Merhaba..Kendisini hemen her gün ekranda görüyorum. Doğrusu benimde çok dikkatimi çeken bir konuydu. Çünkü aynı zamanda Bilim Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr Mehmet Ceyhan sürekli bir karamsarlık, asla virüs bitmeyecek, bubyaz da rahat değiliz, sonumuz felaket minvalinde söylemlerde bulunuyordu.
İşte bu söylemlerden rahatsızlık duyan bir vatandaş, aynı zamanda 5G Virus News Platformu yöneticisi ve Noel Baba Derneği Başkanı Muammer Karabulut kendisi hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığında dilekçe vermiş
Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçede;
Şüpheli sıfatı ile Mehmet Ceyhan'ın “söz konusu sürecin başından bu yana gerek yazılı ve sözlü medya gerekse sosyal medya kanalları vasıtasıyla birtakım açıklamalarda bulunmuştur. Şüphelinin açıklamaları detaylı bir şekilde incelendiğinde Alenen Nitelikli Hakaret Suçu ve Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit Suçu’ nun” işlendiğine ilişkin belgeler ve TV’deki görüntüleri delil olarak yer almış.
Ceyhan hakkında Twitter da da #MehmetCeyhanTutuklansın etiketiyle insanlar düşüncelerini dile getiriyorlar..
Mehmet Ceyhan yetmez onu ekranlara çıkarıp halka hakaret ettiren medyada cezasını çekmeli.#MehmetCeyhanTutuklansın— NaimeYeter3 (@NaimeYeter3) May 6, 2021
Gözlerinizi kapatın ve Mehmet Ceyhan'in Sağlık Bakanı olduğunu düşünün. Oturma odasından mutfağa geçiş bile izne tabi olurdu. O da kısıtlama günlerinde. Tam kapanmada bu bile imkansız olurdu. #MehmetCeyhanTutuklansın— Ali Koçak (@alimkocak0510) May 6, 2021
Şu adam kadar sevimsizini çok az gördüm. Ne zaman ekranda görsen ruhum daralıyor. Sürekli korku pompalamaktan başka bi halt yaptığı yok. Şu kadar zamanda hangi bilimsel çalışmayı yaptın pandemi için? #MehmetCeyhanTutuklansın— Salih Öztürk 👨💻 (@salihozzt) May 6, 2021
Naçizane fikrim sayın doktorumuz iyi bir doktor olabilir ancak o kadar bunaldık, yorulduk ki, bize de yazık. Biraz umut, biraz. Yetti dedirttiler inanın.
Eğer bazı gerçekleri halının altına süpürseydi ve birilerini mutlu hissettirmek ve prim yapmak isteseydi bazılarının yaptığı gibi her şey çok güzel uçuyoruz derdi ve sevilirdi zannımca.
Ben merak ediyorum söylediğinde yanlış olan nedir mesela? Türkiyede günde 50 60 bin vaka vardı yahu yani ne desin 50 60 bin vaka çok doğal önleme gerek yok mu desin mesela veya yalan söyleyip vakaları gizleyerek yabancıları ülkeye mi çekmeye çalışsın?
Eğer virüs ülkeye yeni girdiğinde gerekli sert tedbirler alınsaydı bugün bu denli büyük önlemlere gerek kalmazdı diyeceğim ama ne kadar sert tedbirler var orası da tartışılabilir elbette. Yani kim şikayette bulunduysa bence bu duruma sebep olup doğru önlemleri alamayanlar ve kuralları ihlal edenler için de şikayette bulunsun bence.
kendisini tanımıyorum. doktor da değilim , bilim adamı da değilim. milletimizin de bu konularda konuşmadan önce şu dediklerimde bilgi sahibi olup olmadıklarını bir düşünsünler lütfen. söz haklarının olmadığı konularda konuşmasınlar. çünkü doğru söyleyeni bile dışlıyoruz , haliyle gerçek bilim insanlarının söylediklerinin de bir anlamı kalmıyor. halk bu sefer , kaç üniversite okumuş etmiş adamlara sen kimsin muhabbeti yapmaya başlıyorlar. o yüzden bunlar bizim yorumumuza kapalı konular. o adam eğer bitmez diyorsa , ve delil gösteriyorsa , bizim de çıkıp aksini söyleyip delil gösteren adamlara bakmamız gerekir. ama biz bunun yerine hadi ordan sen kimsin , sen teröristsin sen kripto ajansın :D muhabbetine çeviriyoruz. o yüzden ben şu tarz yorumlara sadece acıyarak bakıyorum. o adam yanlış düşünüyorsa bile belli başlı bir eğitime dayanarak bunları söylüyor. şu da bir gerçek ki; bilim, yanlışlar üzerinden gelişir. ve her bir bilimsel gelişim , bir öncekine nazaran daha az yanlıştır. bunu da bize zaman gösterecektir. insanlar sadece kuru laf kalabalığı yaparak ortalığı karıştırıyorlar.
Şaşırdım, o kadar karamsar konuştuğunu düşünmüyorum. Ortadan konuşur genelde. Ekranda cok diye ise o tartışılır karamsar konuşmayan uzmanlar mı var diğerleri hep olumlumu ya da olumlu tarafları daha mı cok. bir tane müptezelin şikayeti üzerine olmuş olay. Şikayet edenin kim olduğu da belli değil noel baba dernek başkanı bilmem ne Tutuklansın diyenler de komik :)) tutuklama sebebi midir bu Kim galyena geliyor, bahaneee. galyena gelmeyip nefret ettiği insana galyena getiriyor diye şikayet etmek. Şikayet edenler hükümeti uzmanlar gerçekleri söylesin derler sonrada felaket tellalı karamsar yakalayın bunu.😁😏 Klasik başka bir lafları : bu adam cok itici , uzman olarak ne yaptın pandemi sürecinde, prof. Sun ne çalışmaların var gibi klasik laf olsun torba dolsun eleştiri namında. Be şapşallar peki siz ne yaptınız sorumlu insan olup Velhasıl , adam çağrılmıştır o da çıkıp TV ler de bildikleri ölçüde konuşmuştur genelde. Şahit olduklarımda. Virüs birkac ay içinde bitiyor da bizden mi saklıyolar şimdide:)) haberimiz yok 😁 Bu şikâyetden bi cacık çıkmaz
çıkıp yalan söylemesinimi bekleyelim, zaten bu ülkede yalakalık yaptınmı işi götürüyosun, gerçeği söyledinmi dokuz köyden kovarlar hesabı, adamın birkaç tv konuşmasına rastladım gayet iyi teşhisler koyuyor konu hakkında profesör, size göre bu virüs kısa zamanda bitecekmi peki? bu konuda görüş yazarsanız sevinirim.
Ne biçim ülke yaptılar bizi önüne gelen birbirini şikayet ediyor. Bu ülkenin sonu Arap ülkeleri gibi olur demedi demeyin.. Onlarda komşularını vs şikayet ediyordu bakınız hallerine.. Konuya gelecek olursak adam doktor ve bir pfof daha doğrusu doğruları söylemeyecek mi? Bizim ülkede "halkı galeyana" getirmek gibi provokatiflik gibi kavramların yeniden yazılması gerekiyor.. Konuşanı linçleyin!
Pandemi olarak değil #plandemi olarak görüyorum. Insaçlara korkuyu verdiler ve bağışıklığı ni dusurduler. Hersene gripte görülen semptomları coviď diye yutturdular 8+8 16 ilacı herkese verdiler sonra insanlar öldü denildi bu çok normal! 16 ilacı 2019 da bir insan içsende intihar derlerdi. Küçük esnafı bitirdiler. Bide yetmedi kısa vadede ürettiklerini iddia ettikleri ne olduğu belirsiz a§ılari insanlara vurdular. ASi olanlarin bicougu ya beyin kanaması geçirdi ya kalp krizi geçirdi öldü. Kimisi kısmı felç kimisi kasılma durumlarindm sikayetci bide hastalık olduğunu söylenen iddia edilen ülkede bukadar ölümcül bir hastalık var iken turist sefasini sürdü vatandaş eve tikatildi. Kendi ülkemde turist kadar olamadım kendi ülkemde turist ilan edildim! #zorunluköleolmayacagiz
Bildiğim kadarıyla kendisi bilim kurulu üyesi değil ancak bu zamana kadar söylediklerinin abartı olduğunu düşünmüyorum. Herkes karşısında pembe tablo çizecek birilerini arıyor. Artık hiçbir konuda doğruları söyleyen kişiye tahammül kalmadı. Oldukça başarılı ve bilinçli bir bilim adamı. Böyle insanlar neden bu ülkeden gidiyorlar anlamak zor değil. Beyin göçü oluyor diye yakınanlar önce elindekilere sahip çıksın. Bu ülkede kimsenin Mehmet Ceyhan gibi insanlara, sırf işine gelyor diye tahammülü olmuyor. İsteyen Ateş Kara'yı dinlesin içi rahatlasın. Ben Mehmet Ceyhan'ı dinlemeyi tercih ederim.
Ben oldukça normal karşılıyorum. Hatta doğru buluyorum. Milletin motivesini düşürmeye hakkı yok. Durumların bizde farkındayız fakat motivasyon çok önemli. Napalim yani hastalık bitmeyecekse intihar mı edelim habire dile getirmenin anlamına gerek var mı ki? Yok.. habire dile getirerek sadece halkının motive seviyesini düşürürsün başka da bir işe yaramazsın yani. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Virüs durumunu herkesten saklayanlara karşı olarak gerçekleri söylüyor ve bunu bilimsel olarak kanıtlara istedikleri kadar savcılığa versinler birşey olmaz.
Biz ülke insanı olarak kaldırılmaya alıştık moralimiz bozuluyor pozitif şeyler söylesin bize diyorsak bu bizim sorunumuz.
Eğer abartıp sırf hükümeti ve sağlık bakanını suçlamak insanları umudunu kırmak için yapıyorsa ona yazıklar olsun 😊
Fakat biz sağlık bakanının atıyorum 10 bin 15 bin vakamız var derken, bunlar gerçek rakamlar değil tepkileri gelince bir günde 100 bin vaka çıkılan günleride gördük.
bilim insani gerceklerle, verilerle konusmakla yukumludur. hayal satmak siyasetcilerin isi. adam dogru soyluyor, bu berbat pandemi yonetimi ve insanlarin umursamazligiyla bu virus bitmez. Ama tabi bu gercegi acikca soyleyeni taslarlar. Hala hastalik kapmayanlarin tek caresi yuzde yuz etkili asi cikmasi. Ama uzaya tasinmanin dusunuldugu donemde, ne hikmetse bu asi cikarilamiyor. Kanser hastaliginin bitmesine izin verilmedigi gibi bu virusu de rant kapisi yaptilar iste bitirtmeyecekler. Cezayi da dogrucu davutlara kesecekler ki halkin ses yukseltmeye cesareti kirilsin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İşin en büyük saçmalığı olarak pandeminin abartılmasini görüyorum. Sigaradan ölen sayısı eminim daha fazladır. Alkol alan insanların işlediği cinayetler eminim daha fazladır. Ya dünya kuruldu kurulalı oldu olacak da. Ve geçmişteki gibi radikal ölüm oranları yok. Ölenler ya yaşlı ya da farklı hastalıkları olan insanlar. Tabi ateş düştüğü yeri yakar ancak toprağın altında da milyarlarca insan yatıyor ve hayat devam ediyor. Yapmamız gereken bilinçli olmak sadece. En geç 1 yıla öyle ya da böyle bitecek zaten. Bizim dikkatli olmamız yaşlıların ve kronik rahatsızlığı olanların çok dikkatli olmasi durumunda minimum kayıpla bu süreci de atlatacağız. Ama bu karamsarlık havası insanların psikolojisini bozdu. Pandeminin en büyük dezavantajı bu. Ve takip etmiyorum bu adamı yukarda okuduğum kadarıyla fazlasıyla karamsarlık aşılayan biriymiş. Tutuklama biraz abartı ama TV'ye çıkması filan yasaklanabilir
İstisnalar disinda doktorlarin genel yapisidir gercekleri dan dan soylemek. Bugune kadar dedikleri cikti mi cikti.. Hergun daha da kotuye gidiyo muyuz gidiyoruz.. Neden Mehmet Ceyhan? Cunku en cok konusan en cok ve surekli olarak bilgi alinan tek doktor aklima gelen Şu an . Akillarda en cok kalan kisi o. 1 kere tv ye cikan kisi "2 ay sonra pandemi bitecek" deyip bir daha gozukmese ne kadar sure akilda kalir? Ya da diger roportaj veren butun doktorlarin benzer tahminde bulundugu ama bir daha goremedigimiz icin akilda kalmadigi acisindan da bakabiliriz.
Dolayisiyla insanlar zaten yeterince duyarsizken, "asilar yetecek mi, ikinci asilari acaba zamaninda vurulabilecek miyiz" tedirginligi surekli mevcutken olmayan bir umuttan bahsetmek yersiz.
Ayrica yakin zamanda haberde gormustum, bulasmayi engelleyen bi asi tipinin cikacagindan falan bahsetmisti. Sifir umut degil yani :p :)
Gün geçmiyor ki ülkemizde bir saçmalık daha yaşanıyor olmasın, bence bu insanlar bazı kişilerden dahi fazlaca dürüst olduğunu düşünüyorum. Şimdi isim vermek istemiyorum bir sürü tepki alacağım ama bu pandemi döneminde kimin ne kadar sahtekar olup olmadığını kimin ne kadar dürüst olduğunu görmüş olduk, pandemi döneminde para yerine IBAN numarası verildi, aşı deseniz bugün yarın gelecek derdinde yaşıyoruz ve esnaf kan ağlarken bizim tek derdimiz var Mehmet Ceyhan halkı galeyana getirdi dava açalım, açarız ne olacak ki mahkeme deseniz belli adalet deseniz ortada neyse yakın zamanda abimin nikahı var Silivri de işim olmasın. 🤗
İnsanlara bir şey yaptırabilmenin iki ölçüsü vardır. Biri din diğeri panik hali. Bu ikisini de bu süreçte kullanan her kim varsa cezasını çekmeli. İnsanların umuda, güzel düşüncelere ihtiyacı var. Bunu da hayal satmadan, abartmadan, yalan konuşmadan yapmak gerek. Böyle felaket tellallarına prim verilmemeli.
Kesinlikle iyi yapmış , insanların ceplerindeki paraları en kolay almanın yolu korku ve panik pompalamaktır. Şöyle düşünün ekonomik düzeyi düşük olan , belki çoluk çocuğuna istediği ayakkabıyı istediği oyuncağı alamayacak durumdaki insanlardan bile en küçük rahatsızlıklarında bile covid 19 şüphesi var müdahale edemeyiz diyerek pcr testi istenmekte. Korku ve paniği yaşayan insanlarda belki evlerinin 10 günlük harcaması olan 250 tl ücret ödeyerek bu testi yaptırıyor. Bunu yapan en büyük örnek hastane medipol üniversitesi hastanesidir. Sahibi de kim biliyorsunuzdur.
Amin teşekkür ederim. ne diyeceklerini ne dediklerini ne yapacaklarını düşünerek yaşayamam istedikleri gibi olamam olursam ben ben değil onlara köle olmuş olurum. 2 tanede davam olmazdı zaten öyle olmuş olsaydım :) varsın 5 tane saha açsınlar ne olacal.
Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir. Ben bu gidişattan hiç memnun değilim hepimizi yıllar yıllar öncesinden köle etmeye başladılar. Önce kuş gribi dediler tavuklarimizi imha ettiler diri diri kiydilar sonra bi gazeteci geldi bi firmanın Banvit tavugunu önerdi bütün 3 harfli marketlerde sürü sürü kuyruklarla aldılar o tavukları yediler lüp Lup sonra zeytinyağına top atıldı kanserojen dediler ayçiçeği verdiler sonra tereyağı kotulediler verdiler margarini şimdi ineklerimizi kotuluyor lar cikardilar yapay eti. Yetmedi bitmedi sürü sürü insan aşiliyorlar ki kendileri bile belki nasıl ürettiklerini bilmiyorlar😂 ver oglum korkuyu nasıl olsun cem yilmazin dediği gibi ortaya karışık tam ortaya mi yok yavrum cosünüsüne dik. 😂 profosör lerden dahami iyi biecegiz
Bu işi en iyi işin uzmanları bilir adam doktor bizler ondan iyi bilecek değiliz bazı doğrular vardır ki kabul etmek istemeyiz. Kimi doktorların dediğine göre de şu an virüsün hayatımızdan çıkmış olması gerekiyordu onlar zamanında umutlu konuştu ama bakın virüs hâla hayatımızda. O zaman onlar hakkında da suç duyurusunda bulunalım kandırıldık diye. Kim doğru kim yanlış söylüyor elbette bilemem ancak fikir özgürlüğü var bu sebepten suç duyurusunda bulunmak bana göre mantık dışı kimse en doğruyu bilmiyor.
Ben böyle konularda kişisel yorum yapılmasını sevmem eğer bu doktorumuz tamamen bilimse olarak virüsün bitmesi ya da azalması mümkün değil demişse ve kişisel bir yargı da bulunup insanları üzmemişse haklıdır görevini yapmıştır ama bilimsel kanıtları kişisel düşünceleri ile çarpıtıp insanları ümitsizlige çekiyorsa haksızdir yanlış yapmıştır. Onun da kararını adalet inşallah doğru olarak verir.
Bunlara soru sorunca bilmiyoruz, henüz kesinleşmiş bir şey yok, araştırma aşamasında vb. geçersiz cevaplar veriyorlar. Halkı doğru düzgün bilinçlendirmiyorlar , sonra bir de kalkıp araştımadan, düzgünce kesinleşmemiş, kendi yorumlarını ortaya atıyorlar. Doğru yanlış henüz kesinleşmemiş , bilimsel dayanağı olmayan cümleleri halka evirip çevirip satıyorlar. Artık bunları dinleyeen izleyen yoktur bence.
Bu degil de digerleri hakkinda yapilmasini umut ettigim islemdi.
Zira bilim kelimesi hic bu kadar asagilik bir bicimde kullanilmamisti. Bize ogretilen bilim adami bu degildi. Konusmaktan korkan, yalanin bini bir para gezen bilim kurulu uyeleri varken, bu sahsin hedef alinmasi da komik.
Ama zaten hep diyoruz, icinde yasamasak aslinda komik ulke Turkiye.
Ben kendi adıma bıktım artık televizyon da ki saçma sapan söylemlerinden tam kapanmaya girdik hâlâ çenesini kapatamadı felaket tellalı kim başvurmuşsa Allah razı olsun belki fellik fellik kanal gezmekten biraz geri çeker kendini uyuz adam ıyy gına geldi suratını görmekten
Son zamanlarda hep abartan açıklamalarıyla bini sinir ederdi. Yok salgın geç bitecek, yok bilmem x mutasyonu hayatı mahvedecek diye diye canımdan bezdi. Gözaltına alındı, içim daha da rahatladı. BioNTech aşısını bulan Türk doktor Uğur Şahin'e güveniyorum. İç rahatlatan güzel açıklamaları var.
adam profesörmüş, ultra süper eğitimliymiş, onun için biz eğitimsiz cahil kitlenin konuşmaya hakkı yokmuş. e canan karatay da, ibrahim saraçoğlu da vs de prof. farklı şeyler söylüyorlar. hayır onlar şarlatan, onlar da konuşmasın. hepiniz cahilsiniz, ölün
Bilim insanları hep aynı fikirde olmaz. Hepsinin uzmanlık alanı farklıdır. Bu yüzden olayları bazen farklı değerlendirirler. Bu fikir çatışması bilimi ve bilim insanını besler. Böyle ilerler işler. Nasıl gidip olumsuz şeyler söylüyor diye bir bilim insanı savcılığa şikayet edilir ya 😅
Ondan sonra karga yavruları gibi ağzımızı açmış biri bizi beslese diye bekleriz normaldir. Bilime kıymet vermeyenlerin hali ağlanacak düzeyde. İçler acısı..
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye boşa dememişler. Adam doğruyu söylüyor neden linçleniyor ki ülkenin durumu ortada yazın virüs devam edecek sözde tam kapanma var ama hala işe gitmek zorunda olan insanlar var otellerde insanlar cirit atıyor yasak sadece zaten evde oturan çalışmayan insanlar için geçerli, turizm için bu yaz yine Türk halkı harcanıyor. Geçen seneden daha beter olacak halimiz gözümüzü kapatalım susalım yokmuş gibi davranalım.
Mehmet Ceyhan beyi kranda gördüğüm günden beri izledim. Karşılaşacağımız şeyin ne dolduğunu en güzel anlatan kişiyidi. Bence bizleri psikolojik olarak bu duruma hazırlayan ender bilim adamlarımızdan biri. Maksat muhabbet manasına birileri onu şikayet etmiş. Mahkeme açılmadan kapanır :)
Bir sene önce ateş ölçmenin ne kadar mantıksız olduğuna dair bir veri paylaşmıştı. Onun yerine tat ve koku kaybının daha büyük önem taşıdığını söylemişti. O zaman da çok linç edilmişti, şu anda ediliyor. Bilim kurulunda olmayıp, her zaman doğru bilgiyi paylaşan adamı toplumdan dışlıyoruz.
pandemi boyunca bir prof oldugunu kabul eden bu sorumluluk ile davranan en dogru 2 - 3 insandan bir tanesi kendisi hukumetinde 2 lafindan biri yalan olan saglik bakanligininda foyolarini dobra dobra soyleyen adam gibi adam kendisi :) hukumetin her muhalif aciklamada algi yaratmasi rezaletinden bir tanesi daha bu iftira
artık o kadar sıkıldım ki bu muhabbetten herkes gibi. biri çıkıyor bişey diyor diğeri bişey diyor koskoca adamlar bi boku bitiremedi bilim kurulu felan hikaye adamlar kapanın diyor hükümet kapanamıyor aşılama yok para yok ama bizim halkımız laf anlamaz yasak var diyolar herkes dışarda boku çıktı bu işin artık
aynen hak etmiş cezayı sen kimsin ki okuduğun bölüm mesleğin hakkında tedbir bilgi veriyorsun haddine mi bu işin uzmanı dolu kişi var yiğit bulut demet akalın şeyma subaşı bu kişilerden açıklama bekliyoruz halk olarak... sağlık bakanı gibi mesela vakaları filan saklaması gerekirdi her şey güllük gülüstanlık deyip ölen ölmeli kalanlar bizimdiri savunmalıydı
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Adam bilim adına konuşuyor ama bizde bilimsel konuşmalar sevilmez.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hmmm... Şimdiki korkuya paniğe neden olan gösterilerden yapılan şikâyetler neden gündeme getirilmiyormuş... TV de birçok şey farklı anlatılıyor gerçekler dışarıdakiler bence ama dikkate alınmıyor. TV de konuşan da uzman, kanalından videolar yayan da uzman niye TV dekine inanayım ki zaten olanı söylüyor ama olağan dışı şeyi söyleyen bunu nerden çıkardı? diye insan merak etmez mi? Etmeli...
Toz pembe hayaller kurduranlar seviliyor ülkemizde malesef, sen gel Türkiye'nin alanında en önemli hekimlerinden ol, dünya kadar makale, bilimsel yayımların olsun, pazarda limon satan adam sana hekimlik öğretsin, işine karışsın. Vay mk.
Yemişim doktorluğunu, profluğunu.. Adam bildiğin Gamlı Baykuş. TV de görsem kanal değiştiriyorum, nette takip etmiyorum. İnsanlara umut vereceğine, eli sopalı zaptiye gibi.. Hiç hazzetmiyorum.
Hem bilim adami diyorlar hemde dogruyu soyledigini dusundugu ve bildigini insanlarla paylastigi icin sucluyorlar. Geri zekaliligin kamu halini yasiyoruz. Ama dogru soyluyor vurus tamamen bitse ve sadece bir kiside olsa da yinde butun dunyaya bulasacak Toplam 1 gr bile degilmis butun dunyadaki vurusun agirligi.
Bu insanlar sadece insanları korkutup panikletmekle meşguller. Pandemi başlangıcından sinir oluyordum bu adama. Son açıklaması sanki Koronanın anne babası gibi ne zaman nerden geleceğini biliyormuş gibiydi.
Halkı böyle paniğe sürükleyerek salgının önüne geçilemez.
İyi olmuş. Tutuklamasalar bile konuşmasını engellesinler.
Suç duyurusu abartılı olmuş ama evet çok karamsar konuştuğu doğrudur. Bu yüzden şahsen dinlemiyorum kendilerini. Programcılar hep aynı kişiyi çıkarmasınlar. Bir sürü yetkin doktor var. Biz de farklı görüşleri öğreniriz.
Adam profesör hemde tıp alanında... Marangozu aşçısı, market cisi, manavı, öğretmeni, makinesi, herkes eleştiriyor yahu sonra okumuş adamlar ülkede neden durmuyor derler...
Zaten ölenler şakadan öldü geri geleceklermiş birkaç ay sonra.. Ya arkadaş bu hastalığın şakası yok bende oldum corona, kimse derdine derman olamıyor cok değişik bir hastalık ilaçlar fayda etmiyor. Prof sonuna kadar doğruları söylemiş...
Ahh ahhhhh ahhhhh bu zihniyet yaktı bizi bu geçici dünyada kor etti, kör ettti sağır etti. Vasifsiz diye nitelendirdiginiz bugünün anneleri babaları helal süt emmiş dişinden tirnagindsn arttirmis akıl feraseti açık neneleri.. okumuş profosör olmus sen daha mı iyi bileceksin cahil bagnaz diye diye köle ettik hepimizi. Okumuş nasıl olsa pişirsin önüne koysun sen dibimi tutms yanmismi tuzumu yok bakma ınegin önüne koyulan yallik gibi geviş getire getire ye. Ah Be Kardeşim ah be kardeşim
gerçek vaka sayılarını saklayıp, aşı siparişinde bulunabilmek için bir anda rakamları 10 a katlayanlara da suç duyurusunda bulunmak lazım.. evet bu doktor beyi sevmem saymam da ama haklı olduğu konular da vardı..
Birincisi adam Bilim Kurulu ÜYESİ DEĞİL. İkincisi bir bilim adamı vatandaş ya da yöneticiler memnun olacak diye düşünüp konuşmaz; doğru bildiğini söyler. Üçüncüsü dükkan basan, adam dövenlere bile sosyal medya zoruyla işlem yapılırken bu hocamıza bu tarz bir yaklaşım hiç hoş olmamış. Çok yazık.
Farklı görüşe kapalı olan yöneticiler uyaranları doğru söyleyeni susturmak istiyor tıpkı farklı görüşte olanları terörist ilan etmek ayrımcılık yapmak gibi
Ozaman bence devletin başında olan birçok insanın şakası var aksi dusunuldusunulemez, turizm sektörü tıkır tıkır işliyor bugün benim ülkemde rahat rahat turistler hes kodu dahi alınmadan maske zorunlulugu olmadan dışarda istedikleri gibi fink atıyor virüsün şakası yok kelimesi burda aşırı şaibeli kalıyor. Küçük esnafı zaten bitirdiler yorum dahi yapmiyorum
Solculara göre virüste yok zaten şimdide hedeflerine bu doktoru koymuşlar. Fikir özgürlüğü nedir bilir misiniz siz. Neyse hadi suçlu bile olsa yargı kararını verir, bu aptal linç kültürü ve şu tagı oluşturan herkes g*rizekalıdır net.
Ulan ne alaka, al covid bitti mi? Bitmedi. Adam fikrini söylüyor, uzun sürecek diyor. Ota boka da galeyana gelmesin millet. Böyle saçma şikayet mi olur?
Şaşırmadım.. zira cb Erdoğan, meb Erdoğan, içişleri bakanı Erdoğan, dışişleri bakanı Erdoğan, ekonomist Erdoğan, bir bilim adamlığı eksikti o da oldu bravo valla böyle bir adam yok. Bilim adamı olarak bari ülkenin atomlarını bölmese😂
Dünya salgınla sınanırken adamın - Koronayı abartmaya gerek yok... demesini ve biteceği güne dair tarih vermesini mi bekliyorsunuz? Öyle daha mı başarılı profesör olacak ak. Hakkaten BEYNİNİZ BUHARLAŞMIŞ🤦♂️
Anca profları tutukluyorlar nedense halk maske takmasın diye maskelere aşılara bin türlü iftira atıp virüsün yayılmasını sağlayanlar halkı galeyana getirmiyor sanırım
Bu adam bilim adamıysa otursun aşı ilaç yapsın şovmen gibi hep kanal kanal geziyor papağan gibi aynı şeyleri söylüyor kendisine zerre saygı duymuyorum beşik uleması ne bilim adamı ya milletin ruh sağlığını bozdu
Bu doktor un frizer ile yaptığı çalışmalara baksınlar niçin bu şekilde davrandığı az çok anlaşılır milleti zorla aşılatmak için bu tür soylemlerde buluyor kendisi