29 Nisan Perşembe akşamı 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar "Tam Kapanma" kararı alındı.
Evet
Hayir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Faturalar, kiralarda da kapanma gelmeli. İnsanlara çalışma evinde otur ama her şeyi eksiksiz oda yoksa keseriz, icra ve ceza uygularız diyerek çok daha büyük bir soruna sebep olunduğunu düşünüyorum. Aklı bir karış havada, sorumluluk ve geçim sıkıntısından bir haberler ile ekonomik konfor konusunda sorunu olmayanların üst akıl edebiyatıyla söylediği egoist ve çok bilmiş yorumları ciddi bir biçimde kınıyorum ayrıca, daha geçen gün marketin peynir tenekesinin dibinde kalan peynir kırıntıları için 5 TL olur mu * ben suyunu kendim süzerim diye soran birisi ile yan yana alış veriş yapıyordum. Ayıp diye bir şey var, doğru buluyorum diyerek insanları küstah bir biçimde suçlamanın asıl cehalet olduğunu düşünüyorum.
Tam kapanma nedir?
güvenlik, temel ihtiyaç ve sağlık faaliyetleri haricinde ekonomik faaliyetleri belli süre durdurarak ülke sınırlarını kapatarak salgını önleme yöntemlerindendir.
ülkemizde uygulanmasını anlamsız bulduğum uygulamadır. cehaletin -sadece eğitim seviyesi manasında değil- kol gezdiği ülkemizde ölen ölür kalan sağlar bizimdir ilkesini edinerek sağlıklı insanlarla yola devam etmektir.
Tam kapanma deniyor ama ben işe geleceğim bizim izniniz var. Ee ne anladık bu işten?
Hemen ardından destek yaz 10 tl gönder kampanyasıyla fakirden fakire yardım talep edeceği için muhterem sarayımız pek doğru bulmuyorum. İnsanların sağlığından çok geçiminin derdine düştüğü, zaten kısıtlı iş imkanı yüzünden sağlığını bile yeri geldiğinde hiçe sayıp çalıştığı bu günlerde kapanmak doğru değil.
tam kapanma yok ya yok sadece berber çayocagi giyim maazalri kapandı zaten çalışmıyorlardi büyük herbyer calisyor ya kapanma falan yok ya saatleri değişti bu demeyin şu an tam kapanma nere de neresi kapandı küçük esnaf çalışmıyordu kapatalım adına da tam kapanma diyelim dediler
Cevap
90Cevap
Tam kapanma demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Genelgeye bakınca hafta sonu var olan yasaklar tüm günler için geçerli hale gelmiş gibi.
Geç bile kalındı ama önemli olan sonrası. Yani kapanma bittikten sonra hemen millet yine coşacak yine aynı şeyler olacak.
Tam kapanma bu mu? Emin misiniz? Tam kapanma böyle olmaz marketler açık şunlar açık bunlar açık.. Bizim mobilya mağazamız var biz kapatacağız ama yan komşumuz inşaatta çalışıyor o isine gidecek bu mu hakkaniyet. Tam kapanma da sağlık sektörü hariç her sektör kapalı olur işine gelen açık olmaz
market kapalı olursa millet ne yiyecek gıda ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak
@serdaryildirim5631 sanene.
@oğlumbakgit34 asıl bundan sanane hayırdır birader sıkıntın mı senin?
@oğlumbakgit34 sanane diyorum olum bu yorum sanamı ait sataşma amaçlı yorum yazma
Tabi şart insanlara bırakırsak kimse uymuyor sayılar inanılmaz yükseliyor böyle bir karar yerinde oldu bir kısım İçin evet zor olacak ama yapmak mecburiyetindeyiz turizm sezonu geliyor eğer açılmazsa 1-2 milyon kişi daha işsiz kalacak turizm sayesinde milyonlarca insan evine ekmek götürüyor daha da kötü oluruz
Tam kapanma bu olmamalı?
tam kapanma esnafı insnaı düşünerke kapatılır
günlük kazanan insnalar esnaf parayı nası görürcek eve
memuru öğretmeni eve kapatsan ne maaşı işlicek.
esnaf ne yapıcak
borcu olan adam nasıl toplucak parasını?
Bulmuyorum market manav vs acik olcakmis yine herkes marlet ayağına disari cikicak awk cidden bu hikayedeki mal kim halâ çözemedim gitti millet elinde ekmek poseti ile geziyor ki polis gördüğüm an ekmek almaya gittim, bir bahanem olsun ceza yazamasinlar diye saka gibi bir ülke olmakla beraber kimse aklını kullanmıyor
Gerçek bir tam kapanma olsaydı desteklerdim. Ama bu tam kapanma değil. Öncekiler gibi lay lay lom kapanma olacak. Birileri toplumsal bilinc içinde kurallara uyup evinde kalacak iken diğerleri markete gidiyorum ayağına sokaklarda dolasmaya devam edecek ve her zaman ki gibi etkin ve caydırıcı bir denetim olmayacak.
Bu filmi çok gördük. Farkli bir durum olursa şaşırırım.
başka çare yoktu. durum çok vahim. ama keşke tam kapanmay zamanında yapsalardı. bir de şu turistlerden, yabancıların giriş çıkışından kurtulmazsak yani en azından ciddi oranda kısıtlanmazsa bu virüs işi bitmez
Bangır bangır bağırarak geldi zaten tam kapanma kararı. Umarım denetimler sıkı bir şekilde yapılır ve vaka sayıları minimize edilebilir..
Doğru bulamıyorum çünkü uygulayan yok. Kısıtlama var karşı komşunun evi ikiye bir dolup taşıyor. İnsanlar bu kadar vurdumduymaz olduktan sonra kapansak ne olur, kapanmasak ne olur, arada olan ekonomiye oluyor o ayrı tabii.
Bilemiyorum kisitlama bitince butun millet disari aticak kendini., bide isin ekonomi boyutu var
Virüs yayılmış, mutasyonlar artmış ve şimdi akıllarına tam kapanma gelmiş? Aslında bu tam kapanma değil. Eski yarı kapanma. Çünkü tam kapanma olsa sokakta gezen, parkta oturan kimseyi göremezsin. Polis müsaade etmez. Eski yarım kapanma var yine.
doğru karar ama yeterli olmayacaktır en doğru karar 30 gün olmalıdır, 30 günden sonra yine insanlar sokaklara daha çok akacak vakalar yine 20-30 binlere çıkacak bunlar olacak geçen sene olduğu gibi, en sağlamı aşıdır
Bir devlet bir karar alıyorsa 85 milyon insan için alıyor yani gayet doğru
Çok daha önce yapılması gerekirdi ama geç de olsa doğru buluyorum.
Evet buluyorum, insanımız o kadar saygısız ki mesafe maske umrunda değil geldiğimiz sonda bu.
Kapanmasa daha kötü olacaktı
Ne kadar kapanırsa o kadar etkili olur sayıların düşmesi
Daha erken kapanması gerekirdi. Ama doğru olması için strateji önemli
insanlar azmasaydı böyle olmucaktı bi de burdan bakın
virüs için iyi oldu ama esnaf olan kişiler için iyi olmadı allah herkese yardım etsin
memura maas verme ,, Şu an hepsi sokaga dökülelim der
ama maasini alan susuyor
o sebepten altta kalanin cani ciksin misali
tok acin halinden anlamiyor
Yani bilemiyorum. İşler duracak ay sonu bize para verecekler mi?😂Yani marketler kazanacak biz ne yapıcaz ödememiz gereken faturalar o bu şu var. Yine iyi olcaksa hakkımızda olsun diyorum Ne yapalım.
.
Çok ama çok geç bile kalındı.
Baştan bile daha sert tedbirler eşliğinde uygulanabilirdi.
Çok ölüm oldu. Üzüntülü olmak bir işe yaramıyor.
.
Bence başından beri alınması gereken bir karardı. İşler bu raddeye gelene kadar alınsaydı belki de şu an bu durumda olmazdık.
Ekonomik anlamda dibe vurmuş kredi geçinme derdi ile uğraşan topluma devletin desteği ne olacak açık konuşmak gerekirse sıkıntılı bir dönem.
Bırakın ölen ölsün kalan kalsın yeter ya valla yeter ammına koydunuz memleketin ekonomi yok para yok iş yok yemek yok zaten geberip gidicez bırakında yasakla masakla geçmesin günlerimiz.
Baştan yapıcaktı onu milletin belini kırmadan önce. Ne yicek bu millet iki patates dağıttı ortamı yumşatma çabası arkasından belliydi gelecek hamle
Yeni işyeri açtım ben kiramı nasıl çıkaracağım Allah herkese sabır versin
Evett zengine dokunmaz biz 1+1 maaşsız evde kavga tartışma dolu bir dönem Allah yardımcımız olsun bir şey demiyorum artık
3 haftada insanlar taş mı yesin? Tuzu kuru olanlar evet demesini iyi bilir.
Neye göre kapanma? kiminle konussam e ben çalışıyorum izin belgem var mecbur çıkacam diyo bu ne saçmalık nasıl bi kapanma bu?
evet doğru buluyorum..
ama her ihtiyaç sahibine yardım edilmeli bu süreçte..
Doğru ama az süre 20 günlük tam kapanma olur yine görecez herkes dışarıda çünkü kural yok disiplin yok ceza yok
Peki kısıtlama bittiğinde her şey normale dönecek mi?
Hayır
ben her zaman söylüyorum bizim milletimiz nankör . kesinlikle hiç bir tetbir alınmamalı ve maskeler çıkartılmalı ölen ölsün
Niye doğru olmasın ki? Ne yapalım siz söyleyin? Bütün yasaklar bişmem neler olmasın mı? Kurallara uyumasalar daha kötü olacaz bu daha önemli.
Kardeş tamam yapılsın da milletin cebin de 5 kuruş para yokken yapılmasın resmen ne haliniz varsa görün mk diyor reis dediğiniz kansız.
Tam uygulanabileceğini düşünmüyorum inandırıcılık azaldı. (arkasından umarım savaş gibi durumlar yaşamayız.)
tabi ki de hayır kısmi bi düşüş olcak bayram dan sonra herkes yine çıkıcak sokaklara acısnı çıkarıcak özlemlerinin yine artış olucak bak görürsünüz
İki işle uğraşıyordum tarımsal işletmemde var kapanınca ordaki işlerimi hallederim benim için çok iyi oldu
Tamamda farkına varırsak tamda ramazan ayı bide bayram yaklaşınca niye böyle yapıyolar böyle karar veriliyo iki ay öncesi böyle karar alınsaydı daha iyidi hem ramazan bayramları artık görmez olduk lanet olası virüs bitmiyor gitmiyor bir türlü...
Mitingleri yapıp hayvan gibi binlerce insanı Bi alan tıkış pıkış tıkmasalardı şimdi bunlara gerek kalmazdı. Resmen mitingleri yaptılar sonra yasaklar kalktı ve suçun üstünü örttüler. Hakkım haram olsun
Neredeyse 2 yıldır saçma sapan saatlerde göstermelik kapanma oluyordu. En doğru karar fakat eksik , çoğu is yeri yine açık olucak.
tam kapanma olmuyorki. muaf tutulanların listesine baktım şu anki durumla hemen hemen aynı. millet gene dırşarda olacak, bizde çalışıyor olacağız. pek bişey anlamadım, olan gene küçük esnafa olacak
L an geberelim mi ne b oktan bir durum devlet bakarsa tamam xxxxx
Tam kapanma diye birşey yok ki. Bunun adı yarım kapanma.
Onların için yapması kolay çalışıp ev bakan insanlar ne olcak
Bastan kapanması lazını ülkenin yurt dışı ICI ucuslar da dahil
Doğru ama çoğu kişi maddi yönden sıkıntı çekecek. Keşke onlar için de bir şeyler yapılsa.
Bu orspu çocukları ne anlar insan halinden anca yalakalık.
Severler böyle yasağı, maşallah her yer muaf tutulmuş.. Yine keklendik!
Özel sektör kapanmazsa tam kapanma hic bir farkı olmayacak
Şehir dışına çıkma yasağı da getirebilirlerdi bayramdan öncesi için tam kapanma yerine
CHP şimdi de tam kapanma neymiş diyor. Ulan bağırdınız bağırdınız ya
Süper oldu artık rahat ve özgürce seyahat edebileceğim!!
tam kapanma falan yok kardeşim
iş yerleri acık olacak
Evet doğru buluyorum lakin bizim maaşlar ne olacak yine garibanamı olan olacqk
sürü tedavisi olmadıkça ne yaparsak yapalım.. bu hastalığa bağışıklık kazanmadan atılan her adım sisteme kayıtlı olmayan insanları zora sokacaktır..
Geç alınmış bir karar fakat ekonomik paket gerekiyordu bence millet nasıl ödeme yapacak
Yararı elbet olacak ama bizim cahilleri dışarı çalınca aynısını tekrar yaşayacağız.
Yine biraz düşer sonra yine serbest sonra yine yükselir kumesteki tavuklar gibi olduk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?