüsüten bile kendine siyasi rant çıkaramaya çalışıyor.
Deneme yanılma ile yasanmaz ki.. okullar açılıyor simdi, salgin artinca yine kapa, bakan bey okuldan hasta yok desin.. halbuki yuzlerce sadece ben biliyorum.. inatlaşma var her bir şeyde, turizm bakanı otelini düşünür eğitim bakanı ozel okulunu, bir de bu kişiler egitimli güya.. vizyon yok, sadece para uzerine kurulu
Acı ama gerçek haberler. Açıklamalara uygun davranışlar bekleniyor devlet büyüklerinden!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kısıtlama olmamalı artık. Anamız ağladı borçtan parasızlıktan işsizlikten.. kapama olmalı diyenler tuzu kuru insanlar.. destek yok bir şey yok doğru düzgün bir yıldır. Kongreler tıklım tıklım biz paramparça.. hala kapanmalı diyen vicdansız insanlar ne diyebilir ki insan..
Bence normalleşme olmamalı şu an okulları açmaları bile büyük risk ne kadar mesafelide olsa o kadar çocuk saatlerce aynı sınıfta olacak. Normalleşme olursa geçen seneki gibi gene vakalar tavan yapar. Bence normalleşme ye geçmek içib daha zaman var
Bence evet özellikle şu lise sınavları falan olmamalı abi milyonlarca öğrenci biryerden biryere gidicek çok pişman olucaklar ama iş işten geçicek BAZI KELİMELERİ YANLIŞ YAZDIM AMA
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ne amaçlanıyor bilmiyorum vaka sayısı artarken 1 Mart kararı kimden çıktı acaba 😑
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tam kapanmasın, çünkü biz de insaniz. Biraz rahat bıraksınlar bizi.
Kapatsa ne olacak? Turist elini kolunu sallaya sallaya geliyor.. Yurtdışından hasta satın alınıyor.. Üstüne üstlük kol kola her türlü kongre de yapılıyor.. Söyleyeceklerim bu kadar..
Esnaf kepenklerini 1Martta acmali artik bu boyle olmaz tam kapanma olursa isimiz daha yas olur kac aydir dukkanlarimiz kapali yeter artik sayin Bakan Esnaf in halini düşün artik