Tepki çekeceğim ama düşüncem bu... Kadına Allah rahmet eylesin. Meslek sahibi, güçlü, zengin bir kadın. Keşke dengi bir yabancı erkekle evlenseydi. Yabancı eşi tarafından öldürülmüş bir tane bile Türk bayan yok. Ama yabancı eşlerini bile öldürmüş Türk erkekler var. Hal böyleyken ben şahsen korkarım Türk erkekle evlenmeye. Dünyada milyarlarca erkek var. Elbette gönlümüze göre bir tanesiyle tanışıp, evlenip, mutlu mesut yaşayabiliriz.
@AlfaOrtak Erkeklerden tepki çekeceğimi biliyordum, sorun değil. Ben her erkek aynı demedim. Sadece risk çok fazla ve korkmakta haklıyız. Ayrıca babam iyi bir baba ama iyi bir eş değil. Annemi aldatmışlığı var.
Ailevi sorunları ulu orta konuşmayalım.. Anlatmaya çalıştığım şey şu.. Babanın katil olmasından.. Kardeşinin katil olmasından korkun mu var? Okulda sıra arkadaşının, büroda iş arkadaşının sana tecavüzünden, katlinden korkun mu var?
Yoksa allah korusun başına bir şey gelecek olsa, yanında olmasını seni korumasını mı tercih edersin?
Almanya'da sosyal medya üzerinden fuhuş için bir anlaşma yapılıp, ormanda buluşan çiftten kadın ölü olarak günler sonra bulundu. 4 yıl geçti, dava sürüyor.
Yani her yerde, her toplumda var olan karaktersizleri ne kendi milletini aşağılamak için kullan.. ne de kardeşini dostunu kırmak için. Seni tanımıyorum, lakin sokakta zorda olduğunu görsem, düşünmeden canımı tehlikeye atarım. Seni tanımıyorum. Ama senin de benim için aynı şeyi yapacağına güvenirim, inanırım.
@AlfaOrtak Ben seni zaten korurum. Ama başıma bir hal gelse diğerlerinin beni koruyacağından şüpheliyim. Bu arada elbette dünyanın her yerinde kadına şiddet var. Hatta dünyanın her yerinde kadının erkeğe şiddeti de var. Fakat işi riskli kılan bunun oranı. Dediğim gibi, yabancı eşi tarafından öldürülmüş tek bir Türk bayan yokken. Rus karısını öldüren Türk erkekleri sık sık haberlerde. Bunu derken de herkes aynı demiyorum. Sadece bu oran beni korkutuyor.
Henüz 2 ay önce Belçika'da bir adam, karısını ve çocuğunu öldürdü. Kadın Türk'tü.
Meseleye milletler açısından bakmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Hani bir cümle vardı, "Kadın insandır; bizler insanoğluyuz" diye.. Dini, ırkı ne olursa olsun benim fikrim bu.
Görüşümdeki yazıyı okumanı öneririm. Tartışma için teşekkürler :)
Kadın devrimdir... Ve yazarın kelimesi kelimesine katılıyorum.
"Kadın konusu, erkek konusudur. Erkek konusuna gelince, henüz kadın konusu olamamıştır.
Nerede bir kadın sorunu varsa, orada daha derin ve daha kapsamlı bir erkek sorunu vardır. Nerede bir erkek sorunu varsa, orada o soruna henüz kadın eli değmemiştir.
Kadının mutsuzluğu, farkında olmasa bile erkeğin mutsuzluğudur. Bir toplumda erkek, ancak kadın kadar mutlu olabilir. Gerçek sevinç, kadınla paylaşılan sevinçtir.
Kadınların çektiği acılar ve cinsler arası eşitsizlik, insanlığın en köklü, en taşlaşmış sorunudur. Bir toplum, kadına tavrıyla sınanır.
Çağlar boyunca erkekler, güzelliği kadınla tanımladılar. Bir gün güzelliği kadınlar tanımlayınca, insanlık gerçek güzelliği keşfedecektir.
Aşkı hep erkekler anlattı. Aşkın güzelliği kadınlar anlatınca anlaşılacaktır.
İnsan kadından türerken, asker (er), erdem, heros (kahraman), erotik (cinsel aşk), erk (iktidar) kavramları, dünya dillerinde hep erden türetilmiş. Bir gün kadından türetilince, bu kavramların ağırlığı da artacaktır.
Artık erdem, kadın üzerinden tanımlanabilir. Erdemliler, kadınların acılarıyla yanarlar. Erdemliler, kadını içtenlikle ve hayatın her alanında erkekle eşit görenlerdir. Erdemliler, kadına yürekten ve mazeretsiz saygı gösterenlerdir. Erdemliler, kendilerini kadının kurtuluşuna adayanlardır.
Bu erdemli tanımları, erkek için olduğu kadar kadınlar için de geçerlidir. Bir devrim, kadına getirdiği kişilik ve özgürlük kadar devrimdir. Bir devrimin ne kadar devrim olduğunu anlamak için kadının durumuna bakmak gerekir.
Kadın, yangındadır, kafestedir, tuzağın içindedir, saçından sürüklenendir, ama kadın aynı zamanda güneşi doğurandır, yarınların gerçek yaratıcısıdır. Bu açıdan devrimi anlamak, kadının yeteneklerini anlamaktır.
Kadın varsa, devrim de vardır. Devrim, bir bakıma kadının katıldığı kadar devrimdir."
Dünya da kadın olmak zor en gelişmiş ülke de bile bu tür kötü olaylar oluyor maalesef erkeklerin egitimsizliğinin sonucu demeyeceğim. Erkeğin eşitlik anlayışını bir türlü öğrenememesi diyeceğim